Lägg till datum

Bodleianska biblioteket

Bodleianska biblioteket

Bodleianska biblioteket: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

London: Harry Potter Studio Tour och dagsutflykt till Oxford

1. London: Harry Potter Studio Tour och dagsutflykt till Oxford

Följ med på en heldags bussresa från London som kombinerar en resa till Warner Bros Studio Tour "The Making of Harry Potter" med en vandringstur på Oxford University. Börja din resa i den historiska staden Oxford, där Englands äldsta universitet ligger. Njut av en guidad promenad som tar dig förbi berömda universitetsbyggnader, kloster, kvadranter och kullerstensbelagda torg. Se Bodleian Library, Radcliffe Camera, Sheldonian Theatre och utvalda college. Njut av fri tid för att utforska allt som Oxford har att erbjuda i din egen takt. Fortsätt till Warner Bros. Studio Tour och börja din magiska upplevelse på The Making of Harry Potter. Upptäck hemligheter bakom kulisserna och hör om de filmtekniker som används för att skapa magin i Harry Potter-filmerna. Besök de mest kända scenerna från filmerna: Stora salen, Dumbledores kontor, Gryffindors gemensamma rum, Trolldomsministeriet, Privet Drive 4, Weasleys kök, Hogwarts Express och Diagongränden. Gå ombord på det ursprungliga Hogwarts Express-tåget och se en återskapelse av plattform 9-3/4. Utforska den inre tågvagnsuppsättningen som fanns med under inspelningen och ta en selfie med en bagagevagn när den försvinner genom tegelväggen.

Oxford: Guidad rundtur av staden och universitet med student

2. Oxford: Guidad rundtur av staden och universitet med student

Stig in i Oxford University och utforska området på en guidad rundvandring. Beundra den ikoniska arkitekturen och lär dig om universitetslivet av din studentguide. Besök ett av universitetets äldsta colleges och Bodleian Library. Lär dig mer om universitetsskolornas historia, inklusive All Souls College, Trinity College, Oriel College, Hertford College och Merton College, Radcliffe Camera och universitetskyrkan St Mary. Du får en lika djupgående historia om staden. Lyssna till ceremonier från Oxford, berömda akademiker, Alice i underlandet och även om hur den mäktigaste ärkebiskopen i Canterbury brändes på bål i Oxford.

Oxford: Universitets- och stadsvandring

3. Oxford: Universitets- och stadsvandring

Häng med en universitetsutbildad guide med många års erfarenhet och lokalkännedom om Oxford City och colleges. Se de drömska spirorna på ett av världens äldsta universitet på en guidad rundvandring. Gå in i några av stadens mest historiska colleges, till exempel New College, som grundades 1379 och som på senare tid har setts i Harry Potter-filmerna och tv-produktioner av Inspector Morse och Lewis. Besök Exeter College, som grundades 1314 och är en annan favorit på de flesta turer. Stanna till vid Hertford College, med sin romantiska fasad och Bridge of Sighs, som omedelbart känns igen från Brideshead Revisited. Se universitetsbiblioteket och lär dig om det kollegiala systemet som är unikt för Oxford och Cambridge. Upptäck berömda alumner som studerat och undervisat vid universitetet, bland annat den ökände Dr Spooner, vars porträtt hänger i New College Dining Hall och vars namn har gett upphov till det lekfulla språkliga fenomenet spoonerisms.

Från London: Windsor, Oxford & Stonehenge på heldagsutflykt

4. Från London: Windsor, Oxford & Stonehenge på heldagsutflykt

Windsor slott Windsor Castle tronar stolt på en lummig skogsklädd kulle med utsikt över Themsen. Med sina stora anlagda trädgårdar och det runda tornet är det lätt att förstå varför det är kungens favoritresidens under helgerna. Njut av en fascinerande titt genom nyckelhålet i de påkostade statsvåningarna, där ovärderliga konstverk av Rembrandt och Leonardo da Vinci finns, och besök St George's Chapel, den stämningsfulla sista viloplatsen för tidigare monarker, inklusive Henrik VIII. Du kan besöka drottning Marys dockskåp. Mystiska Stonehenge Den sanna innebörden av denna uråldriga, imponerande skapelse har gått förlorad i tidens dimma. Var Stonehenge ett tempel för soldyrkan, ett läkecenter, en begravningsplats eller kanske en enorm kalender? Hur lyckades våra förfäder bära de mäktiga stenarna från så långt bort och sedan, med endast de mest primitiva verktygen, bygga denna fantastiska struktur? Stonehenge är omgivet av mystik och imponerar alltid. Oxford Följ i fotspåren av Oxfords berömda studenter, från C.S. Lewis till Bill Clinton, när du promenerar på de fängslande universitetsgårdarna och kullerstensgatorna i denna historiska universitetsstad. Ta del av den berömda "staden med de drömmande spirorna" och se Bodleian Library - ett av de äldsta biblioteken i Europa - under ditt besök. Du kommer att fascineras av de oförstörda smala gränderna och de gamla torgen i denna naturligt vackra stad. Beräknad ankomsttid tillbaka till London är ca 19.00

Oxford: Harry Potter-guidning inklusive New College

5. Oxford: Harry Potter-guidning inklusive New College

Möt din Oxford University studentguide i centrala Oxford och bege dig till Hogwarts' Infirmary, som ligger i en av salarna i det berömda Bodleian Library. Föreställ dig sjukstugans sängar på plats här och beundra de rikt skulpterade bestarna och bibliska sniderierna som förekom i många av Harry Potter-filmerna. Utforska sedan en eller två av Oxfords äldsta högskolor, gräv ner i rummen och klostret som var Hogwarts dystra interiör. Se andra inspelningsplatser och hör trivia om karaktärerna och filmproduktionerna. Testa dina kunskaper om allt som har med Harry Potter att göra med vårt anpassade frågesport. Längs vägen får du höra om Oxfords inflytande i känd barnlitteratur, från Alice's Adventures in Wonderland till Hobbit. Avsluta med en rundtur på utsidan av Christ Church, vars hall var en inspiration och inte själva matsalen på Hogwarts.

Från London: Dagsrundtur till Harry Potter Studios & Oxford

6. Från London: Dagsrundtur till Harry Potter Studios & Oxford

Gör en dagsutflykt från London och åk till Warner Bros. Studio för att ta en rundtur i "The Making of Harry Potter". Attraktionen ligger i före detta flyghangarer i Leavesden och återskapar magin i Harry Potter och alla dina favoritkaraktärer. Besök sedan Oxford och utforska Divinity School. Gå ombord på det ursprungliga tåget "Hogwarts Express" på en återskapad plattform 9¾ och utforska insidan av tågvagnen som finns med i filmerna. Ta en selfie med en bagagevagn när den försvinner genom stationens tegelvägg. Studiopersonalen avslöjar hemligheterna bakom kulisserna och visar de intrikata proteser och smink som förvandlade skådespelare till varelser i succéfilmerna. Se kulisser från originalfilmerna och få en inblick i Hogwarts högskola under den 4 timmar långa studioturen. Res genom attraktioner som Stora salen, Gryffindor Common, Hagrids hydda, Weasleys kök och Trolldomsministeriet. Ta en rundtur i backlotet och en specialeffektstur, se en modell av Hogwarts slott och mycket mer. Lämna studion och åk till Oxford för att utforska de riktiga universitetsbyggnaderna, inklusive den medeltida Divinity School. Vid ankomsten till universitetsstaden som grundades 1167 får du en guidad tur i det historiska centrumet och beundrar några av de mest berömda universitetsbyggnaderna, klostren och kvadranterna. Följ med in i gränder och kapell, titta in i matsalar och korsa kullerstensbelagda torg i skuggan av de legendariska "drömmande spirorna". Besök den heliga akademiska världen, inklusive Bodleian Library, Radcliff Camera, Sheldonian Theatre och andra utvalda college.

London: Oxford, Stratford, Cotswolds och Warwick på dagstur

7. London: Oxford, Stratford, Cotswolds och Warwick på dagstur

Få ut det mesta av din tid i England med en dagsutflykt till den engelska landsbygden. Njut av en rundvandring i Oxford och universitet med inträde till universitetskyrkan St Mary the Virgin, se Cotswolds landskap, besök Warwick Castle och Shakespeares födelseplats. Rundvandring i Oxford Du följer i Oxfords berömda studenters fotspår, från CS Lewis till Bill Clinton, när du vandrar genom de fängslande universitetsgårdarna och kullerstensbelagda gränderna i denna historiska universitetsstad på denna guidade dagsutflykt med buss från London. Beundra de berömda "drömmande spirorna" och besök Bodleian Library, ett av Europas äldsta bibliotek. Låt dig hänföras av de oförstörda smala gränderna och de gamla torgen i denna naturligt vackra stad. Oxford är känt för att vara hemvist för det äldsta universitetet i den engelsktalande världen – otaliga unga begåvade personer har vandrat runt på stadens kullerstensgator under årens lopp. Under denna guidade rundvandring får du se den fantastiska universitetskyrkan St Mary the Virgin och upptäcka oförstörda smala gränder, gamla torg och höga torn. Inträde till universitetskyrkan St Mary the Virgin från 1200-talet. Ta del av den unika barockdesignen och arkitekturen när du utforskar Oxfords universitets centrum. Denna absoluta pärla är ett måste att besöka på din resa till Oxford. The Cotswolds Beundra utsikter över den hisnande landsbygden, sömniga byar och livliga marknadsstäder, under resan genom det charmiga landskapet i en av Englands vackraste regioner. Stratford-upon-Avon  Den unika marknadsstaden Stratford-upon-Avon är den berömda hemstaden för William Shakespeare, möjligen världens största författare. Besök det pittoreska halvtimrade huset där den legendariska författaren föddes och få fascinerande inblickar i hans barndom. Shakespeares födelseplats: Se platsen där den berömda dramatikern växte upp och tillbringade sina år som en gift man. Warwick Castle Ta del av Storbritanniens största medeltidsupplevelse djupt inne i hjärtat av Warwick Castle. Dyk in i krigsförberedelserna och känn tyngden av ett medeltida svärd. Bli en soldat – prova om storleken på hjälmen passar. Besök de spektakulära praktgemaken och vila ögonen på de förtjusande viktorianska festförberedelserna.Njut av en meet and greet från en medeltida värd samt en introduktion till det spektakulära slottet.

London: Rundtur till Windsor, Oxford och Stonehenge

8. London: Rundtur till Windsor, Oxford och Stonehenge

Upptäck Windsors pittoreska charm, utforska det framstående akademiska centrumet Oxford och förundras över uråldriga Stonehenge i sin majestätiska storhet på denna heldagstur med avresa från London. På morgonen åker du till Windsor, en plats som är fylld av naturlig skönhet. Upptäck de historiska 1600-talsmonumenten som kantar stadens kullerstensgator. Du kan också välja alternativet att besöka drottning Elizabeth II:s hem, världens största och äldsta slott. Senare åker du mot Stonehenge för att se dess stenar vända sig upp mot skyn på Salisbury Hill. Var denna mystiska plats ett tempel, en klocka eller en gravplats? Bestäm själv när du utforskar det landmärke som har fått världen att förbryllas i 5 000 år. Slutligen åker du till Oxford för en rundvandring. Följ i fotspåren av stadens berömda studenter, från CS Lewis till Bill Clinton, när du promenerar runt på fängslande gårdar och kullerstensgränder i denna historiska universitetsstad. Ta in den berömda "City of dreaming spires" och besök Bodleian Library, ett av Europas äldsta bibliotek. Låt dig fängslas av de smala gränderna och gamla torgen i denna naturligt vackra stad.

Från London: Universitetsresa till Oxford och Cambridge

9. Från London: Universitetsresa till Oxford och Cambridge

Utforska Oxford och Cambridg på guidade promenader under denna heldagsutflykt med bekväm buss från London. Dyk ner i berättelserna bakom dessa institutioner och hör din guide tydligt med de medföljande headseten. Hoppa ombord på den rymliga bussen på Victoria Station och koppla av under resan över Chiltern Hills till Oxford, "staden med de drömmande spirorna", vars tysta innergårdar har inspirerat generationer av forskare som Bill Clinton, Lewis Carroll, C.S. Lewis och J.R.R. Tolkien. Börja din guidade vandring och besök Christ Church college, där Harry Potter-scener filmades. Se Bodleian Library och de bildsköna universitetsgårdarna som Oxford med rätta är känt för. Gå tillbaka till bussen för resan till Cambridge, en levande stad som har format historien och som idag återspeglar det bästa av det historiska och moderna livet. Besök universitetsområdet som inspirerat personer som Charles Darwin, Isaac Newton och många i Monty Python-gruppen. Se det magnifika Kings College på en guidad rundtur. Promenera genom en stad fylld av vackra byggnader och historiska egendomligheter, inklusive den berömda Suckarnas bro. Återvänd till Victoria Station i London i slutet av din rundtur.

Oxford: Officiell universitets- och stadsvandring

10. Oxford: Officiell universitets- och stadsvandring

Utforska Oxford, staden med de drömmande spirorna, på en rundvandring med en expertguide från stadens turistbyrå. Få se stadens mest kända sevärdheter, upptäck stadens dolda historia och ta del av alla häpnadsväckande historier om Oxfords viktigaste karaktärer - verkliga och fiktiva. Möt din guide på den storslagna och mycket gamla Broad Street (som en gång var stadens vallgrav), låt dem veta var du kommer ifrån och vilka speciella Oxfordintressen du har så kommer de att göra sitt bästa för att ta med dem. Gå till Martyrs' Memorial, platsen för fruktansvärda religiösa vedergällningar under medeltiden, och vidare till det äldsta tornet i St Michael of the Northgate som byggdes under saxisk tid. Ta dig sedan till universitetets hjärta och inspirationen bakom Harry Potters Hogwartsskola. Passera förbi pubarna där Inklings brukade träffas för att diskutera sitt skrivande samt pubarna där Inspector Morse spelades in och de populäraste studentdrinkställena i gamla tider. Upptäck staden som är hemvist för flera av Storbritanniens mest kända litterära karaktärer - både fiktiva och verkliga - som JRR Tolkien och CS Lewis, Philip Pullman och Colin Dexter samt några av deras mest kända skapelser som Lyra och Will och Inspector Morse. Beundra Oxfords fantastiska arkitektur, gargoyles och grotesker, som är så underbart bevarade från alla historiska perioder och stilar, och ta en promenad på det hisnande Radcliffe Square. Korsa den finurliga Suckarnas bro, som den är känd som, precis som de i Venedig och Cambridge. Se Bodleian Libraries från utsidan i den fantastiska Old Schools Quadrangle. Lär dig mer om stadens berömda museer, bland annat Museum of the History of Science, som innehåller Einsteins svarta tavla, The Pitt Rivers, som en gång i tiden var hemvist för krympta huvuden, och det fantastiska Ashmolean, som var ett av de allra första museerna i världen. Om du har tid kan du promenera så långt som till de vackra Christ Church Meadows, där man kan åka stävja och där boskapen betar, en verkligt pastoral och typisk engelsk scen.

54 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Bodleianska biblioteket

Bodleianska biblioteket: Fler aktiviteter och sevärdheter

Bodleianska biblioteket: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Bodleianska biblioteket

Samlat omdöme

4.7
(5 938 recensioner)

Det var en lång dag och lite besviken över Oxford-turnén eftersom de platser som vi skulle besöka inne var stängda och skulle ha kostat extra. För priset jag betalade för två personer skulle du tro att det skulle inkludera antagningar i Oxford, eftersom det inte inkluderade några livsmedel. Annars en trevlig stad och bra att se. Harry Potter-studiorna var fantastiska och skulle rekommendera till alla Potter-fans!

Resan var mycket välorganiserad. Mötesplatsen var mycket lätt att hitta. Transporten till Oxford gick smidigt. Oxford-turnén var en trevlig längd och mycket intressant. Efteråt hade du tillräckligt med tid för att besöka minst en sevärdhet. Allt gick smidigt även i Harry Potter Studios. Du måste dock komma ihåg att detta är en gruppresa och tid är alltid viktigt. Att vara vid mötesplatsen i tid är viktigt.

Hade en mycket intressant och trevlig dag. Oskar vår guide var väldigt mån om att vi skulle ha det bra. Han kunde berätta mycket om varje ställe vilket var uppskattat.

Kan verkligen rekommendera! Fantastisk bra guide, fin ny ren buss, allt var toppen

Jätte trevlig guide Valentina och chauffören var toppen! Mycket nöjd med allt.