Saker att göra i
Boboli-trädgården

Boboli-trädgården: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Florens: Reserverad inträdesbiljett till Bobolis trädgårdar

1. Florens: Reserverad inträdesbiljett till Bobolis trädgårdar

Trädgårdarna sträcker sig över ett stort område och bildar ett friluftsmuseum med antika och renässansstatyer, grottor och stora fontäner.Genom att utforska dess många och varierande gångar kan man framkalla en känsla för livet i hovet. Grotta del Buontalenti är en konstgjord grotta fylld med falska stalaktiter och stalagmiter, med statyer av får, herdar och romerska gudinnor. Grottan ligger nära ingången till Boboliträdgården och i slutet av Vasarikorridoren. 

Florens: Inträdesbiljett till Pitti-palatset

2. Florens: Inträdesbiljett till Pitti-palatset

Ta ett kliv in i Pitti-palatset i Florens och utforska Palatinska galleriet och Galleriet för modern konst med din prioriterade biljett. Se historiska samlingar, som storhertigarnas skattkammare och Medici-samlingen. Det ursprungliga palatset byggdes för Pitti-familjen 1457, ritat av Filippo Brunelleschi.Numera är det överdådiga renässanspalatset värd för en extraordinär konstsamling. Beundra några av de otroliga verk som Medicis samlade på sig under sitt styre. Se verk av Rafael, Caravaggio, Tizian, Pietro da Cortona och Rubens. Från fönstren har du utsikt över Brunelleschis basilika Santo Spirito och Boboliträdgårdarna.  Utforska några av de viktigaste museerna i Florens under ditt besök i Pitti-palatset. Besök Palatinska galleriet på första våningen och upptäck en stor samling målningar från 1500- och 1600-talet samt de kungliga lägenheterna, som innehåller inredning från en ombyggnad på 1800-talet. Gå sedan till andra våningen för att se utställningen av modern konst och beundra den fina samlingen av målningar och skulpturer, mestadels italienska, från slutet av 1700-talet fram till Första världskriget. De eleganta rummen, som beboddes av storhertigarna i Lorraine, är inredda med verk från den neoklassiska och romantiska perioden.

Florens: Uffizi, Pitti Palace & Boboli kombinerat 5-dagarspass

3. Florens: Uffizi, Pitti Palace & Boboli kombinerat 5-dagarspass

Utforska de främsta sevärdheterna i Florens med denna kombinerade entrébiljett. Denna kombinationsbiljett, förutom att spara pengar, låter dig besöka 4 av Florens största attraktioner under 5 dagar med början från ditt första besök i Uffizi Gallery. Detta första besök kommer att vara det enda med ett specifikt datum och tid för att byta ut din voucher, tack vare våra värdar. Du kan besöka de återstående museerna när det passar dig utan några tidsbegränsningar, med undantag för museernas öppettider. Upptäck Pitti Palace, se den ikoniska födelsen av Venus på Uffizi Gallery och lär dig Florens historia på National Archaeological Museum of Florence. . Börja din utforskning genom att träffa en värd framför Uffizi för att hämta din reserverade entrébiljett. När du har besökt Uffizi har du fem dagar på dig att se resten av sevärdheterna. Börja med ett besök på Uffizi-galleriet, hem för ikoniska målningar från medeltiden till renässansen. Se Botticellis "Venus födelse", Caravaggios "Medusa" och verk av Michelangelo. Förundras över den ovärderliga samlingen av antika romerska statyer som pryder korridorerna. Upptäck sedan Pitti Palace och dess Palatine Gallery. Beundra mästerverk av berömda målare som Caravaggio, Botticelli, Rubens och Tizian. Besök sedan de kungliga våningarna, där familjen Medici, storhertigarna av Toscana och den italienska kungafamiljen bodde. Ta in den avkopplande atmosfären och lyxen i Boboli Gardens och få en känsla av privilegiet och makten som familjen Medici åtnjöt innan du åker till Opificio Delle Pietre Dure Museum för att lära dig om Florens rika kulturhistoria. Avsluta med ett besök i det enorma nationella arkeologiska museet i Florens och se forntida egyptiska artefakter.

Florens: Pitti-palatset, Boboliträdgården och Palatinska galleriet

4. Florens: Pitti-palatset, Boboliträdgården och Palatinska galleriet

Starta tidigt på morgonen och besök Pitti-palatsets storslagna innergård med din engelsktalande expertguide. Därefter når du "den ädla våningen" (första våningen) för att upptäcka magin i Palatinalgalleriet och dess fantastiska samling av målningar, renässans- och nyklassicistiska möbler med fantastiska toppar gjorda av halvädelstenar, som gav familjen Medici berömmelse i hela Europa. Stuckaturer och fresker i taket, praktfulla målningar av Andrea del Sarto, Raffaello, Tiziano, Rubens, Van Dyck och Caravaggio i ofattbart vackra förgyllda ramar kommer att stanna kvar i minnet. Besök Boboliträdgårdarna tidigt på morgonen, men det är aldrig för trångt och det är så trevligt även i sommarvärmen. En efter en kommer alla storhertigarna från familjen Medici att kliva in på scenen i ett sagolikt scenario. Fortsätt att utforska den äldsta delen av Boboliträdgårdarna och dess förtrollade amfiteater samt dess grönområden som har inspirerat stora landskapsarkitekter i världen.

Florens: Uffizi, Pitti, Boboli och 8 attraktioner 5-dagarspass

5. Florens: Uffizi, Pitti, Boboli och 8 attraktioner 5-dagarspass

Boka din entré till världens mest besökta museum med en skip-the-line-entrébiljett till Uffizi-galleriet. Besök sedan 4 andra attraktioner - Pitti Palace, Boboli och Bardini Gardens, Arkeologiska museet och Opificio delle Pietre Dure - när som helst under de kommande 5 dagarna. När du har hämtat ut alla dina biljetter på aktivitetsleverantörens kontor kan du gå in i Uffizierna utan att köa. Väl inne kan du upptäcka världens största samling av renässansmålningar, som tidigare tillhörde familjen Medici. Från och med Giotto kommer du att möta alla mästerverk av renässansens viktigaste konstnärer. När du går genom galleriets 96 rum kan du förundras över mästerverk av renässansens alla viktigaste konstnärer: Michelangelo, Raffaello, Caravaggio, Giotto och många fler. Beundra Botticellis "Venus födelse" och "Våren", lär dig mer om Vasarikorridorens konstruktion och se själv varför Leonardo da Vincis målningar är några av de mest gåtfulla konstverken i världen. Under ditt besök har du möjlighet att ta en kaffe eller en cappuccino på terrassen som har utsikt över Piazza della Signoria och erbjuder en fantastisk utsikt över Brunelleschis kupol. Stanna inne på museet och gå runt och utforska eller kom tillbaka senare på dagen eftersom din biljett är giltig fram till galleriets stängningstid. Förutom inträde till Uffizierna har du möjlighet att besöka ytterligare 4 attraktioner inom 5 dagar. Beundra Pitti Palace, promenera genom Boboli och Bardini Gardens, res tillbaka i tiden på Arkeologiska museet och upptäck halvädelstenar på Opificio delle Pietre Dure.

Florens: Pitti-palatset och Boboliträdgårdarna: rundvandring

6. Florens: Pitti-palatset och Boboliträdgårdarna: rundvandring

Tillbaka i tiden till renässansen när du utforskar Pitti Palace och upptäcker dolda grottor i de historiska Boboli-trädgårdarna på denna delade eller privata rundvandring i Florens. Se San Lorenzo-basilikan, Ponte Vecchio, Medici Riccardi-palatset och katedralen Santa Maria del Fiore. Starta din resa med att uppleva det majestätiska Palazzo Pitti, en symbol för renässanspalatset som byggdes 1458. Byggnaden blev berömd för att ha varit residens för familjen Medici från 1500-talet fram till deras fall på 1700-talet. Lär dig palatsets historia och upptäck detaljerna bakom Palatine Gallery's samling av konstverk, inklusive målningar av Rafael, Titian, Rubens med flera. Fortsätt därefter din resa till de magiska Boboliträdgårdarna. Gå själv genom de alkemiska stigarna som består av labyrinter som leder till dolda grottor täckta av kalksten. Bekanta ingenjörskonsten hos XVI-talsarkitekter som Buontalenti, uppfinnaren av den första gelato. Vandra runt bland fontäner, obelisker och pyramider som tillverkar is. Till sist kan du njuta av en fantastisk 360°-utsikt över Florens från Cavalier's Palace.

Florens: Bästa stadsattraktionerna självguidad ljudtur

7. Florens: Bästa stadsattraktionerna självguidad ljudtur

Upptäck Florens majestät och kultur, dess fashionabla shoppinggator och dess udda, hisnande, dolda pärlor med en praktisk och informativ digital guide. Denna toppmoderna, självstyrda sightseeing-app kombinerar på ett unikt sätt kollektivtrafik och vandringsturer med högkvalitativ ljudberättelse tillgänglig på 6 språk, rika bilder, användbar text och offline-navigerbar kartläggning för att förvandla din smartphone till en intelligent assistent och pålitlig resesällskap. Upplev staden i din egen takt, samtidigt som du upptäcker mer än någon guide någonsin kan berätta för dig. Tack vare lokala historieberättare kan du njuta av över 80 sevärdheter i staden, plus leta efter de bästa fotoplatserna och gratis Wi-Fi-områden. Höjdpunkter inkluderar: - Florens katedral - Uffizigalleriet - Galleriet Accademia - HolyCross Basilica (SantaCroce) - HolyCross Square - Ponte Vecchio - Galileo Galileis hus - Santa Maria Maggiore - St Nicholas port - Cappella Pazzi - Fish's Lodge - Stora synagogan - Piazzale Michelangelo - Medici-kapellet - Bobolis trädgård

Florens: David, Pitti Palace, & Trädgårdar Kombinationsbiljetter

8. Florens: David, Pitti Palace, & Trädgårdar Kombinationsbiljetter

Välj inträdestid på Accademia Gallery bland 7 tidsluckor på morgonen och tidigt på eftermiddagen besöker du Pitti Palace och dess trädgårdar. Möt din guide på Accademia Gallery, ta emot din kombinationsbiljett och gör dig redo för dagen. Upptäck Michelangelos David och de andra mästerverken på Accademia Gallery med entrébiljetter som hoppar över kön och ger tillgång till alla delar av museet. Detta museum innehåller fler skulpturer av Michelangelo än någon annanstans i världen. Besök avdelningen för musikinstrument för att beundra pianot som är känt som det äldsta piano som finns i världen tillsammans med den ovärderliga Viola Stradivari, skapad för storfursten Ferdinando Medici. Fortsätt till Pitti-palatset, en symbol för Medicis makt över Toscana. Lär dig hur det inrymde hovet för två andra dynastier: huset Habsburg-Lothringen (som efterträdde Medici från 1737) och Italiens kungar från huset Savoy, som bebodde det från 1865. Se en del av samlingen av målningar av Raphael, Titian, Caravaggio och många andra extraordinära konstnärer som visas i rum med gyllene tak och fresker. Beundra "Medicis skatt": stenvaser, bergkristaller, ambra och elfenben. Res bakom Pitti-palatset för att börja vandra i de underbara Boboli-trädgårdarna. Upptäck hur familjen Medici utformade trädgårdarna och skapade den italienska trädgårdsstilen som skulle bli en förebild för många europeiska hov. Gå till panoramapunkten i trädgården för att beundra den fantastiska toskanska landsbygden med utsikt över olivodlingar och vingårdar.

Florens: Guidad tur i Boboli-trädgården

9. Florens: Guidad tur i Boboli-trädgården

Utforska Boboli Gardens på en vandringstur med en lokal guide. Upptäck en grön oas i centrala Florens, designad av Niccolò Tribolo och senare presenterad av Giorgio Vasari, Bartolomeo Ammannati och Bernardo Buontalenti på 1500-talet. Lägg till en guidad vinprovning för att berika din rundtur. Turen börjar från Palazzo Pittis centrala port, där din guide berättar om Boboli-trädgårdens historia och hur den utformades medan du går mot trädgården. Ta en naturskön promenad genom friluftsmuseet som är fullt av fontäner, tempel, vackra grottor, skulpturer (Michelangelo, Giambologna) och mycket mer. Gå med din guide och beundra mästerverken som Grotta Grande, Amfiteatern, Viottolone och Isolotto, Riddarträdgården och Kaffehuset, och njut av en spektakulär utsikt över Florens. Glöm inte att fråga din guide om du har några ytterligare frågor innan rundturen avslutas, och efteråt kan du stanna kvar i trädgården på egen hand. Valfri vinprovning Om du har en speciell kärlek till allt som är italienskt, välj att lägga till en valfri toskansk vinprovning guidad av en vinexpert. Efter rundturen kan du smaka på olika viner från Toscana tillsammans med en tallrik med toskanska aptitretare.

Florens Medicis mil 2 timmars stadsvandring

10. Florens Medicis mil 2 timmars stadsvandring

Utforska en fängslande promenad på en mil genom ett Uneso-världsarvsområde, guidad av en lokal expert. Upptäck den fascinerande historien om Medici-dynastin, en mäktig familj som formade renässansen. Hör berättelser om intriger, maktkamper och förutseende när du besöker landmärken som Palazzo Medici Riccardi och Medici-kapellen. Gå i familjen Medicis fotspår genom smala gator och rör vid stenarna i deras residens. Förundras över katedralen, Palazzo Vecchio, och följ Vasarikorridoren, en hemlig passage som förbinder Palazzo Pitti med Palazzo Vecchio. Avsluta resan vid det majestätiska Pitti-palatset och Boboli-trädgården, Medici-familjens sista residens, och fördjupa dig i denna unika stads konst och historia. Upptäck underverken i Pittipalatset eller Boboli-trädgården med vår skip-the-line-biljett! Besök Palatinsgalleriet, Galleriet för modern konst, Mode- och kostymmuseet, Storhertigarnas skattkammare och den förtrollande palatsträdgården. Din biljett är ditt pass till ett självguidande äventyr i denna kulturella oas!

Alla aktiviteter

32 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Boboli-trädgården: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Florens: Reserverad inträdesbiljett till Bobolis trädgårdar

Florens: Reserverad inträdesbiljett till Bobolis trädgårdar

Trädgårdarna sträcker sig över ett stort område och bildar ett friluftsmuseum med antika och renässansstatyer, grottor och stora fontäner.Genom att utforska dess många och varierande gångar kan man framkalla en känsla för livet i hovet. Grotta del Buontalenti är en konstgjord grotta fylld med falska stalaktiter och stalagmiter, med statyer av får, herdar och romerska gudinnor. Grottan ligger nära ingången till Boboliträdgården och i slutet av Vasarikorridoren. 

Florens: Inträdesbiljett till Pitti-palatset

Florens: Inträdesbiljett till Pitti-palatset

Ta ett kliv in i Pitti-palatset i Florens och utforska Palatinska galleriet och Galleriet för modern konst med din prioriterade biljett. Se historiska samlingar, som storhertigarnas skattkammare och Medici-samlingen. Det ursprungliga palatset byggdes för Pitti-familjen 1457, ritat av Filippo Brunelleschi.Numera är det överdådiga renässanspalatset värd för en extraordinär konstsamling. Beundra några av de otroliga verk som Medicis samlade på sig under sitt styre. Se verk av Rafael, Caravaggio, Tizian, Pietro da Cortona och Rubens. Från fönstren har du utsikt över Brunelleschis basilika Santo Spirito och Boboliträdgårdarna.  Utforska några av de viktigaste museerna i Florens under ditt besök i Pitti-palatset. Besök Palatinska galleriet på första våningen och upptäck en stor samling målningar från 1500- och 1600-talet samt de kungliga lägenheterna, som innehåller inredning från en ombyggnad på 1800-talet. Gå sedan till andra våningen för att se utställningen av modern konst och beundra den fina samlingen av målningar och skulpturer, mestadels italienska, från slutet av 1700-talet fram till Första världskriget. De eleganta rummen, som beboddes av storhertigarna i Lorraine, är inredda med verk från den neoklassiska och romantiska perioden.

Florens: Uffizi, Pitti Palace & Boboli kombinerat 5-dagarspass

Florens: Uffizi, Pitti Palace & Boboli kombinerat 5-dagarspass

Utforska de främsta sevärdheterna i Florens med denna kombinerade entrébiljett. Denna kombinationsbiljett, förutom att spara pengar, låter dig besöka 4 av Florens största attraktioner under 5 dagar med början från ditt första besök i Uffizi Gallery. Detta första besök kommer att vara det enda med ett specifikt datum och tid för att byta ut din voucher, tack vare våra värdar. Du kan besöka de återstående museerna när det passar dig utan några tidsbegränsningar, med undantag för museernas öppettider. Upptäck Pitti Palace, se den ikoniska födelsen av Venus på Uffizi Gallery och lär dig Florens historia på National Archaeological Museum of Florence. . Börja din utforskning genom att träffa en värd framför Uffizi för att hämta din reserverade entrébiljett. När du har besökt Uffizi har du fem dagar på dig att se resten av sevärdheterna. Börja med ett besök på Uffizi-galleriet, hem för ikoniska målningar från medeltiden till renässansen. Se Botticellis "Venus födelse", Caravaggios "Medusa" och verk av Michelangelo. Förundras över den ovärderliga samlingen av antika romerska statyer som pryder korridorerna. Upptäck sedan Pitti Palace och dess Palatine Gallery. Beundra mästerverk av berömda målare som Caravaggio, Botticelli, Rubens och Tizian. Besök sedan de kungliga våningarna, där familjen Medici, storhertigarna av Toscana och den italienska kungafamiljen bodde. Ta in den avkopplande atmosfären och lyxen i Boboli Gardens och få en känsla av privilegiet och makten som familjen Medici åtnjöt innan du åker till Opificio Delle Pietre Dure Museum för att lära dig om Florens rika kulturhistoria. Avsluta med ett besök i det enorma nationella arkeologiska museet i Florens och se forntida egyptiska artefakter.

Florens: Pitti-palatset, Boboliträdgården och Palatinska galleriet

Florens: Pitti-palatset, Boboliträdgården och Palatinska galleriet

Starta tidigt på morgonen och besök Pitti-palatsets storslagna innergård med din engelsktalande expertguide. Därefter når du "den ädla våningen" (första våningen) för att upptäcka magin i Palatinalgalleriet och dess fantastiska samling av målningar, renässans- och nyklassicistiska möbler med fantastiska toppar gjorda av halvädelstenar, som gav familjen Medici berömmelse i hela Europa. Stuckaturer och fresker i taket, praktfulla målningar av Andrea del Sarto, Raffaello, Tiziano, Rubens, Van Dyck och Caravaggio i ofattbart vackra förgyllda ramar kommer att stanna kvar i minnet. Besök Boboliträdgårdarna tidigt på morgonen, men det är aldrig för trångt och det är så trevligt även i sommarvärmen. En efter en kommer alla storhertigarna från familjen Medici att kliva in på scenen i ett sagolikt scenario. Fortsätt att utforska den äldsta delen av Boboliträdgårdarna och dess förtrollade amfiteater samt dess grönområden som har inspirerat stora landskapsarkitekter i världen.

Florens: Uffizi, Pitti, Boboli och 8 attraktioner 5-dagarspass

Florens: Uffizi, Pitti, Boboli och 8 attraktioner 5-dagarspass

Boka din entré till världens mest besökta museum med en skip-the-line-entrébiljett till Uffizi-galleriet. Besök sedan 4 andra attraktioner - Pitti Palace, Boboli och Bardini Gardens, Arkeologiska museet och Opificio delle Pietre Dure - när som helst under de kommande 5 dagarna. När du har hämtat ut alla dina biljetter på aktivitetsleverantörens kontor kan du gå in i Uffizierna utan att köa. Väl inne kan du upptäcka världens största samling av renässansmålningar, som tidigare tillhörde familjen Medici. Från och med Giotto kommer du att möta alla mästerverk av renässansens viktigaste konstnärer. När du går genom galleriets 96 rum kan du förundras över mästerverk av renässansens alla viktigaste konstnärer: Michelangelo, Raffaello, Caravaggio, Giotto och många fler. Beundra Botticellis "Venus födelse" och "Våren", lär dig mer om Vasarikorridorens konstruktion och se själv varför Leonardo da Vincis målningar är några av de mest gåtfulla konstverken i världen. Under ditt besök har du möjlighet att ta en kaffe eller en cappuccino på terrassen som har utsikt över Piazza della Signoria och erbjuder en fantastisk utsikt över Brunelleschis kupol. Stanna inne på museet och gå runt och utforska eller kom tillbaka senare på dagen eftersom din biljett är giltig fram till galleriets stängningstid. Förutom inträde till Uffizierna har du möjlighet att besöka ytterligare 4 attraktioner inom 5 dagar. Beundra Pitti Palace, promenera genom Boboli och Bardini Gardens, res tillbaka i tiden på Arkeologiska museet och upptäck halvädelstenar på Opificio delle Pietre Dure.

Florens: Pitti-palatset och Boboliträdgårdarna: rundvandring

Florens: Pitti-palatset och Boboliträdgårdarna: rundvandring

Tillbaka i tiden till renässansen när du utforskar Pitti Palace och upptäcker dolda grottor i de historiska Boboli-trädgårdarna på denna delade eller privata rundvandring i Florens. Se San Lorenzo-basilikan, Ponte Vecchio, Medici Riccardi-palatset och katedralen Santa Maria del Fiore. Starta din resa med att uppleva det majestätiska Palazzo Pitti, en symbol för renässanspalatset som byggdes 1458. Byggnaden blev berömd för att ha varit residens för familjen Medici från 1500-talet fram till deras fall på 1700-talet. Lär dig palatsets historia och upptäck detaljerna bakom Palatine Gallery's samling av konstverk, inklusive målningar av Rafael, Titian, Rubens med flera. Fortsätt därefter din resa till de magiska Boboliträdgårdarna. Gå själv genom de alkemiska stigarna som består av labyrinter som leder till dolda grottor täckta av kalksten. Bekanta ingenjörskonsten hos XVI-talsarkitekter som Buontalenti, uppfinnaren av den första gelato. Vandra runt bland fontäner, obelisker och pyramider som tillverkar is. Till sist kan du njuta av en fantastisk 360°-utsikt över Florens från Cavalier's Palace.

Florens: Bästa stadsattraktionerna självguidad ljudtur

Florens: Bästa stadsattraktionerna självguidad ljudtur

Upptäck Florens majestät och kultur, dess fashionabla shoppinggator och dess udda, hisnande, dolda pärlor med en praktisk och informativ digital guide. Denna toppmoderna, självstyrda sightseeing-app kombinerar på ett unikt sätt kollektivtrafik och vandringsturer med högkvalitativ ljudberättelse tillgänglig på 6 språk, rika bilder, användbar text och offline-navigerbar kartläggning för att förvandla din smartphone till en intelligent assistent och pålitlig resesällskap. Upplev staden i din egen takt, samtidigt som du upptäcker mer än någon guide någonsin kan berätta för dig. Tack vare lokala historieberättare kan du njuta av över 80 sevärdheter i staden, plus leta efter de bästa fotoplatserna och gratis Wi-Fi-områden. Höjdpunkter inkluderar: - Florens katedral - Uffizigalleriet - Galleriet Accademia - HolyCross Basilica (SantaCroce) - HolyCross Square - Ponte Vecchio - Galileo Galileis hus - Santa Maria Maggiore - St Nicholas port - Cappella Pazzi - Fish's Lodge - Stora synagogan - Piazzale Michelangelo - Medici-kapellet - Bobolis trädgård

Florens: David, Pitti Palace, & Trädgårdar Kombinationsbiljetter

Florens: David, Pitti Palace, & Trädgårdar Kombinationsbiljetter

Välj inträdestid på Accademia Gallery bland 7 tidsluckor på morgonen och tidigt på eftermiddagen besöker du Pitti Palace och dess trädgårdar. Möt din guide på Accademia Gallery, ta emot din kombinationsbiljett och gör dig redo för dagen. Upptäck Michelangelos David och de andra mästerverken på Accademia Gallery med entrébiljetter som hoppar över kön och ger tillgång till alla delar av museet. Detta museum innehåller fler skulpturer av Michelangelo än någon annanstans i världen. Besök avdelningen för musikinstrument för att beundra pianot som är känt som det äldsta piano som finns i världen tillsammans med den ovärderliga Viola Stradivari, skapad för storfursten Ferdinando Medici. Fortsätt till Pitti-palatset, en symbol för Medicis makt över Toscana. Lär dig hur det inrymde hovet för två andra dynastier: huset Habsburg-Lothringen (som efterträdde Medici från 1737) och Italiens kungar från huset Savoy, som bebodde det från 1865. Se en del av samlingen av målningar av Raphael, Titian, Caravaggio och många andra extraordinära konstnärer som visas i rum med gyllene tak och fresker. Beundra "Medicis skatt": stenvaser, bergkristaller, ambra och elfenben. Res bakom Pitti-palatset för att börja vandra i de underbara Boboli-trädgårdarna. Upptäck hur familjen Medici utformade trädgårdarna och skapade den italienska trädgårdsstilen som skulle bli en förebild för många europeiska hov. Gå till panoramapunkten i trädgården för att beundra den fantastiska toskanska landsbygden med utsikt över olivodlingar och vingårdar.

Florens: Guidad tur i Boboli-trädgården

Florens: Guidad tur i Boboli-trädgården

Utforska Boboli Gardens på en vandringstur med en lokal guide. Upptäck en grön oas i centrala Florens, designad av Niccolò Tribolo och senare presenterad av Giorgio Vasari, Bartolomeo Ammannati och Bernardo Buontalenti på 1500-talet. Lägg till en guidad vinprovning för att berika din rundtur. Turen börjar från Palazzo Pittis centrala port, där din guide berättar om Boboli-trädgårdens historia och hur den utformades medan du går mot trädgården. Ta en naturskön promenad genom friluftsmuseet som är fullt av fontäner, tempel, vackra grottor, skulpturer (Michelangelo, Giambologna) och mycket mer. Gå med din guide och beundra mästerverken som Grotta Grande, Amfiteatern, Viottolone och Isolotto, Riddarträdgården och Kaffehuset, och njut av en spektakulär utsikt över Florens. Glöm inte att fråga din guide om du har några ytterligare frågor innan rundturen avslutas, och efteråt kan du stanna kvar i trädgården på egen hand. Valfri vinprovning Om du har en speciell kärlek till allt som är italienskt, välj att lägga till en valfri toskansk vinprovning guidad av en vinexpert. Efter rundturen kan du smaka på olika viner från Toscana tillsammans med en tallrik med toskanska aptitretare.

Florens Medicis mil 2 timmars stadsvandring

Florens Medicis mil 2 timmars stadsvandring

Utforska en fängslande promenad på en mil genom ett Uneso-världsarvsområde, guidad av en lokal expert. Upptäck den fascinerande historien om Medici-dynastin, en mäktig familj som formade renässansen. Hör berättelser om intriger, maktkamper och förutseende när du besöker landmärken som Palazzo Medici Riccardi och Medici-kapellen. Gå i familjen Medicis fotspår genom smala gator och rör vid stenarna i deras residens. Förundras över katedralen, Palazzo Vecchio, och följ Vasarikorridoren, en hemlig passage som förbinder Palazzo Pitti med Palazzo Vecchio. Avsluta resan vid det majestätiska Pitti-palatset och Boboli-trädgården, Medici-familjens sista residens, och fördjupa dig i denna unika stads konst och historia. Upptäck underverken i Pittipalatset eller Boboli-trädgården med vår skip-the-line-biljett! Besök Palatinsgalleriet, Galleriet för modern konst, Mode- och kostymmuseet, Storhertigarnas skattkammare och den förtrollande palatsträdgården. Din biljett är ditt pass till ett självguidande äventyr i denna kulturella oas!

De mest populära sevärdheterna i Florens

Att göra i Boboli-trädgården

Städer i Italien

Boboli-trädgården: Fler aktiviteter och sevärdheter

Boboli-trädgården: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Boboli-trädgården

Samlat omdöme

4.4
(2 410 recensioner)

En vacker dag när vi upptäckte den stora parken, fann vi också en magnifik solig dag som gynnade en trevlig promenad. Jag rekommenderar att du besöker det hela, ägnar några timmar åt det, eftersom det inte är så litet att titta på.

Fantastisk organisation och guide! Underbar beskrivning av konstverken efter en utomordentligt genomtänkt och fantastisk krets. Högt rekommenderad. Litet tips: ladda telefonen ordentligt.

Trädgårdarna är verkligen förtrollande, även om under denna period (början av mars) inte alla växter blommar, men detta förtar inte platsens skönhet. Rådgiven!

Vackert, det är en trädgård utan motstycke och jag kunde besöka denna skönhet för ett bra pris, jag rekommenderar starkt 🥰🙌🏼

En vacker anläggning, tyvärr samarbetade inte vädret. Absolut sevärd, drömutsikt.