Saker att göra i
Blue Bay Marine Park

Blue Bay Marine Park: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Trou d'Eau Douce: Äventyr på 5 öar i sydöstra Europa

Trou d'Eau Douce: Äventyr på 5 öar i sydöstra Europa

Ge dig ut på en resa med motorbåt och besök hela Mauritius sydöstra kust och de närliggande öarna på en dag. Turen inkluderar inte bara ett besök på den berömda ön Ile aux Cerfs och den orörda kaskaden i Grande River South East, utan också Ile aux Phares och Ile de la Passe, vilket ger en möjlighet att lära sig lite om Mauritius historia under kolonialtiden. På Ile aux Phares finns, som namnet antyder, en gammal fyr som är mer än 200 år gammal och som nu är förklarad som ett historiskt monument. År 1810 var Ile aux Phares och Ile de la Passe skådeplatsen för ett slag mellan fransmän och britter, känt som sjöslaget vid Grand Port, som är den enda segern för Napoleons flotta och som också finns med på Triumfbågen i Paris. Förutom den historiska aspekten av öarna kommer du att få se en slående syn i vattnet. Kontrasten mellan öns båda sidor är hisnande: på ena sidan är lagunen turkos och lugn, och på den andra slår Indiska oceanens stora vågor mot öns vågbrytare. Ni åker sedan till Ile aux Aigrettes för en simtur och sedan tillbaka till Ile aux Cerfs, där lunchen serveras. Koppla av och sola eller bara slappna av på stranden eller i det kristallklara vattnet i Ile aux Cerfs innan ni återvänder till mötesplatsen i Trou d'Eau Douce.

Mauritius: Dagstur med motorbåt till Ile aux Cerfs med BBQ

Mauritius: Dagstur med motorbåt till Ile aux Cerfs med BBQ

Tillbringa en heldag med att upptäcka den vackra paradisön Mauritius med motorbåt. Heldagsturen börjar klockan 09.30 och kort därefter är det dags för bad med snorkling i det kristallklara vattnet. Njut av det fantastiska undervattenslivet bland färgglada koraller och tropiska fiskar. Fortsätt sedan din segling vidare till Dalblair’s skeppsvrak från år 1902 som vilar på korallbarriären och stanna även till vid den gamla fyren på Lighthouse island. Därefter tar fartbåten dig längs östkusten och sedan uppströms längs Grand River (Mauritius längsta flod) och slutar vid ett vackert vattenfall. Njut av en utsökt grillfest med grillad kyckling och fisk serverad på en av de så kallade vykortsstränderna: Île aux Cerfs Island.Île aux Cerfs Island.Koppla av och njut av en simtur i det smaragdgröna vattnet innan du åker vidare till turens sista anhalt vid Ile aux Aigrettes. Gotta dig med en drink i en naturlig pool med en mängd sjöstjärnor på Ile aux Aigrettes.Ombord finns det läsk, lokal öl och rom tillgängligt hela dagen.Res tillbaka till stranden vid Shandrani Hotel med ankomst runt kl. 16.00 till 16.30.

Blue Bay: Besök på Blue Bay Glass Bottom Boat och snorkling

Blue Bay: Besök på Blue Bay Glass Bottom Boat och snorkling

Titta genom ett fönster in i Blue Bays undervattensvärld på en tur med glasbottnad båt genom Blue Bay Marine Park. Beundra det marina livet i dess naturliga miljö och ta chansen att snorkla i vattnet tillsammans med dem. Titta in i det kristallklara vattnet nedanför genom den klara botten på båten, vilket ger dig ett unikt perspektiv på det marina livet och korallreven som kallar detta område hemma. Glid över färgglada korallträdgårdar och genom stim av tropiska fiskar, våra kunniga marina guider kommer att ge fascinerande insikter i det marina ekosystemet och dess invånare. Lär dig mer om de olika arter av fiskar, koraller och andra vattenlevande varelser som trivs i detta marina paradis. Glöm inte din kamera, eftersom du kommer att vilja fånga dessa ögonblick. Ankra vid några av de mest fängslande snorklingsplatserna, så att du själv kan dyka ner i det kristallklara vattnet. Ta på dig snorkelutrustningen och dyk ner i ett undervattensland. Simma tillsammans med kalejdoskopet av fiskar, utforska invecklade korallformationer och bevittna skönheten i det marina livet på nära håll och personligt.

Blå bukten: Halvdags snorklingstur med kreolsk picknicklunch

Blå bukten: Halvdags snorklingstur med kreolsk picknicklunch

Utforska Blue Bay Marine Park med glasbottenbåt och snorkling i Mauritius största reservat för marint liv och koraller, inklusive en avkopplande picknick på Ile des deux Cocos. Börja din utflykt från Blue Bay Public Beach och flyta ner längs kusten från Point d´Esny i riktning mot Ile aux Aigrettes för att få ett första tillfälle att snorkla i lagunen.Därefter åker du till den privata ön Ile des deux Cocos för att äta lunch. Koppla av på en av de offentliga stränderna med en kreolsk picknick. Välj mellan en traditionell kreolsk måltid med fisk eller kyckling eller välj ett vegetariskt alternativ och ett stort utbud av alkoholhaltiga och alkoholfria drycker - missa inte den berömda Jungle Cocktail.   Efter lunch kan du koppla av på stranden och njuta av det vackra landskapet. Sedan hämtar besättningen dig och tar dig till marinparken, där du får en ny möjlighet att snorkla bland fiskar och koraller innan du återvänder till utgångspunkten.

Blå viken: Totof Tours 1 timme Snorkling i marinparken

Blå viken: Totof Tours 1 timme Snorkling i marinparken

Bege dig ut på en 1 timmes utflykt i en båt med glassbotten och upptäck mångfalden under vattnet i Blue Bay marinpark, där du också får bada och snorkla. Din tur utgår från den allmänna stranden Blue Bay på Mauritius sydöstkust. Du kommer att resa ut till den perfekta platsen för snorkling i vår båt med glasbotten. Här kan du bege dig ut på ditt eget snorklingsäventyr. Upptäck en värld under vattnet med all mångfald som Blue Bays marinpark har att erbjuda. I slutet av turen återvänder du tillbaka till Blue Bays allmänna strand.

Mauritius: Katamaransegling från Bluebay till Ile aux Cerfs

Mauritius: Katamaransegling från Bluebay till Ile aux Cerfs

För en härligt avkopplande dag på havet, tillbringa hela dagen på denna katamaranutflykt till den himmelska ön Ile aux Cerfs. Segla på säkert område i den största turkosa lagunen i Mauritius längs den historiska vilda östkusten av ön. Katamaranen avgår från Pointe Jerome, nära den pittoreska byn Mahebourg och Marine Park i Blue Bay, som skyddas enligt den internationella Ramsar Konventet. Du kan snorkla och simma innan du besöker Grande Riviere Sud Est vattenfall omgivet av sin vackra natur.  Här kan man fortfarande skåda skyddsmurar från 1700-talet. De har varit vittne  till flera tuffa sjörövaraktiviteter och marina skärmytslingar. Under 1810, var  det här skådeplatsen för ”Kampen om Vieux stora hamn” mellan fransmännen och engelsmännen.  Njut av en grillbuffé som tillagas och serveras ombord av den vänliga besättningen. Denna består av den berömda rökt marlin mousse, grillad fisk, kyckling och korv, ris- och potatissallader, crudités, nybakat bröd, färsk frukt och kaffe.

Från Blue Bay: Ile aux Cerfs Utflykt med motorbåt och BBQ

Från Blue Bay: Ile aux Cerfs Utflykt med motorbåt och BBQ

Din heldagsutflykt med motorbåt startar kl. 09.30 från Blue Bay Public Beach, i sydöstra Mauritius. I början har du möjlighet att snorkla i Blue Bay Marine Park, det största korallreservatet på Mauritius. Därefter går utflykten längs den fantastiska kusten från Point d´ Esny, i riktning mot Mahebourg, den tidigare huvudstaden på ön och vidare till ön - Ile aux Phare. Här har du tid att besöka den gamla fyrruinen eller tid att promenera på ön. I anslutning till detta fortsätter turen i riktning mot Ile aux Cerfs, där du sedan kommer in i Grand-River-South-East, för att besöka vattenfallet. Förutom det vackra landskapet är det hem för några fräcka apor. Var uppmärksam! Till lunch erbjuds en BBQ med fisk och kyckling, men om du föredrar en vegetarisk måltid, vänligen meddela oss detta vid din bokning. Naturligtvis ingår också en mängd olika alkoholhaltiga drycker och läskedrycker under måltiden och hela utflykten. Njut av din måltid och ta en paus på en strand som ligger vid ingången till lagunen från Île aux Cerfs. På återvägen får du ytterligare en avkopplande möjlighet att simma och snorkla i närheten av Ile aux Aigrettes, innan du återvänder till Blue Bay Public Beach, där utflykten avslutas omkring kl. 16.00.

Mauritius: Ile aux Aigrettes naturreservat med båttur

Mauritius: Ile aux Aigrettes naturreservat med båttur

**Var vänlig notera att denna tur är privat med undantag för Ile aux Aigrettes**. Gå ombord på en liten båt vid Pointe Jérome och kryssa till korallön Ile aux Aigrettes. Under en 1,5 till 2 timmar lång vandring med parkvakterna kan du förundras över den flora och fauna som en gång i tiden ansågs vara på gränsen till utrotning. Håll utkik efter vilda djur, t.ex. jättesköldpadda och utsmyckad daggecko. Efter besöket på Ile aux Aigrettes kan du tillbringa tid på Blue Bay Beach, en av de vackraste stränderna på ön. Därefter kan du utforska naturreservatet La Vanille och se en mängd olika fågelarter, sköldpaddor, ett insektarium och mycket mer. Avsluta dagen med att titta på vågorna som slår mot den karga sydkusten och utforska klippformationerna vid Gris Gris och La Roche qui Pleure.

Ile aux Aigrettes Reserve & Blue Bay båt med glasbotten

Ile aux Aigrettes Reserve & Blue Bay båt med glasbotten

**Observera att denna resa inkluderar privat landtransport, inklusive privat upphämtning och avlämning på hotellet. Det kommer att finnas andra resenärer på Ile aux Aigrettes och Glass Bottom Boat delar av turen.** Efter att du hämtats på ditt privata hotell går du ombord på en båt vid Pointe Jérome, nära den fantastiska byn Blue Bay. Efter en kort båttur kommer ni fram till korallön Ile aux Aigrettes, Mauritius mest kända naturreservat. Under en 1,5 till 2 timmars enkel, guidad vandring med rangers kan du beundra den flora och fauna som en gång ansågs vara på gränsen till utrotning. Titta efter vilda djur, t.ex. jättesköldpadda och utsmyckad daggecko. Därefter tar du en båt tillbaka till fastlandet innan du ger dig ut på den andra delen av din resa: en tur med glasbottenbåt i den fantastiska Blue Bay Marine Park. Se det fantastiska marina livet i denna bit av paradiset och snorkla bland aktuella fiskar i marinparken. Efter äventyret är det dags att koppla av på Blue Bay Beach: simma, sola eller promenera längs den magnifika vita sandstranden. Kostnaden för lunch ingår inte, men du kommer att ha möjlighet att stanna för lunch. Vanligtvis tar turen 5-6 timmar, men du har upp till 8 timmar på dig (från upphämtning på hotellet till avlämning) om du vill tillbringa längre tid vid Blue Bay.

Blå bukten: Totof Tours 4 timmars snorkling i marinparken

Blå bukten: Totof Tours 4 timmars snorkling i marinparken

Start från Blue Bay-stranden tidigt på morgonen, när havet är lugnt och de flesta av de bästa platserna fortfarande är fria från turister. Åk iväg till den första av tre platser i en glasbottnad båt. Upptäck det rika utbudet av färgglada marina livet i 45 minuter vid varje stopp. Undersök de vackra omgivningarna mellan varje stopp medan du njuter av en liten frukost tillsammans med kaffe och svalkande drycker. Under utflykten rör du dig längs den underbara kusten från Point d´ Esny i riktning mot Ile-Aux-Aigrettes. Låt din expertguide bestämma vilken snorkelplats som är bäst för dagens förhållanden. Efter en spännande snorkelutflykt återvänder du till Blue Bay-stranden i tid för lunch.

Alla aktiviteter

29 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Populäraste attraktionerna i Grand Port

Saker att göra i Blue Bay Marine Park

Städer i Mauritius

Blue Bay Marine Park: Fler aktiviteter och sevärdheter

Blue Bay Marine Park: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Blue Bay Marine Park

Samlat omdöme

4.7
(332 recensioner)

Det var en av de bästa båtturer vi någonsin har tagit. Tyvärr hade vi otur med vädret i början och det regnade. Vi erbjöds möjligheten att avbryta turen och göra det en annan dag om vi mådde dåligt ombord. Lyckligtvis var detta inte fallet. Vi kunde njuta av utflykten, fick mycket information, kunde se delfiner och apor och njöt av fantastisk service med massor av kalla drycker. Vi var bara 5 passagerare totalt, så vi hade gott om plats på båten. Snorkelplatsen var imponerande, även om det inte var så mycket fisk, på grund av korallskogen. Grillen var supergod. Jag kan fullt ut rekommendera denna turné.

Vi har gjort båtutflykter flera gånger i olika länder, men jag måste säga att den här är bland de bästa, allt var perfekt organiserat. Piloten tog sig tid att förklara de olika ämnena för oss, att hitta de marina djuren, vi såg delfiner, sköldpaddor och vi fick besök av en apa på båten. Måltiden var av god kvalitet och så var de lokala dryckerna. åk dit utan att tveka för en 100% framgångsrik upplevelse på Mauritius.

Turen rekommenderas starkt! Det var jättebra och vi hade väldigt roligt. Vi hade gärna stannat på snorklingsplatsen lite längre, det var helt enkelt vackert.

Fantastiska guider som berättade mycket om ön och de hållplatser vi besökte

Tack till Nathanael och Hans för denna otroliga utflykt!