Saker att göra i
Blå viken

Våra mest rekommenderade saker att göra i Blå viken

Blue Bay: Besök på Blue Bay Glass Bottom Boat och snorkling

Blue Bay: Besök på Blue Bay Glass Bottom Boat och snorkling

Titta genom ett fönster in i Blue Bays undervattensvärld på en tur med glasbottnad båt genom Blue Bay Marine Park. Beundra det marina livet i dess naturliga miljö och ta chansen att snorkla i vattnet tillsammans med dem. Titta in i det kristallklara vattnet nedanför genom den klara botten på båten, vilket ger dig ett unikt perspektiv på det marina livet och korallreven som kallar detta område hemma. Glid över färgglada korallträdgårdar och genom stim av tropiska fiskar, våra kunniga marina guider kommer att ge fascinerande insikter i det marina ekosystemet och dess invånare. Lär dig mer om de olika arter av fiskar, koraller och andra vattenlevande varelser som trivs i detta marina paradis. Glöm inte din kamera, eftersom du kommer att vilja fånga dessa ögonblick. Ankra vid några av de mest fängslande snorklingsplatserna, så att du själv kan dyka ner i det kristallklara vattnet. Ta på dig snorkelutrustningen och dyk ner i ett undervattensland. Simma tillsammans med kalejdoskopet av fiskar, utforska invecklade korallformationer och bevittna skönheten i det marina livet på nära håll och personligt.

Mauritius: Ile aux Aigrettes naturreservat med båttur

Mauritius: Ile aux Aigrettes naturreservat med båttur

**Var vänlig notera att denna tur är privat med undantag för Ile aux Aigrettes**. Gå ombord på en liten båt vid Pointe Jérome och kryssa till korallön Ile aux Aigrettes. Under en 1,5 till 2 timmar lång vandring med parkvakterna kan du förundras över den flora och fauna som en gång i tiden ansågs vara på gränsen till utrotning. Håll utkik efter vilda djur, t.ex. jättesköldpadda och utsmyckad daggecko. Efter besöket på Ile aux Aigrettes kan du tillbringa tid på Blue Bay Beach, en av de vackraste stränderna på ön. Därefter kan du utforska naturreservatet La Vanille och se en mängd olika fågelarter, sköldpaddor, ett insektarium och mycket mer. Avsluta dagen med att titta på vågorna som slår mot den karga sydkusten och utforska klippformationerna vid Gris Gris och La Roche qui Pleure.

Wild South West Private Tour med upphämtning

Wild South West Private Tour med upphämtning

Du kommer att bege dig till Trou Aux Cerfs, som är en krater omgiven av ett stort område med frodig skog bestående av inhemska växtarter och några gigantiska gröna tallar. Definitivt är en av de viktigaste höjdpunkterna 360-gradersutsikten över staden Curepipe och bergskedjan. Fortsätt till en lokal verkstad för modellering av flottan, som är känd för att designa historiska, handgjorda fartygsmodeller. Bläddra i museets samling, titta på när en hantverkare snickrar ett nytt projekt eller köp din egen souvenir för att få ett originellt reseminne. Efteråt kan du bege dig till Mare Aux Vacoas reservoar som har äran att vara den största reservoaren på ön och som samtidigt är ett ganska populärt stopp för turister som besöker södra delen av ön. Härifrån reser du till Grand Bassin, en helig sjö som ligger inbäddad runt en vulkankrater, förskönad med ett hinduiskt tempel där en berömd staty av Shiva står. Sedan är det dags att besöka Black River för en oförglömlig panoramautsikt, där du också kan få en glimt av Black River Gorge. Körningen fortsätter till Chamarel Village för att beundra det 90 meter höga Chamarel-vattenfallet och den märkliga 7-färgade jorden, ett naturfenomen som orsakas när basaltisk lava omvandlar lermineralen till livfulla nyanser av rött, brunt, violett, grönt, blått, lila och gult.

Mauritius: Naturskön helikopterflygning med transfer till hotellet

Mauritius: Naturskön helikopterflygning med transfer till hotellet

Beundra några av de bästa platserna i Indiska oceanens pärla på en helikopterflygning över Mauritius, med hotelltransfer inkluderad. Efter att ha lyft från basen i Triolet flyger du över den livliga huvudstaden Port Louis, som är hem för administrativa byggnader och den enda hamnen för internationell handel. Därefter beger du dig till Tamarin, där du kan få en skymt av delfiner om du har tur. Längre bort väntar ön Bénitiers med sin ovanliga geografi. När helikoptern rör sig mot sydvästra delen av ön kan du se det majestätiska berget Le Morne. Bevittna den optiska illusionen från vattenfallen under vattnet, följt av ett kalejdoskop av färger när du flyger över Chamarel och dess stupande raviner och frodiga gröna skogar som är hem för sju till synes oändliga vattenfall, som erbjuder hisnande vyer från himlen. Passera bergen Pouce och Pieter Both, som uppskattas av vandrare och naturälskare, och avsluta din flygresa över Mauritius.

Ile aux Aigrettes Reserve & Blue Bay båt med glasbotten

Ile aux Aigrettes Reserve & Blue Bay båt med glasbotten

**Observera att denna resa inkluderar privat landtransport, inklusive privat upphämtning och avlämning på hotellet. Det kommer att finnas andra resenärer på Ile aux Aigrettes och Glass Bottom Boat delar av turen.** Efter att du hämtats på ditt privata hotell går du ombord på en båt vid Pointe Jérome, nära den fantastiska byn Blue Bay. Efter en kort båttur kommer ni fram till korallön Ile aux Aigrettes, Mauritius mest kända naturreservat. Under en 1,5 till 2 timmars enkel, guidad vandring med rangers kan du beundra den flora och fauna som en gång ansågs vara på gränsen till utrotning. Titta efter vilda djur, t.ex. jättesköldpadda och utsmyckad daggecko. Därefter tar du en båt tillbaka till fastlandet innan du ger dig ut på den andra delen av din resa: en tur med glasbottenbåt i den fantastiska Blue Bay Marine Park. Se det fantastiska marina livet i denna bit av paradiset och snorkla bland aktuella fiskar i marinparken. Efter äventyret är det dags att koppla av på Blue Bay Beach: simma, sola eller promenera längs den magnifika vita sandstranden. Kostnaden för lunch ingår inte, men du kommer att ha möjlighet att stanna för lunch. Vanligtvis tar turen 5-6 timmar, men du har upp till 8 timmar på dig (från upphämtning på hotellet till avlämning) om du vill tillbringa längre tid vid Blue Bay.

Blå bukten: Totof Tours 4 timmars snorkling i marinparken

Blå bukten: Totof Tours 4 timmars snorkling i marinparken

Start från Blue Bay-stranden tidigt på morgonen, när havet är lugnt och de flesta av de bästa platserna fortfarande är fria från turister. Åk iväg till den första av tre platser i en glasbottnad båt. Upptäck det rika utbudet av färgglada marina livet i 45 minuter vid varje stopp. Undersök de vackra omgivningarna mellan varje stopp medan du njuter av en liten frukost tillsammans med kaffe och svalkande drycker. Under utflykten rör du dig längs den underbara kusten från Point d´ Esny i riktning mot Ile-Aux-Aigrettes. Låt din expertguide bestämma vilken snorkelplats som är bäst för dagens förhållanden. Efter en spännande snorkelutflykt återvänder du till Blue Bay-stranden i tid för lunch.

Mauritius: Södra Mauritius privat tur med sköldpaddor

Mauritius: Södra Mauritius privat tur med sköldpaddor

Börja ditt äventyr med upphämtning från hotell och ett besök i Grand Bassin, en helig hinduisk sjö, där lugnet kommer att fängsla din själ. Förundras över den majestätiska Shiva-statyn vid Mangal Mahadev, som står högt som en symbol för gudomlig nåd. Därefter kan du delta i spännande aktiviteter på egen bekostnad i Valles des Couleur, från hjärtklappande fyrhjuling till ziplining och korsa den spännande Nepalese Bridge. Bege dig till La Vanille krokodilpark för att upptäcka den endemiska floran och faunan. Observera dessa djur i det skyddade reservatet, inklusive nilkrokodiler, tenrecs, ålar, leguaner och jättesköldpaddor från Madagaskar och Seychellerna. Ta del av en samling fossiler av djur som nu är utdöda, t.ex. dronten och elefantfågeln från Madagaskar. Upptäck insektsrariet med en sällsynt samling arter från olika platser i världen. Ta en naturskön biltur längs Mauritius mest pittoreska vägar och stanna till för att njuta av den lugna skönheten vid Rivier des Galet Beach och Bel Ombre. Ta dig upp till den hisnande utsiktsplatsen Maconde Viewpoint för panoramautsikt innan du njuter av den lugnande havsbrisen på Gris Gris Beach. Avsluta dagen på Le Morne Beach och dyk ner i det kristallklara vattnet. Slutligen får du transfer tillbaka till ditt hotell.

Upptäck Mauritius: Delfinskådning, snorkling, BBQ-lunch

Upptäck Mauritius: Delfinskådning, snorkling, BBQ-lunch

Upplev det ultimata äventyret med vår delfinsafari och snorkling! Följ med på en rolig och spännande dag när vi tar dig med på en hisnande resa till Crystal Rock och Ile Aux Benitier. När du går ombord på vår lyxiga katamaran kommer du att hälsas välkommen av vår vänliga besättning som tar hand om alla dina behov. Gör dig redo att bevittna delfinernas majestät i deras naturliga livsmiljö och snorkla i Mauritius kristallklara vatten. Efter en spännande morgon tar vi en paus och njuter av en utsökt BBQ-lunch, komplett med uppfriskande drycker. Koppla av och njut av solen på däck eller simma i det turkosa vattnet medan vi seglar mot den vackra Ile Aux Benitier. I vårt erbjudande ingår också transfer för två personer, så att du inte behöver oroa dig för transporten. Oavsett om du är med din familj, dina vänner eller någon annan är det här erbjudandet det perfekta sättet att skapa oförglömliga minnen. Boka ditt Dolphin Watch and Snorkeling-erbjudande idag och upplev det bästa av Mauritius! Kategori: Äventyr | Familj | Natur | Vatten Aktivitet: Båt | Katamaran | Delfin | Ö | Resa med lokalbefolkningen | Tropisk BBQ Värd är "Holidays R Us Ltd" Mötesplats "Kundens plats" Varaktighet 8 timmar Drycker ingår Lunch ingår Leverantören bekräftar bokningen inom 24 timmar 2 personer per resa Kontrollera tillgängliga starttider Vad du kan förvänta dig HÖJDPUNKTER Delfinskådning: Se hur vackra delfinerna är när de simmar och leker i sin naturliga miljö. Snorkling: Fördjupa dig i Mauritius kristallklara vatten och upptäck det livfulla marina livet. Kristallklippan: Besök den berömda Crystal Rock, en unik geologisk formation som reser sig ur havet, och ta fantastiska bilder. Ile Aux Benitier: Utforska den pittoreska ön Ile Aux Benitier, känd för sina vita sandstränder och turkosa lagun. BBQ-lunch: Njut av en utsökt BBQ-lunch med uppfriskande drycker medan du njuter av solen på däck. Transfer i två riktningar: I vårt erbjudande ingår transfer för två personer, så att du inte behöver oroa dig för transporten. Sammantaget erbjuder vi en spännande blandning av äventyr, avkoppling och naturlig skönhet, vilket gör det till det perfekta sättet att uppleva höjdpunkterna i Mauritius. INKLUDERAT Paket för 2 personer; Tvåvägstransfer för två personer i ett familjefordon; Grillad lunch; Drycker Upphämtning och avlämning Vad du behöver veta innan du åker VAD DU SKA TA MED DIG: Handduk för stranden; Solskyddsmedel; Kamera; Drybag. HÄMTNING: Vi uppmanar dig att vara redo i tid och vänta i receptionen / lobbyn. YTTERLIGARE PERSONER: Ytterligare personer kostar 70 euro per person. VÄNLIGT MEDDELANDE Vi tar inget ansvar för förlust eller skada på din egendom under resan. Avbokningsregler Resan kan avbokas kostnadsfritt fram till 3 dag(ar) före. Ingår i priset Upphämtning Lunch (grillad) Drycker Utrustning: "Snorkelutrustning."

Ile Aux Cerfs All Inclusive Katamaran och besök vid vattenfall

Ile Aux Cerfs All Inclusive Katamaran och besök vid vattenfall

När du anländer till dockningsstationen kl. 08.30 går du ombord på din katamaran för att njuta av denna minnesvärda katamarankryssning från Trou D'eau Douce till Ile Aux Cerfs. Katamarankryssningen börjar kl. 09.00 med avgång från Trou D'eau Douce på Mauritius östkust. Besättningen kommer att se till att du har en trevlig tid och de berättar gärna om lokala berättelser, skämt och spelar lokal mauritisk musik som kommer att lyfta andan hos alla ombord. Ni börjar er resa med ett besök vid vattenfallet Grand River South East innan ni sätter segel mot ön Ile Aux Cerfs. När ni sedan når Grand River åker ni med en snabbgående båt för att besöka vattenfallen som ligger ca 500 m uppströms. Om du har tur kan du få se de nyfikna aporna hoppa mellan de stora gamla träden vid flodstranden. Titta på de mauritiska fladdermössen som vilar uppflugna på de högsta träden när ni närmar er vattenfallet. Efter besöket vid vattenfallet går ni tillbaka till katamaranen. Katamaranen seglar sedan in i lagunens kristallklara vatten tills den stannar för en snorklings- och simpaus, där hisnande korallrev och tropiska fiskar är på framträdande display. Efter snorklingen avnjuter ni en utsökt BBQ-lunch på stranden eller på katamaranen. Du bjuds också på ett urval av obegränsade alkoholdrycker, inklusive läsk, juice, vatten, öl, vin och lokal rom. Därefter beger ni er till Ile aux Cerfs Island som är en vacker ö nära Mauritius östkust. Denna fantastiska ö är den perfekta miljön för en avkopplande dag med soldyrkan. När du närmar dig ön med katamaranen kommer du att se de svajande palmerna och de rena vita stränderna inramade av det levande turkosa vattnet. På Ile aux Cerf finns det en mängd olika uppfriskande aktiviteter som väntar på dig, till exempel parasailing, tubridning och undervattensvandring. När du har gjort dina aktiviteter kan du ta en promenad och absorbera den orörda naturliga miljön, luta dig tillbaka och koppla av på de vita sandstränderna. På Ile aux Cerfs Island kan du garanterat koppla av och ha kul på någon av de vykortsvackra stränderna eller ta ett dopp i det azurblå havet. Med sin lysande flora och fauna, ohämmade vind och sol och otaliga faciliteter för att tillgodose dina nycker är Ile Aux Cerfs den perfekta tillflyktsorten för alla som söker en ovanligt bekväm flykt. Efter besöket på Ile aux Cerfs kan du njuta av den vackra seglingen tillbaka till Trou D'Eau Douce.

5 Islands Speedboat med snorkling havssköldpadda + lunch och dryck

5 Islands Speedboat med snorkling havssköldpadda + lunch och dryck

Är du sugen på ett fartfyllt båtäventyr längs östkusten? Hoppa ombord på vår speedboat och njut av ljudet från den vrålande kraftfulla motorn medan du glider fram på vågorna mot våra 5 öar på östkusten! Denna speedboat-tur har utformats speciellt för dig som gillar historia, äventyr och utforskning! Vårt första stopp blir på Ile aux Cerfs Island för ett 45-minuters besök och förfriskningar. Vi åker sedan till Grand River South East för att njuta av utsikten över ett vattenfall som rinner ut i Indiska oceanen. Där har du möjlighet att träffa och mata våra vilda mauritiska apor. Därefter åker vi till Ile aux Phares, varefter vi åker till Blue Bay medan vi passerar Ile de La Passe. Njut av oförglömlig snorkling med våra exotiska tropiska fiskar i Blue Bay Marine Park. Efter besöket i Blue Bay Marine Park åker vi vidare till Ile aux Aigrettes för lite förfriskningar. Den allomfattande öppna baren är nu öppen! Nu sätter vi kurs tillbaka mot Ile aux Cerfs medan vi passerar Îlot Margenie. Njut av 2 timmars avkoppling på den vita sanden på Ile aux Cerfs. Under den tiden kan du ta en simtur och sola medan du dricker lite kokosnötvatten eller njuta av dina adrenalinvattensporter - parasailing och tubtur. Din BBQ-lunch med öns recept förbereds på stranden medan din vänliga barman får dig att njuta av några mauritiska öl-, vin- eller romcocktails speciellt förberedda för dig i den öppna baren med all-inclusive. I bakgrunden - levande musikunderhållning eller segashow! Resan börjar och slutar vid Trou d'Eau Douce. Njut av ditt själfulla upptäcktsäventyr på östkustöarna!

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Blå viken

Vilka är de bästa dagsturerna från Blå viken?

De bästa dagsturerna från Blå viken:

Se alla dagsturer från Blå viken på GetYourGuide

Att göra i Blå viken

Städer i Mauritius

Blå viken: Fler aktiviteter och sevärdheter

Blå viken: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.