Våra mest rekommenderade saker att göra i Bilbao

Bilbao: 1- eller 2-timmars sightseeingbåttur

1. Bilbao: 1- eller 2-timmars sightseeingbåttur

Ge dig ut på en seglingstur genom hjärtat av Bilbao. Få ett nytt perspektiv på denna vackra stad från mynningen. Båten har en kapacitet på 80 personer och sittplatser både ute och inne. På en timmes rundtur, gå från Stadshusbron på Pio Baroja-torget genom hjärtat av villan. Gå mot Zorrozaurres flodstrand och slutligen till ingången till Deusto-kanalen. Avsluta turnén där du började. På den två timmar långa rutten börjar du från samma brygga på Pio Baroja-torget. Kryssa förbi Bilbaos viktigaste landmärken och byggnader och sedan på en rundtur i mynningen till Puente Bizkaia-området. Lyssna på en audioguide, tillgänglig på spanska, baskiska, engelska, franska, tyska och italienska, för att få insikter om den speciella rutten som seglas och historien om staden och dess byggnader, broar och andra konstruktioner.

Bilbao: San Sebastián och S. Juan de Gaztelugatxe guidad tur

2. Bilbao: San Sebastián och S. Juan de Gaztelugatxe guidad tur

Utforska Baskien med en guidad tur som börjar i San Sebastian och går runt i gamla stan för att se San Vicente-kyrkan och basilikan Santa María del Coro. Ta ett steg tillbaka i tiden när du lär dig om den lokala historien och besöker viktiga platser som Plaza Mayor, Plaza Gipuzkoa och stadshuset. Njut av atmosfären i San Sebastián när du promenerar runt på Plaza Mayor och Plaza de la Constitución. Ankomst till hamnen, en av de viktigaste platserna i området. Lär dig om bränderna som ödelade en stor del av staden. Gör kameran redo för bilder av La Concha Bay. Promenera runt stadshuset, en av stadens finaste byggnader, tills du kommer till Ensanche de San Sebastián. Besök stadens lungor, Plaza Gipuzkoa och Plaza Okendo, grönområden som omges av floden Urumea. När den guidade rundturen är avslutad har du lite fri tid att utforska eller köpa några av de typiska pintxos, eller små rätter. Turen avslutas i San Juan de Gaztelugatxe, en ö som endast kan nås via en gågata. Gå på en panoramatur i området och upptäck områdets drömlika klippor som figurerade i HBO-serien Game of Thrones.

Bilbao: San Mamés museum och stadium på rundtur

3. Bilbao: San Mamés museum och stadium på rundtur

Du kommer till museet mellan portarna 19 och 20 på den berömda San Mamés-stadion där rundturen börjar. Upplev sedan en unik inblick i fotbollsvärlden på gräsnivå. Upplev en riktig fotbollsspelare när du springer ut på planen från tunneln, vandrar genom omklädningsrummen och föreställer dig den spännande stämningen i pressrummet. Förutom rundturen på arenan kan du besöka det moderna och innovativa Athletic Club-museet, där det finns ett stort urval av fascinerande fotbollsmemorabilia. Utforska museet och förundras över dess samling av 500 äkta fotbollsföremål som har samlats in under mer än ett sekel. Se klubbens förflutna och nutid komma till liv medan du beundrar troféer, dräkter, grafik och audiovisuellt material som firar Athletic Bilbao. Det finns mycket att se och göra på museet som har 4 audiovisuella produktioner, 13 interaktiva system, 600 filmer, en uppslukande video-vägg, och ett lekrum utrustat med underhållning för alla åldrar.

Bilbao: Guggenheim-museet med köföreträde och guidad rundtur

4. Bilbao: Guggenheim-museet med köföreträde och guidad rundtur

Möt din guide utanför Guggenheim-museet i Bilbao för att påbörja en guidad rundtur på både insidan och utsidan av museet. Hoppa över biljettkön och upptäck mer om en av stadens främsta symboler. Lär dig om varför Bilbao valdes som hem för den fantastiska Frank Gehry-designade byggnaden och upptäck byggnadens struktur och de utomhusskulpturer som omger museet.  Därefter, lär känna de viktigaste verken i Guggenheims permanenta och roterande samlingar när du vandrar genom gallerier, atrium och terrass med din guide. Beundra dess böljande, serpentinformade former, bland storskaliga konstverk som kommer att överraska dig på grund av materialet som används.

Från Bilbao: Gaztelugatxe, Gernika och Mundaka gruppresa

5. Från Bilbao: Gaztelugatxe, Gernika och Mundaka gruppresa

Urdaibai-flodens flodmynning har många attraktioner som du kan njuta av på en kort resa från Bilbao. Eremitaget Gaztelugatxe, som var kuliss för Dragonstone i Game of Thrones-serien, är en bra utgångspunkt. Medan du är där kan du njuta av havsutsikten i kontrast till det höga närliggande berget. Ta god tid på dig och klättra upp för de 241 trapporna som tar dig till toppen av Gaztelugatxe, där du enligt traditionen kan ringa i klockan tre gånger. Efter det kan du i kuststaden Mundaka på nära håll se hur gamla fisketraditioner fortfarande upprätthålls i dag. Du reser sedan från Mundaka för att nå Gernika, där landsbygds- och jordbrukstraditioner blandas med sina varierande historier. Gernika är en viktig referensstad i den baskiska historien, eftersom den är hemvist för det gamla trädet där Spaniens medeltida kungar svor att respektera de lokala lagarna. Det är också här som de tyska bombningarna ägde rum under det spanska inbördeskriget och förstörde stora delar av staden. När din upplevelse är avslutad återvänder din chaufför till Bilbao.

Bilbao: Baskisk matresa med guide

6. Bilbao: Baskisk matresa med guide

Följ med på en oförglömlig pintxos-tur till Bilbao som tar dig med på en kulinarisk resa genom hjärtat av Baskien. Baskien är känt för sitt exceptionella kök, och pintxos är en unik del av den kulinariska traditionen. Dessa små, bitstora rätter serveras vanligtvis på en brödskiva och är ofta toppade med fisk och skaldjur, charkuterier, grönsaker och en mängd andra smakrika ingredienser. Under vår rundtur utforskar du flera stadsdelar i Bilbao och besöker några av stadens mest autentiska pintxosbarer och restauranger. Våra kunniga guider kommer att presentera dig för de bästa ställena att prova pintxos och ge dig insiderkunskap om den lokala matscenen. Du kommer att kunna smaka på ett brett utbud av pintxos, var och en med sin egen distinkta smak och presentation. Vår tur handlar dock inte bara om maten. Det är också ett tillfälle att lära sig mer om Bilbaos och Baskiens historia och kultur. Våra guider kommer att dela med sig av fascinerande historier och insikter om det lokala området, vilket ger dig ett unikt perspektiv på denna otroliga del av Spanien. Du kommer att få en större uppskattning för det baskiska folket, deras seder och bruk och deras sätt att leva. Förutom pintxos får du också möjlighet att prova lokala viner, som passar perfekt till smakerna i Baskien. Våra guider hjälper dig att välja rätt vin för att komplettera dina pintxos och ger dig insikter i vintillverkningsprocessen och historien om regionens vingårdar. Vår pintxos-tur är en social upplevelse, och du får chansen att träffa andra matälskare från hela världen. Det är ett utmärkt sätt att få nya vänner och dela din kärlek till god mat och dryck. Vår tur varar i 3 timmar, vilket ger dig gott om tid att njuta av smakerna från Bilbaos pintxos och utforska stadens livliga atmosfär. Våra guider kommer att se till att du får en säker och rolig upplevelse och att du går därifrån med full mage och en större förståelse för denna märkliga region. Sammanfattningsvis är vår pintxos-tur i Bilbao ett exceptionellt tillfälle att utforska det bästa av det baskiska köket och den baskiska kulturen. Du får smaka på regionens smaker, lära dig om dess historia och seder och bruk och skapa bestående minnen med andra matälskare. Följ med oss på detta oförglömliga äventyr och upptäck magin i Bilbaos pintxos-scen!

Bilbao: Pintxos- och vinprovningstur med lokal guide

7. Bilbao: Pintxos- och vinprovningstur med lokal guide

Vår pintxo-upplevelse börjar med en genomgång i vår butik @TourneBilbao. Vi vill att du ska förstå matens betydelse för hur vi relaterar till varandra och de speciella små knepen för att göra det som en lokal. Ribera-marknaden, den största täckta matmarknaden i Europa och där Michelin-stjärnor och vanliga medborgare handlar några av de bästa maträtterna som staden har att erbjuda Sedan är det dags att dyka ner i gamla stan och dess dolda hemligheter, så vårt första stopp blir en av de klassiska barerna där "txikiteros", de lokala vindrickarna, sjunger sånger medan de dricker. Om vi har tur får vi möjlighet att dela ett vin och en klassisk aperitif med dem och diskutera traditioner och symboler i Baskien. Därefter beger vi oss till det symboliska Plaza Nueva för att smaka på 2 pintxos och lära oss mer om det lokala baskiska vinet: Txakoli i en av de lokala barerna. När vi har besökt den gamla stadsdelen korsar vi floden för att komma till Ensanche, stadens ekonomiska centrum. Vi besöker en mycket historisk bar och får möjlighet att smaka på Rioja-viner och pintxos som blandar det mest avancerade köket med de mest traditionella smakerna av lokala produkter. Turen avslutas här, där du inte bara kommer att bli mätt på läckra pintxos, utan också få en ny inblick i den lokala kulturen och traditionerna. Och viktigast av allt, du kommer att känna dig som en äkta Bilbaíno.

Bilbaos höjdpunkter: 3 timmars guidad cykeltur i liten grupp

8. Bilbaos höjdpunkter: 3 timmars guidad cykeltur i liten grupp

Utforska Bilbao med cykel som en lokal på en guidad tur förbi alla stadens viktigaste sevärdheter som det magnifika Guggenheim-museet. Avslöja historien om denna fascinerande stad och lära dig om dess fantastiska gamla och nya attraktioner. Från och med den centrala Calle de Villarias, följ din guide längs cykelbanor och gågator för att undvika den livliga trafiken. Följ flodens gång för att lära dig varför det var viktigt för stadens utveckling. Peddle av samtida och historiska platser och stanna vid det dramatiska Guggenheim-museet, som öppnades vid stranden av floden Nervión och designades av arkitekten Frank Gehry på 1990-talet. Marvel på Euskalduna konferenscenter, byggt på platsen för de gamla varven, och se den nya San Mamés fotbollsstadion. Utforska historiska Bilbao på platser som Neo-barock Teatro Arriaga. Lär dig historien om de smala gatorna och de breda torgen i Casco Viejo (Gamla stan), och upptäck hur de gamla stadsmurarna vid San Antón Bridge länkar Bilbao La Vieja och Casco Viejo.

Bilbao: Privat guidat besök på Guggenheim-museet

9. Bilbao: Privat guidat besök på Guggenheim-museet

Njut av en guidad tur på det världsberömda Guggenheim-museet i Bilbao. Upptäck museets tillfälliga och permanenta utställningar under den en och en halv timme långa rundturen. Beundra verk av konstnärer som Louise Bourgeois, Eduardo Chillida, Yves Klein, Jeff Koons och Fujiko Nakaya. Du kommer att mötas av en lokal guide vid informationspunkten inne i museet där du börjar din rundtur. Upptäck huvudattraktionerna i ArcelorMittal-galleriet, som är ett stort utrymme där åtta konstverk av skulptören Richard Serra är permanent utställda, promenera genom museets arkitektoniska hjärta, som består av de 20 gallerierna som utgör museet, och gå in i atriet, ett stort öppet utrymme med böjda volymer, omgivet av stora glasridåväggar och krönt av ett stort takfönster. Av de 24 000 kvadratmeter som Guggenheim Museum Bilbao upptar är 11 000 reserverade för utställningsutrymmen, som du kommer att kunna besöka på det mest exklusiva sättet, guidad av en professionell guide.

Bilbao: Guidad stadsvandring i liten grupp

10. Bilbao: Guidad stadsvandring i liten grupp

Träffa Bilbaos mest intressanta platser genom att promenera genom dess historiska område. Följ med en lokal guide och missa inte någon av de hemligheter som denna symboliska stad döljer, lär dig varje detalj om dess byggnader och dess människor. Vi utgår från gränsen mellan Gamla stan och stadskärnan och tar oss genom Gamla stans slingrande gator, de sju genuina gatorna och kyrkorna San Anton och Santiago, utan att missa marknaden i La Ribera. Senare får du se hur staden expanderade under 1800-talet under inflytande av industrialiseringen och bankväsendets utveckling, och slutligen den sista moderniseringen av staden med byggandet av strandpromenaderna.

Lägg till datum

Saker att göra i
Bilbao
Denna hamnstad erbjuder en vacker kust, bergiga landskap och en smak av baskisk kultur och mat.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Bilbao

Alla aktiviteter

91 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Bilbao

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Bilbao

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Bilbao?

Vilka är de bästa dagsturerna från Bilbao?

De bästa dagsturerna från Bilbao:

San Sebastián

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Bilbao?

Bilbao: Fler aktiviteter och sevärdheter

Bilbao: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Bilbao

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 1 604 omdömen

Hade en trevlig rundtur. Att upptäcka en stad på cykel är fortfarande väldigt roligt och det är Bilbao också. Sett många höjdpunkter i staden och hört historier från den baskiska/spanska guiden (som talade mycket bra engelska), som vi aldrig skulle ha hört utan denna turné. Cykling är bra för bra, men bara små byar på resten är platt och mycket redan längs floden

Our birthday-celebration was a fantastic experience thanks to Javier. He is knowledgeable, well-read och a very nice person. 2022-04-06 Eivor och Harry

Bemero var inte så intressant och i Guernica hade vi hellre blivit visade muralmålningen än eken.

Just brilliant bike tour in 43 degrees summer heat. Five stars!