Saker att göra i
Bilbao

Denna hamnstad erbjuder en vacker kust, bergiga landskap och en smak av baskisk kultur och mat.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Bilbao

Bilbao: 1- eller 2-timmars sightseeingbåttur

1. Bilbao: 1- eller 2-timmars sightseeingbåttur

Ge dig ut på en seglingstur genom hjärtat av Bilbao. Få ett nytt perspektiv på denna vackra stad från mynningen. Båten har en kapacitet på 80 personer och sittplatser både ute och inne. På en timmes rundtur, gå från Stadshusbron på Pio Baroja-torget genom hjärtat av villan. Gå mot Zorrozaurres flodstrand och slutligen till ingången till Deusto-kanalen. Avsluta turnén där du började. På den två timmar långa rutten börjar du från samma brygga på Pio Baroja-torget. Kryssa förbi Bilbaos viktigaste landmärken och byggnader och sedan på en rundtur i mynningen till Puente Bizkaia-området. Lyssna på en audioguide, tillgänglig på spanska, baskiska, engelska, franska, tyska och italienska, för att få insikter om den speciella rutten som seglas och historien om staden och dess byggnader, broar och andra konstruktioner.

Bilbao: San Sebastián & S. Juan de Gaztelugatxe Guidad tur

2. Bilbao: San Sebastián & S. Juan de Gaztelugatxe Guidad tur

Utforska Baskien med en guidad tur som börjar i San Sebastian och går runt i gamla stan för att se San Vicente-kyrkan och basilikan Santa María del Coro. Ta ett steg tillbaka i tiden när du lär dig om den lokala historien och besöker viktiga platser som Plaza Mayor, Plaza Gipuzkoa och stadshuset. Njut av atmosfären i San Sebastián när du promenerar runt på Plaza Mayor och Plaza de la Constitución. Ankomst till hamnen, en av de viktigaste platserna i området. Lär dig om bränderna som ödelade en stor del av staden. Gör kameran redo för bilder av La Concha Bay. Promenera runt stadshuset, en av stadens finaste byggnader, tills du kommer till Ensanche de San Sebastián. Besök stadens lungor, Plaza Gipuzkoa och Plaza Okendo, grönområden som omges av floden Urumea. När den guidade rundturen är avslutad har du lite fri tid att utforska eller köpa några av de typiska pintxos, eller små rätter. Turen avslutas i San Juan de Gaztelugatxe, en ö som endast kan nås via en gågata. Gå på en panoramatur i området och upptäck områdets drömlika klippor som figurerade i HBO-serien Game of Thrones.

Bilbao: San Mamés museum och stadium på rundtur

3. Bilbao: San Mamés museum och stadium på rundtur

Du kommer till museet mellan portarna 19 och 20 på den berömda San Mamés-stadion där rundturen börjar. Upplev sedan en unik inblick i fotbollsvärlden på gräsnivå. Upplev en riktig fotbollsspelare när du springer ut på planen från tunneln, vandrar genom omklädningsrummen och föreställer dig den spännande stämningen i pressrummet. Förutom rundturen på arenan kan du besöka det moderna och innovativa Athletic Club-museet, där det finns ett stort urval av fascinerande fotbollsmemorabilia. Utforska museet och förundras över dess samling av 500 äkta fotbollsföremål som har samlats in under mer än ett sekel. Se klubbens förflutna och nutid komma till liv medan du beundrar troféer, dräkter, grafik och audiovisuellt material som firar Athletic Bilbao. Det finns mycket att se och göra på museet som har 4 audiovisuella produktioner, 13 interaktiva system, 600 filmer, en uppslukande video-vägg, och ett lekrum utrustat med underhållning för alla åldrar.

Bilbao: Båttur i Bilbaos flodmynning och Abra Bay

4. Bilbao: Båttur i Bilbaos flodmynning och Abra Bay

Din båttur börjar mitt i den baskiska huvudstaden, endast några meter från rådhusbron. Bege dig sedan ut på havet genom Bilbaos flodmynning till Bahía del Abra. Därifrån hoppar du på en traditionell båt med sittplatser inomhus och utomhus. Njut av den underbara panoramarutten utmed Ría del Nervión. Den här resan kan upp till 2 timmar och 45 minuter. Under resan kan du besöka platser som Deusto-kanalen, Portugalete-bron, staden Getxo och fiskehamnen Santurtzi.

Från Bilbao: Gruppresa till Gaztelugatxe, Gernika och Mundaka

5. Från Bilbao: Gruppresa till Gaztelugatxe, Gernika och Mundaka

Njut av det bästa av Bizkaia-regionen. Först och främst gör vi vandringen till eremitaget San Juan de Gaztelugatxe, 241 steg av sten, hav och vind som tar oss till spektakulära vyer. Efter att ha återvänt till startpunkten och tagit en välförtjänt vila åker vi till den charmiga fiskebyn Mundaka, på västra stranden av Urdaibai-flodens mynning, där vi kan se hur surfarnas modernitet blandas med fiskarnas tradition. i en villa med en unik överklagande. Slutligen ska vi göra en djupdykning i hjärtat av den baskiska historien genom att besöka det legendariska Gernika-trädet och den tragiska bombningen av byn under det spanska inbördeskriget. Picassos Gernika-porträtt kommer att besökas längs vägen. Ungefärlig resväg: 9:00 Avgång från Bilbao 9:45 Ankomst till San Juan de Gaztelugatxe och vandring till eremitaget 11:30 Avresa från området och ankomst till Mundaka. Guidad promenad genom staden (pir, kyrka, utsiktspunkt över Urdaibais flodmynning). Ett 20 minuters stopp kommer att göras på en lokal restaurang (mat ingår inte i resans pris) 1:00 Guidad tur i Gernika by 3:00 Avlämning i Bilbao

Bilbao: Baskisk matresa med guide

6. Bilbao: Baskisk matresa med guide

Följ med på en oförglömlig pintxos-tur till Bilbao som tar dig med på en kulinarisk resa genom hjärtat av Baskien. Baskien är känt för sitt exceptionella kök, och pintxos är en unik del av den kulinariska traditionen. Dessa små, bitstora rätter serveras vanligtvis på en brödskiva och är ofta toppade med fisk och skaldjur, charkuterier, grönsaker och en mängd andra smakrika ingredienser. Under vår rundtur utforskar du flera stadsdelar i Bilbao och besöker några av stadens mest autentiska pintxosbarer och restauranger. Våra kunniga guider kommer att presentera dig för de bästa ställena att prova pintxos och ge dig insiderkunskap om den lokala matscenen. Du kommer att kunna smaka på ett brett utbud av pintxos, var och en med sin egen distinkta smak och presentation. Vår tur handlar dock inte bara om maten. Det är också ett tillfälle att lära sig mer om Bilbaos och Baskiens historia och kultur. Våra guider kommer att dela med sig av fascinerande historier och insikter om det lokala området, vilket ger dig ett unikt perspektiv på denna otroliga del av Spanien. Du kommer att få en större uppskattning för det baskiska folket, deras seder och bruk och deras sätt att leva. Förutom pintxos får du också möjlighet att prova lokala viner, som passar perfekt till smakerna i Baskien. Våra guider hjälper dig att välja rätt vin för att komplettera dina pintxos och ger dig insikter i vintillverkningsprocessen och historien om regionens vingårdar. Vår pintxos-tur är en social upplevelse, och du får chansen att träffa andra matälskare från hela världen. Det är ett utmärkt sätt att få nya vänner och dela din kärlek till god mat och dryck. Vår tur varar i 3 timmar, vilket ger dig gott om tid att njuta av smakerna från Bilbaos pintxos och utforska stadens livliga atmosfär. Våra guider kommer att se till att du får en säker och rolig upplevelse och att du går därifrån med full mage och en större förståelse för denna märkliga region. Sammanfattningsvis är vår pintxos-tur i Bilbao ett exceptionellt tillfälle att utforska det bästa av det baskiska köket och den baskiska kulturen. Du får smaka på regionens smaker, lära dig om dess historia och seder och bruk och skapa bestående minnen med andra matälskare. Följ med oss på detta oförglömliga äventyr och upptäck magin i Bilbaos pintxos-scen!

Från Bilbao: Tur till Gaztelugatxe, Bermeo och Gernika

7. Från Bilbao: Tur till Gaztelugatxe, Bermeo och Gernika

Avresa från Bilbao och direkt transfer till San Juan de Gaztelugatxe, där vi har två timmar på oss att ta oss över stenbron med 241 trappsteg upp till toppen. Gaztelugatxe var en av platserna där Game of Thrones spelades in, så när vi korsar bron kommer det att se ut som om vi stiger upp till Dragonstone. Därefter lämnar vi Gaztelugatxe bakom oss och besöker den biscayanska staden Bermeo, en vacker fiskeby med en djupt rotad sjöfartstradition, där vi kommer att göra en stadsvandring. Vårt sista stopp blir Gernika, den baskiska stad som gett namn åt den berömda målningen av Pablo Picasso, där vi besöker dess församlingssal, en av de få byggnader som överlevde bombningarna under inbördeskriget, och dess berömda Gernikaträd, en symbol för det baskiska samhället.

Från Bilbao: Biarritz, Saint Jean de Luz, San Sebastian Tour

8. Från Bilbao: Biarritz, Saint Jean de Luz, San Sebastian Tour

Utforska Biarritz och den förtjusande kustbyn Saint Jean de Luz på denna guidade heldagstur från Bilbao. Känn den salta brisen nära kusten och förundras över det vidsträckta blå havet. Ät en lokal delikatess innan du beger dig in i Spanien för att besöka San Sebastians charmiga gator. Vi börjar resan med ett guidat besök i Biarritz i franska Baskien, en sommarort för de europeiska kungligheterna. Upptäck de bästa vyerna över staden och dess mest berömda hörn. Åk vidare till Saint Jean de Luz, en pittoresk kustby där du har tid att njuta av de charmiga gatorna. Slutligen stannar ni till i San Sebastian där ni har tid att äta lunch och upptäcka den gamla stadsdelen, följt av ett besök på berget Igueldo med sin spektakulära panoramautsikt över staden. Provsmakning av lokala baskiska gourmeträtter ingår.

Bilbao: Pintxos- och vinprovningstur med lokal guide

9. Bilbao: Pintxos- och vinprovningstur med lokal guide

Vår pintxo-upplevelse börjar med en genomgång i vår butik @TourneBilbao. Vi vill att du ska förstå matens betydelse för hur vi relaterar till varandra och de speciella små knepen för att göra det som en lokal. Ribera-marknaden, den största täckta matmarknaden i Europa och där Michelin-stjärnor och vanliga medborgare handlar några av de bästa maträtterna som staden har att erbjuda Sedan är det dags att dyka ner i gamla stan och dess dolda hemligheter, så vårt första stopp blir en av de klassiska barerna där "txikiteros", de lokala vindrickarna, sjunger sånger medan de dricker. Om vi har tur får vi möjlighet att dela ett vin och en klassisk aperitif med dem och diskutera traditioner och symboler i Baskien. Därefter beger vi oss till det symboliska Plaza Nueva för att smaka på 2 pintxos och lära oss mer om det lokala baskiska vinet: Txakoli i en av de lokala barerna. När vi har besökt den gamla stadsdelen korsar vi floden för att komma till Ensanche, stadens ekonomiska centrum. Vi besöker en mycket historisk bar och får möjlighet att smaka på Rioja-viner och pintxos som blandar det mest avancerade köket med de mest traditionella smakerna av lokala produkter. Turen avslutas här, där du inte bara kommer att bli mätt på läckra pintxos, utan också få en ny inblick i den lokala kulturen och traditionerna. Och viktigast av allt, du kommer att känna dig som en äkta Bilbaíno.

Bilbao: Guidade höjdpunkter E-Bike-tur i liten grupp

10. Bilbao: Guidade höjdpunkter E-Bike-tur i liten grupp

Utforska Bilbao med cykel som en lokal på en guidad tur förbi alla stadens viktigaste sevärdheter som det magnifika Guggenheim-museet. Avslöja historien om denna fascinerande stad och lära dig om dess fantastiska gamla och nya attraktioner. Från och med den centrala Calle de Villarias, följ din guide längs cykelbanor och gågator för att undvika den livliga trafiken. Följ flodens gång för att lära dig varför det var viktigt för stadens utveckling. Peddle av samtida och historiska platser och stanna vid det dramatiska Guggenheim-museet, som öppnades vid stranden av floden Nervión och designades av arkitekten Frank Gehry på 1990-talet. Marvel på Euskalduna konferenscenter, byggt på platsen för de gamla varven, och se den nya San Mamés fotbollsstadion. Utforska historiska Bilbao på platser som Neo-barock Teatro Arriaga. Lär dig historien om de smala gatorna och de breda torgen i Casco Viejo (Gamla stan), och upptäck hur de gamla stadsmurarna vid San Antón Bridge länkar Bilbao La Vieja och Casco Viejo.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Bilbao

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Bilbao

Bilbao: 1- eller 2-timmars sightseeingbåttur

Bilbao: 1- eller 2-timmars sightseeingbåttur

Ge dig ut på en seglingstur genom hjärtat av Bilbao. Få ett nytt perspektiv på denna vackra stad från mynningen. Båten har en kapacitet på 80 personer och sittplatser både ute och inne. På en timmes rundtur, gå från Stadshusbron på Pio Baroja-torget genom hjärtat av villan. Gå mot Zorrozaurres flodstrand och slutligen till ingången till Deusto-kanalen. Avsluta turnén där du började. På den två timmar långa rutten börjar du från samma brygga på Pio Baroja-torget. Kryssa förbi Bilbaos viktigaste landmärken och byggnader och sedan på en rundtur i mynningen till Puente Bizkaia-området. Lyssna på en audioguide, tillgänglig på spanska, baskiska, engelska, franska, tyska och italienska, för att få insikter om den speciella rutten som seglas och historien om staden och dess byggnader, broar och andra konstruktioner.

Bilbao: San Sebastián & S. Juan de Gaztelugatxe Guidad tur

Bilbao: San Sebastián & S. Juan de Gaztelugatxe Guidad tur

Utforska Baskien med en guidad tur som börjar i San Sebastian och går runt i gamla stan för att se San Vicente-kyrkan och basilikan Santa María del Coro. Ta ett steg tillbaka i tiden när du lär dig om den lokala historien och besöker viktiga platser som Plaza Mayor, Plaza Gipuzkoa och stadshuset. Njut av atmosfären i San Sebastián när du promenerar runt på Plaza Mayor och Plaza de la Constitución. Ankomst till hamnen, en av de viktigaste platserna i området. Lär dig om bränderna som ödelade en stor del av staden. Gör kameran redo för bilder av La Concha Bay. Promenera runt stadshuset, en av stadens finaste byggnader, tills du kommer till Ensanche de San Sebastián. Besök stadens lungor, Plaza Gipuzkoa och Plaza Okendo, grönområden som omges av floden Urumea. När den guidade rundturen är avslutad har du lite fri tid att utforska eller köpa några av de typiska pintxos, eller små rätter. Turen avslutas i San Juan de Gaztelugatxe, en ö som endast kan nås via en gågata. Gå på en panoramatur i området och upptäck områdets drömlika klippor som figurerade i HBO-serien Game of Thrones.

Bilbao: San Mamés museum och stadium på rundtur

Bilbao: San Mamés museum och stadium på rundtur

Du kommer till museet mellan portarna 19 och 20 på den berömda San Mamés-stadion där rundturen börjar. Upplev sedan en unik inblick i fotbollsvärlden på gräsnivå. Upplev en riktig fotbollsspelare när du springer ut på planen från tunneln, vandrar genom omklädningsrummen och föreställer dig den spännande stämningen i pressrummet. Förutom rundturen på arenan kan du besöka det moderna och innovativa Athletic Club-museet, där det finns ett stort urval av fascinerande fotbollsmemorabilia. Utforska museet och förundras över dess samling av 500 äkta fotbollsföremål som har samlats in under mer än ett sekel. Se klubbens förflutna och nutid komma till liv medan du beundrar troféer, dräkter, grafik och audiovisuellt material som firar Athletic Bilbao. Det finns mycket att se och göra på museet som har 4 audiovisuella produktioner, 13 interaktiva system, 600 filmer, en uppslukande video-vägg, och ett lekrum utrustat med underhållning för alla åldrar.

Bilbao: Båttur i Bilbaos flodmynning och Abra Bay

Bilbao: Båttur i Bilbaos flodmynning och Abra Bay

Din båttur börjar mitt i den baskiska huvudstaden, endast några meter från rådhusbron. Bege dig sedan ut på havet genom Bilbaos flodmynning till Bahía del Abra. Därifrån hoppar du på en traditionell båt med sittplatser inomhus och utomhus. Njut av den underbara panoramarutten utmed Ría del Nervión. Den här resan kan upp till 2 timmar och 45 minuter. Under resan kan du besöka platser som Deusto-kanalen, Portugalete-bron, staden Getxo och fiskehamnen Santurtzi.

Från Bilbao: Gruppresa till Gaztelugatxe, Gernika och Mundaka

Från Bilbao: Gruppresa till Gaztelugatxe, Gernika och Mundaka

Njut av det bästa av Bizkaia-regionen. Först och främst gör vi vandringen till eremitaget San Juan de Gaztelugatxe, 241 steg av sten, hav och vind som tar oss till spektakulära vyer. Efter att ha återvänt till startpunkten och tagit en välförtjänt vila åker vi till den charmiga fiskebyn Mundaka, på västra stranden av Urdaibai-flodens mynning, där vi kan se hur surfarnas modernitet blandas med fiskarnas tradition. i en villa med en unik överklagande. Slutligen ska vi göra en djupdykning i hjärtat av den baskiska historien genom att besöka det legendariska Gernika-trädet och den tragiska bombningen av byn under det spanska inbördeskriget. Picassos Gernika-porträtt kommer att besökas längs vägen. Ungefärlig resväg: 9:00 Avgång från Bilbao 9:45 Ankomst till San Juan de Gaztelugatxe och vandring till eremitaget 11:30 Avresa från området och ankomst till Mundaka. Guidad promenad genom staden (pir, kyrka, utsiktspunkt över Urdaibais flodmynning). Ett 20 minuters stopp kommer att göras på en lokal restaurang (mat ingår inte i resans pris) 1:00 Guidad tur i Gernika by 3:00 Avlämning i Bilbao

Bilbao: Baskisk matresa med guide

Bilbao: Baskisk matresa med guide

Följ med på en oförglömlig pintxos-tur till Bilbao som tar dig med på en kulinarisk resa genom hjärtat av Baskien. Baskien är känt för sitt exceptionella kök, och pintxos är en unik del av den kulinariska traditionen. Dessa små, bitstora rätter serveras vanligtvis på en brödskiva och är ofta toppade med fisk och skaldjur, charkuterier, grönsaker och en mängd andra smakrika ingredienser. Under vår rundtur utforskar du flera stadsdelar i Bilbao och besöker några av stadens mest autentiska pintxosbarer och restauranger. Våra kunniga guider kommer att presentera dig för de bästa ställena att prova pintxos och ge dig insiderkunskap om den lokala matscenen. Du kommer att kunna smaka på ett brett utbud av pintxos, var och en med sin egen distinkta smak och presentation. Vår tur handlar dock inte bara om maten. Det är också ett tillfälle att lära sig mer om Bilbaos och Baskiens historia och kultur. Våra guider kommer att dela med sig av fascinerande historier och insikter om det lokala området, vilket ger dig ett unikt perspektiv på denna otroliga del av Spanien. Du kommer att få en större uppskattning för det baskiska folket, deras seder och bruk och deras sätt att leva. Förutom pintxos får du också möjlighet att prova lokala viner, som passar perfekt till smakerna i Baskien. Våra guider hjälper dig att välja rätt vin för att komplettera dina pintxos och ger dig insikter i vintillverkningsprocessen och historien om regionens vingårdar. Vår pintxos-tur är en social upplevelse, och du får chansen att träffa andra matälskare från hela världen. Det är ett utmärkt sätt att få nya vänner och dela din kärlek till god mat och dryck. Vår tur varar i 3 timmar, vilket ger dig gott om tid att njuta av smakerna från Bilbaos pintxos och utforska stadens livliga atmosfär. Våra guider kommer att se till att du får en säker och rolig upplevelse och att du går därifrån med full mage och en större förståelse för denna märkliga region. Sammanfattningsvis är vår pintxos-tur i Bilbao ett exceptionellt tillfälle att utforska det bästa av det baskiska köket och den baskiska kulturen. Du får smaka på regionens smaker, lära dig om dess historia och seder och bruk och skapa bestående minnen med andra matälskare. Följ med oss på detta oförglömliga äventyr och upptäck magin i Bilbaos pintxos-scen!

Från Bilbao: Tur till Gaztelugatxe, Bermeo och Gernika

Från Bilbao: Tur till Gaztelugatxe, Bermeo och Gernika

Avresa från Bilbao och direkt transfer till San Juan de Gaztelugatxe, där vi har två timmar på oss att ta oss över stenbron med 241 trappsteg upp till toppen. Gaztelugatxe var en av platserna där Game of Thrones spelades in, så när vi korsar bron kommer det att se ut som om vi stiger upp till Dragonstone. Därefter lämnar vi Gaztelugatxe bakom oss och besöker den biscayanska staden Bermeo, en vacker fiskeby med en djupt rotad sjöfartstradition, där vi kommer att göra en stadsvandring. Vårt sista stopp blir Gernika, den baskiska stad som gett namn åt den berömda målningen av Pablo Picasso, där vi besöker dess församlingssal, en av de få byggnader som överlevde bombningarna under inbördeskriget, och dess berömda Gernikaträd, en symbol för det baskiska samhället.

Från Bilbao: Biarritz, Saint Jean de Luz, San Sebastian Tour

Från Bilbao: Biarritz, Saint Jean de Luz, San Sebastian Tour

Utforska Biarritz och den förtjusande kustbyn Saint Jean de Luz på denna guidade heldagstur från Bilbao. Känn den salta brisen nära kusten och förundras över det vidsträckta blå havet. Ät en lokal delikatess innan du beger dig in i Spanien för att besöka San Sebastians charmiga gator. Vi börjar resan med ett guidat besök i Biarritz i franska Baskien, en sommarort för de europeiska kungligheterna. Upptäck de bästa vyerna över staden och dess mest berömda hörn. Åk vidare till Saint Jean de Luz, en pittoresk kustby där du har tid att njuta av de charmiga gatorna. Slutligen stannar ni till i San Sebastian där ni har tid att äta lunch och upptäcka den gamla stadsdelen, följt av ett besök på berget Igueldo med sin spektakulära panoramautsikt över staden. Provsmakning av lokala baskiska gourmeträtter ingår.

Bilbao: Pintxos- och vinprovningstur med lokal guide

Bilbao: Pintxos- och vinprovningstur med lokal guide

Vår pintxo-upplevelse börjar med en genomgång i vår butik @TourneBilbao. Vi vill att du ska förstå matens betydelse för hur vi relaterar till varandra och de speciella små knepen för att göra det som en lokal. Ribera-marknaden, den största täckta matmarknaden i Europa och där Michelin-stjärnor och vanliga medborgare handlar några av de bästa maträtterna som staden har att erbjuda Sedan är det dags att dyka ner i gamla stan och dess dolda hemligheter, så vårt första stopp blir en av de klassiska barerna där "txikiteros", de lokala vindrickarna, sjunger sånger medan de dricker. Om vi har tur får vi möjlighet att dela ett vin och en klassisk aperitif med dem och diskutera traditioner och symboler i Baskien. Därefter beger vi oss till det symboliska Plaza Nueva för att smaka på 2 pintxos och lära oss mer om det lokala baskiska vinet: Txakoli i en av de lokala barerna. När vi har besökt den gamla stadsdelen korsar vi floden för att komma till Ensanche, stadens ekonomiska centrum. Vi besöker en mycket historisk bar och får möjlighet att smaka på Rioja-viner och pintxos som blandar det mest avancerade köket med de mest traditionella smakerna av lokala produkter. Turen avslutas här, där du inte bara kommer att bli mätt på läckra pintxos, utan också få en ny inblick i den lokala kulturen och traditionerna. Och viktigast av allt, du kommer att känna dig som en äkta Bilbaíno.

Bilbao: Guidade höjdpunkter E-Bike-tur i liten grupp

Bilbao: Guidade höjdpunkter E-Bike-tur i liten grupp

Utforska Bilbao med cykel som en lokal på en guidad tur förbi alla stadens viktigaste sevärdheter som det magnifika Guggenheim-museet. Avslöja historien om denna fascinerande stad och lära dig om dess fantastiska gamla och nya attraktioner. Från och med den centrala Calle de Villarias, följ din guide längs cykelbanor och gågator för att undvika den livliga trafiken. Följ flodens gång för att lära dig varför det var viktigt för stadens utveckling. Peddle av samtida och historiska platser och stanna vid det dramatiska Guggenheim-museet, som öppnades vid stranden av floden Nervión och designades av arkitekten Frank Gehry på 1990-talet. Marvel på Euskalduna konferenscenter, byggt på platsen för de gamla varven, och se den nya San Mamés fotbollsstadion. Utforska historiska Bilbao på platser som Neo-barock Teatro Arriaga. Lär dig historien om de smala gatorna och de breda torgen i Casco Viejo (Gamla stan), och upptäck hur de gamla stadsmurarna vid San Antón Bridge länkar Bilbao La Vieja och Casco Viejo.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Bilbao

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Bilbao?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Bilbao:

Sevärdheterna i Bilbao du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Bilbao?

De bästa dagsturerna från Bilbao:

Se alla dagsturer från Bilbao på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Bilbao

Att göra i Bilbao

Städer i Spanien

Bilbao: Fler aktiviteter och sevärdheter

Bilbao: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Bilbao

Samlat omdöme

4.6
(1 604 recensioner)

Det var en fantastisk åktur. Guiden var super förberedd, snäll och talade ofta till och med italienska för att ge oss förklaringar. Synd att vi inte kunde besöka Gaztelugatxe på grund av byggnation (som vi i alla fall varnades om två dagar innan). Rekommenderad tur för att kunna besöka flera städer på en enda dag.

Super rolig turné! Tillräckligt med tid för alla aktiviteter och guiden Estefan var mycket entusiastisk. På grund av byggnation var det inte möjligt att besöka Gatzelutgatxe på nära håll, men det gav oss mer tid för andra aktiviteter. Det löste sig väldigt bra! Högt rekommenderad!

Spektakulärt, rekommenderas varmt, vi hade en fantastisk tid och vår påskguide var fantastisk, en fantastisk person. Vi skrattade inte för mycket och resan var väldigt trevlig. Vi kommer inte att glömma Bermeo och hans Ertzaintza 🤭😁

Mycket trevlig tur. Guiden är verkligen utmärkt och trevlig. Även föraren, bra och pålitlig. Jag fick mycket information under resan.

Promenaden har varit väldigt lugn och trevlig. Vi gillade verkligen allt i allmänhet.