Big Ben

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Planera ditt besök

 • Titta närmare

  Big Ben och klocktornets fasad är fulla av vackra utsmyckningar, varav många är svåra att se med blotta ögat eftersom tornets höjd är 96 meter. För att verkligen beundra arbetet in i minsta detalj gäller det att ha en bra kikare till hands.

 • Bästa besökstid

  Den bästa besökstiden är kl 12.00 på dagen, då Big Ben slår 12 slag. Detta är dessvärre även den tid då trängseln är som störst. Om du vill undvika folkmassor är det bättre att komma tidigt på morgonen eller sent på kvällen. På vardagar är det lugnare än under helgen.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Guidade turer ges varje söndag, kolla upp dem på nätet för exakta tider.
 • Vad kostar det?
  Gratis att beundra klocktornet utifrån. En vuxenbiljett till en guidad tur inne i Big Ben-byggnaden kostar 18-25 GBP och uppåt, beroende på eventuella tillval.
 • Behöver jag en guide?
  Alla hop-on hop-off-bussar stannar vid Big Ben, men kolla upp guideturerna genom parlamentet för att lära dig mer om Big Ben på nära håll.
 • Hur tar jag mig dit?
  Ta linjen District, Circle eller Jubilee till Westminster, eller kolla upp busstidtabellerna.
 • Ytterligare tips

  • Det är förbjudet att fotografera, filma och använda mobilen inne i parlamentsbyggnaden.

Alla saker att se i Big Ben

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Big Ben? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Big Ben

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 7 557 omdömen

Välorganiserad aktivitet london eye/flodkryssning/öppen toppbusstur. Personal hjälpsam och vänlig. Flodkryssningen var fantastisk. Personalen var kunnig och rolig. Gjorde resan mycket intressant. Skulle starkt rekommendera. Hade en blandning med biljettdatum och kundservice ordnade det utan krångel. Väl värt pengar. Hade en väldigt trevlig dag. Tack till alla.

Fantastiskt eftermiddagste på övre däck på bussen. Det var mina vänner speciella födelsedagsbjudningar och gjorde ännu mer speciell eftersom hon hade en extra skiva kaka med ett ljus, alla passagerare sjöng Grattis på födelsedagen och en liten present också. Hon gillade sig oerhört så gjorde jag också. Personalen var mycket hjälpsam, trevlig och glad.

Kan verkligen rekommendera detta. Åkte med min 17- åriga son som även han tack vare vår fantastiska guide, Nigel, uppskattade kvällen. Mysigt att se London by night och guidningen var av världsklass med historia och en glad å skämtsam guide. Vi gjorde denna tur första kvällen. Tack vare det visste vi vad vi ville göra dagen efter.

Duktig guide, lagom takt. På 5 timmarsturen hade vi en toa och drickpaus och en kort lunchpaus (egen kostnad på dessa).

Turen täckte de viktigaste sevärdheterna. London by night är definitivt värt att se.