Betina grottstrand

Betina grottstrand: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Dubrovnik: Utflykt med kajak till Betina-grottan tidigt på morgonen

1. Dubrovnik: Utflykt med kajak till Betina-grottan tidigt på morgonen

Upplev ett verkligt unikt och fridfullt äventyr med denna tidiga morgonkajaktur i Dubrovnik. På bara 1,5 timmar ger du dig ut på en resa som tar dig längs den ikoniska gamla stadsmuren, förbi den livliga gamla hamnen och historiska lazareti, och slutligen leder dig till den avskilda skönheten i Betina Cave Beach för en exklusiv sim- och snorklingsupplevelse. När solen börjar gå upp kan du vara bland de få privilegierade som kan utforska det lugna vattnet vid Dubrovniks kustlinje. Eftersom inga andra grupper vågar sig ut så här tidigt har ni hela Betina Cave Beach för er själva, vilket skapar en intim och fridfull atmosfär. Guidad av kunniga experter som har en mängd information om Dubrovniks historia, kommer du inte bara att förundras över det hisnande landskapet utan också få fascinerande insikter i stadens historia. Upptäck berättelser om imperier, maritima legender och betydelsen av de gamla stadsmurarna när du paddlar längs. När du kommer fram till Betina Cave Beach kan du bara njuta av skönheten i denna dolda pärla. Här finns inga andra grupper i närheten och du kan helt och hållet låta dig uppslukas av lugnet i omgivningen. Ta ett uppfriskande dopp i det orörda vattnet och njut av friheten att simma och snorkla när du vill. Dyk ner i undervattensvärlden och möt ett livligt marint liv och fantastiska korallformationer och skapa oförglömliga minnen av denna exceptionella upplevelse.

Dubrovnik: Kajaktur till gamla stadsmuren och Betina-grottan

2. Dubrovnik: Kajaktur till gamla stadsmuren och Betina-grottan

Upplev ett fridfullt äventyr med denna kajaktur tidigt på morgonen i Dubrovnik. Gå in på en resa längs de ikoniska murarna i Gamla stan, förbi den livliga gamla hamnen och historiska Lazareti, och mot den avskilda skönheten i Betina Cave Beach, där du kan simma och snorkla. Möt din guide och hoppa ombord på din kajak för att börja din upplevelse. När du börjar paddla, förundras över det hisnande landskapet och lyssna på fascinerande insikter i stadens förflutna. Upptäck berättelserna om imperier och maritima legender och lär dig betydelsen av de forntida murarna. Nå Betina Cave Beach och låt dig hänföras av skönheten i denna dolda pärla. Ta ett uppfriskande dopp i det orörda vattnet och snorkla i lugn och ro. Dyk ner i undervattensvärlden och möt ett livligt marint liv och fantastiska korallformationer innan du paddlar tillbaka till startpunkten.

Dubrovnik: Lokrum-ön och båttur till Betina-grottan

3. Dubrovnik: Lokrum-ön och båttur till Betina-grottan

Bege dig ut på detta äventyr med natur och havssimning när du kryssar från Dubrovnik till den fantastiska naturskönheten på ön Lokrum, som står på UNESCO:s kulturarvslista. På ön kan du utforska trädgårdarna, klostret, grottorna och stränderna. Upptäck kulturen i området när du gör sightseeing och kryssar tillbaka till Dubrovnik. Börja din tur från Dubrovniks historiska hamn, där du möter din kapten och går ombord på en glasbottnad båt. När du sätter segel mot ön Lokrum kan du njuta av utsikten över Dubrovniks ikoniska stadsmurar och fästningen Lovrjenac från kusten. Njut av den friska havsbrisen på dina kinder. När du närmar dig ön Lokrum kan du beundra de fantastiska klipporna som störtar ner mot det kristallklara, blåa vattnet. Kryssa förbi Lokrumgrottan och öns berömda nudiststrand. Efter att ha kryssat runt ön går du i land och har cirka två timmars fritid för att utforska Lokrums unika charm. Spromenera genom den frodiga skönheten i den botaniska trädgården och det gamla benediktinerklostret. När du går kan du upptäcka inspelningsplatser från Game of Thrones, bland annat Järntronen. Beundra påfåglarnas lysande nyanser som strövar fritt och doppa tårna i Mrtvo More, eller "Döda havet" . När du väl har utforskat ön till fots sätter du segel igen till stranden St Jacob. Här kan du njuta av lugnet med kristallklara vågor som skvalpar mjukt längs stranden. Simma och snorkla längs havsbottnen, eller njut av en cocktail eller glass medan du tittar på panoramautsikten över Dubrovnik i fjärran. Slutligt beger du dig till naturens underverk Betina Cave, som endast är tillgänglig till havs. Hoppa i vattnet för att snorkla runt och utforska stranden inne i grottan. Efteråt seglar du tillbaka till Dubrovnik och förundras över klassiska sevärdheter längs vägen, bland annat Villa Sheherezade och den historiska Lazarets-platsen.

Dubrovnik: Havskajakpaddling dag eller solnedgångstur

4. Dubrovnik: Havskajakpaddling dag eller solnedgångstur

Ge dig ut på ett kajakäventyr på Adriatiska havet och njut av utsikten över ön Lokrum och Betina-grottan. Ta en sim- och snorkelpaus i Betina-grottan innan du återvänder till startpunkten. Börja vid den lilla hamnen i Pile i Gamla stan. Efter en kort instruktion paddlar du under stadsmuren tills du når den dolda grottstranden som kallas Betina, där du tar en kort sim- och snorklingspaus på 20-30 minuter. Efter pausen återvänder vi till startpunkten. Njut av dagsturer eller solnedgångsturer med oss!

Dubrovnik: Gamla murar och ön Lokrum kajakpaddlingstur

5. Dubrovnik: Gamla murar och ön Lokrum kajakpaddlingstur

Upplev Dubrovnik från havet och beundra de gamla murarna från detta otroliga perspektiv. Turen tar dig från vår startplats vid Pile Park - bredvid Fort Bokar och ingången till gamla stan, hela vägen runt Dubrovniks gamla stadsmurar och upp till Lazareti. Guiden kommer att förklara några intressanta historiska fakta om stadsmurarna och andra byggnader. Efter denna korta paus med historiesamtal fortsätter turen med kajakpaddling längs kusten för att besöka Betina Cave-stranden. Det är en strand inne i grottan där du får din längsta paus på cirka 30 minuter - kajakerna kommer att gå ut på stranden. Det här är din fria tid och du kommer att kunna simma och snorkla samtidigt som du matar fiskarna. Turen tar dig sedan över kanalen över till och runt ön Lokrum där du först besöker en annan fantastisk grotta som heter Golub Cave (Duvgrottan). Denna plats är fantastisk för snorkling så det är bara att be din reseledare om snorkelutrustning. Turen fortsätter runt ön Lokrum längs dess klippiga kust och fantastiska landskap. När du passerar öns nordvästra punkt kan du se hela Dubrovniks gamla stad och denna scen kommer att fortsätta att förvåna dig medan gruppen långsamt paddlar tillbaka för att avsluta turen där du började.

Dubrovnik: Gamla stans murar och ön Lokrums solnedgångstur i kajak

6. Dubrovnik: Gamla stans murar och ön Lokrums solnedgångstur i kajak

Den här fantastiska upplevelsen tar dig med på en historisk och vacker tur i kajak. Du kommer att bli förvånad över solbelysta gamla stadsmurar samtidigt som du får lära dig om Dubrovniks och dess murars historia av våra guider. Turen tar dig från vår startplats vid Pile Park - bredvid Fort Bokar och ingången till gamla stan, hela vägen runt Dubrovniks gamla stadsmurar och upp till Lazareti. Guiden kommer att förklara några intressanta historiska fakta om stadsmurarna och andra byggnader. Efter denna korta paus med historiesamtal fortsätter turen med kajakpaddling längs kusten för att besöka Betina Cave-stranden. Det är en strand inne i grottan där du får din längsta paus på cirka 30 minuter - kajakerna kommer att gå ut på stranden. Det här är din fria tid och du kommer att kunna simma och snorkla samtidigt som du matar fiskarna. Turen tar dig sedan över kanalen över till och runt ön Lokrum där du först besöker en annan fantastisk grotta som heter Golub Cave (Duvgrottan). Denna plats är fantastisk för snorkling så det är bara att be din reseledare om snorkelutrustning. Turen fortsätter runt ön Lokrum längs dess klippiga kust och fantastiska landskap, och när du återvänder från ön kan du se solen gå ner vid horisonten och solnedgångens alla färger skölja över den gamla stadens murar och havet runt omkring. Du kommer att slappna av i din kajak framför de gamla stadsmurarna tills solen går ner. Efter det kommer hela gruppen att samlas för att ta ett glas vin eller en öl och bara umgås, få nya vänner och njuta av livet.

Dubrovnik: Guidad havskajakpaddling i solnedgången med tilltugg och vin

7. Dubrovnik: Guidad havskajakpaddling i solnedgången med tilltugg och vin

Din guide förbereder dig för ditt paddlingsäventyr i Dubrovnik. Vi har gjort paddling och säkerhetsinstruktioner superlätt för dig. Vår guide kommer att demonstrera kajakpaddling och säkerhetsteknik och förse dig med flytväst och vattentäta väskor för dina tillhörigheter. Turen är lättsam med många stopp längs vägen, så att alla kan njuta av den, med eller utan tidigare paddelerfarenhet. Vår kajaktur i solnedgången är lugn och romantisk och erbjuder ett verkligt unikt perspektiv på Dubrovniks gamla stad. Paddla från Pile Gate till den gömda stranden i Betina Cave och ta del av några av de vackraste solnedgångsutsikterna över stadsmurarna och de vilda kusterna som omger dem. Njut av ett glas vin medan du stannar till vid en vacker utsiktsplats nära ön Lokrum för att se solen sakta gå ner bakom staden. Förutom att du utforskar vid den mest magiska tiden på dagen får du personlig uppmärksamhet från din guide i en liten grupp som är begränsad till endast 10 kajaker. I slutet av turen kommer vi att få dig till det sinnestillstånd där allting bara känns så... lätt. Så vi paddlar bara långsamt tillbaka längs kusten och stadsmurarna, och låter dig ta många pauser för att ta bilder med en fantastisk bakgrund.

Dubrovnik: Kajakpaddling och snorkling: Morgontur med mellanmål

8. Dubrovnik: Kajakpaddling och snorkling: Morgontur med mellanmål

Din guide förbereder dig för ditt paddlingsäventyr i Dubrovnik. Vi har gjort paddling och säkerhetsinstruktioner superlätt för dig. Vår guide kommer att demonstrera kajakpaddling och säkerhetsteknik och förse dig med flytväst och vattentäta väskor för dina tillhörigheter. Turen är lättsam med många stopp längs vägen, så att alla kan njuta av den, med eller utan tidigare paddelerfarenhet. Du paddlar runt Dubrovniks karakteristiska stadsmurar och de vilda kusterna som omger dem mot den mystiska ön Lokrum och den gömda stranden i Betina-grottan. Med vår erfarna guide paddlar du från Dubrovnik Pile gate till Betina Cave-stranden på ett ögonblick och vadar lite djupare in i vyerna, stämningen och den livliga kulturen i den ikoniska staden Dubrovnik. Vi gör också flera stopp för att fånga bildsköna ögonblick vid ön Lokrum, inklusive de berömda inspelningsplatserna för Game of Thrones. I slutet av turen kommer vi att få dig till det sinnestillstånd där allting bara känns så... lätt. Så vi paddlar bara långsamt tillbaka längs kusten och stadsmurarna, och låter dig ha gott om pauser med fotoupplevelser med hisnande bakgrunder.

Dubrovnik: Solnedgångstur med panorama över stadsmuren

9. Dubrovnik: Solnedgångstur med panorama över stadsmuren

Följ med på en kryssning i solnedgången i Dubrovnik! Beundra den glittrande solnedgången som reflekteras i Adriatiska havet och se hur Dubrovniks stadsmurar glänser i den nedåtgående solens sista strålar... Turen startar i hamnen i Gamla stan. Vår uppmärksamma skeppare hjälper dig att säkert gå ombord på båten och ser till att du sitter bekvämt innan avgång. Vi kryssar under de majestätiska Dubrovniks hundraåriga befästningar när solen går ner och börjar byta nyanser vid horisonten. Föreställ dig att du känner den svala havsbrisen när du seglar längs Porporela och ser ut över Gamla stan på nära håll. Det kan tyckas som om stenen glänser under solens sista strålar. Med måttlig kryssningshastighet kan du njuta av alla vackra sevärdheter. Vi kryssar under stadsmurarna och fortet Lovrjenac som är byggt på en 37 meter hög brant klippa med utsikt över havet. Därefter fortsätter vi vår solnedgångskryssning i Dubrovnik mot ön Lokrum, som pryds av frodig medelhavsgrönska. När vi ser solen blekna bort och kasta eldiga nyanser av rött, orange och gult, kommer vi att kryssa mot den vackra stenstranden Sv. Jakov med fantastisk utsikt över Gamla stan. När vi återvänder till den gamla hamnen kommer vi att segla längs kusten under några av Dubrovniks mest exklusiva hotell, villa Sheherezade, besöka Dubrovniks två största grottor och tre platser där Game of Trons filmas.

Havskajakpaddling

10. Havskajakpaddling

Njut av Dubrovniks bästa sommaraktivitet idag och upplev det vackra lokala natur- och historiska arvet från havet. Upptäck fantastiska vyer över gamla stan, stadsmurarna och runt ön Lokrum och lär dig lite om Dubrovniks historia. En guide eskorterar turen i sin egen kajak, går runt ön Lokrum, sedan stannar vi i Betina-grottan för en snorkelpaus (endast tillgänglig från kusten) och paddlar tillbaka genom den muromgärdade staden, mot utgångspunkten. Passar för: Våra turer i havskajak är utformade så att de kan genomföras av personer i alla åldrar och kräver rimlig kondition. Ingen erfarenhet krävs. Minsta konditionsnivå krävs, eftersom det trots allt är en del paddling som väntar dig! Minimiålder: 5 år

15 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Betina grottstrand

Betina grottstrand: Fler aktiviteter och sevärdheter

Betina grottstrand: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Betina grottstrand

Samlat omdöme

4.7
(1 018 recensioner)

Kajakpaddlingsturen var fantastisk, vacker utsikt över staden från havet med lite intressant historisk information. Lana var en underbar reseguide!

Guiden Ivan var väldigt detaljerad med sin tour och hade bra engelska. Han var pedagogisk och lämnade utrymme för frågor.

Fantastiskt äventyr, Dubrovnik ser ännu vackrare ut från kajaknivån 🥰😍 Jag rekommenderar det definitivt! 😎