1. Tyskland
  2. Berlin
  3. Tiergarten

Berlin: Rundvandring till stadens höjdpunkter

Produkt-ID: 10874
Visa galleri
På grund av Covid-19-utbrottet kan turer och attraktioner på stället vara temporärt stängda. Du hittar den senaste infon på vår reseuppdateringssida. Läs mer.
Certifierad
Lär känna Berlin som en insider! Se de lite hemligare sidorna av Berlin, samt de främsta sevärdheterna på en rundvandring i stadens centrum. Gå igenom Brandenburger Tor, besök riksdagen, passera Checkpoint Charlie, rör vid Berlinmuren och mycket mer.
Om denna aktivitet
Avboka upp till 24 timmar innan ankomst och få hela beloppet återbetalat
Utskriven voucher eller mobilvoucher accepteras
Längd 3 - 4 timmar
Kontrollera tillgänglighet för att se starttider.
Omedelbar bokningsbekräftelse
Guide
Engelska, Tyska

Valfri upphämtning

Vänligen vänta i hotellets lobby 5 minuter före din planerade upphämtningstid. Din guide kommer att bära en gul namnskylt för enkel igenkänning.

Välj deltagare, datum och språk:

Hämtar...

Upplevelse

Höjdpunkter
  • Gå på en fascinerande rundvandring genom Berlins historia som inkluderar Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie och Förintelsemonumentet
  • Upptäck Berlins historia och se var USA:s president Reagan sa den kända uppmaningen "Riv denna mur!"
  • Lär dig om hur Berlin förvandlades från en stad delad i två till Tysklands enade huvudstad
Beskrivning
Utforska Berlin som en äkta berlinare på denna fyra timmars rundvandring som täcker stadens främsta sevärdheter och även avslöjar några dolda pärlor. Du kommer att guidas av experter som är bosatta i Berlin och är ivriga att dela sin kunskap om Berlins omtumlande historia och spännande framtid med dig.

Sedan Berlin återigen blev Tysklands huvudstad har allting förändrats och staden har undergått den största ombyggnaden i modern historia! Berlin är en stad med ett turbulent förflutet och en obotlig optimism inför framtiden. Medan det nya Europa strävar mot sitt centrum förbereder sig Berlin på att spela rollen som port mellan öst och väst, denna gång som en europeisk metropol.

Börja ditt äventyr i hjärtat av det kalla krigets kapitalistiska huvudstad, Väst-Berlin. Besök Gedächtniskirches hägrande spira och se den imponerande Siegessäule från tåget på väg mot öst. Detta fantastiska monument markerar födelseplatsen för den tyska nationen. Anländ öster om Hackescher Markt och lär dig om de forna judiska kvarteren. Besök Museumsinsel och få tips om de bästa tiderna för att besöka museerna.

Passera över dödsremsan till den exakta platsen ovanför Hitlers bunker samt under Brandenburger Tor - symbolen för det återförenade Berlin. Ta dig sedan tid att reflektera vid Förintelsemonumentet, innan du promenerar genom den berömda korsningen vid Checkpoint Charlie.

Turen avslutas med en redogörelse för händelserna som ledde till Berlinmurens fall, medan man står mitt i hjärtat av de östtyska regeringskvarteren och det nya Berlin. Få en inblick i hur det är att leva i nya Berlin, där Öst och Väst inte längre har några gränser.
Inkluderar
  • Guidad rundtur
Exklusive
  • Biljett till kollektivtrafiken (för att nå mötesplatsen)

Förberedelse

Mötesplats

Träffas utanför tågstationen Friedrichstrasse, på torget intill Tränenpalast, Reichstragufer 17, 10117 Berlin.

Öppna i Google Maps ⟶
Viktig information
Bra att ta med
  • Bekväma skor
Bra att veta
• Turerna drivs i alla väder, varje dag
• Du kan börja rundvandringen "Insider Famous Walk" antingen vid den östra eller västra mötesplatsen.
• Från 1 april till 31 oktober görs det också en eftermiddagstur som avgår från den västra mötesplatsen kl. 13.30 och den östra mötesplatsen kl. 14.00
• Se till att ha på dig bekväma skor då rundturen inkluderar en hel del promenerande
• Från och med 1 april 2020 börjar rundturen utanför Friedrichstr. tågstation, på torget bredvid "Tränenpalast", Reichstagufer 17, 10117 Berlin

Från 195 SEK per person

Kundomdömen
Samlat omdöme
4,8 / 5
baserat på 263 omdömen
Översikt
Service
4,8/5
Organisering
4,6/5
Valuta för pengarna
4,8/5
Säkerhet
4,8/5

Arrangeras av

Insider Tour Berlin

Produkt-ID: 10874