Berlin
Landmärken och monument

Landmärken och monument
419 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Våra mest rekommenderade Berlin Landmärken och monument

Berlin: 1 timmes stadsrundtur med båt med garanterad sittplats

Berlin: 1 timmes stadsrundtur med båt med garanterad sittplats

Upptäck några av Berlins främsta landmärken under en båtrundtur med sightseeing. Njut av en avkopplande flodutflykt på Spree för att ta del av sevärdheterna i hjärtat av denna livliga stad.   Res från Friedrichstraße eller Nikolaiviertel. Din 1 timme lång sightseeingtur tar dig förbi Reichstag (tyska riksdagsbyggnaden), genom det nya Regierungsviertel (regeringskvarteret) och hela vägen till Haus der Kulturen der Welt (världskulturens hus). Efter att ha svängt av vid Lutherbrücke (Lutherbron) kan du hålla utkik efter Schloss Bellevue (Bellevuepalatset), Beamtenschlange (tjänstemannabostäder) och Siegessäule (Segerkolonnen). Se Hauptbahnhof (centralstationen), Berliner Dom (Berlin-katedralen), Museumsinsel (museiön) och Nikolaiviertel, Berlins äldsta bostadsområde. Återvänd tillbaka till Friedrichstraße eller Nikolaiviertel för att avsluta turen.

Berlin: Judiska museet Berlin Entrébiljett

Berlin: Judiska museet Berlin Entrébiljett

Låt Europas största judiska museum imponera på dig med sin symboliska arkitektur och sina exceptionella utställningar. Upptäck hur den zick-zack-formade byggnaden, ritad av Daniel Libeskind, skapar ett eget språk för den judiska historien i Tyskland, med sneda väggar, skarpa vinklar och gapande tomrum. Den nya basutställningen "Jewish Life in Germany: Past & Present" spänner från början av den tidiga medeltiden till idag. Under den kronologiska rundturen ägnas ett stort utrymme åt nationalsocialismen och tiden efter andra världskrigets slut. Utställningen växlar mellan historiska perioder och kulturella insikter. Vad är heligt inom judendomen? Finns det någon specifik judisk konst? Hur praktiserar människor judendomen i dagens samhälle? Vid sidan av skatterna i museets samlingar, inklusive vardagsföremål och konst, finns video- och ljudinstallationer. Det finns också interaktiva stationer som ger överraskande insikter. Museet ligger centralt i det livliga distriktet Berlin-Kreuzberg och på gångavstånd från Checkpoint Charlie. Med din JMB-biljett är du berättigad till reducerad entré till det närliggande Berlinische Galerie på dagen för ditt museibesök och de två följande dagarna. Berlinische Galerie ligger bara 5 minuters promenad från JMB. Specialutställning från 9 februari till 23 juni (ingen extra biljett krävs) "Mina verser är som dynamit" från Curt Blochs Het Onderwater Cabaret. Mellan augusti 1943 och april 1945 producerade den hittills okända tysk-judiska författaren Curt Bloch ett unikt verk av kreativt motstånd medan han gömde sig i Nederländerna: Het Onderwater Cabaret. Det består av 95 häften med handskrivna satiriska dikter som behandlar nazistisk propaganda, krigets gång och andra samtida frågor. Bloch illustrerade varje häfte med konstnärliga titelcollage. Förutom alla originalutgåvor och digitaliserade utgåvor och andra verk som också skrevs under jorden, presenterar utställningen hans medhjälpare och de som var med honom i gömstället, tillsammans med intervjuer med ögonvittnen och inblickar i Blochs kreativa process. Specialutställning: Sex. Judiska positioner 17. Mai - 6. Oktober 2024 (biljett krävs) Som titeln antyder syftar utställningen till att presentera judiska ståndpunkter (pun intended!) om sex i all sin mångfald. Från den centrala betydelsen av äktenskap och fortplantning, via begär, tabun och ifrågasättande av sociala normer, till andlighetens erotik, illustreras det breda spektrumet av judiska attityder med hjälp av modern och samtida konst, traditionella föremål, film och sociala medier. Förutom guidade visningar av utställningen på tyska, engelska eller hebreiska finns det ett varierat program med föreläsningar, filmvisningar och andra evenemang. p>

Berlin: Snabbiljett till Berlins TV-torn

Berlin: Snabbiljett till Berlins TV-torn

Det ikoniska TV-tornet på Alexanderplatz är en av de mest populära sevärdheterna i hela Berlin, med över 1,2 miljoner besökare årligen. Eftersom så många flockas hit för att beundra vyerna över staden dagligen, är det alltid en god idé att boka din biljett i förväg. Med den här biljetten kan du dessutom dra nytta snabbkön vid entrén. Gå förbi de långa köerna och åk direkt upp till observationsdäcket utan att behöva köa i timmar. Fantastiska vyer väntar på dig på toppen av Tysklands högsta torn. Se när den otroliga staden Berlin brer ut sig under dig i all sin prakt. Spana efter stadens många legendariska landmärken, så som riksdagsbyggnaden, Brandenburger Tor och Berlin Hauptbahnhof. Se den olympiska stadion, ön Museumsinsel, Berlins katedral och det toppmoderna Potsdamer Plats-komplexet.

Berlin: Rundtur i plenisalen, kupolen och regeringsdistriktet

Berlin: Rundtur i plenisalen, kupolen och regeringsdistriktet

På denna guidade rundtur i parlamentet och regeringsdistriktet i Berlin kommer du att bekanta dig med en del av Tysklands politiska historia. Börja din resa vid parlamentet och regeringsdistriktet. Korsa den historiska sektorgränsen och få intressant information om Reichstag-byggnaden och dess komplicerade läge vid Berlinmuren. Klättra sedan upp riksdagens kupol för att lära dig mer om Bundestags uppgifter och uppgifter. Hör den fascinerande historien bakom Reichstag-byggnaden, dess omvandling till ett modernt landmärke designat av Lord Foster, och om det intressanta ekologiska konceptet Foster's arbete byggdes på. Upplev Berlin ovanifrån, njut av stadens skyline och lär dig mer om stadens historia.

Berlin: Berlin Story Bunker Inträdesbiljett

Berlin: Berlin Story Bunker Inträdesbiljett

Fördjupa dig i Berlins händelserika historia och följ audioguidens levande förklaringar om det förflutna från kejsartiden till Berlinmurens fall i en riktig bunker från andra världskriget. Ta ett steg tillbaka i tiden till nationalsocialismens tid och upptäck en bit av nutidshistorien. Lär dig allt om Hitlers väg till makten och hans skräckvälde. Besök det prisbelönta Berlin Story Museum i den enorma Berlin Story-bunkern nära Anhalter Bahnhof och Potsdamer Platz. Lär dig mer om Berlins händelserika historia på 50 stationer med stora utställningar, informativa bilder och kortfilmer.

Berlin: Båtresa längs floden Spree

Berlin: Båtresa längs floden Spree

Upptäck Berlins centrum via dess största vattenled, floden Spree, under en två och en halv timmes båtutflykt. Se Berlins främsta sevärdheter från vattnet och känn pulsen från den livliga staden. Börja din rundtur på Friedrichstrasse och passera förbi det federala kansliet för att nå Bellevuepalatset med utsikt över Beamtenschlange (tjänstemannabostäder) och Segerkolonnen. Dra nytta av informativa ljudkommentarer när du ser Berlins centralstation och inrikesdepartementet innan du fortsätter till Charlottenburgs slott. Härifrån färdas du förbi Westhafenkanalen, skeppskanalen Berlin-Spandau, ekonomidepartementet och Hamburger Bahnhof. Därefter går färden tillbaka till Friedrichstrasse.

Berlin: Båttur med reseledare

Berlin: Båttur med reseledare

Ge dig ut på en 1-timmes kryssning genom Berlin och regeringsdistriktet på en båt som är optimerad för panoramautsikt över staden. Lär dig mer om Berlin från dina professionella guider och båtoperatörer och utforska staden från den unika utsiktspunkten på vattnet. Hoppa ombord på ett av de två panoramafartygen i glas, MS Carola och MS Franziska, och lyssna när din guide presenterar den en timme långa båtturen. Lyssna till liveförklaringar och berättelser om Berlins spännande stadsbild. Åk med på en daglig tur från mars till december och njut av panoramautsikten med en öl, en kopp kaffe eller longdrinks. Tack vare de stora fönsterytorna har alla en optimal utsikt när guiderna berättar om Berlins höjdpunkter, t.ex. Berlins katedral eller Reichstag. Under de varmare månaderna kommer fönsterytan att vara helt öppen, men fönstren kan stängas i händelse av kyla eller ogynnsamma väderförhållanden, vilket garanterar din komfort under hela resan.

Berlin - Tredje riket Tredje riket och kalla kriget Rundvandring

Berlin - Tredje riket Tredje riket och kalla kriget Rundvandring

Få en djupgående inblick i Berlins nutidshistoria på en guidad rundtur bland historiska sevärdheter. Välj mellan en grupp eller privat vandring och upptäck viktiga landmärken som det tyska parlamentshuset, det sovjetiska krigsmonumentet i Tiergarten och Checkpoint Charlie. Möt din guide framför Brandenburger Tor, platsen för många förändringar i 1900-talets Berlin. Lär dig mer om de kaotiska dagarna under andra världskriget och hör hur porten kom att bli en symbol för återföreningen i Tyskland efter 1989. Hör historien om den märkliga riksdagshusbranden 1933 när du passerar det tyska parlamentet. Fördjupa dig i händelserna som ägde rum efter utnämningen av Hitler till Tysklands rikskansler 1933, och vad som hände med byggnaden efter murens fall 1989. Fortsätt turen till det sovjetiska krigsmonumentet i Tiergarten, där du har möjlighet att se några exempel på sovjetisk militär utrustning. Gå till minnesmärket över de mördade judarna i Europa, en gripande hyllning till de judiska offren för Förintelsen. Se platsen för Hitlers bunker och ta dig sedan till Hermann Görings enorma byggnad för flygministeriet vid Detlev-Rohwedder-Haus, som var platsen där DDR (Östtyskland) grundades 1949. Därefter kan du se de ökända SS- och Gestapo-truppernas tidigare högkvarter. Fundera över livet på båda sidor av Berlinmuren medan du samlas runt en 200 meter lång sträcka av den tidigare barriären. Trots att muren föll för 30 år sedan kan du här ta del av stadens historia som fortfarande är påtaglig. Runda av promenaden med ett stopp vid Checkpoint Charlie, där din guide avslutar turen med anekdoter om den ökända amerikanska kontra sovjetiska stridsvagnsuppgörelsen och de sista timmarna innan muren föll, vilket ledde till återföreningen av Tyskland.

Berlin: Entrébiljett till utställningen Illuseum Berlin

Berlin: Entrébiljett till utställningen Illuseum Berlin

Ta en paus från den riktiga världen med ett besök på museet Illuseum Berlin. Beläget i centrala Berlin, är Illuseum en plats där ingenting är som det verkar och där nöje, underhållning och interaktivitet står i fokus för besökare i alla åldrar. Oavsett om det är planerade eller infinita rum, förbryllande hologram eller en imponerande tunnel, så kan vem som helst fördjupa sig i en värld full av illusioner och låta sig förtrollas av alla dess sensationer. Upplev ett unikt museum där du kommer att trotsa gravitationen, tappa marken under fötterna, se dig själv växa och krympa och bli inspirerad av optiska illusioner. Som en extra belöning kan du kolla in de smarta lekområdena som är gjorda av hållbara träleksaker med många imponerande 3D-pussel och gåtor som inte bara är roliga utan som även övar upp dina logiska färdigheter. Det är lätt att ödsla en dag på det här knepiga fitnesscentret för hjärnan.

Berlin: Hop-on Hop-off-bussrundtur med livekommentarer

Berlin: Hop-on Hop-off-bussrundtur med livekommentarer

Utforska Berlins främsta sevärdheter med en bekväm hop-on hop-off-bussbiljett. Lyssna på fascinerande berättelser om staden med livekommentarer. Du har friheten att hoppa på eller av under hela biljettens giltighetstid. Besök de bästa områdena som Tiergarten, Gendarmenmarkt och Potsdamer. Ett av stoppen är den historiskt betydelsefulla Potsdamer Platz. På 1930-talet var det ett av de mest offentliga torgen i Berlin. Efter andra världskriget var det här ingenmansland, där Berlinmuren delade staden. Idag, när du ser det pulserande livet och de nyuppförda tornen som påminner om New Yorks urbana canyoner, kommer du knappast att tro att det under flera år inte fanns något annat här än Berlinmuren, fjäderkanoner och DDR-soldater. Legoland Discovery Center ligger också på Potsdamer Platz. Därifrån kan du fortsätta till Berlins andra viktiga historiska platser. På Niederkirchner Straße hittar du stadsparlamentet, Martin-Gropius-Bau, ett museum med växlande utställningar, Topography of Terror, som visar nazisternas historia och judarnas lidande under nazisterna, samt finansministeriet, som en gång var nazisternas luftfartsministerium. Efter Gendarmenmarkt bär det av till Alexanderplatz och TV-tornet. Hållplatsen för dessa sevärdheter är Neptunfontänen. Detta var tidigare Berlins stadspalats. Här har du också möjlighet att shoppa. Nästa hållplats är Karl-Liebknecht-Straße, framför Radisson Hotel. Härifrån kan du ta dig vidare till en båt om du vill uppleva Berlin både med båt och buss. Härifrån kan man också beundra den gyllene kupolen på den nya synagogan på Oranienburger Straße. "Hackeschen Höfe" ligger bara några minuter bort. Därefter tar du dig över den glamorösa gatan Unter den Linden till Museumsinsel, Bebelplatz, Humboldt-universitetet och till hållplatserna Unter den Linden 36 (Friedrichstrasse) vid ZDF Capital City Studios och Unter den Linden 74, där en av Berlins viktigaste attraktioner ligger: Madame Tussauds Berlin. Härifrån fortsätter resan till Brandenburger Tor. På vägen ser du ambassaderna för Storbritannien, Ryssland, Frankrike och USA, följt av Förintelsemonumentet. Hållplatsen där är Platz des 18. März. Vägen leder vidare förbi Reichstag och regeringsdistriktet. Du kommer snart fram till den nya Hauptbahnhof. Härifrån har du den världsberömda utsikten över tyska kanslerskansliet, riksdagshuset och - som en särskild överraskning - Berlins "Fujiyama". Slutligen korsar du Berlins "gröna lunga", Tiergarten. Denna park är större än Central Park i New York. Turen tar dig sedan förbi kongresshallen till Bellevue-palatset, den tyska presidentens officiella residens. Härifrån kan du också se Siegessäule med den gyllene Victoria-statyn högst upp.

Sevärdheter du inte bör missa

Berlin

Berlin

Våra mest rekommenderade Berlin Landmärken och monument

Berlin: 1 timmes stadsrundtur med båt med garanterad sittplats

Berlin: 1 timmes stadsrundtur med båt med garanterad sittplats

Upptäck några av Berlins främsta landmärken under en båtrundtur med sightseeing. Njut av en avkopplande flodutflykt på Spree för att ta del av sevärdheterna i hjärtat av denna livliga stad.   Res från Friedrichstraße eller Nikolaiviertel. Din 1 timme lång sightseeingtur tar dig förbi Reichstag (tyska riksdagsbyggnaden), genom det nya Regierungsviertel (regeringskvarteret) och hela vägen till Haus der Kulturen der Welt (världskulturens hus). Efter att ha svängt av vid Lutherbrücke (Lutherbron) kan du hålla utkik efter Schloss Bellevue (Bellevuepalatset), Beamtenschlange (tjänstemannabostäder) och Siegessäule (Segerkolonnen). Se Hauptbahnhof (centralstationen), Berliner Dom (Berlin-katedralen), Museumsinsel (museiön) och Nikolaiviertel, Berlins äldsta bostadsområde. Återvänd tillbaka till Friedrichstraße eller Nikolaiviertel för att avsluta turen.

Berlin: Judiska museet Berlin Entrébiljett

Berlin: Judiska museet Berlin Entrébiljett

Låt Europas största judiska museum imponera på dig med sin symboliska arkitektur och sina exceptionella utställningar. Upptäck hur den zick-zack-formade byggnaden, ritad av Daniel Libeskind, skapar ett eget språk för den judiska historien i Tyskland, med sneda väggar, skarpa vinklar och gapande tomrum. Den nya basutställningen "Jewish Life in Germany: Past & Present" spänner från början av den tidiga medeltiden till idag. Under den kronologiska rundturen ägnas ett stort utrymme åt nationalsocialismen och tiden efter andra världskrigets slut. Utställningen växlar mellan historiska perioder och kulturella insikter. Vad är heligt inom judendomen? Finns det någon specifik judisk konst? Hur praktiserar människor judendomen i dagens samhälle? Vid sidan av skatterna i museets samlingar, inklusive vardagsföremål och konst, finns video- och ljudinstallationer. Det finns också interaktiva stationer som ger överraskande insikter. Museet ligger centralt i det livliga distriktet Berlin-Kreuzberg och på gångavstånd från Checkpoint Charlie. Med din JMB-biljett är du berättigad till reducerad entré till det närliggande Berlinische Galerie på dagen för ditt museibesök och de två följande dagarna. Berlinische Galerie ligger bara 5 minuters promenad från JMB. Specialutställning från 9 februari till 23 juni (ingen extra biljett krävs) "Mina verser är som dynamit" från Curt Blochs Het Onderwater Cabaret. Mellan augusti 1943 och april 1945 producerade den hittills okända tysk-judiska författaren Curt Bloch ett unikt verk av kreativt motstånd medan han gömde sig i Nederländerna: Het Onderwater Cabaret. Det består av 95 häften med handskrivna satiriska dikter som behandlar nazistisk propaganda, krigets gång och andra samtida frågor. Bloch illustrerade varje häfte med konstnärliga titelcollage. Förutom alla originalutgåvor och digitaliserade utgåvor och andra verk som också skrevs under jorden, presenterar utställningen hans medhjälpare och de som var med honom i gömstället, tillsammans med intervjuer med ögonvittnen och inblickar i Blochs kreativa process. Specialutställning: Sex. Judiska positioner 17. Mai - 6. Oktober 2024 (biljett krävs) Som titeln antyder syftar utställningen till att presentera judiska ståndpunkter (pun intended!) om sex i all sin mångfald. Från den centrala betydelsen av äktenskap och fortplantning, via begär, tabun och ifrågasättande av sociala normer, till andlighetens erotik, illustreras det breda spektrumet av judiska attityder med hjälp av modern och samtida konst, traditionella föremål, film och sociala medier. Förutom guidade visningar av utställningen på tyska, engelska eller hebreiska finns det ett varierat program med föreläsningar, filmvisningar och andra evenemang. p>

Berlin: Snabbiljett till Berlins TV-torn

Berlin: Snabbiljett till Berlins TV-torn

Det ikoniska TV-tornet på Alexanderplatz är en av de mest populära sevärdheterna i hela Berlin, med över 1,2 miljoner besökare årligen. Eftersom så många flockas hit för att beundra vyerna över staden dagligen, är det alltid en god idé att boka din biljett i förväg. Med den här biljetten kan du dessutom dra nytta snabbkön vid entrén. Gå förbi de långa köerna och åk direkt upp till observationsdäcket utan att behöva köa i timmar. Fantastiska vyer väntar på dig på toppen av Tysklands högsta torn. Se när den otroliga staden Berlin brer ut sig under dig i all sin prakt. Spana efter stadens många legendariska landmärken, så som riksdagsbyggnaden, Brandenburger Tor och Berlin Hauptbahnhof. Se den olympiska stadion, ön Museumsinsel, Berlins katedral och det toppmoderna Potsdamer Plats-komplexet.

Berlin: Rundtur i plenisalen, kupolen och regeringsdistriktet

Berlin: Rundtur i plenisalen, kupolen och regeringsdistriktet

På denna guidade rundtur i parlamentet och regeringsdistriktet i Berlin kommer du att bekanta dig med en del av Tysklands politiska historia. Börja din resa vid parlamentet och regeringsdistriktet. Korsa den historiska sektorgränsen och få intressant information om Reichstag-byggnaden och dess komplicerade läge vid Berlinmuren. Klättra sedan upp riksdagens kupol för att lära dig mer om Bundestags uppgifter och uppgifter. Hör den fascinerande historien bakom Reichstag-byggnaden, dess omvandling till ett modernt landmärke designat av Lord Foster, och om det intressanta ekologiska konceptet Foster's arbete byggdes på. Upplev Berlin ovanifrån, njut av stadens skyline och lär dig mer om stadens historia.

Berlin: Berlin Story Bunker Inträdesbiljett

Berlin: Berlin Story Bunker Inträdesbiljett

Fördjupa dig i Berlins händelserika historia och följ audioguidens levande förklaringar om det förflutna från kejsartiden till Berlinmurens fall i en riktig bunker från andra världskriget. Ta ett steg tillbaka i tiden till nationalsocialismens tid och upptäck en bit av nutidshistorien. Lär dig allt om Hitlers väg till makten och hans skräckvälde. Besök det prisbelönta Berlin Story Museum i den enorma Berlin Story-bunkern nära Anhalter Bahnhof och Potsdamer Platz. Lär dig mer om Berlins händelserika historia på 50 stationer med stora utställningar, informativa bilder och kortfilmer.

Berlin: Båtresa längs floden Spree

Berlin: Båtresa längs floden Spree

Upptäck Berlins centrum via dess största vattenled, floden Spree, under en två och en halv timmes båtutflykt. Se Berlins främsta sevärdheter från vattnet och känn pulsen från den livliga staden. Börja din rundtur på Friedrichstrasse och passera förbi det federala kansliet för att nå Bellevuepalatset med utsikt över Beamtenschlange (tjänstemannabostäder) och Segerkolonnen. Dra nytta av informativa ljudkommentarer när du ser Berlins centralstation och inrikesdepartementet innan du fortsätter till Charlottenburgs slott. Härifrån färdas du förbi Westhafenkanalen, skeppskanalen Berlin-Spandau, ekonomidepartementet och Hamburger Bahnhof. Därefter går färden tillbaka till Friedrichstrasse.

Berlin: Båttur med reseledare

Berlin: Båttur med reseledare

Ge dig ut på en 1-timmes kryssning genom Berlin och regeringsdistriktet på en båt som är optimerad för panoramautsikt över staden. Lär dig mer om Berlin från dina professionella guider och båtoperatörer och utforska staden från den unika utsiktspunkten på vattnet. Hoppa ombord på ett av de två panoramafartygen i glas, MS Carola och MS Franziska, och lyssna när din guide presenterar den en timme långa båtturen. Lyssna till liveförklaringar och berättelser om Berlins spännande stadsbild. Åk med på en daglig tur från mars till december och njut av panoramautsikten med en öl, en kopp kaffe eller longdrinks. Tack vare de stora fönsterytorna har alla en optimal utsikt när guiderna berättar om Berlins höjdpunkter, t.ex. Berlins katedral eller Reichstag. Under de varmare månaderna kommer fönsterytan att vara helt öppen, men fönstren kan stängas i händelse av kyla eller ogynnsamma väderförhållanden, vilket garanterar din komfort under hela resan.

Berlin - Tredje riket Tredje riket och kalla kriget Rundvandring

Berlin - Tredje riket Tredje riket och kalla kriget Rundvandring

Få en djupgående inblick i Berlins nutidshistoria på en guidad rundtur bland historiska sevärdheter. Välj mellan en grupp eller privat vandring och upptäck viktiga landmärken som det tyska parlamentshuset, det sovjetiska krigsmonumentet i Tiergarten och Checkpoint Charlie. Möt din guide framför Brandenburger Tor, platsen för många förändringar i 1900-talets Berlin. Lär dig mer om de kaotiska dagarna under andra världskriget och hör hur porten kom att bli en symbol för återföreningen i Tyskland efter 1989. Hör historien om den märkliga riksdagshusbranden 1933 när du passerar det tyska parlamentet. Fördjupa dig i händelserna som ägde rum efter utnämningen av Hitler till Tysklands rikskansler 1933, och vad som hände med byggnaden efter murens fall 1989. Fortsätt turen till det sovjetiska krigsmonumentet i Tiergarten, där du har möjlighet att se några exempel på sovjetisk militär utrustning. Gå till minnesmärket över de mördade judarna i Europa, en gripande hyllning till de judiska offren för Förintelsen. Se platsen för Hitlers bunker och ta dig sedan till Hermann Görings enorma byggnad för flygministeriet vid Detlev-Rohwedder-Haus, som var platsen där DDR (Östtyskland) grundades 1949. Därefter kan du se de ökända SS- och Gestapo-truppernas tidigare högkvarter. Fundera över livet på båda sidor av Berlinmuren medan du samlas runt en 200 meter lång sträcka av den tidigare barriären. Trots att muren föll för 30 år sedan kan du här ta del av stadens historia som fortfarande är påtaglig. Runda av promenaden med ett stopp vid Checkpoint Charlie, där din guide avslutar turen med anekdoter om den ökända amerikanska kontra sovjetiska stridsvagnsuppgörelsen och de sista timmarna innan muren föll, vilket ledde till återföreningen av Tyskland.

Berlin: Entrébiljett till utställningen Illuseum Berlin

Berlin: Entrébiljett till utställningen Illuseum Berlin

Ta en paus från den riktiga världen med ett besök på museet Illuseum Berlin. Beläget i centrala Berlin, är Illuseum en plats där ingenting är som det verkar och där nöje, underhållning och interaktivitet står i fokus för besökare i alla åldrar. Oavsett om det är planerade eller infinita rum, förbryllande hologram eller en imponerande tunnel, så kan vem som helst fördjupa sig i en värld full av illusioner och låta sig förtrollas av alla dess sensationer. Upplev ett unikt museum där du kommer att trotsa gravitationen, tappa marken under fötterna, se dig själv växa och krympa och bli inspirerad av optiska illusioner. Som en extra belöning kan du kolla in de smarta lekområdena som är gjorda av hållbara träleksaker med många imponerande 3D-pussel och gåtor som inte bara är roliga utan som även övar upp dina logiska färdigheter. Det är lätt att ödsla en dag på det här knepiga fitnesscentret för hjärnan.

Berlin: Hop-on Hop-off-bussrundtur med livekommentarer

Berlin: Hop-on Hop-off-bussrundtur med livekommentarer

Utforska Berlins främsta sevärdheter med en bekväm hop-on hop-off-bussbiljett. Lyssna på fascinerande berättelser om staden med livekommentarer. Du har friheten att hoppa på eller av under hela biljettens giltighetstid. Besök de bästa områdena som Tiergarten, Gendarmenmarkt och Potsdamer. Ett av stoppen är den historiskt betydelsefulla Potsdamer Platz. På 1930-talet var det ett av de mest offentliga torgen i Berlin. Efter andra världskriget var det här ingenmansland, där Berlinmuren delade staden. Idag, när du ser det pulserande livet och de nyuppförda tornen som påminner om New Yorks urbana canyoner, kommer du knappast att tro att det under flera år inte fanns något annat här än Berlinmuren, fjäderkanoner och DDR-soldater. Legoland Discovery Center ligger också på Potsdamer Platz. Därifrån kan du fortsätta till Berlins andra viktiga historiska platser. På Niederkirchner Straße hittar du stadsparlamentet, Martin-Gropius-Bau, ett museum med växlande utställningar, Topography of Terror, som visar nazisternas historia och judarnas lidande under nazisterna, samt finansministeriet, som en gång var nazisternas luftfartsministerium. Efter Gendarmenmarkt bär det av till Alexanderplatz och TV-tornet. Hållplatsen för dessa sevärdheter är Neptunfontänen. Detta var tidigare Berlins stadspalats. Här har du också möjlighet att shoppa. Nästa hållplats är Karl-Liebknecht-Straße, framför Radisson Hotel. Härifrån kan du ta dig vidare till en båt om du vill uppleva Berlin både med båt och buss. Härifrån kan man också beundra den gyllene kupolen på den nya synagogan på Oranienburger Straße. "Hackeschen Höfe" ligger bara några minuter bort. Därefter tar du dig över den glamorösa gatan Unter den Linden till Museumsinsel, Bebelplatz, Humboldt-universitetet och till hållplatserna Unter den Linden 36 (Friedrichstrasse) vid ZDF Capital City Studios och Unter den Linden 74, där en av Berlins viktigaste attraktioner ligger: Madame Tussauds Berlin. Härifrån fortsätter resan till Brandenburger Tor. På vägen ser du ambassaderna för Storbritannien, Ryssland, Frankrike och USA, följt av Förintelsemonumentet. Hållplatsen där är Platz des 18. März. Vägen leder vidare förbi Reichstag och regeringsdistriktet. Du kommer snart fram till den nya Hauptbahnhof. Härifrån har du den världsberömda utsikten över tyska kanslerskansliet, riksdagshuset och - som en särskild överraskning - Berlins "Fujiyama". Slutligen korsar du Berlins "gröna lunga", Tiergarten. Denna park är större än Central Park i New York. Turen tar dig sedan förbi kongresshallen till Bellevue-palatset, den tyska presidentens officiella residens. Härifrån kan du också se Siegessäule med den gyllene Victoria-statyn högst upp.

Vanliga frågor om Landmärken och monument i Berlin

Vad finns det för andra saker att göra än Landmärken och monument som är värt att besöka i Berlin?

Andra upplevelser du inte bör missa i Berlin:

Toppattraktioner i Berlin

Saker att göra i Berlin

Städer i Tyskland

Utforska Berlin

Läs vår kompletta guide till Berlin eller upptäck stadens bästa upplevelser .