Lägg till datum

BerlinKultur och historia

Våra mest rekommenderade Berlin Kultur och historia

Berlin: Entrébiljett till Pergamon-museets samlingar

1. Berlin: Entrébiljett till Pergamon-museets samlingar

Besök Pergamonmuseet vars ombyggnad transformerat museet till en världsberömd sevärdhet bland Berlins museer. Ombyggnationen är pågående men du kan fortfarande njuta av större delen av museet. Antikensammlung Antiksamlingen i Pergamon är en av världens mest betydande samlingar av grekisk och romersk konst. Se de arkitektoniska installationerna från det antika Grekland och Rom, inklusive en pärla av romersk arkitektur: marknadsporten i Miletus från omkring 100 e.Kr. Som en del av renoveringen kommer salen med Pergamonaltaret att vara stängd fram till åtminstone 2024. Vorderasiatisches Museum Museet för antika föremål från Mellanöstern samlar på artefakter från 6 000 år av kulturhistoria från civilisationer såsom Mesopotamien, Assyrien och Anatolien. En av huvudattraktionerna bland de 270 000 objekten är Ishtarporten, byggd av Nebudkadnessar II. Den var en ingångsport i blå mosaik till den antika storstaden Babylon och nu har den blivit restaurerad för allmän beskådan tillsammans med processionsvägen. Förundras över några av de tidigaste exemplen på kilskrift på lertavlor från Uruk, en av de allra första städerna i världen. Museum für Islamische Kunst Museet för islamisk konst innehåller både mästerverk inom brukskonst och arkeologiska artefakter från muslimska såväl som kristna och judiska grupper från 700-talet till 1800-talet. Imponeras över arkitektoniska verk som inte går att finna i något annat museum. Beundra den vackra stenfasaden från ökenborgen Qasr Mushatta och se det berömda Aleppo-rummet med sina utsmyckade väggpaneler.

Berlin: Rundvandring om Tredje riket och kalla kriget

2. Berlin: Rundvandring om Tredje riket och kalla kriget

Hör om Berlins omtumlande samtidshistoria på en guidad rundvandring till historiska sevärdheter. Välj mellan en rundtur i grupp eller en privat rundvandring. Passera förbi sevärdheter som det tyska parlamentshuset, det sovjetiska krigsminnesmärket i Tiergarten och Checkpoint Charlie. Träffa din guide framför Brandenburger Tor, platsen för många förändringar i 1900-talets Berlin. Lyssna på expertkommentarer om Andra världskrigets sista dagar och lär dig mer om hur porten blev en symbol för återföreningen av Tyskland efter 1989.  Lär dig sedan om den underliga riksdagsbranden 1933 när du passerar det tyska parlamentshuset. Fördjupa dig i de händelser som ägde rum efter att Hitler utsågs till Tysklands förbundskansler 1933 och vad som hände med byggnaden efter murens fall 1989. Fortsätt din sightseeingtur till det sovjetiska krigsminnesmärket i Tiergarten, där du har möjlighet att titta på sovjetisk militär utrustning. Gå till minnesmärket över de mördade judarna i Europa, en gripande hyllning till de judiska offren för Förintelsen. Se platsen för Hitlers bunker och promenera till Hermann Görings enorma luftfartsministeriumsbyggnad vid Detlev-Rohwedder-Haus, där DDR grundades 1949. Därefter går du för att se var SS och Gestapo -institutionerna var belägna. Begrunda livet på båda sidor av Berlinmuren medan rundtursgruppen befinner sig vid en 200 meter lång sträcka av muren. Att befinna dig här innebär att du kan insupa stadens historia till fullo, trots att muren föll för hela 30 år sedan. Avrunda rundvandringen med ett stopp vid Checkpoint Charlie. Här avslutar guiden rundturen med anekdoter, bland annat den ökända berättelsen om maktkampen mellan amerikanska och sovjetiska stridsvagnar samt om de sista timmarna innan muren föll.

Berlin: Riksdagen, plenisalen, kupolen och regeringen

3. Berlin: Riksdagen, plenisalen, kupolen och regeringen

Upplev en spännande och varierad rundtur i Berlin under en lärorik vandring genom regeringsdistriktet. Besök plenisalen och Riksdagens kupol och få insikt i regeringsdistriktets historia på denna 45 minuters promenad längs floden Spree. Upplev de gamla regeringsbyggnaderna samt de moderna byggnaderna för regering och parlament byggda efter 1995. Se Jakob-Kaiser-Haus, Marie-Elisabeth-Lüders-Haus och förbundskanslierna. Efter utomhusrundturen passeras en säkerhetskontroll för att komma in i riksdagsbyggnaden. Lyssna på en intressant diskussion i plenisalen och lär dig viktig information om det tyska parlamentets historia samt intressanta detaljer om själva riksdagshuset. Lär dig mer om byggnadens historia och arkitektur samt om den rekonstruktion, gjord av brittiske arkitekten Sir Norman Foster, som förvandlat byggnaden till en av världens mest moderna och innovativa parlamentsbyggnader. Rundturens höjdpunkt är ett besök på riksdagshusets takterrass och glaskupolen (Cupola). Andlöst spännande vyer av Berlin från denna utsiktsplats. På toppen av riksdagshuset kan du stanna och njuta så länge du vill, men inte efter stängningstid vid midnatt.

Från Berlin: Sachsenhausen – rundvandring i liten grupp

4. Från Berlin: Sachsenhausen – rundvandring i liten grupp

Res till minnesmärket Sachsenhausen och lär dig om ett dystert men viktigt kapitel i Tysklands historia. SS byggde platsen 1936 för att spärra in alla de som opponerade sig mot nazistregimen. Efter att ha träffat din guide i Berlin hoppar du på ett tåg till Oranienburg som ligger cirka 25 minuter utanför Berlin. Du anländer till Sachsenhausens minnesplats efter en 30-minuters promenad från tågstationen.  Börja din guidade upplevelse på lägrets resgistreringscenter som nu är ett museum. Detta var tidigare basen där Tredje rikets 32 huvudläger och 1000+ satellitläger styrdes ifrån.  Lär dig från guiden om hur förhållandena var inne i lägret, den ökända "Dödsmarschen" före fångarnas befrielse 1945 och hur lägret användes av Sovjet efteråt.  Lyssna på berättelser om en revolt från judiska fångar 1942, uppror från brittiska krigsfångar samt sabotage från sovjetiska och polska fångar.  Lär dig om personerna här och om deras öden samt om mer välbekanta namnen som satt fängslade i lägret, inklusive Stalins son.  Efter rundturen kommer din guide följa dig tillbaka till Berlins centrum.  Platser som kan besökas under rundturen inkluderar följande: • Lägrets registreringscenter (tidigare koncentrationslägerinspektionen) • Station Z • Vakttornet • Kommendantens hus • Judiska barackerna • Straffcellerna • Patologilaboratoriet • Sjukstugan • Specialläger 1/7 • SS träningsläger • Hänggalgarna

Berlin: Inträdesbiljett till Madame Tussauds

5. Berlin: Inträdesbiljett till Madame Tussauds

Fördjupa dig i de mest ikoniska ögonblicken från de senaste 100 åren av Berlins historia med din inträdesbiljett till Madame Tussauds Berlin. Kom närmare än någonsin kändisar och berömda personer. Stig upp på scenen och sjung med Taylor Swift, bli modell i modezonen eller dejta Leonardo DiCaprio på den mest exklusiva VIP-festen i stan. Fortsätt och fira världscupen med Angela Merkel på den legendariska Fan Mile. Heja med sportlegender på fotbollsstadion, klara IQ-testet med Albert Einstein, eller bli en riktig jediriddare i det uppslukande Star Wars-området. I den delade staden ropar John F Kennedy "Ich bin ein Berliner" och Udo Lindenberg tar "Sonderzug nach Pankow" tills David Hasselhoff river Berlinmuren. Besök det "gyllene 20-talet" och upplev glädjen och extravagansen under detta berömda årtionde. Dansa Charleston med Josephine Baker, ta en drink med Marlene Dietrich och sväng med Liza Minelli. Madame Tussauds Berlin erbjuder de perfekta platserna för ditt familjefoto eller Instagram-selfie, inklusive de senaste vaxfigurerna av komedistjärnan Teddy Teclebrahn eller singer-songwritern Zoe Wees.

Berlin: Sachsenhausen minnesplats – 6 timmars tur på spanska

6. Berlin: Sachsenhausen minnesplats – 6 timmars tur på spanska

Mötesplatsen för rundturen är framför TV-tornet vid Alexanderplatz. Härifrån fortsätter resan till Berlins norra utkanter. Tågresan tar 50 minuter. Detta är en gripande rundvandring i ett av de viktigaste koncentrationslägren under både nazistregimen och sovjettiden, berättad på spanska. Den här sex timmar långa rundturen utforskar lägrets ursprung, hur livet skulle ha sett ut i lägret och vilken typ av arbete fångarna utförde. Med tillgång till personliga berättelser från överlevande, fotografier och officiella dokument kan du förstå den krassa verkligheten i Sachsenhausen. På rundturen finns A-tornet och Station Z. A-tornet var lägrets uppropsplats, och Station Z tillkom 1942 för att snabbt och kliniskt avliva offren. Båda dessa platser är extremt allvarsamma. I Sachsenhausen finns också ett mycket informativt museum med olika utställningar. Eftersom sin närhet till Berlin var Sachsenhausen tänkt som ett mönsterläger. Det var också centrum för administration av alla andra koncentrationsläger. Över 200 000 människor passerade genom Sachsenhausen. Minst 50 000 av dessa människor dog. Efter Hitlers fall förvandlade Sovjet Sachsenhausen till ett gulag för sina egna fångar. I dag bevaras lägret i utbildningssyfte och som en minnesplats för alla som dödades.

Berlin: Guidad 4 timmars bussresa med liten grupp till Sachsenhausen

7. Berlin: Guidad 4 timmars bussresa med liten grupp till Sachsenhausen

Få en guidad tur i det före detta koncentrationslägret Sachsenhausen och lär dig om de grymheter som begicks där. Upptäck hur tyskarna hanterar denna historia och lär dig mer om vad lokalbefolkningen visste om verkligheten i detta enorma lägressystem. Stig ombord på en buss i centrala Berlin och åk till Sachsenhausen, det första koncentrationslägret som byggdes från grunden för att vara ett läger, planerat och utformat för maximal kontroll. Gå in i de gamla barackerna och lär dig om det dagliga livet för de fängslade. Med din guide går du runt i det inre av Heinrich Himmlers moderna och alltid expanderbara koncentrationsläger. Besök kommendantens hus innan du går genom torn A där orden "Arbeit Macht Frei" fortfarande är synliga. Du kommer också att se gaskammaren, isoleringscellerna, krematorierna och straffcellerna. När rundturen är avslutad kommer du att hämtas upp och föras tillbaka till Berlin i en luftkonditionerad buss till mötesplatsen vid järnvägsstationen Friedrichstrasse.

Berlin: Inträdesbiljett till Naturhistoriska museet

8. Berlin: Inträdesbiljett till Naturhistoriska museet

Följ med på en upptäcktsresa som börjar med att följa Alexander von Humboldts och Charles Darwins fotspår och tar dig hela vägen till de moderna upptäckarna av livet på jorden. Varje dag söker de cirka 200 vetenskapsmännen vid Museum für Naturkunde efter svar på framtidens stora problem samt utmaningar och förlitar sig på sina vetenskapliga samlingar, som omfattar över 30 miljoner föremål. Deras insikter ligger till grund för de olika permanenta samt särskilda utställningarna och de många specialarrangemangen. Några av de mest kända utställningarna finns i dinosauriehallen, som visar hur livet kunde ha sett ut under den övre juraperioden för 150 miljoner år sedan. Giraffatitan brancai, världens högsta monterade dinosaurieskelett, välkomnar alla besökare på ett imponerande sätt i mitten av utställningshallen. Den dyrbara Archaeopteryx lithographica, naturhistoriens Mona Lisa, är elegant utställd i en säkerhetsvitrin på baksidan av salen. Alla de fossila föremålen du ser här, och framförallt dinosaurierna, besitter hemligheter som forskarna här och världen över fortfarande försöker förstå. Museet erbjuder dessutom mycket mer än fossilerna från utrotade djur. I den östra flygeln kan besökare se en samling av genuina forskningsobjekt, som har belönats med många priser. Här finner du runt en miljon olika djur, bevarade i 80 ton alkohollösning.Väggen för biologisk mångfald fascinerar besökarna genom att visa 3 000 arter på ett ögonblick. Denna tankeväckande installation öppnar en diskussion om biologisk mångfald och dess förlust - ett tema som är centralt för museets forsknings- och pausutrymme. Museum für Naturkunde är alltid värt ett besök med sina växlande tillfälliga utställningar och ett mångsidigt utbildningsprogram med guidade turer, föreläsningar och workshops.

Potsdam: Sanssouci-slottet – guidad dagsutflykt från Berlin

9. Potsdam: Sanssouci-slottet – guidad dagsutflykt från Berlin

Utforska slottet Sanssouci och dess park på denna guidade dagsutflykt. Res i en luftkonditionerad buss och se de främsta sevärdheterna i Potsdam. Beundra de holländska kvarteren och strosa genom Sanssouci-palatset och parken. Gå ombord på bussen i det centrala distriktet Kurfürstendamm i Berlin och res till Potsdam. Din rundtur till Potsdams sevärdheter börjar i Berlin och lyssna på din reseguides fascinerande berättelser. Beundra de holländska kvarteren längs vägen, se dess magnifika byggnader och beundra den ryska kolonin Alexandrovka. Åk till Sanssouci och passera de magnifika byggnaderna som en gång var i fokus för Preussens kejserliga prakt. Strosa genom de imponerande trädgårdarna i Friedrich II:s legendariska Sanssouci-palats och upplev ett verkligt stycke historia. Vår lokala guide svarar gärna på dina frågor eller ger spännande rapporter om historien. I slutet av din rundtur återvänd till din mötesplats.

Berlin: Rundtur till minnesmärket för koncentrationslägret Sachsenhausen

10. Berlin: Rundtur till minnesmärket för koncentrationslägret Sachsenhausen

Under den här guidade rundturen på cirka 4 timmar får vi lära oss om fångarnas dagliga arbete och om det dagliga livet i ett koncentrationsläger genom de byggnader som har överlevt fram till i dag. Vi kommer att förstå platsens komplexa historia genom de olika monument som, för olika ideologier och vid olika tidpunkter, har placerats vid minnesplatsen. Våra guider kommer att närma sig ämnet för besöket med största respekt för offren. Under vårt besök i koncentrationslägret Sachsenhausen kommer vi att se det som kallas torn A eller huvudingången för fångarna till lägret, med den berömda skylten där man kan läsa alla koncentrationslägrens motto "Arbeit macht Frei" (Arbete gör dig fri). Vi kommer att gå in i barackerna 38 och 39, som ligger i det som kallas "det lilla lägret", där S.S. placerade alla judiska fångar i lägret mellan 1938 och 1942, och där vi kan se de berömda våningssängarna som man ser i alla filmer om Förintelsen. I dag rymmer Barracks 38 ett museum som illustrerar hur livet såg ut för dessa judiska fångar i lägret. Sedan ska vi se lägerfängelset eller straffcellerna, som är de ursprungliga, där fångarna spärrades in för brott som att stjäla mat och där ökända och oproportionerliga straff utdelades. Det är allmänt känt att man under nazitiden experimenterade med koncentrationslägerfångarna och att man utförde avvikande metoder i sjukstugan och i bårhuset. Det som tidigare var fångarnas kök har omvandlats till ett museum där de viktigaste ögonblicken i lägret Sachsenhausen finns representerade och vi kommer att se resterna av den fruktansvärda station Z, som senare sprängdes av Sovjet, där fångarna avrättades på ett grymt sätt. I och med nazisternas nederlag 1945 blev detta nazistiska koncentrationsläger Sovjets 50:e specialläger, vilket är anledningen till att vi också kommer att besöka det sovjetiska minnesmärket från 1961. .... Och mycket mer!

286 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 18

Sevärdheter du inte bör missa

Immersion-upplevelser

Vanliga frågor om Kultur och historia i Berlin

Vad finns det för andra saker att göra än Kultur och historia som är värt att besöka i Berlin?

Andra upplevelser du inte bör missa i Berlin:

Vilka Kultur och historia i Berlin vidtar ytterligare säkerhetsåtgärder mot covid-19?

Berlin: Fler aktiviteter och sevärdheter

Berlin: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Berlin

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 32 889 omdömen

Vi var mycket nöjda med denna lärorika (och skrämmande) historiska vandring i Nazitysklands spår. Vår guide var otroligt kunnig och engagerad. Proffsigt!

Engagerad och kunnig guide! Guidning utomhus runt riksdagshuset, sedan byte av guide och sittande guidning i plenisalen! Intressant och över förväntan!

Oren was a great host and guide. He made the tour very interesting, despite the cold weather.

Glen was a super guide, clear, knowledgeable, personal and fun. Can’t ask for more!

Vi hade en guide som hette Annika, hon var mycket bra!