Guidad tur

Berlin: Guidad cykelrundtur om Berlinmuren och Tredje riket

Aktivitetsarrangör: FREE BERLIN Bike Tours

Berlin: Guidad cykelrundtur om Berlinmuren och Tredje riket

Aktivitetsarrangör: FREE BERLIN Bike Tours

Från 306 SEK per person

Ge dig ut på en upptäcktsfärd genom Berlin och utforska de imponerande sevärdheterna från nazitiden och Kalla kriget. Lär dig om stadens spännande historia och upptäck dolda historiska platser utanför de vanliga turiststråken.

Om aktiviteten

Gratis avbokning
Avboka upp till 24 timmar innan aktiviteten och få hela beloppet återbetalat
Boka nu, betala senare
Flexibel på resan – boka nu, betala senare.
Varaktighet: 3 timmar
Kontrollera tillgänglighet för att se starttider.
Guide
Tyska, Engelska

Upplevelse

Höjdpunkter
 • Upptäck Berlin på ett underhållande och avslappnat sätt, utan trafik och njut av frisk luft
 • Följ Berlinmurens kontur, fortfarande synlig, och utforska Bernauer Straßes imponerande Gedenkstätte Berliner Mauer
 • Lyssna till berättelser om spektakulära rymningar, förstörda kyrkor, hemsökta tunnelbanestationer och igenmurade fönster
 • Se resterna av en enorm luftvärnsbunker, lär dig om visionen om "Germania" och upptäck mer om Hitlers sista dagar i under jord
Beskrivning
Fördjupa dig i en spännande resa tillbaka i tiden till Berlins gripande och inte så avlägsna förflutna. Rundturen inleds i centralt belägna Nikolaiviertel, bara 5 minuters promenad från TV-tornet. Starta din rundtur där Berlins historia först började. Hoppa upp på cykeln för en 15 km lång tur och lyssna till fascinerande fakta och mindre kända berättelser om historiska platser från nazitiden och Kalla krigets dagar. Kunniga och underhållande guider leder vägen till avlägsna hörn (huvudsakligen nerför sidogator och på cykelvägar) och ger dig insiderberättelserna. Se hur livet var i den en gång delade staden och få veta varför det inte längre är möjligt att få tillgång till Hitlers bunker ("Führerbunker"). Följ konturen av var Berlinmuren en gång stod och se forna spökstationer, gamla bunkrar och stora byggnader med händelserik historia.
Ingår
 • Guide
 • Hyrcykel i ett urval av storlekar
 • Hjälm (på begäran)
 • Vattentät cape för dåligt väder
 • Karta över resvägen eller stadskarta med restaurang- och kulturförslag
 • Catering

Välj deltagare och datum

Deltagare

Datum

Mötesplats

Träffa din guide på kontoret som ligger vid innergårdsentrén till byggnaden på Poststraße 11. Kolla efter "Free Berlin"-skylten.

Öppna i Google Maps ⟶
Viktig information

Bra att veta

 • Hyrcyklarna är försedda med korgar och kontrolleras regelbundet av en certifierad mekaniker
 • På begäran kan stora bagagestycken lämnas säkert hos operatören under hela turen
Kundomdömen

Samlat omdöme

4,8 /5

baserat på 274 omdömen

Översikt

 • Guide
  4,9/5
 • Transport
  4,7/5
 • Valuta för pengarna
  4,7/5
 • Säkerhet
  4,5/5

Sortera efter:

Resenärstyp:

Stjärnbetyg:

Ok jag brukar aldrig skriva kommentarer, men den här gången måste jag!! Denna turné var bara perfekt! Ciaran berättade så många historiska fakta och han gjorde det på ett sätt att det inte var tråkigt för en sekund! Normalt på turnéer blir jag uttråkad efter cirka 2 timmar men med Ciaran efter 3 timmars turné hade jag kunnat fortsätta för alltid :D Hans roliga irländska natur är bara för bra. Ciaran är en reseguide som verkligen bryr sig om sina kunder och vill att de ska få en fantastisk upplevelse. Han gör sina turnéer helhjärtat och för det skulle jag ge honom mycket fler stjärnor än fem om jag kunde. tack

Läs mer

23 augusti 2021

Man får mulighed for at se dele af Berlin som man typisk ikke vil se. Steder som fortæller de unikke historier om eksempelvis jødeforfølgelsen. Samtidig kan man stille alle de spørgsmål man vil, både af historiske men også kulturelle spørgsmål eller hvor der er godt at spise. Jeg anbefaler at tage turen i starten af ens rejse. Man får præsenteret nogle steder som man måske gerne vil besøge igen senere, hvor man har mere tid til selv at gå i dybden. Det er ikke den store historietime med dyb faglighed men det er tilstrækkeligt og underholdende.

Läs mer

17 augusti 2022

Översätt

Veel informatie tijdens een ontspannen tocht dwars door Berlijn. Er wordt veel nadruk gelegd op de zaken ronden de Muur. Het Derde Rijk komt iets minder aan bod, maar je kunt dit soort musea vrij bezoeken. De gids neemt tijd voor vragen en houdt rekening met iedereen in de groep.

1 augusti 2022

Översätt

Produkt-ID: 57796