Feuerle Collection kombinerar internationella samtidskonstnärer med kejserliga kinesiska möbler och gammal sydostasiatisk konst. Museet ligger i en före detta bunker från andra världskriget - renoverad av den brittiske arkitekten John Pawson - och uppmuntrar till samtal mellan olika perioder och kulturer. När du utforskar samlingarna får du ett nytt perspektiv på de antika och samtida verken som omges av imponerande arkitektur och sofistikerad ljusdesign som stimulerar alla sinnen.
Möt din expertguide och börja din vandring genom samlingarna. Beundra Khmer-skulpturer i sten, brons och trä från 700- till 1200-talet, kejserlig kinesisk lack och stenmöbler. Dessutom hittar du kinesiska läromöbler i trä och sten från Han-dynastin till Qing-dynastin från 200 f.Kr. till 1700-talet. De kompletteras av verk av samtida konstnärer, däribland Cristina Iglesias, Anish Kapoor, Zeng Fanzhi, James Lee Byars, Nobuyoshi Araki och Adam Fuss.
Upptäck varför alla dessa verk har valts ut och samlats in av museets grundare Désiré Feuerle - en kännare av asiatisk konst som var en pionjär när det gällde att ställa antikviteter mot samtidskonst genom en rad banbrytande utställningar på 1990-talet.
Den första utställningen Silk Room är också tillgänglig fram till den 8 april 2022 på samlingens övre bottenvåning. Silk Room har fokus på ett urval av nya verk av den brittiske konstnären och författaren Edmund de Waal, som ställs mot osynliga verk från samlingen.
"Tanken bakom den här utställningen är att ställa det poetiska innehållet i Edmund de Waals verk mot den tidlösa karaktären hos extraordinära asiatiska prestationer från 600- och 1500-talet. De Waal är en samtida konstnär, men hans själ ser jag i Rembrandt, i de italienska renässansmålarnas skönhet och i historisk filosofi. De Waal är en berättare som förflyttar dig till mörka platser, men också till ljusets skönhet. Av den anledningen kan de Waals vågor hittas både i gammal asiatisk konst och i de europeiska mästarnas stora bedrifter i Wunderkammern, som om dessa hade setts genom en Morandis öga. de Waal skapar magiska imaginära lådor som innehåller skönhet i åskådarens ögon. De flesta människor skulle se honom kopplad till porslin, men jag tror att hans skapelser med porslin går mycket längre och bortom den känsla som porslinet skapar i våra ögon". (Désiré Feuerle)
Vi tackar Studio Edmund de Waal och Galerie Max Hetzler, Berlin.