1. Tyskland
  2. Berlin
  3. Riksdagshuset i Berlin

Berlin: Hitlers Berlin The Rise & Fall Guided Walking Tour

Produkt-ID: 330776
Visa galleri
Upptäck Berlins turbulenta historia som huvudstad i det tredje riket. Upptäck vad som drev det tyska folket till krig, besök de historiska platserna och se var Hitler och det nazistiska partiet samlade stöd och kastade världen i terror.
Om denna aktivitet
Avboka upp till 24 timmar innan ankomst och få hela beloppet återbetalat
Utskriven voucher eller mobilvoucher accepteras
Längd: 4 timmar
Kontrollera tillgänglighet för att se starttider.
Omedelbar bokningsbekräftelse
Guide
Engelska
Tillgängligt med rullstol

Välj deltagare och datum:

Hämtar...

Upplevelse

Höjdpunkter
  • Upptäck platserna för viktiga gata strider och bevittna ärren som lämnas kvar
  • Besök Gestapo-högkvarteret, Hitlers Bunker, Förintelseminnesmärket, Riksdagen och andra viktiga historiska platser
  • Skaffa expertkunskap om Nazis partiets uppgång och fall och påverkan på det moderna Berlin
Beskrivning
Möt din guide framför turistcentret vid Brandenburger Tor innan du börjar på en resa som avslöjar den tredje riks mörka historia. Efter en kort introduktion för att bygga en förståelse för den politiska instabiliteten i Tyskland från 1930-talet och nazistpartiets rötter, gå över till minnesmärket för offren för Tredje Riket. Få en inblick i de grymma sociala filosofierna som senare skulle underbygga Förintelsen.

Senare på Reichstag (tyska parlamentsbyggnaden), lära dig hur det nazistiska partiet valdes till makten och hur Hitler blev Tysklands Führer. Sammanlängt med den hårda slutliga striden om staden 1945 kommer din guide att belysa viktiga gatukampar, förklara ryska och tyska militära strategi samt påpeka stridsärren som fortfarande kan ses i byggnaderna idag.

Efter att ha tittat på det judiska minnesmärket och Führer-bunkeren där Hitler tillbringade sina sista dagar fortsätter turnén till Wilhelm Straße, det en gång politiska hjärtat i Nazi-Tyskland. När du kulminerade där Gestapo-huvudkontoret en gång stod kommer du att ha en chans att få te eller kaffe och använda toaletterna.

Efter pausen, besök vad som en gång var Berlins största tågstation och en plats för massdeportering av judar från staden. En kort tågresa från den moderna stationen tar dig till det judiska distriktet som belyser viktiga historiska händelser där du kommer att lära dig om den judiska migrationen till Berlin, antisemitismens uppgång i 1930-talets Tyskland och de moderna konsekvenserna. Besök Berlins äldsta judiska kyrkogård och platsen för ett deporteringscenter.

Slutligen kommer du att hylla de modiga män och kvinnor som vägrade att underkasta sig nazisternas sociala filosofier och riskerade sina liv för att rädda andra från förföljelse.
Inkluderar
  • Professionell guide
Exklusive
  • Mat och dryck
  • Tågbiljett (Zone AB)
  • Gratuiteter

Förberedelse

Mötesplats

• Möt din guide på turistkontoret vid Brandenburger Tor och leta efter det blå paraplyet

Öppna i Google Maps ⟶
Viktig information
Bra att veta
• Turnén är utanför och består av en betydande mängd promenader. Gästerna rekommenderas att klä sig på lämpligt sätt för vädret och ha bekväma skor. En vattenflaska rekommenderas också
Kundomdömen

Arrangeras av

Menneke Tours

Produkt-ID: 330776