Berlin
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Berlin

Se alla upplevelser i Berlin

Toppsevärdheter i Berlin

De tio bästa sakerna med Berlin

Ur det nedbrutna och splittrade Berlin växte en ny stad där de brokiga kvarteren och det dekadenta nattlivet drar lika mycket turister som mångfalden av museer och arkitektur. Varje hörn har något att berätta, men vi börjar med de här historierna!

Alexanderplatz

Alexanderplatz

På 20-talet stod Alexanderplatz skådeplats för Berlins berömda kabaré, under kalla kriget var det ett sovjetiskt monument. Eftersom torget är centralt och lättillgängligt samt ligger nära många andra nyckelplatser är det den perfekta utgångspunkten för en utflykt genom stan.

TV-tornet

TV-tornet

TV-tornet är Berlins högsta byggnad och syns nästan oavsett var i staden du befinner dig. En vuxenbiljett till TV-tornet kostar från 13 EUR och uppåt – vilket faktiskt är ett rent fyndpris för Berlins bästa utsikt!

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

Längst ned på Unter den Linden-avenyn, nära Reichstag och Förintelsemonumentet, ligger Brandenburg Tor. Denna stadsport har haft stort symboliskt värde, såväl i krigstid som för det enade Tyskland.

Reichstag

Reichstag

Missa inte Reichstag och dess ikoniska arkitektur! Från den berömda glaskupolen kan du inte bara beundra riksdagsbyggnadens nybarock, du har dessutom magnifik utsikt över staden.

Regeringsdistriket

Regeringsdistriket

Reichstag är inte allt regeringsdistriktet har att erbjuda. Vid det nordöstra hörnet av Tiergarten hittar du en del av den absolut bästa moderna arkitekturen i hela Berlin.

Madame Tussauds Berlin

Madame Tussauds Berlin

Madame Tussauds är ett relativt nytt tillskott till Berlin men har redan hunnit skapa sig en färgstark historia. På invigningen slet en besökare huvudet av Hitlervaxdockan! Bara i Berlin!

Berlin Dungeon

Berlin Dungeon

Regniga dagar tillbringas bäst på Berlin dungeon, där stadens fruktansvärda förlutna är allestädes närvarande. Generösa rabatter för stora grupper.

Potsdamer Platz

Potsdamer Platz

Efter kriget låg Potsdamer Platz öde, men numera inhyser det både lyxhotell och förstklassiga biografer (inklusive IMAX). Berlins filharmoniska orkester håller till alldeles runt hörnet.

Kurfürstendamm

Kurfürstendamm

Shoppingdistriktet utgörs av den 3,5 kilometer långa boulevard som i folkmun kallas Ku'Damm. I det östra hörnet – nära Wittenbergplatz – hittar du kontinentens största varuhus, KaDeWe.

Gendarmenmarkt

Gendarmenmarkt

På det historiska Gendarmenmarkt flankeras Berlins konserthus av två katedraler. Inträdet till den tyska katedralen är gratis, men den franska katedralen kostar 3 EUR per person.

Planera ditt besök i Berlin

När ska jag åka till Berlin?

Förutsatt att du gillar liv och rörelse är Berlin bäst på sommaren, då det avslappnade gatulivet står på topp. Stanna över en söndag så att du får uppleva någon av sjudande loppmarknaderna.

Var ska jag bo?

Varje område i Berlin har sin egen personlighet. Charlottenburg är lite snofsigare, Mitte ett trendigare alternativ, Prenzlauer Berg är kafékulturens hjärta och fullt av unga familjer. Schöneberg är känt för sina gayklubbar och barer, medan Friedrichshain och Kreuzberg huserar lite vildare och ruffigare nattklubbar.

Hur tar jag mig runt?

Berlin är fullt av tåg, spårvagnar, bussar och taxibilar. Tågstationerna är oftast obemannade, så biljett löser du själv i någon av maskinerna på perrongen. Bristen på spärrar får många turister att tro att kollektivtrafiken är gratis – tills de stöter på en kontrollant och får böter på 40 EUR!
Berlin WelcomeCard täcker inte bara in 2-5 dagars kollektivtrafik i Berlin och Potsdam utan ger också rabatt till många restauranger och sevärdheter, inklusive Berlin Dungeon.

Praktisk information

 • Språk
  Tyska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +49
 • Bäst tid att åka
  Från maj till september är vädret idealiskt.

Att göra i Berlin

De mest populära sevärdheterna i Berlin

Städer i Tyskland

Alla saker att se i Berlin

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Berlin? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Berlin

Härlig sensommartur i ett varmt och lummigt historiskt Berlin- åk den

1. Genom de historiska delarna samt Berlins hamn- mycket intressant och vacker. Delen genom berlinshamn (Westhafen) mer än traportsträcka, men nödvändig för att få till en bra rundtur. 2. Bör göras när det inte är för varmt eller regnar. 3. Något dyrt att köpa dryck och mat. 4. Plaststolarna ej så bekväma och väl trångt om fullsatt på övre däck. 5. Adioguiden lagom mycket om Berlin, men det gör inget om du vet en den del själv. 6. Var på plats tidigt och välj sittplats. Obs- inga bord för flertalet sittande. 7. Rökning tillåten på övre däck och vissa utnyttjar det hela tiden.

Berlin: Båttur längs med floden Spree på 2.5 timme Omdöme från: Anders, 2019-09-08

Inte prisvärd kaka (torr!) men fint, mysigt och maffigt.

Det var tjusigt och vi blev väl bemötta i restaurangen. Kakan var som en torr paj och jag hade kanske hoppats på något godare för det priset. Men helheten av besöket är positivt, det var mysigt och fint i restaurangen, det gick smidigt att komma in i riksdagen och audioguiden och vandringen upp i kupolen var häftigt. Självklart regnade det ... men vi såg rätt bra ändå.

Jättebra tur och en väldigt duktig guide!

Enda som var synd var att vi hade betalat en ganska stor slant för aktiviteten innan vi åkte för att säkra vår plats och när vi väl var på plats och köpte vårt WelcomeCard så hade vi tydligen haft möjlighet till en rabatt på 40% på denna aktivitet. Hur ska man kunna utnyttja det när man bokar hemfrån pga begränsat antal dagar på plats i Berlin?

Berlins höjdpunkter på Segway Omdöme från: Sara, 2017-02-24

Fantastisk utsikt, men tveksam meny och mat.

Upplevelsen och utsikten från Fernsehturm går inte att klaga på. Speciellt när solen strålar från en molnfri himmel, som fallet var vid vårt besök. Menyurvalet och kvaliteten på den mat som erbjuds i Restaurant Sphere är däremot tveksam och inte alls värd de priser som tas ut.

Stort tack till vår skickliga och kunniga guide.

För oss var det en positiv överraskning att den guidade visningen inkluderade viktiga byggnader runt Riksdagshuset samt information om betydelsefulla personer som varit inblandade i olika sammanhang. Allt presenterades på ett intressant sätt av vår skickliga guide.