Berlin
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Berlin

Se alla upplevelser i Berlin

Toppsevärdheter i Berlin

De tio bästa sakerna med Berlin

Ur det nedbrutna och splittrade Berlin växte en ny stad där de brokiga kvarteren och det dekadenta nattlivet drar lika mycket turister som mångfalden av museer och arkitektur. Varje hörn har något att berätta, men vi börjar med de här historierna!

Alexanderplatz

Alexanderplatz

På 20-talet stod Alexanderplatz skådeplats för Berlins berömda kabaré, under kalla kriget var det ett sovjetiskt monument. Eftersom torget är centralt och lättillgängligt samt ligger nära många andra nyckelplatser är det den perfekta utgångspunkten för en utflykt genom stan.

TV-tornet

TV-tornet

TV-tornet är Berlins högsta byggnad och syns nästan oavsett var i staden du befinner dig. En vuxenbiljett till TV-tornet kostar från 13 EUR och uppåt – vilket faktiskt är ett rent fyndpris för Berlins bästa utsikt!

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

Längst ned på Unter den Linden-avenyn, nära Reichstag och Förintelsemonumentet, ligger Brandenburg Tor. Denna stadsport har haft stort symboliskt värde, såväl i krigstid som för det enade Tyskland.

Reichstag

Reichstag

Missa inte Reichstag och dess ikoniska arkitektur! Från den berömda glaskupolen kan du inte bara beundra riksdagsbyggnadens nybarock, du har dessutom magnifik utsikt över staden.

Regeringsdistriket

Regeringsdistriket

Reichstag är inte allt regeringsdistriktet har att erbjuda. Vid det nordöstra hörnet av Tiergarten hittar du en del av den absolut bästa moderna arkitekturen i hela Berlin.

Madame Tussauds Berlin

Madame Tussauds Berlin

Madame Tussauds är ett relativt nytt tillskott till Berlin men har redan hunnit skapa sig en färgstark historia. På invigningen slet en besökare huvudet av Hitlervaxdockan! Bara i Berlin!

Berlin Dungeon

Berlin Dungeon

Regniga dagar tillbringas bäst på Berlin dungeon, där stadens fruktansvärda förlutna är allestädes närvarande. Generösa rabatter för stora grupper.

Potsdamer Platz

Potsdamer Platz

Efter kriget låg Potsdamer Platz öde, men numera inhyser det både lyxhotell och förstklassiga biografer (inklusive IMAX). Berlins filharmoniska orkester håller till alldeles runt hörnet.

Kurfürstendamm

Kurfürstendamm

Shoppingdistriktet utgörs av den 3,5 kilometer långa boulevard som i folkmun kallas Ku'Damm. I det östra hörnet – nära Wittenbergplatz – hittar du kontinentens största varuhus, KaDeWe.

Gendarmenmarkt

Gendarmenmarkt

På det historiska Gendarmenmarkt flankeras Berlins konserthus av två katedraler. Inträdet till den tyska katedralen är gratis, men den franska katedralen kostar 3 EUR per person.

Planera ditt besök i Berlin

När ska jag åka till Berlin?

Förutsatt att du gillar liv och rörelse är Berlin bäst på sommaren, då det avslappnade gatulivet står på topp. Stanna över en söndag så att du får uppleva någon av sjudande loppmarknaderna.

Var ska jag bo?

Varje område i Berlin har sin egen personlighet. Charlottenburg är lite snofsigare, Mitte ett trendigare alternativ, Prenzlauer Berg är kafékulturens hjärta och fullt av unga familjer. Schöneberg är känt för sina gayklubbar och barer, medan Friedrichshain och Kreuzberg huserar lite vildare och ruffigare nattklubbar.

Hur tar jag mig runt?

Berlin är fullt av tåg, spårvagnar, bussar och taxibilar. Tågstationerna är oftast obemannade, så biljett löser du själv i någon av maskinerna på perrongen. Bristen på spärrar får många turister att tro att kollektivtrafiken är gratis – tills de stöter på en kontrollant och får böter på 40 EUR!
Berlin WelcomeCard täcker inte bara in 2-5 dagars kollektivtrafik i Berlin och Potsdam utan ger också rabatt till många restauranger och sevärdheter, inklusive Berlin Dungeon.

Praktisk information

 • Språk
  Tyska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +49
 • Bäst tid att åka
  Från maj till september är vädret idealiskt.

Att göra i Berlin

De mest populära sevärdheterna i Berlin

Städer i Tyskland

Alla saker att se i Berlin

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Berlin? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Berlin

Nicole visade oss saker i väst och höst som vi bara delvis läst om. Hon var oerhört påläst. Berättade historik om både då och nu. Svarade kunnigt på frågor. Vi kan varmt rekommendera denna tur å vi kommer själva att återvända till flera av platserna o utforska dem vidare. Dessutom hade vi tur m vädret!

Berlin: Alternativ rundvandring Omdöme från: Ann-Kristin, 2020-03-06

Innehållet var jättebra. Vi var tre personer som åkte buss. Jag hade glasögon och hade inte samma styrka och bild som de två andra. Tyckte ändå att det var väl värt pengarna. Intressant och rolig aktivitet.

Personlig guide som även berättade små anekdoter som gjorde historien levande och närvarande! Guiden var från Australien och pratade lättförståeligt engelska. Rekommenderar denna tur.

Väldigt bra guidad tur med Cammy; han berättade väldigt initierat och intresseväckande om Berlins gatukonst och graffiti. Jag och mina två väninnor var mycket nöjda!

Berlin: Tre timmars rundtur med gatukonst Omdöme från: Lena, 2020-02-23

Very emotional experience. The illustrations, the light and the music. It would have been nice if the story telling was in English to.

THE WALL: asisi Panorama Berlin-biljett Omdöme från: Hanna, 2020-01-03