Våra mest rekommenderade saker att göra i Berlin

Berlin: En timmes båtutflykt med garanterad sittplats

1. Berlin: En timmes båtutflykt med garanterad sittplats

Upptäck några av Berlins främsta landmärken under en båtrundtur med sightseeing. Njut av en avkopplande flodutflykt på Spree för att ta del av sevärdheterna i hjärtat av denna livliga stad.   Res från Friedrichstraße eller Nikolaiviertel. Din 1 timme lång sightseeingtur tar dig förbi Reichstag (tyska riksdagsbyggnaden), genom det nya Regierungsviertel (regeringskvarteret) och hela vägen till Haus der Kulturen der Welt (världskulturens hus). Efter att ha svängt av vid Lutherbrücke (Lutherbron) kan du hålla utkik efter Schloss Bellevue (Bellevuepalatset), Beamtenschlange (tjänstemannabostäder) och Siegessäule (Segerkolonnen). Se Hauptbahnhof (centralstationen), Berliner Dom (Berlin-katedralen), Museumsinsel (museiön) och Nikolaiviertel, Berlins äldsta bostadsområde. Återvänd tillbaka till Friedrichstraße eller Nikolaiviertel för att avsluta turen.

Berlin: Båtresa längs floden Spree

2. Berlin: Båtresa längs floden Spree

Upptäck Berlins centrum via dess största vattenled, floden Spree, under en två och en halv timmes båtutflykt. Se Berlins främsta sevärdheter från vattnet och känn pulsen från den livliga staden. Börja din rundtur på Friedrichstrasse och passera förbi det federala kansliet för att nå Bellevuepalatset med utsikt över Beamtenschlange (tjänstemannabostäder) och Segerkolonnen. Dra nytta av informativa ljudkommentarer när du ser Berlins centralstation och inrikesdepartementet innan du fortsätter till Charlottenburgs slott. Härifrån färdas du förbi Westhafenkanalen, skeppskanalen Berlin-Spandau, ekonomidepartementet och Hamburger Bahnhof. Därefter går färden tillbaka till Friedrichstrasse.

Berlin: Guidning av plenisalen, kupolen och regeringskvarteren

3. Berlin: Guidning av plenisalen, kupolen och regeringskvarteren

Under den här guidade rundturen av Berlins parlament och regeringskvarter får du bekanta dig med några av höjdpunkterna i Tysklands politiska historia. Påbörja din resa på Pariser Platz och fortsätt vidare till riksdagen och regeringsdistriktet. Korsa den historiska gränsen och lär dig mer intressant information om riksdagshuset och dess komplicerade placering precis vid Berlinmuren. Klättra sedan upp i riksdagens kupol för att lära dig mer om förbundsdagens uppgifter och plikter. Hör den fascinerande historien bakom riksdagsbyggnaden, dess förvandling till ett modernt landmärke designat av Lord Foster, och om det intressanta ekologiska konceptet som Fosters arbete byggde på. Upplev Berlin från ovan, njut av stadens skyline och lär dig mer om dess historia.

Berlin: Sightseeing med hop-on-hop-off-buss & båt-alternativ

4. Berlin: Sightseeing med hop-on-hop-off-buss & båt-alternativ

Upptäck staden i din egen takt med Berlins hop-on-hop-off-bussar. Rör dig fritt i staden med hjälp av de välutrustade sightseeingbussarna. Utforska Museumsinsel, promenera längs den berömda shoppinggatan Ku'Damm och få en glimt av det delade Berlin vid Check Point Charlie. Besök Brandenburger Tor eller Reichstag med sin fantastiska glaskupol. Det finns ett brett utbud av alternativ, med bussar som åker runt i hela staden. Om du vill få ut ännu mer av din resa till Berlin kan du kombinera ditt busskort med en båttur på Spree till din upplevelse. Du kan lösa in din båtbiljett när som helst och lägga till en avkopplande en timmes flodutflykt på Spree till din upplevelse. Under sommaren finns det även en guidad rundvandring, så att du kan få ännu mer djupgående insiderkunskap om sevärdheterna och landmärkena. Hållplatserna för bussturerna är: Linje 1 (buss) • Alexanderplatz • Röda rådhuset • Museumsinsel • Friedrichstrasse • Brandenburger Tor • Reichstag • Centralstationen • Haus der Kulturen der Welt • Schloss Bellevue • Segerkolonnen (Siegessäule) • Kurfürstendamm • KaDeWe • Lützowplatz • Kulturforum • Potsdamer Platz • Mauerreste • Checkpoint Charlie • Gendarmenmarkt Linje 2 (buss) • Alexanderplatz • Frankfurter Allee • East Side Gallery • Ostbahnhof

Berlin: Snabbiljett till Berlins TV-torn

5. Berlin: Snabbiljett till Berlins TV-torn

Det ikoniska TV-tornet på Alexanderplatz är en av de mest populära sevärdheterna i hela Berlin, med över 1,2 miljoner besökare årligen. Eftersom så många flockas hit för att beundra vyerna över staden dagligen, är det alltid en god idé att boka din biljett i förväg. Med den här biljetten kan du dessutom dra nytta snabbkön vid entrén. Gå förbi de långa köerna och åk direkt upp till observationsdäcket utan att behöva köa i timmar. Fantastiska vyer väntar på dig på toppen av Tysklands högsta torn. Se när den otroliga staden Berlin brer ut sig under dig i all sin prakt. Spana efter stadens många legendariska landmärken, så som riksdagsbyggnaden, Brandenburger Tor och Berlin Hauptbahnhof. Se den olympiska stadion, ön Museumsinsel, Berlins katedral och det toppmoderna Potsdamer Plats-komplexet.

Berlin: Entrébiljett till Pergamon-museets samlingar

6. Berlin: Entrébiljett till Pergamon-museets samlingar

Besök Pergamonmuseet vars ombyggnad transformerat museet till en världsberömd sevärdhet bland Berlins museer. Ombyggnationen är pågående men du kan fortfarande njuta av större delen av museet. Antikensammlung Antiksamlingen i Pergamon är en av världens mest betydande samlingar av grekisk och romersk konst. Se de arkitektoniska installationerna från det antika Grekland och Rom, inklusive en pärla av romersk arkitektur: marknadsporten i Miletus från omkring 100 e.Kr. Som en del av renoveringen kommer salen med Pergamonaltaret att vara stängd fram till åtminstone 2024. Vorderasiatisches Museum Museet för antika föremål från Mellanöstern samlar på artefakter från 6 000 år av kulturhistoria från civilisationer såsom Mesopotamien, Assyrien och Anatolien. En av huvudattraktionerna bland de 270 000 objekten är Ishtarporten, byggd av Nebudkadnessar II. Den var en ingångsport i blå mosaik till den antika storstaden Babylon och nu har den blivit restaurerad för allmän beskådan tillsammans med processionsvägen. Förundras över några av de tidigaste exemplen på kilskrift på lertavlor från Uruk, en av de allra första städerna i världen. Museum für Islamische Kunst Museet för islamisk konst innehåller både mästerverk inom brukskonst och arkeologiska artefakter från muslimska såväl som kristna och judiska grupper från 700-talet till 1800-talet. Imponeras över arkitektoniska verk som inte går att finna i något annat museum. Beundra den vackra stenfasaden från ökenborgen Qasr Mushatta och se det berömda Aleppo-rummet med sina utsmyckade väggpaneler.

Berlin: Rundvandring om Tredje riket och kalla kriget

7. Berlin: Rundvandring om Tredje riket och kalla kriget

Hör om Berlins omtumlande samtidshistoria på en guidad rundvandring till historiska sevärdheter. Välj mellan en rundtur i grupp eller en privat rundvandring. Passera förbi sevärdheter som det tyska parlamentshuset, det sovjetiska krigsminnesmärket i Tiergarten och Checkpoint Charlie. Träffa din guide framför Brandenburger Tor, platsen för många förändringar i 1900-talets Berlin. Lyssna på expertkommentarer om Andra världskrigets sista dagar och lär dig mer om hur porten blev en symbol för återföreningen av Tyskland efter 1989.  Lär dig sedan om den underliga riksdagsbranden 1933 när du passerar det tyska parlamentshuset. Fördjupa dig i de händelser som ägde rum efter att Hitler utsågs till Tysklands förbundskansler 1933 och vad som hände med byggnaden efter murens fall 1989. Fortsätt din sightseeingtur till det sovjetiska krigsminnesmärket i Tiergarten, där du har möjlighet att titta på sovjetisk militär utrustning. Gå till minnesmärket över de mördade judarna i Europa, en gripande hyllning till de judiska offren för Förintelsen. Se platsen för Hitlers bunker och promenera till Hermann Görings enorma luftfartsministeriumsbyggnad vid Detlev-Rohwedder-Haus, där DDR grundades 1949. Därefter går du för att se var SS och Gestapo -institutionerna var belägna. Begrunda livet på båda sidor av Berlinmuren medan rundtursgruppen befinner sig vid en 200 meter lång sträcka av muren. Att befinna dig här innebär att du kan insupa stadens historia till fullo, trots att muren föll för hela 30 år sedan. Avrunda rundvandringen med ett stopp vid Checkpoint Charlie. Här avslutar guiden rundturen med anekdoter, bland annat den ökända berättelsen om maktkampen mellan amerikanska och sovjetiska stridsvagnar samt om de sista timmarna innan muren föll.

Berlin: Tur i regeringskvarteren & besök i riksdagskupolen

8. Berlin: Tur i regeringskvarteren & besök i riksdagskupolen

Upptäck höjdpunkterna i Berlins regeringskvarter under en guidad tur. Hör en guide från Berlin berätta spännande historier om stadens historia och politik. Se moderna byggnader, viktiga monument och stadens landmärken. Efter rundturen kan du besöka riksdagen på egen hand. Det görs en ID-kontroll vid entrén till Riksdagshuset. Guiden avslutar rundturen vid säkerhetskontrollen vid ingången till riksdagen. Du blir ombedd att lämna dina uppgifter i förväg. Du får all information och en länk till en tidslucka. Sedan kan du besöka kupolen. Du kan också besöka plenisalen nedanför kupolen. Besöket är gratis. Njut av hisnande utsikter från takterrassen och kupolen. Se parlaments kvarteren, det tyska kansliet, det moderna Potsdamer Platz och den ikoniska Brandenburger Tor.  Se  Berlins katedral från ett helt annat  perspektiv och håll utkik efter Rathaus (stadshuset) och det berömda TV-tornet. 

Berlin: Riksdagen, plenisalen, kupolen och regeringen

9. Berlin: Riksdagen, plenisalen, kupolen och regeringen

Upplev en spännande och varierad rundtur i Berlin under en lärorik vandring genom regeringsdistriktet. Besök plenisalen och Riksdagens kupol och få insikt i regeringsdistriktets historia på denna 45 minuters promenad längs floden Spree. Upplev de gamla regeringsbyggnaderna samt de moderna byggnaderna för regering och parlament byggda efter 1995. Se Jakob-Kaiser-Haus, Marie-Elisabeth-Lüders-Haus och förbundskanslierna. Efter utomhusrundturen passeras en säkerhetskontroll för att komma in i riksdagsbyggnaden. Lyssna på en intressant diskussion i plenisalen och lär dig viktig information om det tyska parlamentets historia samt intressanta detaljer om själva riksdagshuset. Lär dig mer om byggnadens historia och arkitektur samt om den rekonstruktion, gjord av brittiske arkitekten Sir Norman Foster, som förvandlat byggnaden till en av världens mest moderna och innovativa parlamentsbyggnader. Rundturens höjdpunkt är ett besök på riksdagshusets takterrass och glaskupolen (Cupola). Andlöst spännande vyer av Berlin från denna utsiktsplats. På toppen av riksdagshuset kan du stanna och njuta så länge du vill, men inte efter stängningstid vid midnatt.

Berlin: Rooftop Apéro på Käfer i Reichstag Dome

10. Berlin: Rooftop Apéro på Käfer i Reichstag Dome

Förboka din reserverade entré på Käfer-restaurangen och njut av en apéro (drycker och snacks före middagen) vid ditt eget bord bredvid glaskupolen högst upp i Reichstag-byggnaden, hem till det tyska parlamentet. Ta plats i världens enda parlamentsbyggnad med en restaurang öppen för allmänheten och få fågelperspektiv över staden när du festar på några delikatesser. Börja med att välja mellan tre olika tårtor. Serveras ännu mer läckra godisar, som varierar beroende på säsong, till exempel pastramismörgåsar och en vegetarisk lins hummus smörgås. Njut av ett glas prosecco och ett val av en varm dryck, inklusive gratis påfyllning, tillsammans med dina snacks. Efter din måltid kan du gärna utforska insidan av Reichstag-glaskupolen (ljudguider finns tillgängliga utan kostnad).

Lägg till datum

Saker att göra i
Berlin
Livlig, trendig och alternativ – Tysklands huvudstad är en riktig samlingspunkt för historieälskare och kulturkännare.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Berlin

Alla aktiviteter

701 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 44

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Berlin

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Berlin

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Berlin?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Berlin:

Vilka är de bästa dagsturerna från Berlin?

De bästa dagsturerna från Berlin:

Potsdam

Berlin: Fler aktiviteter och sevärdheter

Berlin: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Berlin

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 130 486 omdömen

Vi var mycket nöjda med denna lärorika (och skrämmande) historiska vandring i Nazitysklands spår. Vår guide var otroligt kunnig och engagerad. Proffsigt!

Engagerad och kunnig guide! Guidning utomhus runt riksdagshuset, sedan byte av guide och sittande guidning i plenisalen! Intressant och över förväntan!

15 points out of 10! Very interesting sight-seeing thanks to a very good guide - Andy.

Glen was a super guide, clear, knowledgeable, personal and fun. Can’t ask for more!

Vi hade en guide som hette Annika, hon var mycket bra!