Upplevelser i

Berlin

Livlig, trendig och alternativ – Tysklands huvudstad är en riktig samlingspunkt för historieälskare och kulturkännare.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

De tio bästa sakerna med Berlin

Ur det nedbrutna och splittrade Berlin växte en ny stad där de brokiga kvarteren och det dekadenta nattlivet drar lika mycket turister som mångfalden av museer och arkitektur. Varje hörn har något att berätta, men vi börjar med de här historierna!

 • Alexanderplatz

  1. Alexanderplatz

  På 20-talet stod Alexanderplatz skådeplats för Berlins berömda kabaré, under kalla kriget var det ett sovjetiskt monument. Eftersom torget är centralt och lättillgängligt samt ligger nära många andra nyckelplatser är det den perfekta utgångspunkten för en utflykt genom stan.

 • TV-tornet

  2. TV-tornet

  TV-tornet är Berlins högsta byggnad och syns nästan oavsett var i staden du befinner dig. En vuxenbiljett till TV-tornet kostar från 13 EUR och uppåt – vilket faktiskt är ett rent fyndpris för Berlins bästa utsikt!

 • Brandenburger Tor

  3. Brandenburger Tor

  Längst ned på Unter den Linden-avenyn, nära Reichstag och Förintelsemonumentet, ligger Brandenburg Tor. Denna stadsport har haft stort symboliskt värde, såväl i krigstid som för det enade Tyskland.

 • Reichstag

  4. Reichstag

  Missa inte Reichstag och dess ikoniska arkitektur! Från den berömda glaskupolen kan du inte bara beundra riksdagsbyggnadens nybarock, du har dessutom magnifik utsikt över staden.

 • Regeringsdistriket

  5. Regeringsdistriket

  Reichstag är inte allt regeringsdistriktet har att erbjuda. Vid det nordöstra hörnet av Tiergarten hittar du en del av den absolut bästa moderna arkitekturen i hela Berlin.

 • Madame Tussauds Berlin

  6. Madame Tussauds Berlin

  Madame Tussauds är ett relativt nytt tillskott till Berlin men har redan hunnit skapa sig en färgstark historia. På invigningen slet en besökare huvudet av Hitlervaxdockan! Bara i Berlin!

 • Berlin Dungeon

  7. Berlin Dungeon

  Regniga dagar tillbringas bäst på Berlin dungeon, där stadens fruktansvärda förlutna är allestädes närvarande. Generösa rabatter för stora grupper.

 • Potsdamer Platz

  8. Potsdamer Platz

  Efter kriget låg Potsdamer Platz öde, men numera inhyser det både lyxhotell och förstklassiga biografer (inklusive IMAX). Berlins filharmoniska orkester håller till alldeles runt hörnet.

 • Kurfürstendamm

  9. Kurfürstendamm

  Shoppingdistriktet utgörs av den 3,5 kilometer långa boulevard som i folkmun kallas Ku'Damm. I det östra hörnet – nära Wittenbergplatz – hittar du kontinentens största varuhus, KaDeWe.

 • Gendarmenmarkt

  10. Gendarmenmarkt

  På det historiska Gendarmenmarkt flankeras Berlins konserthus av två katedraler. Inträdet till den tyska katedralen är gratis, men den franska katedralen kostar 3 EUR per person.

Planera ditt besök

 • När ska jag åka till Berlin?

  Förutsatt att du gillar liv och rörelse är Berlin bäst på sommaren, då det avslappnade gatulivet står på topp. Stanna över en söndag så att du får uppleva någon av sjudande loppmarknaderna.

 • Var ska jag bo?

  Varje område i Berlin har sin egen personlighet. Charlottenburg är lite snofsigare, Mitte ett trendigare alternativ, Prenzlauer Berg är kafékulturens hjärta och fullt av unga familjer. Schöneberg är känt för sina gayklubbar och barer, medan Friedrichshain och Kreuzberg huserar lite vildare och ruffigare nattklubbar.

 • Hur tar jag mig runt?

  Berlin är fullt av tåg, spårvagnar, bussar och taxibilar. Tågstationerna är oftast obemannade, så biljett löser du själv i någon av maskinerna på perrongen. Bristen på spärrar får många turister att tro att kollektivtrafiken är gratis – tills de stöter på en kontrollant och får böter på 40 EUR!
  Berlin WelcomeCard täcker inte bara in 2-5 dagars kollektivtrafik i Berlin och Potsdam utan ger också rabatt till många restauranger och sevärdheter, inklusive Berlin Dungeon.

Praktisk information

 • Språk
  Tyska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +49
 • Bäst tid att åka
  Från maj till september är vädret idealiskt.

Andre seværdigheder i Berlin

Vil du se alle oplevelser i Berlin? Klik her for en fuld oversigt

Vad besökare tycker om Berlin

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 93 337 omdömen

Superkul upplevelse. Köra Trabi i centrala Berlin är en utmaning och spännande. U-sväng vid Checkpoint Charlie, 4:ans växel och full gas (45km/h) på Karl-Marx-Allee. Ûber-coola bilar. Smidig bokning och betalning via klarna gjorde att allt med betalning kändes tryggare innan.

Det var en förtrollande vacker kväll. Vi skulle avlastas av konstnärerna till en annan värld och vi skulle glömma allt omkring oss. Tack till alla, från musik, dans, akrobatik till koreografin till det utsökta köket och servicen. Vi kommer definitivt tillbaka

Vår timing var suverän. Härligt väder för att utforska staden på cykel. Skillnaderna mellan stadsdelarna är riktigt trevliga att ta tag i under vårt första besök i Berlin.

Matti guidade oss genom Berlin i fredags på en utomordentligt trevlig, kompetent och intressant tur. Tack för en trevlig tur! Eva och Thomas

Vår guide Jonathan ledde gruppen perfekt, gav bra tips och höll turen mycket underhållande! Bra ... det var verkligen värt det!