Lägg till datum

Saker att göra i
Berlin

Livlig, trendig och alternativ – Tysklands huvudstad är en riktig samlingspunkt för historieälskare och kulturkännare.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Berlin

Berlin: 1 timmes stadsrundtur med båt med garanterad sittplats

1. Berlin: 1 timmes stadsrundtur med båt med garanterad sittplats

Upptäck några av Berlins främsta landmärken under en båtrundtur med sightseeing. Njut av en avkopplande flodutflykt på Spree för att ta del av sevärdheterna i hjärtat av denna livliga stad.   Res från Friedrichstraße eller Nikolaiviertel. Din 1 timme lång sightseeingtur tar dig förbi Reichstag (tyska riksdagsbyggnaden), genom det nya Regierungsviertel (regeringskvarteret) och hela vägen till Haus der Kulturen der Welt (världskulturens hus). Efter att ha svängt av vid Lutherbrücke (Lutherbron) kan du hålla utkik efter Schloss Bellevue (Bellevuepalatset), Beamtenschlange (tjänstemannabostäder) och Siegessäule (Segerkolonnen). Se Hauptbahnhof (centralstationen), Berliner Dom (Berlin-katedralen), Museumsinsel (museiön) och Nikolaiviertel, Berlins äldsta bostadsområde. Återvänd tillbaka till Friedrichstraße eller Nikolaiviertel för att avsluta turen.

Berlin: Judiska museet Berlin Entrébiljett

2. Berlin: Judiska museet Berlin Entrébiljett

Låt det största judiska museet i Europa imponera på dig med sin symboliska arkitektur och exceptionella utställningar. Upptäck hur den sicksackformade byggnaden som ritats av Daniel Libeskind skapar sitt eget språk för den judiska historien i Tyskland, med lutande väggar, skarpa vinklar och gapande tomrum. Den nya huvudutställningen "Judiskt liv i Tyskland: Förr och nu" sträcker sig från början av den tidiga medeltiden till idag. Under den kronologiska rundturen ägnas ett stort utrymme åt nationalsocialismen och tiden efter andra världskrigets slut. Utställningen växlar mellan historiska perioder och kulturella insikter. Vad är heligt inom judendomen? Finns det någon specifik judisk konst? Hur praktiserar människor judendomen i dagens samhälle? Vid sidan av skatterna i museets samlingar, inklusive vardagsföremål och konst, finns video- och ljudinstallationer. Det finns också interaktiva stationer som ger överraskande insikter. Museet ligger centralt i den livliga stadsdelen Berlin-Kreuzberg och på gångavstånd från Checkpoint Charlie. Med din JMB-biljett får du reducerat inträde till det närliggande Berlinische Galerie på dagen för ditt museibesök och de två följande dagarna. Berlinische Galerie ligger bara 5 minuters promenad från JMB. Specialutställning från 9 februari till 26 maj (ingen extra biljett krävs) "Mina verser är som dynamit" från Curt Blochs Het Onderwater Cabaret. Mellan augusti 1943 och april 1945 producerade den hittills okände tysk-judiske författaren Curt Bloch ett unikt verk av kreativt motstånd medan han gömde sig i Nederländerna: Het Onderwater Cabaret. Det består av 95 häften med handskrivna satiriska dikter som behandlar nazistisk propaganda, krigets förlopp och andra samtida frågor. Bloch illustrerade varje häfte med konstnärliga titelcollage. Vid sidan av alla original och digitaliserade utgåvor och andra verk som också skrevs under jorden, introducerar showen hans medhjälpare och de som var med honom under gömstället, tillsammans med ögonvittnesintervjuer och inblickar i Blochs kreativa process. p>

Berlin: Snabbiljett till Berlins TV-torn

3. Berlin: Snabbiljett till Berlins TV-torn

Det ikoniska TV-tornet på Alexanderplatz är en av de mest populära sevärdheterna i hela Berlin, med över 1,2 miljoner besökare årligen. Eftersom så många flockas hit för att beundra vyerna över staden dagligen, är det alltid en god idé att boka din biljett i förväg. Med den här biljetten kan du dessutom dra nytta snabbkön vid entrén. Gå förbi de långa köerna och åk direkt upp till observationsdäcket utan att behöva köa i timmar. Fantastiska vyer väntar på dig på toppen av Tysklands högsta torn. Se när den otroliga staden Berlin brer ut sig under dig i all sin prakt. Spana efter stadens många legendariska landmärken, så som riksdagsbyggnaden, Brandenburger Tor och Berlin Hauptbahnhof. Se den olympiska stadion, ön Museumsinsel, Berlins katedral och det toppmoderna Potsdamer Plats-komplexet.

Berlin: Guidning av plenisalen, kupolen och regeringskvarteren

4. Berlin: Guidning av plenisalen, kupolen och regeringskvarteren

På denna guidade rundtur i parlamentet och regeringsdistriktet i Berlin kommer du att bekanta dig med en del av Tysklands politiska historia. Börja din resa vid parlamentet och regeringsdistriktet. Korsa den historiska sektorgränsen och få intressant information om Reichstag-byggnaden och dess komplicerade läge vid Berlinmuren. Klättra sedan upp riksdagens kupol för att lära dig mer om Bundestags uppgifter och uppgifter. Hör den fascinerande historien bakom Reichstag-byggnaden, dess omvandling till ett modernt landmärke designat av Lord Foster, och om det intressanta ekologiska konceptet Foster's arbete byggdes på. Upplev Berlin ovanifrån, njut av stadens skyline och lär dig mer om stadens historia.

Berlin: Båtresa längs floden Spree

5. Berlin: Båtresa längs floden Spree

Upptäck Berlins centrum via dess största vattenled, floden Spree, under en två och en halv timmes båtutflykt. Se Berlins främsta sevärdheter från vattnet och känn pulsen från den livliga staden. Börja din rundtur på Friedrichstrasse och passera förbi det federala kansliet för att nå Bellevuepalatset med utsikt över Beamtenschlange (tjänstemannabostäder) och Segerkolonnen. Dra nytta av informativa ljudkommentarer när du ser Berlins centralstation och inrikesdepartementet innan du fortsätter till Charlottenburgs slott. Härifrån färdas du förbi Westhafenkanalen, skeppskanalen Berlin-Spandau, ekonomidepartementet och Hamburger Bahnhof. Därefter går färden tillbaka till Friedrichstrasse.

Berlin: Berlin Story Bunker Inträdesbiljett

6. Berlin: Berlin Story Bunker Inträdesbiljett

Fördjupa dig i Berlins händelserika historia och följ audioguidens levande förklaringar om det förflutna från kejsartiden till Berlinmurens fall i en riktig bunker från andra världskriget. Ta ett steg tillbaka i tiden till nationalsocialismens tid och upptäck en bit av nutidshistorien. Lär dig allt om Hitlers väg till makten och hans skräckvälde. Besök det prisbelönta Berlin Story Museum i den enorma Berlin Story-bunkern nära Anhalter Bahnhof och Potsdamer Platz. Lär dig mer om Berlins händelserika historia på 50 stationer med stora utställningar, informativa bilder och kortfilmer.

Berlin: Entrébiljett till utställningen Illuseum Berlin

7. Berlin: Entrébiljett till utställningen Illuseum Berlin

Ta en paus från den riktiga världen med ett besök på museet Illuseum Berlin. Beläget i centrala Berlin, är Illuseum en plats där ingenting är som det verkar och där nöje, underhållning och interaktivitet står i fokus för besökare i alla åldrar. Oavsett om det är planerade eller infinita rum, förbryllande hologram eller en imponerande tunnel, så kan vem som helst fördjupa sig i en värld full av illusioner och låta sig förtrollas av alla dess sensationer. Upplev ett unikt museum där du kommer att trotsa gravitationen, tappa marken under fötterna, se dig själv växa och krympa och bli inspirerad av optiska illusioner. Som en extra belöning kan du kolla in de smarta lekområdena som är gjorda av hållbara träleksaker med många imponerande 3D-pussel och gåtor som inte bara är roliga utan som även övar upp dina logiska färdigheter. Det är lätt att ödsla en dag på det här knepiga fitnesscentret för hjärnan.

Berlin: Tredje riket och kalla kriget Walking Tour

8. Berlin: Tredje riket och kalla kriget Walking Tour

Få en djupgående inblick i Berlins nutidshistoria på en guidad rundtur bland historiska sevärdheter. Välj mellan en grupp eller privat vandring och upptäck viktiga landmärken som det tyska parlamentshuset, det sovjetiska krigsmonumentet i Tiergarten och Checkpoint Charlie. Möt din guide framför Brandenburger Tor, platsen för många förändringar i 1900-talets Berlin. Lär dig mer om de kaotiska dagarna under andra världskriget och hör hur porten kom att bli en symbol för återföreningen i Tyskland efter 1989. Hör historien om den märkliga riksdagshusbranden 1933 när du passerar det tyska parlamentet. Fördjupa dig i händelserna som ägde rum efter utnämningen av Hitler till Tysklands rikskansler 1933, och vad som hände med byggnaden efter murens fall 1989. Fortsätt turen till det sovjetiska krigsmonumentet i Tiergarten, där du har möjlighet att se några exempel på sovjetisk militär utrustning. Gå till minnesmärket över de mördade judarna i Europa, en gripande hyllning till de judiska offren för Förintelsen. Se platsen för Hitlers bunker och ta dig sedan till Hermann Görings enorma byggnad för flygministeriet vid Detlev-Rohwedder-Haus, som var platsen där DDR (Östtyskland) grundades 1949. Därefter kan du se de ökända SS- och Gestapo-truppernas tidigare högkvarter. Fundera över livet på båda sidor av Berlinmuren medan du samlas runt en 200 meter lång sträcka av den tidigare barriären. Trots att muren föll för 30 år sedan kan du här ta del av stadens historia som fortfarande är påtaglig. Runda av promenaden med ett stopp vid Checkpoint Charlie, där din guide avslutar turen med anekdoter om den ökända amerikanska kontra sovjetiska stridsvagnsuppgörelsen och de sista timmarna innan muren föll, vilket ledde till återföreningen av Tyskland.

Berlin: Hop-on Hop-off bussrundtur med livekommentarer

9. Berlin: Hop-on Hop-off bussrundtur med livekommentarer

Utforska Berlins främsta sevärdheter med en bekväm hop-on hop-off-bussbiljett. Lyssna på fascinerande berättelser om staden med livekommentarer. Du har friheten att hoppa på eller av under hela biljettens giltighetstid. Besök populära områden som Tiergarten, Gendarmenmarkt och Potsdamer. Om du till exempel börjar din tur på Kurfürstendamm, passerar du Kaiser Wilhelm Memorial Church och når KaDeWe, ett av Europas största köpcentrum, via Tauentzienstraße. Därefter fortsätter ni till Lützowplatz och ambassaddistriktet vid Tiergarten och vidare till Philharmonic och West Berlin Kulturforum. Nästa stopp är den historiskt viktiga Potsdamer Platz. På 1930-talet var detta ett av de mest offentliga torgen i Berlin. Efter andra världskriget var detta ingenmansland, där Berlinmuren delade staden. När du idag ser det pulserande livet och de nybyggda tornen som påminner om New Yorks urbana kanjoner, kommer du knappast att tro att det under flera år inte fanns något annat här än Berlinmuren, fjäderkanoner och DDR-soldater. Dessutom ligger Legoland Discovery Center på Potsdamer Platz. Därifrån kan du fortsätta till andra viktiga historiska platser i Berlin. På Niederkirchner Straße hittar du stadens parlament, Martin-Gropius-Bau, ett museum med växlande utställningar, Topography of Terror, som visar nazisternas historia och judarnas lidande under nazisterna, samt finansministeriet, som en gång var det nazistiska flygministeriet. Därifrån kör du vidare till Checkpoint Charlie, en av de tidigare gränsövergångarna mellan Öst- och Västberlin. En permanent utställning ger en tillbakablick på perioden under kalla kriget. På Friedrichstraße hittar du en av de trevligaste platserna i Berlin, Gendarmenmarkt, med två liknande byggnader, den tyska och den franska katedralen. Konzerthaus Berlin ligger mitt på torget. Efter Gendarmenmarkt är det dags för Alexanderplatz och TV-tornet. Stationen för dessa sevärdheter är Neptunusfontänen. Detta var tidigare Berlins stadsslott. Här har du också möjlighet att shoppa. Nästa hållplats är Karl-Liebknecht-Straße, framför Radisson Hotel. Härifrån kan du ta dig vidare till en båt om du vill uppleva Berlin både med båt och buss. Aquadom, Sealife Berlin och Berlin Dungeon ligger också vid denna hållplats, liksom Berlins katedral, som innehåller sarkofager från familjen Hohenzollern. Härifrån kan du också beundra den gyllene kupolen i den nya synagogan på Oranienburger Straße. "Hackeschen Höfe" ligger bara några minuter bort. Därefter åker du över den glamorösa gatan Unter den Linden till Museumsinsel, Bebelplatz, Humboldt-universitetet och till hållplatserna Unter den Linden 36 (Friedrichstrasse) vid ZDF Capital City Studios och Unter den Linden 74, där en av Berlins viktigaste attraktioner ligger: Madame Tussauds Berlin. Härifrån fortsätter färden till Brandenburger Tor. På vägen ser du Storbritanniens, Rysslands, Frankrikes och USA:s ambassader, följt av Förintelsemonumentet. Hållplatsen där är Platz des 18. März. Vägen fortsätter förbi Reichstag och regeringsdistriktet. Du kommer snart fram till den nya Hauptbahnhof. Härifrån har du den världsberömda utsikten över det tyska kanslerskansliet, riksdagen och - som en speciell överraskning - Berlins "Fujiyama". Slutligen passerar du Berlins "gröna lunga", Tiergarten. Denna park är större än Central Park i New York. Turen tar dig sedan förbi kongresshallen till Bellevue Palace, det officiella residenset för Tysklands president. Härifrån kan du också se Siegessäule med den gyllene Victoriastatyn på toppen. På vägen tillbaka till Kurfürstendamm ser du t.ex. den gamla Hauptbahnhof i det forna Västberlin, Tekniska universitetet och mycket mer. Hållplatserna: 01 - Kurfürstendamm 231 (framför Karstadt) 02 - KaDeWe (huvudentrén) 03 - Lützowplatz (mittemot Hotel Berlin) 04 - Philharmonic / Kulturforum 05 - Potsdamer Platz (vid Kolhoff-tornet) 06 - Potsdamer Platz / Linkstraße 07 - Terrorismens topografi 08 - Checkpoint Charlie (vid Checkpoint Charlie-museet) 09 - Gendarmenmarkt, Markgrafen- / Taubenstraße 10 - Alexanderplatz, Röda stadshuset, Neptunbrunnen (inte i drift under julmarknaden från nov.-jan.) 11 - Karl-Liebknecht Str. 5, (till båten) 12 - Museumsinsel 13 - Humboldt-universitetet 14 - Unter den Linden 36 / Friedrichstraße 15 - Unter den Linden 74, Madame Tussauds Berlin 16 - Brandenburger Tor, Ebertstraße 17 - Riksdagen, Scheidemannstr. 18 - Hauptbahnhof, avfart Rahel-Hirsch-Straße 19 - Haus der Kulturen der Welt 20 - Slottet Bellevue 21 - Bikini Haus, Budapester Straße 22 - U-/S-Bahnstation Zoologischer Garten

Berlin: Hop-On Hop-Off Sightseeingbuss med båtalternativ

10. Berlin: Hop-On Hop-Off Sightseeingbuss med båtalternativ

Följ med på en oförglömlig resa genom Berlin med en flexibel Hop On - Hop Off-bussresa. Dyk ner i stadens hjärta på våra panoramabussar och upptäck skatterna i Berlins landmärken som Museumsinsel och Berliner Schloss, den ikoniska Ku'Damm, och bevittna de historiska resterna av en delad stad vid Checkpoint Charlie. Dessa omfattande bussrutter täcker hela staden och ger dig möjlighet att besöka landmärken som det majestätiska Brandenburger Tor eller Reichstag med sin fantastiska glaskupol. Fördjupa dig i stadens hemligheter och kultur med Essential- och Explore-alternativen som inkluderar en utsökt CurryWurst (korv med currysås) och den ojämförliga 1,5-timmars vandringsturen med fokus på Tredje riket. I Explore-biljetterna ingår också en fantastisk kvällstur som tar en omväg förbi resterna av Berlinmuren och visar dig de livliga stadsdelarna Prenzlauer Berg och Kreuzberg. Du kan också toppa ditt äventyr genom att välja alternativ med den 1-timmes båtturen längs floden Spree. Hållplatserna för bussturerna är: Röd linje (buss) - Alexanderplatz - Rotes Rathaus - Museiön - Friedrichstrasse - Brandenburger Tor - Reichstag - Hauptbahnhof - Haus der Kulturen der Welt - Slottet Bellevue - Siegessäule (Segerkolonnen) - Kurfürstendamm - KaDeWe - Lützowplatz - Kulturforum - Potsdamer Platz - Mauerreste - Checkpoint Charlie - Gendarmenmarkt Blå linjen (buss) - Alexanderplatz - Frankfurter Allee - Galleriet East Side - Ostbahnhof

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Berlin

Alla aktiviteter

800 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Berlin

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Berlin?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Berlin:

Vilka är de bästa dagsturerna från Berlin?

De bästa dagsturerna från Berlin:

Potsdam

Berlin: Fler aktiviteter och sevärdheter

Berlin: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Berlin

Samlat omdöme

4.5
(130 486 recensioner)

Allt var välorganiserat med inträde i förbundsdagen och en rundvandring på åskådarläktaren i plenisalen. Vår guide förklarade saker tydligt och var hänsynsfull mot alla i gruppen. Fantastisk upplevelse.

Bekväm båt, mötesplatsen var väl skyltad, uppmärksam personal, ren båt, ljudguidealternativ på portugisiska. Utsikten är vacker, den ger ett vackert panorama över staden. Värt det!

Turnén var mycket informativ och kommunicerades mycket väl av vår guide. Organisationen var genomtänkt.

Vår guide gjorde ett bra jobb. Vi fick mycket intressant information.

Guiden var på gott humör och visade oss den feta hönan väl.