Denna aktivitet har översatts automatiskt. Se originalversionen på engelska här.
Guidad tur

Bergen: Stadstur till fots

Bergen: Stadstur till fots

Aktivitetsarrangör: Martin Piehler Bergen Tours
Snart utsåld

Från 23,15 € per person

Snart utsåld

Ge dig ut på en upptäcktsresa genom Bergen med en informativ och inspirerande lokal guide. Lär känna stadens viktigaste sevärdheter, inklusive hanskvarteret (Bryggen) och St. Marys kyrka.

Om aktiviteten

Gratis avbokning
Avboka upp till 24 timmar innan aktiviteten och få hela beloppet återbetalat
Boka nu, betala senare
Flexibel på resan – boka nu, betala senare.
Covid-19-åtgärder
Speciella hälso- och säkerhetsåtgärder tillämpas. Läs mer
Varaktighet: 2 timmar
Kontrollera tillgänglighet för att se starttider.
Guide
Engelska, Tyska
Tillgängligt med rullstol

Upplevelse

Höjdpunkter
 • Följ spåren från hanshandlarna i Bryggen
 • Bli förtrollad av stadens maritima charm
 • Få en inblick i samtida liv i en "Bergenser"
Beskrivning
Uppskatta varför många anser att Bergen är den vackraste staden i Norge på en avkopplande vandringstur genom staden. Förutom att få fascinerande detaljer om stadens 950-åriga historia, kommer din lokala guide att ge ett verkligt insiderperspektiv på dess invånare, känd som "Bergenser". Från centrum, förtrollas av den maritima charmen i hamnbukten Vågen. Navigera sedan genom stadens smala träfält när du lär känna Bergens viktigaste sevärdheter. Gå förbi fiskmarknaden, teatern och den gamla brandstationen och hör hur historiska invånare, som Edvard Grieg och Henrik Ibsen, hjälpte till att forma Bergen. Fortsätt till Bryggen-distriktet för att se dess ikoniska färgglada trähus. Denna världsarvslista är populär bland både lokalbefolkningen och turister, där många livliga kaféer, restauranger och barer finns. Här lär du dig hur torkad torsk lagrades för 400 år sedan i Bryggen och exporterades till hela Europa, vilket gjorde Bergen till den viktigaste handelsmetropolen i Skandinavien under den tiden. Upptäck vad Hansan var, det inflytande den en gång hade på handeln och hur livet för de besökande tyska köpmännen spelade ut här.
Ingår
 • Professionell guide
 • Ingång till museer och kyrkor
Inte lämplig för
 • Rullstolsburna
 • Personer med rörelsesvårigheter
Covid-19-åtgärder
Rådande säkerhetsåtgärder
 • Antalet besökare begränsas för att undvika folksamlingar

Välj deltagare och datum

Deltagare

Datum

Mötesplats

Mötesplatsen varierar beroende på bokat alternativ.

Viktig information

Bra att ta med

 • Bekväma skor
Kundomdömen

Samlat omdöme

4,9 /5

baserat på 150 omdömen

Översikt

 • Guide
  4,9/5
 • Valuta för pengarna
  4,7/5
 • Service
  4,7/5
 • Organisering
  4,8/5

Sortera efter:

Resenärstyp:

Stjärnbetyg:

En mycket välinformerad guide med utmärkt information om landet och folket samt historia och den nuvarande politiska och ekonomiska situationen. Vi har besökt de viktigaste höjdpunkterna i Bergen som ligger inom gångavstånd (utan att besöka interiören). Vi fick höra allt viktigt, på ett humoristiskt och intressant sätt. Det var roligt.

Läs mer

9 juli 2022

Vi hade tur med vädret i början av juni i Bergen (...den regnigaste staden i Europa), som den perfekta guiden MARTIN berättade för oss i början av den mycket intressanta stadsrundturen. Martin svarade också gärna på de olika frågorna, men "fastnade" inte utan tog med sig stadsrundturen väldigt bra och humoristiskt, pepprad med många detaljer som tysk bosatt där, perfekt på slutet. Allt som allt: en total framgång - och alltid ett nöje. En 5-stjärnig rekommendation.

Läs mer

14 juni 2022

Visite guidée très agréable: un parcours ni trop court ni trop long qui donne un très bon aperçu des points principaux de la ville et surtout un excellent guide, Martin, qui a su mêler informations historiques ou culturelles et anecdotes amusantes. On en a appris beaucoup sur Bergen mais aussi la Norvège et les norvégiens en général.

16 maj 2022

Produkt-ID: 228205