Lägg till datum

Saker att göra i
Bergen

Denna pittoreska norska stad kombinerar färgglada trähus, fantastiska fjordar och majestätiska berg.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Bergen

Från Bergen: Scenisk fjordkryssning till Mostraumen

1. Från Bergen: Scenisk fjordkryssning till Mostraumen

Upptäck de norska fjordarnas fantastiska naturskönhet på en naturskön fjordkryssning från Bergen. Gå ombord på en modern och bekväm båt och få utsikt över Bryggen, en UNESCO: s världsarvslista, när du sätter segel från stadens centrum. Upptäck genom den majestätiska Osterfjorden med slående bergslandskap och vattenfall. Ju längre in i fjorden du kommer, desto brantare och kraftfullare blir bergslandskapet. Gå in i soldäcket när kaptenen styr båtens båge så nära ett vattenfall att du kan känna dess uppfriskande spray. Luta dig tillbaka och koppla av på soldäcket eller inne i den varma och bekväma hytten, och kom ihåg att titta efter örnar längs fjordens stränder. Stanna till vid kiosken för att köpa lite gott lokalt bakat att njuta av medan du njuter av den underbara naturen. Under de kallaste dagarna kan det till och med finnas is i fjorden, vilket ger en speciell spänning. Kaptenen väljer då en alternativ rutt som ger dig samma magiska fjordupplevelser i vinterlandskap.

Från Bergen: Fjordkryssning Mostraumen

2. Från Bergen: Fjordkryssning Mostraumen

Upplev en gång i livet spänningen att resa genom de majestätiska norska fjordarna på en naturskön båttur som avgår från Bergen. Beundra de gröna eller istäckta klipporna beroende på årstid och ta in de spegelliknande reflektionerna från vattnet. Segla ut från centrum av Bergen för en fantastisk utsikt över den ikoniska Bryggen från vattnet. Flyta längs den 27 kilometer långa Osterfjorden omgiven av branta berg och se den smala ner i det grunda Mostraumen-sundet, med kraftfulla strömmar. Luta dig tillbaka och koppla av på soldäcket eller köp förfriskningar från kiosken.

Från Bergen: Sightseeing-fjordkryssning till Alversundet

3. Från Bergen: Sightseeing-fjordkryssning till Alversundet

Segla från Bergen till Alversunds strömmar med denna gruppbåtstur. Starta från Bergens berömda fiskmarknad och beundra utsikten över den medeltida fästningen Bergenhus, Mariakyrkan och den färgglada Bryggen Hanseatic-kajen. Glid genom det vackra västnorska landskapet vid City Fjord, Salhus Fjord och Kverna Fjord på väg mot de fantastiska Alversundströmmarna. Ta hisnande bilder av detta fantastiska landskap. Koppla av medan kaptenen säkert styr båten genom smala sund, djupa fjordar, en labyrint av öar och de kraftiga strömmarna i den smala Alversundskanalen.

Bergen: En vandring genom historia och nutid

4. Bergen: En vandring genom historia och nutid

Följ med på en oförglömlig resa genom de historiska gatorna i Bergen, den vackraste staden i Norge. Våra turer fokuserar inte bara på Bergens historia och höjdpunkter, utan också på de dolda gränderna utanför allfarvägarna och berättelser om vardagslivet. Alla våra guider är bergensare och den här turen har utformats av dem för att visa dig Bergens historia, vardagsliv och lokala favoritplatser. Den första halvan av turen fokuserar på Bergens historia. Vi vandrar runt i fästningskomplexet och berättar om Bergens medeltida historia och korta period som Norges huvudstad. Möt kung Håkon Håkonsson, vars kröning är den första historiska beskrivningen av Bergen som en regnig stad, och lär dig hur han byggde upp fästningen (och Norge) som ett europeiskt kraftcentrum. Lär dig om Norges period under Danmark, Sverige och nazisterna under ockupationen och se hur vi använder fästningen idag. Efter denna snabbkurs i norsk historia beger vi oss till Bryggen - Bergens UNESCO-världsarv. Här får du lära dig om 1 000 år av handelshistoria och anledningen till att Bergen grundades och växte. Lär känna Hanseförbundet - den tyska handelsorganisationen som verkade här i 400 år - när vi vandrar genom de 300 år gamla gränderna. Vår historiska rundtur avslutas vid Mariakyrkan, den äldsta byggnaden i Bergen. Den andra halvan av vår rundtur handlar om livet i Bergen. Vi lämnar den "turistiska" delen bakom oss och vandrar in i kvarteren runt Bryggen. Din guide väljer väg utifrån sina egna intressen och lokala erfarenheter, och när du utforskar Bergens bäst bevarade hemlighet får du lära dig mer om vardagslivet: huspriser, arbete, vad vi gör för att ha kul, hur vi hanterar regn och mycket mer! Det här är också en av de mest pittoreska delarna av staden. Se till att ställa så många frågor som möjligt till din guide och hälsa på alla lokala katter som kanske följer oss under en del av resan. Turen avslutas med att vi passerar våra favoritkaféer och restauranger och ger rekommendationer på hur man kan utforska Bergen på egen hand. Vår vandringstur fokuserar på att ge dig både höjdpunkterna men också våra favoritplatser i Bergen. Vi är stolta över att vara lokalt ägda och drivna och använder auktoriserade guider som bor i Bergen året runt. Missa inte chansen att upptäcka Bergens skatter på denna fängslande stadsvandring. Oavsett om du är historieintresserad, naturälskare eller bara vill ha en autentisk upplevelse kommer du att få ett bestående minne av den bästa staden i Norge. Vi begränsar gruppstorleken eftersom detta är en tur som delvis går genom ett bostadsområde. Vi vill också att du ställer så många frågor som möjligt!

Bergen: Stad Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

5. Bergen: Stad Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

I nästan tusen år har Bergen varit målet för resenärer från hela världen och är Norges näst största stad med över 250 000 invånare och beräknas ha grundats år 1070. Staden ligger på Norges västkust och några av de mest populära sevärdheterna är bergbanan, akvariet, Hansamuseet och Edward Griegs museum, som är födelseplats för den mycket populära kompositören Edward Grieg, och som tar emot tusentals besökare från hela världen. Även det lokala turistcentret är en sevärdhet i sig - inrymt i den gamla Bergen Exchange, byggd 1862 och med den berömda Fresco Hall med väggmålningar målade av Axel Revoid som länge har erkänts som en nationell skatt. Bergen genljuder av musik och har förutom en av världens äldsta symfoniorkestrar, några av landets bästa körer, jazzmusiker som improviserar hela natten och operasångare - staden har också landets första nationalteater och är värd för många internationella festivaler. Varje biljett är giltig i en dag och kan användas på alla hop-on hop-off-busshållplatser som går till alla de största turistattraktionerna. Turens hållplatser: Hållplats 1 - Skolten kryssningsterminal Hållplats 2 - Bryggen och Hansamuseet Stopp 3 - Turistinformation, Fiskmarknaden, Blomstermarknaden Stopp 4 - Utsiktspunkt Tollbodkaia Stopp 5 - Akvariet i Bergen Stopp 6 - Fredriksbergs fästning Stopp 7 - Nationalscenen Stopp 8 - Jektevikten vid kryssningsterminalen Stopp 9 - Bergens museum (Museplass) Stopp 10 - Stadsparken (Festplassen) Stopp 11 - Fiskmarknaden Stopp 12 - Mount Floyen linbanestation Stopp 13 - St Mary's kyrka, Bryggen & Bergenhus fästning

Bergen: Stadstur till fots

6. Bergen: Stadstur till fots

Uppskatta varför många anser att Bergen är den vackraste staden i Norge på en avkopplande vandringstur genom staden. Förutom att få fascinerande detaljer om stadens 950-åriga historia, kommer din lokala guide att ge ett verkligt insiderperspektiv på dess invånare, känd som "Bergenser". Från centrum, förtrollas av den maritima charmen i hamnbukten Vågen. Navigera sedan genom stadens smala träfält när du lär känna Bergens viktigaste sevärdheter. Gå förbi fiskmarknaden, teatern och den gamla brandstationen och hör hur historiska invånare, som Edvard Grieg och Henrik Ibsen, hjälpte till att forma Bergen. Fortsätt till Bryggen-distriktet för att se dess ikoniska färgglada trähus. Denna världsarvslista är populär bland både lokalbefolkningen och turister, där många livliga kaféer, restauranger och barer finns. Här lär du dig hur torkad torsk lagrades för 400 år sedan i Bryggen och exporterades till hela Europa, vilket gjorde Bergen till den viktigaste handelsmetropolen i Skandinavien under den tiden. Upptäck vad Hansan var, det inflytande den en gång hade på handeln och hur livet för de besökande tyska köpmännen spelade ut här.

Från Bergen: Flam-färja med heldagskryssning till Sognefjord

7. Från Bergen: Flam-färja med heldagskryssning till Sognefjord

Njut av en heldagskryssning från Bergen till Flam och utforska Sognefjorden, den längsta och djupaste fjorden i landet. Passera genom kustbyar, segla genom Sognefjorden och gör stopp längs vägen för fritid. Avgång från Strandkai Terminal i Bergen på morgonen och kryssning genom Norges längsta och djupaste fjord, som ger dig en fantastisk utsikt över Sognefjorden medan kullarna kaskaderar på båda sidor. Kryssningen passerar totalt 11 stopp, från snabbhamnen, stopp vid små fantastiska byar längs Sognefjordens strandlinje till Flam. Du avgår från Bergen och in i Flams hamn. Väl i Flam har du fri tid att utforska detta fantastiska område och besöka den berömda Flam Railway. Det finns få sevärdheter i världen som kan mäta sig med skönheten på denna returresa från Bergen till Flam. När du åker nerför de lugna vattnen eter sidan av dig kommer du att få fantastiska vyer från klippiga stränder, forsande vattenfall och käftsmällande berg. Det finns några fantastiska möjligheter till foton för att minnas din dag. Om du bor i Bergen och vill besöka Flam för en dag finns det inget bättre sätt att göra det än på en kryssning i Sognefjorden. Boka tidigt för att undvika besvikelse och njut av sagolika landskap i stil.

Storbritannien/Europa: eSim Mobile Data Plan

8. Storbritannien/Europa: eSim Mobile Data Plan

Förhindra att din resa blir problemfri med din praktiska eSIM. Håll dig uppkopplad på resan med höghastighetstäckning i de 42 mest besökta regionerna i Europa och Storbritannien. Köp och installera din eSIM när som helst och var som helst, och välj mellan olika datapaket, giltighetsalternativ och täckning i ytterligare länder. Det är bara att skanna QR-koden för eSIM för att få tillgång till alla dina viktiga appar på resan. Undvik problemet med att hantera flera SIM-kort med den här nollalternativet. Få ett eSIM per enhet och fyll på genom att helt enkelt köpa och aktivera ytterligare eSIM-planer när du är på väg. När du har aktiverat börjar din täckning enligt din valda varaktighet. Fördela täckningen i Österrike, Albanien, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Gibraltar, Ungern, Isle of Man, Island, Irland, Italien (inklusive San Marino och Vatikanen), Jersey Island, Kazakstan, Lettland, Litauen, Liechtenstein, Luxemburg, Lettland, Litauen, Tjeckien, Ungern, Det gäller även Malta, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Portugal, Polen, Rumänien, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Ukraina, Uzbekistan, Förenade kungariket och Nordirland. Alla iPhone-modeller som lanseras efter iPhone XS kan stödja eSIM. För Android, om du är osäker, kontrollera med riktlinjefotot för stödberättigande. APN (Access Point Name): internet Lokal operatörsinformation: RUK: Telefonica / Vodafone /Hutchison 3G /Everything Everywhere

Bergen: Sightseeingkryssning till Bergens historiska landmärken

9. Bergen: Sightseeingkryssning till Bergens historiska landmärken

Se några av de äldsta och mest relevanta historiska platserna i Bergen, inklusive den medeltida fästningen som var säte för den norska makten på 1200-talet och den färgglada, symboliska Bryggen-kajen som gjorde att staden blomstrade som ett framgångsrikt handelscentrum. Få glimtar av hur staden såg ut förr i tiden när du seglar förbi de gamla trävaruhusen i Skuteviken och Sandviken, och förundras över de lyxiga bostäderna som blommar på toppen av skär vid Måseskjæret eller som skjuter upp från bergssidan vid Verftet. Det är svårt att upptäcka annars, men du seglar förbi andra världskrigets betongruiner av U-Boot Bunker Bruno innan du vinkar till lokalbefolkningen som badar i fjorden vid den historiska Nordnes Sjøbad och återvänder tillbaka till fiskmarknaden och själva hjärtat av Bergen. m/s Eric Bloodaxe är en modern sightseeingbåt med ett rymligt utomhusdäck, en mysig lounge inuti och en fantastisk utsikt från panoramadäcket. Fartyget har en kapacitet på 75 passagerare, är anpassat för rullstolsanvändare på huvuddäcket och det finns även plats för barnvagnar. Öl, vin och alkoholfria förfriskningar säljs i båtens barer. Fartyget är uppkallat efter Norges andra kung och vikingahärskare Eric I Haraldsson (885AD - 954AD) med smeknamnet Eric Bloodaxe.

Bergen: heldagsutflykt med egen guide tur och retur

10. Bergen: heldagsutflykt med egen guide tur och retur

Ta dig till Bergen Railway, där du går ombord på ett bekvämt tåg som tar dig på en naturskön resa till Voss. Hoppa av i Voss och byt till bussen för en tur genom områdets pittoreska byar till Gudvangen. Mellan maj och september åker bussen även den branta vägen till Stalheimskleiva, som består av hårnålssvängar och episka vyer. När du når Gudvangen kliver du ombord på en två timmar lång premiumfjordkryssning på en modern hybridbåt för att resa genom de fjordar som är upptagna på UNESCO:s världsarvslista. Se både Aurlandsfjorden, en pittoresk fjord som erbjuder fantastiska vyer, och den bergskantade Nærøyfjorden, en av de smalaste i Europa. Gå i land i Flåm, där du stiger på ännu ett tåg som färdas på Flåmbanan. Panoramautsikterna på sträckan kommer garanterat att imponera. Utnyttja fotomöjligheterna av de omgivande fjordarna längs vägen. Stig av i Myrdal och gå tillbaka på Bergenbanan och gör din återresa till resans utgångspunkt.

Alla aktiviteter

109 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Bergen

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Bergen?

Vilka är de bästa dagsturerna från Bergen?

De bästa dagsturerna från Bergen:

Flåm

Bergen: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

Bergen: Fler aktiviteter och sevärdheter

Bergen: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Bergen

Samlat omdöme

4.5
(982 recensioner)

Fjordarna runt Bergen visar ett spännande landskap. Här bor förvånansvärt många människor (svårt att nå och därför förmodligen ofta väldigt ensamma). Men jag kan fortfarande förstå varför folk inte vill undvika denna attraktion. Tyvärr fångade vi en av Bergens 284 regniga dagar. Trots det var det en väldigt trevlig resa.

En vacker kryssning som uppfyllde alla våra krav. Vi skrev under mycket nära vattenfallen, saktade ner vid kulminerande ögonblick och ljudguiden pratade om de viktigaste föremålen vi passerade. Det är verkligen en attraktion värd priset.

Av 10. Till en början ser det ut som en båt på öppet hav men när man kommer till sundet är det imponerande. Det brutala vattenfallet, och vägen tillbaka vackrare än vägen ut.

Mycket trevlig kryssning, vackra landskap och en magnifik ankomst till Mostraumen.

Fantastiskt besök med magnifika platser. Att göra absolut