Våra mest rekommenderade saker att göra i Bergamo

Bergamo flygplats: Busstransfer till/från Milanos centrum

1. Bergamo flygplats: Busstransfer till/från Milanos centrum

Njut av en bekväm direkt enkel transfer mellan Bergamo flygplats och Milano. Res säkert i en luftkonditionerad buss utan extra avgifter för bagage. Om du anländer till flygplatsen i Bergamo är det bara att ta bussen som står precis utanför ankomsthallen. Du anländer till ett centralt läge i Milanos centrum nära taxibilar, tunnelbana och bussar. Från Milanos centrum hoppar du på bussen vid utgången av tågstationen Piazza Luigi di Savoia. Slipp att navigera i kollektivtrafiken och slappna av med vetskap om att alla fordon underhålls regelbundet enligt höga hygien- och kvalitetsstandarder.

Milano: Transfer från eller till Bergamo flygplats

2. Milano: Transfer från eller till Bergamo flygplats

Att flyga kan vara stressigt, så slipp bekymra dig genom att välja en busstransfer mellan Milanos centralstation i stadens centrum och Bergamo flygplats. Denna bekväma och stressfria resa direkt till eller från flygplatsen inkluderar wifi och luftkonditionering. Det är dessutom inget problem om du flyger mycket tidigt på morgonen. De första transfertjänsten finns där för att passa ditt schema. Resan tar vanligtvis runt en timme men tidigt på morgonen utan trafik blir restiden betydligt kortare.

Bergamo: Privat skräddarsydd rundtur med lokal guide

3. Bergamo: Privat skräddarsydd rundtur med lokal guide

Bergamocan kan ibland kännas otillgänglig för utländska besökare. Ta bort mystiken från ditt besök genom att utforska med en lokal på en privat, skräddarsydd rundtur. Din guide kontaktar dig i förväg för att få en känsla för dina intressen och smaker för att se till att du bara besöker de platser du är intresserad av. När du utforskar staden delar din guide med sig av insikter om det lokala livet och skapar en tydligare bild av Bergamos kultur. - Privat rundtur för bara dig och din grupp - Din guide anpassar turen efter dina intressen och din personlighet - Få en djupare inblick i Bergamos liv än vad som är möjligt ensam - Se Bergamo genom en lokalinvånares ögon och upptäck dess dolda pärlor Välj mellan 2, 3, 4, 6 och 8 timmars rundtur.

Bergamo: 3,5 timmars rundtur i traditionell mat

4. Bergamo: 3,5 timmars rundtur i traditionell mat

Upptäck den gastronomiska kulturen i Bergamo på den här läckra 3 timmar långa matrundturen. Upptäck delikatesser från båda stadsdelarna - Bergamo Alta och Bergamo Bassa. Tillsammans med en lokal matguide får du njuta av de rika smakerna och de delikata dofterna som ingår i din hemliga meny. Ät inom Città Alta:s murar. Din matresa tar dig från ursprunget till Lombardiets kulinariska traditioner till dagens moderna Bergamo-matplats. De provsmakningar som erbjuds beror på tillgänglighet, säsong och kockens val. Några av de möjliga provsmakningarna på den här turen är en traditionell aperitivo tillsammans med ett glas lokalt producerat rödvin från Valcalepio, Casoncelli Pasta fylld med olika fyllningar, Foaide, en traditionell söndags-pastarätt i Bergamo-området, Polenta med ister och ost samt grillat handgjort bröd med taleggioost. Du kan också prova typisk stracciatella-gelato och njuta av ett italienskt espressokaffe - det enda sättet att avsluta en måltid i Italien.

Venedig: Dagsutflykt från Bergamo

5. Venedig: Dagsutflykt från Bergamo

Besök Venedig på en heldagsutflykt från Bergamo. Ta en båttur över Venedig-lagunen och upplev staden under en 2-timmars guidad tur. Se Venedigs viktigaste landmärken och monument medan du vandrar runt stadens labyrinter av kanaler och smala gränder. Besök Markusplatsen och förundras över basilikan, palatset och andra historiska byggnader. Drick en espresso på Europas första konditori och tillbringa resten av eftermiddagen till att utforska den medeltida staden. Ta en lunchpaus och kanske en gondoltur eller ett besök på en imponerande glasfabrik (detta ingår inte i biljettpriset).

Från Bergamo: Heldagstur till Verona och Sirmione

6. Från Bergamo: Heldagstur till Verona och Sirmione

Lämna Bergamo och res mot den medeltida staden Verona där du kan resa tillbaka till Shakespeares tid och ropa efter Romeo från balkongen i Julias hus. Beundra den  romerska arenan där operor och sommarkonserter fortfarande spelas regelbundet. Få tid att promenera på de trånga gatorna och upptäck palats från renässansen på din fritid. Ta dig sedan till  Gardasjön och besök Sirmione. Vandra på de trånga gatorna och romarnas forna sommartillflyktsort för att se höjdpunkter så som ruinerna av stadsmuren och Roman Villa. Beundra slottet från 1200-talet och se ett sällsynt exemplar av en medeltida hamnbefästning som användes av Scaligerflottan.

Från Milano: Heldagsmat och vinupplevelse i Franciacorta

7. Från Milano: Heldagsmat och vinupplevelse i Franciacorta

Njut av Franciacorta-regionen på denna dagsutflykt från Milano. I Bergamo har du fri tid att upptäcka skönheten i de venetianska murarna. Smutta på lokala viner tillsammans med en 3-rätters lunch på en traditionell restaurang. Rid längs Franciacorta Wine Route och njut av utsikten över sjön Iseo. Möt din förare på morgonen i Milano och hoppa ombord på en luftkonditionerad minivan med WIFI ombord. Koppla av och ta in den italienska landsbygden på väg till Bergamo, en av de bäst bevarade medeltida städerna i Italien. Spendera 2 timmars ledig tid på att utforska kullerstensgatorna omringade av venetianska murar i din egen takt. Efter din fritid, gå till lunch på en prestigefylld, traditionell restaurang för en 3-rätters måltid med 1 glas vin. Gå ombord på bussen och åk till en historisk vingård i regionen för en guidad tur och provsmakning med en sommelier. Lär dig historien om regionens berömda mousserande viner och de viktigaste faserna i produktionsprocessen. Besök källarna som är värd för flaskorna under den andra jäsningsfasen. Avsluta vingårdsdelen av denna turné med en provsmakning av 2 Franciacorta-viner. Se området där druvorna mognar i solen och upptäck pittoreska punkter i Franciacorta, som den glittrande sjön Iseo. Passera genom vingårdarna på sluttningen och upptäck varför denna region är känd som producent av Italiens bästa mousserande viner.

Bergamo: Matupplevelse hos en lokal invånare

8. Bergamo: Matupplevelse hos en lokal invånare

Fördjupa dig i en privat matupplevelse i en lokal persons hem, njut av en exklusiv show med matlagning och provsmakning av autentiska recept som finns i familjens kokböcker och som har förts vidare av äkta italienska "Mammor". Den här upplevelsen ger dig möjlighet att känna den italienska gästfrihetens värme när du får kontakt med lokalbefolkningen. Du kommer att njuta av en fyrarättersmeny med förrätt, pasta, huvudrätt med tillbehör och dessert, inklusive drycker (vatten, ett urval av röda och vita viner från regionala källare och kaffe).

Bergamo: Città Alta Höjdpunkter Självledd promenad

9. Bergamo: Città Alta Höjdpunkter Självledd promenad

Den vackra Città Alta (övre staden) ligger pittoreskt på en kulle omgiven av en gammal stadsmur och erbjuder en fantastisk utsikt över omgivningarna. Vid bra väder hela vägen till Milano! En fantastisk plats att ta bilder på. Turen börjar vid den legendariska Funicolare Ferretti-linbanan. Città Alta kan nås antingen bekvämt med tåg eller till fots. Turen fortsätter genom det gamla marknadstorget, till katedralen och till Piazza Vecchia, det centrala torget som omges av eleganta byggnader, bland annat Palazzo della Ragione från 1100-talet. Basilikan Santa Maria Maggiore, känd för sina hisnande fresker och mosaiker, ligger också på din väg. Efter ytterligare några överraskande upptäckter på de små gatorna i den gamla staden kan du förfriska dig på ett av Italiens mest kända caféer med en mycket speciell specialitet som uppfunnits här i Bergamo och sedan avsluta rundturen med en fantastisk utsikt över dalen. Naturligtvis finns det också mycket att upptäcka i Città Bassa (nedre staden). I slutet av rundturen får du massor av tips. Turen är ett utmärkt sätt att komma ut och upptäcka nya saker tillsammans med familjen, vänner eller på egen hand. Det är som att bli visad Bergamo av en god vän. Många anekdoter kommer att berika din promenad genom staden. Du kan starta rundturen när som helst och så ofta du vill i webbläsaren i en smartphone. På plats eller till och med från din soffa. Njut av din tid i Bergamo! *** Bra att veta *** Du får länken för att starta turen i ett mejl direkt efter bokning.

Bergamo: 2,5 timmars privat rundtur i övre staden

10. Bergamo: 2,5 timmars privat rundtur i övre staden

Du möter din guide direkt utanför linbanestationen, där du är redo att påbörja din 2,5 timmar långa privata rundtur. Promenera genom de gamla och små gatorna och beundra de viktigaste och mest symboliska platserna i den övre staden, som Rocca och Piazza Vecchia, inklusive dess katedral. Du kommer att få reda på inte bara de viktigaste platserna, utan även okända platser fulla av intriger och hemligheter. Historia och kultur spelar en mycket viktig roll i vardagen i Bergamo. Särskilt i Övre staden kan du hitta gamla vackra pärlor som ger karaktär åt de mest autentiska delarna av staden. Till dessa platser hör bland annat de venetianska murarna, som ingår i UNESCO:s världsarvslista. Under hela upplevelsen kommer din guide gärna att tillgodose alla önskemål du kan ha angående din utforskning av staden.

Lägg till datum

Saker att göra i
Bergamo

Transport och transfer

11 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Bergamo

Vilka är de bästa inomhusaktiviteterna i Bergamo när det regnar?

Bergamo: Fler aktiviteter och sevärdheter

Bergamo: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Bergamo

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 2 235 omdömen

Jag rekommenderar, mycket välorganiserade transporter, en ganska ny buss med luftkonditionering. Bussen går från flygplatsen från centralstationen var 30:e minut, det är värt att köpa en biljett i förväg online - då är det billigare med 2 Euro. Restiden är ca 1 timme.Det är värt att vara tidig och inte vara sen eftersom bussen gick väldigt punktligt, släppte av oss vid ingången till terminalen. Jag rekomenderar.

Bussar finns vid flygplatsens utgång. Jag bokade min biljett på telefonen när jag kommer ut från flygplatsen och mindre än en minut satt jag på bussen. De åker i tid så se till att vara där innan avgångstid, jag kom dit 5 min innan de åker. Snabbt och enkelt.

Du kan se bussen direkt när du kommer ut från flygplatsen, vilket var fantastiskt. Resan var okomplicerad och gick till centralstationen. Perfekt.

Vi fick åka med en tidigare buss som stod inne på flygplatsen. Inga problem med biljetterna vi bokade via Get Your Guide.

lätt att hitta, kör i tid, enkelt och billigt sätt att resa till Milano