Lägg till datum

Saker att göra i
Bergamo

Våra mest rekommenderade saker att göra i Bergamo

Bergamo flygplats: Busstransfer till/från Milanos centrum

1. Bergamo flygplats: Busstransfer till/från Milanos centrum

Njut av en bekväm direkt enkel transfer mellan Bergamo flygplats och Milano. Res säkert i en luftkonditionerad buss utan extra avgifter för bagage. Om du anländer till flygplatsen i Bergamo är det bara att ta bussen som står precis utanför ankomsthallen. Du anländer till ett centralt läge i Milanos centrum nära taxibilar, tunnelbana och bussar. Från Milanos centrum hoppar du på bussen vid utgången av tågstationen Piazza Luigi di Savoia. Slipp att navigera i kollektivtrafiken och slappna av med vetskap om att alla fordon underhålls regelbundet enligt höga hygien- och kvalitetsstandarder.

Milano: Bergamo Flygplats Transfer

2. Milano: Bergamo Flygplats Transfer

Att flyga kan vara stressigt, så slipp bekymra dig genom att välja en busstransfer mellan Milanos centralstation i stadens centrum och Bergamo flygplats. Denna bekväma och stressfria resa direkt till eller från flygplatsen inkluderar wifi och luftkonditionering. Det är dessutom inget problem om du flyger mycket tidigt på morgonen. De första transfertjänsten finns där för att passa ditt schema. Resan tar vanligtvis runt en timme men tidigt på morgonen utan trafik blir restiden betydligt kortare.

Italien: Europe eSim Mobile Roaming Data Plan

3. Italien: Europe eSim Mobile Roaming Data Plan

Förhindra att din resa till Europa blir problemfri med en praktisk eSIM. Håll dig uppkopplad på resan med höghastighetstäckning i Italien (inklusive San Marino och Vatikanen) och de andra 41 mest besökta regionerna i Europa. Köp och installera din eSIM när som helst och var som helst, och välj mellan olika datapaket, giltighetsalternativ och täckning i ytterligare länder. Det är bara att skanna QR-koden för eSIM för att få tillgång till alla dina viktiga appar på resan. Undvik problemet med att hantera flera SIM-kort med den här nollalternativet. Få ett eSIM per enhet och fyll på genom att helt enkelt köpa och aktivera ytterligare eSIM-planer när du är på väg. När du har aktiverat börjar din täckning enligt din valda varaktighet. Du får täckning i Österrike, Albanien, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Gibraltar, Ungern, Isle of Man, Island, Irland, Island, Italien, Jersey Island, Kazakstan, Lettland, Litauen, Liechtenstein, Luxemburg, San Marino, Vatikanstaten och Tjeckien. Det gäller även Malta, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Portugal, Polen, Rumänien, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Ukraina, Uzbekistan, Förenade kungariket och Nordirland. Alla iPhone-modeller som lanseras efter iPhone XS kan stödja eSIM. För Android, om du är osäker, kontrollera med hjälp av vägledningsbilden för stödberättigande. Om du inte kan ansluta till internet efter att ha installerat den här eSIM:n, följ självhjälpsguiden för felsökning i din GYG-voucher. APN (Access Point Name): internet Lokal operatörsinformation: Telecom Italia(TIM) / Vodafone / Wind

Bergamo: Palazzo Moroni Inträdesbiljett

4. Bergamo: Palazzo Moroni Inträdesbiljett

Palazzo Moroni är FAI:s första stadspalats, byggt på 1600-talet och beläget i Bergamos övre stadsdel. Det är en av de mest betydelsefulla byggnaderna från barocken tack vare de detaljerade freskerna. Besökare kan beundra nio rum - som bollrummet, det gula rummet, det kinesiska och turkiska rummet - och två hektar prydnadsträdgårdar och grönsaksland. Palazzo Moroni har den största privata trädgården i Övre staden. Efter tre års arbete kan allmänheten äntligen beundra denna egendom tack vare FAI:s restaurering.

Från Bergamo: Heldagstur till Verona och Sirmione

5. Från Bergamo: Heldagstur till Verona och Sirmione

Lämna Bergamo och res mot den medeltida staden Verona där du kan resa tillbaka till Shakespeares tid och ropa efter Romeo från balkongen i Julias hus. Beundra den  romerska arenan där operor och sommarkonserter fortfarande spelas regelbundet. Få tid att promenera på de trånga gatorna och upptäck palats från renässansen på din fritid. Ta dig sedan till  Gardasjön och besök Sirmione. Vandra på de trånga gatorna och romarnas forna sommartillflyktsort för att se höjdpunkter så som ruinerna av stadsmuren och Roman Villa. Beundra slottet från 1200-talet och se ett sällsynt exemplar av en medeltida hamnbefästning som användes av Scaligerflottan.

Milano: Franciacorta vingård och Bergamo dagsutflykt med lunch

6. Milano: Franciacorta vingård och Bergamo dagsutflykt med lunch

Njut av Franciacorta-regionen på denna dagsutflykt från Milano. I Bergamo har du fri tid att upptäcka de vackra venetianska murarna. Smutta på lokala viner tillsammans med en 3-rätters lunch på en traditionell restaurang. Åk längs Franciacortas vinväg och njut av utsikten över Iseosjön. Möt din chaufför på morgonen i Milano och hoppa ombord på en luftkonditionerad minivan med WIFI ombord. Koppla av och njut av den italienska landsbygden på vägen till Bergamo, en av de bäst bevarade medeltida städerna i Italien. Tillbringa 2 timmar på egen hand med att utforska de kullerstensgator som omges av venetianska murar (UNESCO:s världsarvslista) i din egen takt. Efter fritiden äter ni lunch på en prestigefylld, traditionell restaurang nära Iseosjön där ni får en 3-rättersmeny med 1 glas vin. Gå ombord på minibussen och åk till en historisk vingård i regionen för en guidad rundtur och provsmakning med en sommelier. Lär dig historien om regionens berömda mousserande viner och de viktigaste faserna i produktionsprocessen. Besök källarna där flaskorna förvaras under den andra jäsningsfasen. Avsluta vingårdsdelen av denna rundtur med en provsmakning av 2 mousserande Franciacortaviner. Se området där druvorna mognar i solen och upptäck pittoreska platser i Franciacorta, som den glittrande Iseosjön. Passera genom vingårdarna på sluttningarna och upptäck varför denna region är känd som producent av Italiens bästa mousserande viner.

Venedig: Dagsutflykt från Bergamo

7. Venedig: Dagsutflykt från Bergamo

Besök Venedig på en heldagsutflykt från Bergamo. Ta en båttur över Venedig-lagunen och upplev staden under en 2-timmars guidad tur. Se Venedigs viktigaste landmärken och monument medan du vandrar runt stadens labyrinter av kanaler och smala gränder. Besök Markusplatsen och förundras över basilikan, palatset och andra historiska byggnader. Drick en espresso på Europas första konditori och tillbringa resten av eftermiddagen till att utforska den medeltida staden. Ta en lunchpaus och kanske en gondoltur eller ett besök på en imponerande glasfabrik (detta ingår inte i biljettpriset).

Bergamo: Privat skräddarsydd rundtur med lokal guide

8. Bergamo: Privat skräddarsydd rundtur med lokal guide

Bergamocan kan ibland kännas otillgänglig för utländska besökare. Ta bort mystiken från ditt besök genom att utforska med en lokal på en privat, skräddarsydd rundtur. Din guide kontaktar dig i förväg för att få en känsla för dina intressen och smaker för att se till att du bara besöker de platser du är intresserad av. När du utforskar staden delar din guide med sig av insikter om det lokala livet och skapar en tydligare bild av Bergamos kultur. - Privat rundtur för bara dig och din grupp - Din guide anpassar turen efter dina intressen och din personlighet - Få en djupare inblick i Bergamos liv än vad som är möjligt ensam - Se Bergamo genom en lokalinvånares ögon och upptäck dess dolda pärlor Välj mellan 2, 3, 4, 6 och 8 timmars rundtur.

Bergamo: 3,5 timmars rundtur i traditionell mat

9. Bergamo: 3,5 timmars rundtur i traditionell mat

Upptäck den gastronomiska kulturen i Bergamo på den här läckra 3 timmar långa matrundturen. Upptäck delikatesser från båda stadsdelarna - Bergamo Alta och Bergamo Bassa. Tillsammans med en lokal matguide får du njuta av de rika smakerna och de delikata dofterna som ingår i din hemliga meny. Ät inom Città Alta:s murar. Din matresa tar dig från ursprunget till Lombardiets kulinariska traditioner till dagens moderna Bergamo-matplats. De provsmakningar som erbjuds beror på tillgänglighet, säsong och kockens val. Några av de möjliga provsmakningarna på den här turen är en traditionell aperitivo tillsammans med ett glas lokalt producerat rödvin från Valcalepio, Casoncelli Pasta fylld med olika fyllningar, Foaide, en traditionell söndags-pastarätt i Bergamo-området, Polenta med ister och ost samt grillat handgjort bröd med taleggioost. Du kan också prova typisk stracciatella-gelato och njuta av ett italienskt espressokaffe - det enda sättet att avsluta en måltid i Italien.

Milano: Highlights Walking Tour med katedralen och takåsarna

10. Milano: Highlights Walking Tour med katedralen och takåsarna

Är du bara i stan för en kortare tid och vill besöka Milanos främsta sevärdheter? Då är denna guidade rundvandring den perfekta lösningen! Vi möts framför katedralen och tar hissen för att nå en hisnande takterrass på cirka 8 000 kvadratmeter. Det är nästan omöjligt att tro det, men i Domkyrkan finns cirka 3 400 statyer! Och om du tror att Duomo nu är färdigbyggd har du fel! Nya statyer har huggits och installerats på senare tid för att representera stadens nutidshistoria. När vi kommer ner från terrasserna kliver vi direkt in i katedralen, som är ett absolut mästerverk, en fantastisk arkitektur som tog århundraden att färdigställa. År 1386 lät den förste hertigen av Milano, Gian Galeazzo Visconti, bygga denna katedral på ruinerna av två tidigare kyrkor, Santa Maria Maggiore och Santa Tecla. Du kommer att utforska en plats fylld av historia, konst och tro och beundra fantastiska glasmålningar, enastående konstverk, dyrkade reliker och oöverträffade arkitektoniska lösningar. Slutligen tillbringar du ytterligare en vacker timme med att strosa runt i Milanos centrum medan du upptäcker allt om dess historia, konst, kultur och arkitektur. Den världsberömda Galleria Vittorio Emanuele II kommer att välkomna oss med sin imponerande glaskupol och sina modebutiker. Medan du fascineras av Gallerias storslagenhet får du höra den tragiska historien om dess arkitekt, Giuseppe Mengoni, och de efterföljande legenderna som härrör från hans plötsliga och mystiska död. Vårt nästa stopp blir Piazza della Scala, där världens mest berömda operahus, stadens stadshus, museer och monument ligger. Vårt sista stopp kommer att vara framför Sforzas slott, ett fantastiskt monument som omfattar stadens historia som inget annat. Slottet har följt staden under många omtumlande århundraden och är en av dess mest representativa symboler. Den här turen kommer slutligen att presentera dig för den vackra Parco Sempione, den största parken i staden, som expanderar precis på baksidan av slottet. Omgiven av sällsynta växtarter kommer du äntligen att kunna njuta av en välförtjänt vila! Den här turen är inte lik någon annan. Det blir en fantastisk upplevelse i Milanos centrum, där du upptäcker nyfikna detaljer och milanesiska fakta.

Transport och transfer

14 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Bergamo

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Bergamo?

Bergamo: Fler aktiviteter och sevärdheter

Bergamo: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Bergamo

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 2 235 omdömen

Helt fantastiskt, tog cirka 45 min, både dit och tillbaka var bussen på plats i tid och började köra enligt planerad tid. väldigt vört pengarna, rekommenderar starkt. du blir avsläppt vid Centralstationen och därifrån är det enkelt att åka vidare, vid flygplatsen står bussen exakt vid utgång vid resa till Centralstationen så enkel att hitta!!

Bekväm buss. Det är bekvämt att du kan gå ombord på ett annat flyg om du är försenad på flygplatsen och inte hinner i tid till det schemalagda.

Mycket bekväm överföring. Fin buss. Det är bekvämt att du kan ta en annan buss om du är sen till den schemalagda.

Bussen gick i tid, smidig bokning, och det gick snabbt

Super fräsch buss med fungerande AC, bra tidspassning,