Saker att göra i
Benidorm

Våra mest rekommenderade saker att göra i Benidorm

Benidorm: Aqualandia-entré med valfri kombinationsbiljett Mundomar

1. Benidorm: Aqualandia-entré med valfri kombinationsbiljett Mundomar

Upplev Aqualandia med en dagsbiljett och njut av en mängd olika vattenturer i en av världens största vattenparker. Upptäck över 20 vattenattraktioner och välj en kombinationsbiljett för att besöka Mundomar Marine and Exotic Animal Park. Ha en rolig dag med många vattenrutschbanor, inklusive den nyaste åkturen, den spännande Cyclon, simbassänger, forsar och solbadplatser med vatten som kommer direkt från havet. Testa de andra tjänsterna, som ett picknickområde, en souvenirbutik, fotobås, flytande leksaker och andra bekvämligheter. När du är redo att äta kan du prova en av en mängd olika självbetjäningsrestauranger som tillgodoser alla smaker. Från snackbaren till grillen, pizzeria till en burgerbar, från en crêpehörna till ett kebabstånd, det finns något för alla. Förbättra din upplevelse genom att välja kombinationsbiljetten och få tillgång till både Aqualandia och Mundomar. Beundra olika arter av däggdjur, fåglar och reptiler, titta på olika shower, simma med sjölejon eller delfiner och ta foton med olika djur. förundras över de kritikerrosade delfinshowerna där dessa spektakulära djur visar upp alla sina färdigheter i en noggrant koreograferad show tillsammans med sina tränare.

Benidorm: Dagsbiljett till Mundomar Animal Park

2. Benidorm: Dagsbiljett till Mundomar Animal Park

Bekanta dig med olika arter av däggdjur, fåglar och reptiler, se olika shower, simma med sjölejon eller delfiner och ta bilder på dig själv med olika djur. Se kritikerrosade delfinshower där dessa spektakulära djur visar alla sina färdigheter i en noggrant koreograferad föreställning, tillsammans med sina tränare. Föreställningen med sjölejonen är anpassad för en publik i alla åldrar. Tillbringa en trevlig tid och upplev överraskningar - någon av er kanske blir utvald att delta i föreställningen. Är du redo att ha roligt och skratta högt? Kliv in i papegojornas värld till ett äventyr med prov och hinder som bevisar dessa vackra fåglars färdigheter och förmågor under en föreställning som presenterar en fantasivärld. Ha kul och lär dig en mängd intressanta fakta om dessa fåglar.

Benidorm: Terra Natura djurpark – endagsbiljett

3. Benidorm: Terra Natura djurpark – endagsbiljett

Terra Natura Benidorm är en djurpark för en ny generation med ett unikt koncept som låter dig komma i kontakt med djuren som om det inte fanns någon gräns mellan er. Se över 1 500 djur från 200 olika arter, varav 50 är i allvarlig fara att utrotas. Du upptäcker också över 2 500 exemplar av mer än 160 trädarter, buskar och marktäckande växter. Över hela parken hittar du information om växterna och djuren och Terra Natura bjuder på ett stort antal föreställningar och äventyrsaktiviteter, vilket gör detta till det perfekta alternativet för familjer som letar efter en rolig och givande dag utomhus. Upptäck formationer av mineraler och jättestora insekter. Vid början av din resa är eld protagonisten. Lavafloder rinner mellan exotiska trädgårdar och guidar dig in i parken. Väl inne väntar fågelspindlar, reptiler, skorpioner, insekter, växter, svampar och ett stort antal giftiga arter. De vilda djuren är redo att gå till anfall och elefanterna väntar på att bli matade. De framför även en föreställning som visar på deras styrka, intelligens och mångsidighet. Se rovfåglar, bland annat två pilgrimsfalkar, en berguvshona, en tornfalk och två kaktusvråkar. Lär dig om ett stort antal djur och lär känna deras vårdare genom personliga föreläsningar. Var uppmärksam under hela resans gång – du vet aldrig vilken vild best som kan överraska dig eller flyga över ditt huvud.

Altea: Solnedgångskryssning med mousserande vin

4. Altea: Solnedgångskryssning med mousserande vin

Segla från Alteas hamn över Medelhavet på denna kryssning. Njut av ett glas mousserande vin och få en oslagbar utsikt över solnedgången över horisonten från vattnet. Träffa besättningen och hoppa sedan ombord på en båt. Hitta din perfekta plats och gör det bekvämt för dig när du lyfter från hamnen ut mot det glittrande havet. Lyssna på lugnande musik med ett glas cava (mousserande vin) i handen medan du ser solen gå ner över horisonten. Njut av den perfekta avslutningen på dagen tillsammans med dina vänner och nära och kära.

Från Albir, Altea, Benidorm & Calpe: Guadalest & Algar-tur

5. Från Albir, Altea, Benidorm & Calpe: Guadalest & Algar-tur

Guadalest är en av de mest besökta byarna i Spanien och lockar mer än 2 miljoner människor varje år som njuter av dess historia, fantastiska vyer och udda museer som erbjuder en unik upplevelse för besökare på Costa Blanca. Algar-vattenfallen är utan tvekan den mest besökta naturattraktionen på Costa Blanca och är det perfekta sättet att kyla ner sig, uppdatera sig och ha lite kul och vila från middagssolen. Resan börjar med upphämtning med luftkonditionerad buss från en av hållplatserna i Albir, Altea Benidorm eller Calpe*. När alla är ombord är restiden till den medeltida bergsbyn Guadalest ca 35-40 minuter. Vid ankomsten får du 2 timmars fritid för att utforska fallen och det omgivande området i din egen takt. Vistelsetiden i Guadalest kan öka till tre timmar under juni och september. Den exakta besökstiden får du på resdagen. Efter besöket i Guadalest åker ni till vattenfallen för en eftermiddag i naturens eget vattenland. Fallen ligger på flera nivåer med olika ställen där du kan simma, ett dykområde och mjuka strömmar och pooler för dem som vill fördjupa sig i det naturliga bergsvattnet. Det krävs god fysisk förmåga eftersom du kan behöva gå uppför en brant backe för att komma till vattenfallets entré och när du väl är inne har du trappsteg att klättra uppför på sidan av vattenfallen, som leder till de andra områdena. Eftersom det är naturliga vattenfall kan stenarna vara ojämna och hala. Strandskor är att rekommendera och flip flops / sliders är inte lämpliga. Denna utflykt är inte lämplig för personer med gångsvårigheter. För dem som vill ta med en picknick finns det ett särskilt picknickområde som ligger utanför de stora vattenfallen. Det är inte tillåtet att ta med mat och dryck till vattenfallen. Det finns barer och restauranger i området som är prisvärda och rekommenderas. Utflykten kommer att åtföljas av en engelsktalande representant som kommer att bekräfta tider och mötesplatser på dagen. Återresan sker i omvänd ordning med avsläppning vid de ursprungliga mötesplatserna, med start i Benidorm och avslutning i Albir. Tjänster från Calpe och Altea kan kombineras med tjänster från Albir och Benidorm och resvägen kommer att bestämmas på dagen. Observera att vattenfallen kan vara mycket välbesökta under sommarmånaderna. Det kan finnas vissa tider på året då det inte är tillåtet att gå ner i vattnet vid fallen, om de lokala myndigheterna anser att det inte är säkert att göra det. Utflykten kommer fortfarande att genomföras under dessa förhållanden om inte vattenfallen är stängda. Aktiviteternas varaktighet är endast en riktlinje och kan variera.

Benidorm: Show på Benidorm Palace

6. Benidorm: Show på Benidorm Palace

Inget besök på Costa Blanca är komplett utan en utekväll på det omtalade Benidorm Palace. Benidorm Palace är Benidorms världsberömda underhållningsplats i Las Vegas-stil. När du anländer får du en plats av en medlem av Palace's team. Gör dig redo att njuta av föreställningen. Drycker kan köpas under hela kvällen. Njut av den helt nya showen "Fire" 2023 med artister från världens fyra hörn, fira och skapa " Brand " . Beundra artisternas imponerande talang och den banbrytande tekniken som utgör en integrerad del av varje show på Benidorm Palace.  Förundras över de nyinstallerade 250 kvm skräddarsydda HD LED-skärmarna med en 8K-upplösning. Genom att kombinera ljus, video, ljud och specialeffekter, kompletterat med natursköna och arkitektoniska element, tänjer denna show på gränserna. Upplev de senaste trenderna inom populärkultur, musik, kostymdesign, koreografi och multimedia. När föreställningen är slut fortsätter musiken och ger dig möjligheten att dansa.

Benidorm: Aqua Natura vattenpark – en dags inträdesbiljett

7. Benidorm: Aqua Natura vattenpark – en dags inträdesbiljett

Åk till vattenparken Aqua Natura i Benidorm för en actionfylld familjedag. Parken har mer än 40 000 kvadratmeter roliga aktiviteter och har utformats med tonvikt på ett öppet område där föräldrarna kan koppla av medan barnen leker i vattnet. Parken är uppdelad i fem stora delar, inklusive poolen, vattenrutschkanor, barnpool, fyr och spa med jacuzzi och solarium. När du väl är inne kan du gå längs strandpromenaden till stranden, där du kan ligga i solen, ta ett svalkande dopp, umgås i en strandbar och pröva lyckan i över 1 000 meter vattenrutschbanor. En fantastisk vågbassäng väntar, med solstolar där du kan luta dig tillbaka mellan doppen. Den oregelbundet formade poolen är omgiven av vattenfall och gejsrar, inklusive en enorm vattenpelare som dyker upp från havets djup för att skapa en uppfriskande vattendusch. Hoppa in i vattenfallets pittoreska kaskad och ta det lugnt i spaområdet under Medelhavssolen. Se demonstrationer av sjölejon och lär dig mer om deras livsmiljö, fortplantningsvanor och livsstil. Parkens personal främjar respekten för havsdjuren och understryker vikten av bevarande. Lär dig mer om frågor som förorening av haven och hur man bäst skyddar den marina floran och faunan. Barnen kan njuta av två simbassänger i barnzonen, inklusive en plaskbassäng, där spänningen av den centrala strukturen som spränger dussintals liter vatten håller alla i förväntan. Det är avrundat med gångvägar, gömda vrår och interaktiva spel. Slutligen kan du njuta av en picknick i de gröna områdena och ladda batterierna i skuggan.

Calpe: Solnedgångskryssning med mousserande vin

8. Calpe: Solnedgångskryssning med mousserande vin

Segla från Calpes hamn över Medelhavet på denna kryssning. Njut av ett glas mousserande vin och få oslagbar utsikt över solnedgången över kusten. Möt besättningen och hoppa sedan ombord på en båt. Hitta din perfekta plats och bli bekväm när du tar av från hamnen ut till det glittrande havet. Lyssna på lugnande musik med ett glas cava (mousserande vin) i handen när du ser solen gå ner mot horisonten. Njut av det perfekta slutet på dagen med dina vänner och nära och kära.

Calpe: Båttur med valfritt stopp för simning

9. Calpe: Båttur med valfritt stopp för simning

Flytta från de trånga stränderna i Calpe och ge dig ut på en katamarankryssning. Kom nära nationalparken och den imponerande klippformationen Peñon de Ifach. Möt din guide och hoppa ombord. Koppla av i solen på boa när du brisar längs kusten. Plocka upp lite färg och förundras över panoramautsikten över det omgivande havet, staden och kusten. Knäpp några bilder för att dela med dina vänner och familj hemma. Har möjlighet att köpa svala drycker från baren ombord. Segla förbi kalkstensklippan Peñon de Ifach där båten kommer att stanna. Om du väljer alternativet med simstopp, njut av en extra timmes aktivitet och simma genom skolor med sliverfisk på denna fantastiska plats innan du åker tillbaka till upphämtningsplatsen i hamnen i Calpe.

Från Albir eller Benidorm: Algar vattenfall dagstur

10. Från Albir eller Benidorm: Algar vattenfall dagstur

Algar-vattenfallen är en av de mest besökta naturattraktionerna på Costa Blanca. Resan börjar med upphämtning med luftkonditionerad buss från en av de fyra punkterna i Albir och Benidorm. När alla har stigit ombord är restiden till Algar ca 35-40 minuter. Vid ankomsten får du 3 timmars fri tid att utforska fallen och det omgivande området i din egen takt. Fallen ligger på flera nivåer med olika platser där man kan simma, ett dykområde och mjuka strömmar och pooler för dem som vill ha en liten paus från middagssolens hetta. Det krävs god fysisk förmåga eftersom du måste gå uppför en brant backe för att komma till vattenfallets entré och när du väl är inne har du trappor att klättra uppför vid sidan av vattenfallen, som leder till de andra områdena. Eftersom det är naturliga vattenfall kan stenarna vara ojämna och hala. Strandskor är att rekommendera och flip flops / sliders är inte lämpliga. Denna utflykt är inte lämplig för personer med gångsvårigheter. För dem som vill ta med en picknick finns det ett särskilt picknickområde som ligger utanför de stora vattenfallen. Det är inte tillåtet att ta med mat och dryck till vattenfallen. Det finns barer och restauranger i området som är prisvärda och rekommenderas. Utflykten kommer att åtföljas av en engelsktalande representant som kommer att bekräfta tider och mötesplatser på dagen. Återresan kommer att ske med avsläppning vid de ursprungliga mötesplatserna i omvänd ordning, med start i Benidorm och avslutning i Albir. Observera att vattenfallen kan vara mycket välbesökta under sommarmånaderna. Det kan finnas vissa tider på året då det inte är tillåtet att gå ner i vattnet vid fallen, om de lokala myndigheterna anser att det är osäkert att göra det. Utflykten kommer fortfarande att genomföras under dessa förhållanden om inte vattenfallen är stängda. Aktiviteternas varaktighet är endast en riktlinje och kan variera.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Benidorm

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Benidorm

Benidorm: Aqualandia-entré med valfri kombinationsbiljett Mundomar

Benidorm: Aqualandia-entré med valfri kombinationsbiljett Mundomar

Upplev Aqualandia med en dagsbiljett och njut av en mängd olika vattenturer i en av världens största vattenparker. Upptäck över 20 vattenattraktioner och välj en kombinationsbiljett för att besöka Mundomar Marine and Exotic Animal Park. Ha en rolig dag med många vattenrutschbanor, inklusive den nyaste åkturen, den spännande Cyclon, simbassänger, forsar och solbadplatser med vatten som kommer direkt från havet. Testa de andra tjänsterna, som ett picknickområde, en souvenirbutik, fotobås, flytande leksaker och andra bekvämligheter. När du är redo att äta kan du prova en av en mängd olika självbetjäningsrestauranger som tillgodoser alla smaker. Från snackbaren till grillen, pizzeria till en burgerbar, från en crêpehörna till ett kebabstånd, det finns något för alla. Förbättra din upplevelse genom att välja kombinationsbiljetten och få tillgång till både Aqualandia och Mundomar. Beundra olika arter av däggdjur, fåglar och reptiler, titta på olika shower, simma med sjölejon eller delfiner och ta foton med olika djur. förundras över de kritikerrosade delfinshowerna där dessa spektakulära djur visar upp alla sina färdigheter i en noggrant koreograferad show tillsammans med sina tränare.

Benidorm: Dagsbiljett till Mundomar Animal Park

Benidorm: Dagsbiljett till Mundomar Animal Park

Bekanta dig med olika arter av däggdjur, fåglar och reptiler, se olika shower, simma med sjölejon eller delfiner och ta bilder på dig själv med olika djur. Se kritikerrosade delfinshower där dessa spektakulära djur visar alla sina färdigheter i en noggrant koreograferad föreställning, tillsammans med sina tränare. Föreställningen med sjölejonen är anpassad för en publik i alla åldrar. Tillbringa en trevlig tid och upplev överraskningar - någon av er kanske blir utvald att delta i föreställningen. Är du redo att ha roligt och skratta högt? Kliv in i papegojornas värld till ett äventyr med prov och hinder som bevisar dessa vackra fåglars färdigheter och förmågor under en föreställning som presenterar en fantasivärld. Ha kul och lär dig en mängd intressanta fakta om dessa fåglar.

Benidorm: Terra Natura djurpark – endagsbiljett

Benidorm: Terra Natura djurpark – endagsbiljett

Terra Natura Benidorm är en djurpark för en ny generation med ett unikt koncept som låter dig komma i kontakt med djuren som om det inte fanns någon gräns mellan er. Se över 1 500 djur från 200 olika arter, varav 50 är i allvarlig fara att utrotas. Du upptäcker också över 2 500 exemplar av mer än 160 trädarter, buskar och marktäckande växter. Över hela parken hittar du information om växterna och djuren och Terra Natura bjuder på ett stort antal föreställningar och äventyrsaktiviteter, vilket gör detta till det perfekta alternativet för familjer som letar efter en rolig och givande dag utomhus. Upptäck formationer av mineraler och jättestora insekter. Vid början av din resa är eld protagonisten. Lavafloder rinner mellan exotiska trädgårdar och guidar dig in i parken. Väl inne väntar fågelspindlar, reptiler, skorpioner, insekter, växter, svampar och ett stort antal giftiga arter. De vilda djuren är redo att gå till anfall och elefanterna väntar på att bli matade. De framför även en föreställning som visar på deras styrka, intelligens och mångsidighet. Se rovfåglar, bland annat två pilgrimsfalkar, en berguvshona, en tornfalk och två kaktusvråkar. Lär dig om ett stort antal djur och lär känna deras vårdare genom personliga föreläsningar. Var uppmärksam under hela resans gång – du vet aldrig vilken vild best som kan överraska dig eller flyga över ditt huvud.

Altea: Solnedgångskryssning med mousserande vin

Altea: Solnedgångskryssning med mousserande vin

Segla från Alteas hamn över Medelhavet på denna kryssning. Njut av ett glas mousserande vin och få en oslagbar utsikt över solnedgången över horisonten från vattnet. Träffa besättningen och hoppa sedan ombord på en båt. Hitta din perfekta plats och gör det bekvämt för dig när du lyfter från hamnen ut mot det glittrande havet. Lyssna på lugnande musik med ett glas cava (mousserande vin) i handen medan du ser solen gå ner över horisonten. Njut av den perfekta avslutningen på dagen tillsammans med dina vänner och nära och kära.

Från Albir, Altea, Benidorm & Calpe: Guadalest & Algar-tur

Från Albir, Altea, Benidorm & Calpe: Guadalest & Algar-tur

Guadalest är en av de mest besökta byarna i Spanien och lockar mer än 2 miljoner människor varje år som njuter av dess historia, fantastiska vyer och udda museer som erbjuder en unik upplevelse för besökare på Costa Blanca. Algar-vattenfallen är utan tvekan den mest besökta naturattraktionen på Costa Blanca och är det perfekta sättet att kyla ner sig, uppdatera sig och ha lite kul och vila från middagssolen. Resan börjar med upphämtning med luftkonditionerad buss från en av hållplatserna i Albir, Altea Benidorm eller Calpe*. När alla är ombord är restiden till den medeltida bergsbyn Guadalest ca 35-40 minuter. Vid ankomsten får du 2 timmars fritid för att utforska fallen och det omgivande området i din egen takt. Vistelsetiden i Guadalest kan öka till tre timmar under juni och september. Den exakta besökstiden får du på resdagen. Efter besöket i Guadalest åker ni till vattenfallen för en eftermiddag i naturens eget vattenland. Fallen ligger på flera nivåer med olika ställen där du kan simma, ett dykområde och mjuka strömmar och pooler för dem som vill fördjupa sig i det naturliga bergsvattnet. Det krävs god fysisk förmåga eftersom du kan behöva gå uppför en brant backe för att komma till vattenfallets entré och när du väl är inne har du trappsteg att klättra uppför på sidan av vattenfallen, som leder till de andra områdena. Eftersom det är naturliga vattenfall kan stenarna vara ojämna och hala. Strandskor är att rekommendera och flip flops / sliders är inte lämpliga. Denna utflykt är inte lämplig för personer med gångsvårigheter. För dem som vill ta med en picknick finns det ett särskilt picknickområde som ligger utanför de stora vattenfallen. Det är inte tillåtet att ta med mat och dryck till vattenfallen. Det finns barer och restauranger i området som är prisvärda och rekommenderas. Utflykten kommer att åtföljas av en engelsktalande representant som kommer att bekräfta tider och mötesplatser på dagen. Återresan sker i omvänd ordning med avsläppning vid de ursprungliga mötesplatserna, med start i Benidorm och avslutning i Albir. Tjänster från Calpe och Altea kan kombineras med tjänster från Albir och Benidorm och resvägen kommer att bestämmas på dagen. Observera att vattenfallen kan vara mycket välbesökta under sommarmånaderna. Det kan finnas vissa tider på året då det inte är tillåtet att gå ner i vattnet vid fallen, om de lokala myndigheterna anser att det inte är säkert att göra det. Utflykten kommer fortfarande att genomföras under dessa förhållanden om inte vattenfallen är stängda. Aktiviteternas varaktighet är endast en riktlinje och kan variera.

Benidorm: Show på Benidorm Palace

Benidorm: Show på Benidorm Palace

Inget besök på Costa Blanca är komplett utan en utekväll på det omtalade Benidorm Palace. Benidorm Palace är Benidorms världsberömda underhållningsplats i Las Vegas-stil. När du anländer får du en plats av en medlem av Palace's team. Gör dig redo att njuta av föreställningen. Drycker kan köpas under hela kvällen. Njut av den helt nya showen "Fire" 2023 med artister från världens fyra hörn, fira och skapa " Brand " . Beundra artisternas imponerande talang och den banbrytande tekniken som utgör en integrerad del av varje show på Benidorm Palace.  Förundras över de nyinstallerade 250 kvm skräddarsydda HD LED-skärmarna med en 8K-upplösning. Genom att kombinera ljus, video, ljud och specialeffekter, kompletterat med natursköna och arkitektoniska element, tänjer denna show på gränserna. Upplev de senaste trenderna inom populärkultur, musik, kostymdesign, koreografi och multimedia. När föreställningen är slut fortsätter musiken och ger dig möjligheten att dansa.

Benidorm: Aqua Natura vattenpark – en dags inträdesbiljett

Benidorm: Aqua Natura vattenpark – en dags inträdesbiljett

Åk till vattenparken Aqua Natura i Benidorm för en actionfylld familjedag. Parken har mer än 40 000 kvadratmeter roliga aktiviteter och har utformats med tonvikt på ett öppet område där föräldrarna kan koppla av medan barnen leker i vattnet. Parken är uppdelad i fem stora delar, inklusive poolen, vattenrutschkanor, barnpool, fyr och spa med jacuzzi och solarium. När du väl är inne kan du gå längs strandpromenaden till stranden, där du kan ligga i solen, ta ett svalkande dopp, umgås i en strandbar och pröva lyckan i över 1 000 meter vattenrutschbanor. En fantastisk vågbassäng väntar, med solstolar där du kan luta dig tillbaka mellan doppen. Den oregelbundet formade poolen är omgiven av vattenfall och gejsrar, inklusive en enorm vattenpelare som dyker upp från havets djup för att skapa en uppfriskande vattendusch. Hoppa in i vattenfallets pittoreska kaskad och ta det lugnt i spaområdet under Medelhavssolen. Se demonstrationer av sjölejon och lär dig mer om deras livsmiljö, fortplantningsvanor och livsstil. Parkens personal främjar respekten för havsdjuren och understryker vikten av bevarande. Lär dig mer om frågor som förorening av haven och hur man bäst skyddar den marina floran och faunan. Barnen kan njuta av två simbassänger i barnzonen, inklusive en plaskbassäng, där spänningen av den centrala strukturen som spränger dussintals liter vatten håller alla i förväntan. Det är avrundat med gångvägar, gömda vrår och interaktiva spel. Slutligen kan du njuta av en picknick i de gröna områdena och ladda batterierna i skuggan.

Calpe: Solnedgångskryssning med mousserande vin

Calpe: Solnedgångskryssning med mousserande vin

Segla från Calpes hamn över Medelhavet på denna kryssning. Njut av ett glas mousserande vin och få oslagbar utsikt över solnedgången över kusten. Möt besättningen och hoppa sedan ombord på en båt. Hitta din perfekta plats och bli bekväm när du tar av från hamnen ut till det glittrande havet. Lyssna på lugnande musik med ett glas cava (mousserande vin) i handen när du ser solen gå ner mot horisonten. Njut av det perfekta slutet på dagen med dina vänner och nära och kära.

Calpe: Båttur med valfritt stopp för simning

Calpe: Båttur med valfritt stopp för simning

Flytta från de trånga stränderna i Calpe och ge dig ut på en katamarankryssning. Kom nära nationalparken och den imponerande klippformationen Peñon de Ifach. Möt din guide och hoppa ombord. Koppla av i solen på boa när du brisar längs kusten. Plocka upp lite färg och förundras över panoramautsikten över det omgivande havet, staden och kusten. Knäpp några bilder för att dela med dina vänner och familj hemma. Har möjlighet att köpa svala drycker från baren ombord. Segla förbi kalkstensklippan Peñon de Ifach där båten kommer att stanna. Om du väljer alternativet med simstopp, njut av en extra timmes aktivitet och simma genom skolor med sliverfisk på denna fantastiska plats innan du åker tillbaka till upphämtningsplatsen i hamnen i Calpe.

Från Albir eller Benidorm: Algar vattenfall dagstur

Från Albir eller Benidorm: Algar vattenfall dagstur

Algar-vattenfallen är en av de mest besökta naturattraktionerna på Costa Blanca. Resan börjar med upphämtning med luftkonditionerad buss från en av de fyra punkterna i Albir och Benidorm. När alla har stigit ombord är restiden till Algar ca 35-40 minuter. Vid ankomsten får du 3 timmars fri tid att utforska fallen och det omgivande området i din egen takt. Fallen ligger på flera nivåer med olika platser där man kan simma, ett dykområde och mjuka strömmar och pooler för dem som vill ha en liten paus från middagssolens hetta. Det krävs god fysisk förmåga eftersom du måste gå uppför en brant backe för att komma till vattenfallets entré och när du väl är inne har du trappor att klättra uppför vid sidan av vattenfallen, som leder till de andra områdena. Eftersom det är naturliga vattenfall kan stenarna vara ojämna och hala. Strandskor är att rekommendera och flip flops / sliders är inte lämpliga. Denna utflykt är inte lämplig för personer med gångsvårigheter. För dem som vill ta med en picknick finns det ett särskilt picknickområde som ligger utanför de stora vattenfallen. Det är inte tillåtet att ta med mat och dryck till vattenfallen. Det finns barer och restauranger i området som är prisvärda och rekommenderas. Utflykten kommer att åtföljas av en engelsktalande representant som kommer att bekräfta tider och mötesplatser på dagen. Återresan kommer att ske med avsläppning vid de ursprungliga mötesplatserna i omvänd ordning, med start i Benidorm och avslutning i Albir. Observera att vattenfallen kan vara mycket välbesökta under sommarmånaderna. Det kan finnas vissa tider på året då det inte är tillåtet att gå ner i vattnet vid fallen, om de lokala myndigheterna anser att det är osäkert att göra det. Utflykten kommer fortfarande att genomföras under dessa förhållanden om inte vattenfallen är stängda. Aktiviteternas varaktighet är endast en riktlinje och kan variera.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Benidorm

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Benidorm?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Benidorm:

Sevärdheterna i Benidorm du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Benidorm?

De bästa dagsturerna från Benidorm:

Se alla dagsturer från Benidorm på GetYourGuide

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Benidorm?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Benidorm?

Se alla erbjudanden och rabatter i Benidorm på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Benidorm

Att göra i Benidorm

Städer i Spanien

Benidorm: Fler aktiviteter och sevärdheter

Benidorm: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Benidorm

Samlat omdöme

4.4
(1 637 recensioner)

Vi är mycket nöjda med alla artisternas prestation, jag hade inte förväntat mig att se så mycket på 2,5 timmar. Min sambo sa till mig senare att han inte ville gå alls, men nu ångrar han sig inte för det var verkligen värt det. Vi var en halvtimme innan föreställningen och salen var nästan full. Vi såg att några beställde mat, men tyvärr hann vi inte äta något eftersom servitörerna var väldigt upptagna.Jag tror att servicen inte räckte till för ett så stort ställe.Ändå rekommenderar jag det varmt till alla.

Parken är medelstor, men anläggningarna är mycket väl underhållna. Den har en mängd olika djur som är väldigt omhändertagna. Jämfört med andra liknande utrymmen har restaurangerna inga orimliga priser och kvaliteten på maten är mer än acceptabel. Det vi gillade mest var demonstrationerna med djur och den tillgivenhet som tränarna behandlade dem med.

Mycket välorganiserat och informativt, jag och min fru hade en fantastisk tid på båda platserna, Algarfallen är hisnande och Guadalest är en så vacker plats

Utmärkt dag ute. Algar Falls är så vackert; kom ihåg att ta strandskor! Wilf reseguiden mycket kunnig och rolig och Juan utmärkt förare.

Det var mycket trevligt och guiden var mycket trevlig.