Våra mest rekommenderade saker att göra i Benalmadena

Från Costa del Sol & Málaga: Caminito del Rey med guide

1. Från Costa del Sol & Málaga: Caminito del Rey med guide

Förbered dig på en dag med äventyr när du går på Caminito del Rey längs väggarna i El Chorro-ravinen i Málaga. Följ en guide på en säker stig, som leder till gångbron som går genom Desfiladero de Los Gaitanes. Börja dagen med upphämtning från en av de många mötesplatserna i Málaga och åk till Ardales. Du gör ett kort stopp i Ardales, en vit by, så att du kan äta frukost i lokalområdet innan du påbörjar aktiviteten. Återvänd till bussen och fortsätt  tills du når Caminito del Reys norra ingång. Vandra genom en smal lång tunnel för att nå de naturliga vandringslederna, som leder till kontrollstationen vid ravinernas entré. Få därefter en hjälm och lyssna på säkerhetsinstruktionerna. Få reda på vad du kan förvänta dig under vandringen. Din guide följer med dig i slutet av gruppen för att svara på dina frågor på vägen, medan du njuter av upplevelsen. Passera Gaitanes-ravinen, ett naturligt pass över kullarna som skiljer Málagas kustlinje från öarna, med Guadalhorce-floden i ravinens botten. Ge dig ut på en säker och bekväm vandring omgiven av ett hisnande landskap. El Caminito del Rey är efter många år av total övergivenhet nu en återuppbyggd stig som sträcker sig mellan två raviner och en stor dal. Efter att ha avslutat nedförsbacken från norr till söder når du utgången där din buss väntar. När gruppen är ombord på bussen återvänder du till Costa del Sol och släpps av vid din upphämtningsplats.

Benalmadena: Båttur med delfinskådning

2. Benalmadena: Båttur med delfinskådning

Utforska Benalmádena-kustens vatten och håll utkik efter delfiner i deras naturliga livsmiljö. Du kan dyka i vattnet för ett uppfriskande dopp eller koppla av på däck medan du njuter av den fantastiska utsikten. Du avgår från Puerto Deportivo de Benalmádena och seglar ut på öppet hav i jakt på delfiner i deras naturliga miljö. Under din resa har du gott om plats att sola på däck eller så kan du stanna inomhus i skuggan. Om du vill kan du även köpa en drink i baren eller utforska den marina faunan genom undervattensfönstrena. När kaptenen har hittat den idylliska platsen för ett dopp kan du hoppa i vattnet för att ta ett uppfriskande dopp om väderförhållandena och kaptenen tillåter det.

Från Málaga och Costa del Sol: Utflykt till Gibraltar

3. Från Málaga och Costa del Sol: Utflykt till Gibraltar

Turen börjar när du möter din buss i Málagas centrum, nära el Corte Inglés eller någon annanstans längs Costa del Sol. Därifrån tar du en buss till Gibraltar och reser bekvämt med luftkonditionering, med liggbara säten, WiFi och USB-portar. Under hela resan kommer din guide att ge dig information om intressanta saker att göra och se när du väl har anlänt till Gibraltar. När du har passerat tullen kommer din buss att köra in i Gibraltar innan du stannar i stadens centrum för att parkera för fritid. Om du har bokat den fullständiga naturreservatsklippturen kan du njuta av en panoramatur över Gibraltar med besök på platser som Gibraltarsundet och tillgång till St Michel-grottorna. Du kan också se berberaporna vid Apes Den. Efter panoramaturen har du fri tid för lunch och kan utforska området för att hitta shopping och se på populära platser som Main Street, Casemates Square, Marina Bay eller Mediterranean Steps. Bussen återvänder på eftermiddagen och lämnar Gibraltar klockan 15.30.

Costa del Sol och Malaga: Ronda och Setenil de las Bodegas

4. Costa del Sol och Malaga: Ronda och Setenil de las Bodegas

Efter att ha lämnat Costa del Sol och Malaga fortsätter vi längs en naturskön väg med lokal vegetation som apelsinträd, olivträd och korkek och den vita byn Ardales och Cuevas del Becerro. Ankomst till Setenil de las Bodegas, en av de vackraste och mest originella vita byarna i provinsen Cádiz. Utnyttja din fritid för att njuta av denna speciella stad. Besök husen som ligger inbäddade under klipporna i branten och slå dig ner för en kopp kaffe. I Ronda anländer du till busstationen innan du fortsätter till fots och njuter av en guidad tur till de viktigaste sevärdheterna. En promenad i den romantiska stadskärnan med sina kyrkor, minipalats och Spaniens äldsta tjurfäktningsarena bjuder på mycket att upptäcka. Njut av den otroliga utsikten från Puente Nuevo, som korsar "Tajo" (klippan) på floden Guadalevin där du smakar ett spanskt vin på en terrass med en exklusiv utsikt över Tagusbron. Palacio Mondragón, även känt som Palacio del Marqués de Villasierra, är utan tvekan ett intressant besök, eftersom det är ett palats med arabiska trädgårdar, men det är också Rondas arkeologiska museum, med intressanta föremål som bevisar stadens antika karaktär. Njut av din fritid för att utforska staden i din egen takt.

Benalmádena: Biljett till linbanan upp för berget Calamorro

5. Benalmádena: Biljett till linbanan upp för berget Calamorro

Boka en tur- och returbiljett till linbanan som tar dig från Benalmádena upp till toppen av berget Calamorro, 769 meter ovan havet. Njut av de oslagbara panoramavyerna, vandra iväg på några av promenadlederna, upptäck den lokala floran och faunan, och mycket mer. Stig in i din kabin och påbörja den tre kilometer långa stigningen uppför berget, som tar 15 minuter. Linbanan går upp och ner igen hela tiden och har plats för fyra personer per kabin. Njut först av vyerna över Arroyo de la Miel och Benalmádena Costa, som är två av de städer som utgör Benalmádena-regionen. När du åker högre uppför berget Calamorro ser du det vackra landskapet sprida ut sig framför dig. Beundra de storslagna vyerna över Benalmádena och Málagas kustlinje. Väl uppe på Calamorros topp finns det flera olika sätt du kan tillbringa din tid på. Vandra iväg på en av de sex olika vandringslederna genom Sierra de Benalmádena eller ägna lite tid åt att utforska Calamorrobergets klippor, där du finner en unik biologisk mångfald med många typiska växter från Medelhavsregionen.

Från Malaga: Dagsutflykt till Gibraltar och båttur med delfiner

6. Från Malaga: Dagsutflykt till Gibraltar och båttur med delfiner

Njut av resan längs Malaga och Costa del Sol på en sightseeingtur med buss medan du lyssnar på din guide som berättar anekdoter och kuriosa om denna brittiska koloni. Utforska Gibraltar på egen hand och segla sedan ut på Medelhavet på jakt efter de många delfiner som finns i området. Anländer till La Linea och korsar gränsen till Gibraltar. Njut av lite ledig tid att besöka Casemates Square och den botaniska trädgården i Alameda. Promenera genom Marina Bays, eller ta chansen att gå längs Main street. Följ anvisningarna i din guide för att komma till torget och hitta din väg till Gibraltars hamn för att gå ombord på din båt. När du är ombord, känn brisen och få syn på olika typer av valar som bor i området. Navigera i det lugna havet i ungefär en och en halv timme och hitta den plats där Medelhavet möter Atlanten. Sök efter delfiner här och få syn på deras majestät och intelligens och spela i vattnet. Guiden ombord kommer att berätta om de mest relevanta kuriositeterna och egenskaperna hos de arter som du stöter på, särdragen i sundet, förklarat Unesco World Biosphere Reserve. Efter rundturen har du återigen tid att fortsätta ditt besök i Gibraltar, där du kan ta tillfället i akt att äta lunch. Vi träffas på eftermiddagen för återresa till upphämtningsplatsen.

Torremolinos: Andalusisk hästshow med flamencodans

7. Torremolinos: Andalusisk hästshow med flamencodans

Upplev den andalusiska kulturen med en andalusisk hästshow på Club Hípico El Ranchito varje onsdag. Träffa hästarna i stallet innan du tittar på en ridande balettföreställning som har framförts sedan 1992 med 20 hästar. Upplevelsen börjar vid ridcentret El Ranchito. Kom tidigt för att träffa hästarna och sätt dig sedan ner på en plats med tak för att njuta av en show med spansk musik och koreografier av artister med en blandning av cowboymoves och gymnasiedressyr. På området finns en bar, souvenirbutik och toaletter, WiFi är gratis och du kan parkera ditt fordon inomhus utan kostnad eller ansträngning. Om du behöver transfer med buss, vänligen kontrollera de tillgängliga alternativen noggrant och välj det som passar bäst för dig.

Benalmádena och Fuengirola: Tur och retur med färja

8. Benalmádena och Fuengirola: Tur och retur med färja

Åk från den arkitektoniskt imponerande Benalmádena-hamnen eller den eleganta hamnen i Fuengirola på en färjetur som visar den andalusiska kusten i all sin prakt. Åk på en tur och retur-båttur mellan Benalmádena och Fuengirola. Njut av utsikten över Benalmádena Pueblo, som är en av de många charmiga vita byarna du kan se utspridda över hela Costa del Sol. Att upptäcka Fuengirola är ett måste för de som älskar märkeskläder, butiker och pittoreska marknader som ger dig en känsla av den lokala kulturen. Stig ombord denna nöjeskryssning för pittoresk panoramautsikt över kusten och de lokala sevärdheterna.

Från Costa del Sol/Málaga: Utflykt till Granada och Alhambra

9. Från Costa del Sol/Málaga: Utflykt till Granada och Alhambra

Alhambra är det mest välbesökta monumentet i Spanien och är ett måste för alla som besöker Granada. Tveka inte att boka denna utflykt för att upptäcka alla dess hemligheter, exklusiva Nasridiska palatsen, och Generalifes trädgårdar. Välj själv från vilken av de olika upphämtningsplatserna i Costa del Sol du vill bli upphämtad vid angiven tidpunkt. Njut därefter av en naturskön resa över Málagas bergskedja till den historiska staden Granada. Upptäck monumenten som utgör Alhambra när du anländer. Först går du genom Generalife-trädgårdarna där Karl V:s palats ligger. Med detta alternativ går du inte in på Nasridiska palatsen. Efter detta spännande besök, njut av en panoramautsikt över staden och ha sedan lite tid på egen hand i Granada. Du kan äta lunch eller strosa längs de typiska gatorna i Alcaicería. Återvänd sedan till Costa del Sol där din rundtur avslutas.

Benalmadena: Selwo Marina inträdesbiljett

10. Benalmadena: Selwo Marina inträdesbiljett

Förälska dig i de dussintals djurarter som bor i Selwo Marina med den här inträdesbiljetten. Besök fem olika områden: Det finns tre olika områden: Isön, Antillerna, Hollow, Amazonas och Tropikerna. På Isön kan du besöka Andalusiens första ispingvinarium och upptäcka unika pingvinarter som kungspingvinen från Patagonien. Efteråt reser du till Karibien i Antillerna. Observera delfiner, sjölejon och till och med färgglada flamingos. I Hollow- och Amazonasområdena kan du bevittna livsmiljön i Amazonas flodbäcken. I Hollow kan du njuta av exotiska fåglars flygning, till exempel araar och kakaduor, medan du i Amazonas kan beundra reptiler, amfibier och tropiska fiskar. Avslutar du ditt besök i den tropiska zonen, kan du avsluta det med att besöka den tropiska zonen. Där kan du möta exotiska arter som den slående scharlakansröda ibisen eller den vithuvade saki, en primat som är infödd i Asien och som utmärker sig för sin päls.

Lägg till datum

Saker att göra i
Benalmadena

Alla aktiviteter

63 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Benalmadena

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Benalmadena

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Benalmadena?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Benalmadena:

Vilka är de bästa dagsturerna från Benalmadena?

De bästa dagsturerna från Benalmadena:

Málaga

Benalmadena: Fler aktiviteter och sevärdheter

Benalmadena: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Benalmadena

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 6 597 omdömen

Vi hade en fantastisk dag med min dotter! Det var en spännande upplevelse. Vi reste i en bekväm buss och gick sedan i cirka 2 timmar i vacker natur. Vi var rädda eftersom du går på promenadvägen fäst vid bergsväggen och överallt finns stup men det är så spännande. Våra guider Rachel och Vivian var helt underbara. Jag kan varmt rekommendera denna resa om du inte är FÖR höjdrädd. Jag är så stolt över min 11-åriga dotter som var väldigt modig. Jag kommer definitivt tillbaka dit en dag.

Ett enkelt och bekvämt sätt att ta sig till Caminito del Rey. Med tydliga indikationer, och kontinuerlig övervakning av företaget på gjorda reservationer. Nöjd med de tjänster som tillhandahålls, med guiden, Paco bussföraren, den andra guiden på den lilla stigen... Rekommenderas helt

Fantastiskt upplägg, vacker natur och omvälvande upplevelse av hur naturen och människan kan interagera på ett märkligt och fantastiskt sätt. En upplevelse att få se staden som Ernest Hemingway och Orson Welles avgudade. Otroligt skicklig och inspirerande guide.

Väldigt bra, kunnig och glad guide. Bussen var bra och föraren körde lugnt och bra. Hade ett perfekt väder, inte speciellt varm samtidigt som det låg ett dis ovanför bergen.

So convenient with bus tour and guide. The guide at the Alambra was fantastically engaged and knowledgeable.