Saker att göra i
Benalmadena

Våra mest rekommenderade saker att göra i Benalmadena

Från Costa del Sol & Málaga: Guidad tur på Caminito del Rey

1. Från Costa del Sol & Málaga: Guidad tur på Caminito del Rey

Förbered dig på en dag med äventyr när du går på Caminito del Rey längs väggarna i El Chorro-ravinen i Málaga. Följ en guide på en säker stig, som leder till gångbron som går genom Desfiladero de Los Gaitanes. Börja dagen med upphämtning från en av de många mötesplatserna i Málaga och åk till Ardales. Du gör ett kort stopp i Ardales, en vit by, så att du kan äta frukost i lokalområdet innan du påbörjar aktiviteten. Återvänd till bussen och fortsätt  tills du når Caminito del Reys norra ingång. Vandra genom en smal lång tunnel för att nå de naturliga vandringslederna, som leder till kontrollstationen vid ravinernas entré. Få därefter en hjälm och lyssna på säkerhetsinstruktionerna. Få reda på vad du kan förvänta dig under vandringen. Din guide följer med dig i slutet av gruppen för att svara på dina frågor på vägen, medan du njuter av upplevelsen. Passera Gaitanes-ravinen, ett naturligt pass över kullarna som skiljer Málagas kustlinje från öarna, med Guadalhorce-floden i ravinens botten. Ge dig ut på en säker och bekväm vandring omgiven av ett hisnande landskap. El Caminito del Rey är efter många år av total övergivenhet nu en återuppbyggd stig som sträcker sig mellan två raviner och en stor dal. Efter att ha avslutat nedförsbacken från norr till söder når du utgången där din buss väntar. När gruppen är ombord på bussen återvänder du till Costa del Sol och släpps av vid din upphämtningsplats.

Från Málaga och Costa del Sol: Utflykt till Gibraltar

2. Från Málaga och Costa del Sol: Utflykt till Gibraltar

Din resa börjar när du möter din buss i centrala Málaga, nära El Corte Inglés, eller någon annanstans längs Costa del Sol. Därifrån tar ni en buss till Gibraltar, där ni reser i luftkonditionerad komfort komplett med fällbara säten. Under hela resan kommer din guide att ge dig information om intressanta saker att göra och se när du väl har anlänt till Gibraltar. När du har passerat genom tullen kommer din buss att köra in i Gibraltar innan du stannar i stadens centrum för att parkera på fritiden. Om du bokade det fullständiga alternativet för naturreservat, njut av en panoramatur över Gibraltar, besök platser som Gibraltarsundet och tillgång till det inre av St Michel-grottorna. Du kommer också att kunna se Barbary makaker vid Apes Den. Efter panoramaturen kan du njuta av ledig tid för lunch och utforska området för dess shopping och hotspots som Main Street, Casemates Square, Marina Bay eller Mediterranean Steps. Din buss kommer tillbaka på eftermiddagen och lämnar Gibraltar klockan 3:30.

Benalmadena: Båttur med delfinskådning

3. Benalmadena: Båttur med delfinskådning

Utforska vattnet i Benalmádena Coast och leta efter delfiner i deras naturliga livsmiljö. Du kan dyka i vattnet för en uppfriskande simning * eller koppla av på däcket medan du njuter av den fantastiska utsikten. Du kommer att avgå från Puerto Deportivo i Benalmádena och segla in i det öppna havet på jakt efter delfiner i deras naturliga livsmiljö. Under din resa har du gott om utrymme att sola på däcket eller så kan du stanna inomhus i skuggan. Om du vill kan du också köpa en drink i baren eller observera den marina faunan genom undervattensfönstren. När kaptenen har hittat den idylliska platsen för en simtur kan du hoppa i vattnet för att ta en uppfriskande simtur (om de maritima förhållandena tillåter det och efter kaptenens gottfinnande).

Costa del Sol och Malaga: Ronda och Setenil de las Bodegas

4. Costa del Sol och Malaga: Ronda och Setenil de las Bodegas

Efter att ha lämnat Costa del Sol och Malaga fortsätter vi längs en naturskön väg med lokal vegetation som apelsinträd, olivträd och korkek och den vita byn Ardales och Cuevas del Becerro. Ankomst till Setenil de las Bodegas, en av de vackraste och mest originella vita byarna i provinsen Cádiz. Utnyttja din fritid för att njuta av denna speciella stad. Besök husen som ligger inbäddade under klipporna i branten och slå dig ner för en kopp kaffe. I Ronda anländer du till busstationen innan du fortsätter till fots och njuter av en guidad tur under 1h30m av de viktigaste sevärdheterna, den här delen är valfri om du väljer det här alternativet. En promenad i den romantiska stadskärnan med sina kyrkor, minipalats och Spaniens äldsta tjurfäktningsarena erbjuder mycket att upptäcka. Detta besök inkluderar Casa Museo Don Bosco, ett gammalt palats med fantastiska trädgårdar med utsikt över Puente Nuevo Njut av den otroliga utsikten från Puente Nuevo, som korsar "Tajo" (klippan) på floden Guadalevin där du smakar ett spanskt vin på en terrass med en exklusiv utsikt över Tagusbron. Njut av fritiden för att utforska staden i din egen takt.

Benalmádena: Biljett till linbanan upp för berget Calamorro

5. Benalmádena: Biljett till linbanan upp för berget Calamorro

Boka en tur- och returbiljett till linbanan som tar dig från Benalmádena upp till toppen av berget Calamorro, 769 meter ovan havet. Njut av de oslagbara panoramavyerna, vandra iväg på några av promenadlederna, upptäck den lokala floran och faunan, och mycket mer. Stig in i din kabin och påbörja den tre kilometer långa stigningen uppför berget, som tar 15 minuter. Linbanan går upp och ner igen hela tiden och har plats för fyra personer per kabin. Njut först av vyerna över Arroyo de la Miel och Benalmádena Costa, som är två av de städer som utgör Benalmádena-regionen. När du åker högre uppför berget Calamorro ser du det vackra landskapet sprida ut sig framför dig. Beundra de storslagna vyerna över Benalmádena och Málagas kustlinje. Väl uppe på Calamorros topp finns det flera olika sätt du kan tillbringa din tid på. Vandra iväg på en av de sex olika vandringslederna genom Sierra de Benalmádena eller ägna lite tid åt att utforska Calamorrobergets klippor, där du finner en unik biologisk mångfald med många typiska växter från Medelhavsregionen.

Från Malaga: Dagsutflykt till Gibraltar och båttur med delfiner

6. Från Malaga: Dagsutflykt till Gibraltar och båttur med delfiner

Njut av resan längs Malaga och Costa del Sol på en sightseeingtur med buss medan du lyssnar på din guide som berättar anekdoter och kuriosa om denna brittiska koloni. Utforska Gibraltar på egen hand och segla sedan ut på Medelhavet på jakt efter de många delfiner som finns i området. Anländer till La Linea och korsar gränsen till Gibraltar. Njut av lite ledig tid att besöka Casemates Square och den botaniska trädgården i Alameda. Promenera genom Marina Bays, eller ta chansen att gå längs Main street. Följ anvisningarna i din guide för att komma till torget och hitta din väg till Gibraltars hamn för att gå ombord på din båt. När du är ombord, känn brisen och få syn på olika typer av valar som bor i området. Navigera i det lugna havet i ungefär en och en halv timme och hitta den plats där Medelhavet möter Atlanten. Sök efter delfiner här och få syn på deras majestät och intelligens och spela i vattnet. Guiden ombord kommer att berätta om de mest relevanta kuriositeterna och egenskaperna hos de arter som du stöter på, särdragen i sundet, förklarat Unesco World Biosphere Reserve. Efter rundturen har du återigen tid att fortsätta ditt besök i Gibraltar, där du kan ta tillfället i akt att äta lunch. Vi träffas på eftermiddagen för återresa till upphämtningsplatsen.

Torremolinos: Hästshow, middagsalternativ, drinkar och flamenco

7. Torremolinos: Hästshow, middagsalternativ, drinkar och flamenco

Upplev andalusisk kultur med en andalusisk hästshow på Club Hípico El Ranchito varje onsdag. Träffa hästarna i stallet innan du ser en balettföreställning som har framförts sedan 1992 med 20 hästar. Berika ditt besök med en valfri flamencoshow, workshop och middag med drycker (välj det sista alternativet). Upplevelsen börjar på ridcentret El Ranchito. Kom tidigt för att träffa hästarna och slå dig sedan ner på en plats under tak för att njuta av en show med spansk musik och koreografier av artister som visar en blandning av cowboymoves och gymnasiedressyr. Om du behöver transport kan du välja mellan olika upphämtningspunkter över Costa del Sol för hästshowen och alternativet med middag och live flamenco-show, om du behöver ytterligare information om kan du kontakta kundtjänst för att få mer hjälp. Om du väljer att delta i den valfria flamencoshowen, workshopen och måltiden fortsätter dagen på en lokal restaurang innan du tittar på flamencoshowen. Njut av en välkomstdrink följt av en middag med obegränsat antal drycker och andalusiska sånger som är typiska för regionen. Tänk på att det är olika platser och att du behöver en shuttlebus (tillgänglig vid utcheckningen) eller bil/taxi för att ta dig från en plats till en annan. I menyn för vuxna ingår zucchinikrämsoppa följt av fläskkött med sås, kycklingkebab marinerad på andalusiskt vis, potatis på spanskt vis och en sallad. En säsongsbetonad dessert, bröd och obegränsat med drycker ingår också (rött vin, vitt vin, sangria, läsk och mineralvatten). För barn börjar middagen med en zucchinikrämsoppa, sedan en hamburgare, pommes frites och marinerad kyckling shashlik med andalusiska kryddor. En säsongsbetonad dessert samt obegränsat med läsk och mineralvatten ingår också. Efter middagen avslutas dagen med en 1-timmes dansföreställning av flamencoshowkompaniet Jose Lucena, inklusive en fantastisk flamenco-workshop.

Från Costa del Sol eller Malaga: Granada och Alhambra Tour

8. Från Costa del Sol eller Malaga: Granada och Alhambra Tour

Denna utflykt från Málaga kommer att leda oss till att upptäcka kärnan i Granada, en av de mest bländande pärlorna i Andalusien, erbjuder mycket mer än den världsberömda Alhambra, det mest betydande palatset med arabiskt inflytande i Europa. Du kan välja att bli hämtad från en av de olika upphämtningsplatserna i Costa del Sol eller Malaga vid den angivna tiden. Njut av en naturskön bilresa på cirka 2 timmar och en halv över Málagas bergskedja för att nå den historiska staden Granada. När du anländer till Granada har du fri tid att utforska Albaicíns smala kullerstensgator, vitkalkade hus och charmiga torg och Granadas stadskärna, till exempel att promenera längs Paseo de los Tristes vid Darro-floden och besöka Carmen de los Mártires trädgårdar. Om du väljer standardturen kan du stanna till vid utsiktsplatsen Mirador de San Nicolás och njuta av en av de mest fantastiska vyerna över Alhambra med Sierra Nevada-bergen i bakgrunden, en ikonisk bild som får alla besökare att tappa andan. Alhambra är det mest besökta monumentet i Spanien och ett viktigt stopp för alla som besöker Granada från Malaga. Om du väljer alternativet med Alhambra-biljetter har du två alternativ. Komplett rundtur i Alhambra och Generalife med en officiell guide, inklusive Nasridpalatset, Karl V:s palats, Generalifepalatset, Generalifeträdgårdarna, Palatins arkeologiska område och Partals och Yusuf III:s palats och trädgårdar. Viktig rundtur i Alhambra och Generalife med en officiell guide, inklusive Medina och Alcazaba, Karl V: s palats, Generalife-palatset, Generalife-trädgårdarna, Palatine arkeologiska område, Partal-palatset och trädgårdarna och Yusuf III: s palats. Denna tur inkluderar inte Nasrid-palatsen. Efter fritiden eller Alhambra-besöket samlas ni igen som en hel grupp och återvänder till Costa del Sol där turen avslutas.

Benalmadena: Selwo Marina inträdesbiljett

9. Benalmadena: Selwo Marina inträdesbiljett

Förälska dig i de dussintals djurarter som bor i Selwo Marina med den här inträdesbiljetten. Besök fem olika områden: Det finns tre olika områden: Isön, Antillerna, Hollow, Amazonas och Tropikerna. På Isön kan du besöka Andalusiens första ispingvinarium och upptäcka unika pingvinarter som kungspingvinen från Patagonien. Efteråt reser du till Karibien i Antillerna. Observera delfiner, sjölejon och till och med färgglada flamingos. I Hollow- och Amazonasområdena kan du bevittna livsmiljön i Amazonas flodbäcken. I Hollow kan du njuta av exotiska fåglars flygning, till exempel araar och kakaduor, medan du i Amazonas kan beundra reptiler, amfibier och tropiska fiskar. Avslutar du ditt besök i den tropiska zonen, kan du avsluta det med att besöka den tropiska zonen. Där kan du möta exotiska arter som den slående scharlakansröda ibisen eller den vithuvade saki, en primat som är infödd i Asien och som utmärker sig för sin päls.

Benalmádena och Fuengirola: Tur och retur med färja

10. Benalmádena och Fuengirola: Tur och retur med färja

Åk från den arkitektoniskt imponerande Benalmádena-hamnen eller den eleganta hamnen i Fuengirola på en färjetur som visar den andalusiska kusten i all sin prakt. Åk på en tur och retur-båttur mellan Benalmádena och Fuengirola. Njut av utsikten över Benalmádena Pueblo, som är en av de många charmiga vita byarna du kan se utspridda över hela Costa del Sol. Att upptäcka Fuengirola är ett måste för de som älskar märkeskläder, butiker och pittoreska marknader som ger dig en känsla av den lokala kulturen. Stig ombord denna nöjeskryssning för pittoresk panoramautsikt över kusten och de lokala sevärdheterna.

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Benalmadena

Från Costa del Sol & Málaga: Guidad tur på Caminito del Rey

Från Costa del Sol & Málaga: Guidad tur på Caminito del Rey

Förbered dig på en dag med äventyr när du går på Caminito del Rey längs väggarna i El Chorro-ravinen i Málaga. Följ en guide på en säker stig, som leder till gångbron som går genom Desfiladero de Los Gaitanes. Börja dagen med upphämtning från en av de många mötesplatserna i Málaga och åk till Ardales. Du gör ett kort stopp i Ardales, en vit by, så att du kan äta frukost i lokalområdet innan du påbörjar aktiviteten. Återvänd till bussen och fortsätt  tills du når Caminito del Reys norra ingång. Vandra genom en smal lång tunnel för att nå de naturliga vandringslederna, som leder till kontrollstationen vid ravinernas entré. Få därefter en hjälm och lyssna på säkerhetsinstruktionerna. Få reda på vad du kan förvänta dig under vandringen. Din guide följer med dig i slutet av gruppen för att svara på dina frågor på vägen, medan du njuter av upplevelsen. Passera Gaitanes-ravinen, ett naturligt pass över kullarna som skiljer Málagas kustlinje från öarna, med Guadalhorce-floden i ravinens botten. Ge dig ut på en säker och bekväm vandring omgiven av ett hisnande landskap. El Caminito del Rey är efter många år av total övergivenhet nu en återuppbyggd stig som sträcker sig mellan två raviner och en stor dal. Efter att ha avslutat nedförsbacken från norr till söder når du utgången där din buss väntar. När gruppen är ombord på bussen återvänder du till Costa del Sol och släpps av vid din upphämtningsplats.

Från Málaga och Costa del Sol: Utflykt till Gibraltar

Från Málaga och Costa del Sol: Utflykt till Gibraltar

Din resa börjar när du möter din buss i centrala Málaga, nära El Corte Inglés, eller någon annanstans längs Costa del Sol. Därifrån tar ni en buss till Gibraltar, där ni reser i luftkonditionerad komfort komplett med fällbara säten. Under hela resan kommer din guide att ge dig information om intressanta saker att göra och se när du väl har anlänt till Gibraltar. När du har passerat genom tullen kommer din buss att köra in i Gibraltar innan du stannar i stadens centrum för att parkera på fritiden. Om du bokade det fullständiga alternativet för naturreservat, njut av en panoramatur över Gibraltar, besök platser som Gibraltarsundet och tillgång till det inre av St Michel-grottorna. Du kommer också att kunna se Barbary makaker vid Apes Den. Efter panoramaturen kan du njuta av ledig tid för lunch och utforska området för dess shopping och hotspots som Main Street, Casemates Square, Marina Bay eller Mediterranean Steps. Din buss kommer tillbaka på eftermiddagen och lämnar Gibraltar klockan 3:30.

Benalmadena: Båttur med delfinskådning

Benalmadena: Båttur med delfinskådning

Utforska vattnet i Benalmádena Coast och leta efter delfiner i deras naturliga livsmiljö. Du kan dyka i vattnet för en uppfriskande simning * eller koppla av på däcket medan du njuter av den fantastiska utsikten. Du kommer att avgå från Puerto Deportivo i Benalmádena och segla in i det öppna havet på jakt efter delfiner i deras naturliga livsmiljö. Under din resa har du gott om utrymme att sola på däcket eller så kan du stanna inomhus i skuggan. Om du vill kan du också köpa en drink i baren eller observera den marina faunan genom undervattensfönstren. När kaptenen har hittat den idylliska platsen för en simtur kan du hoppa i vattnet för att ta en uppfriskande simtur (om de maritima förhållandena tillåter det och efter kaptenens gottfinnande).

Costa del Sol och Malaga: Ronda och Setenil de las Bodegas

Costa del Sol och Malaga: Ronda och Setenil de las Bodegas

Efter att ha lämnat Costa del Sol och Malaga fortsätter vi längs en naturskön väg med lokal vegetation som apelsinträd, olivträd och korkek och den vita byn Ardales och Cuevas del Becerro. Ankomst till Setenil de las Bodegas, en av de vackraste och mest originella vita byarna i provinsen Cádiz. Utnyttja din fritid för att njuta av denna speciella stad. Besök husen som ligger inbäddade under klipporna i branten och slå dig ner för en kopp kaffe. I Ronda anländer du till busstationen innan du fortsätter till fots och njuter av en guidad tur under 1h30m av de viktigaste sevärdheterna, den här delen är valfri om du väljer det här alternativet. En promenad i den romantiska stadskärnan med sina kyrkor, minipalats och Spaniens äldsta tjurfäktningsarena erbjuder mycket att upptäcka. Detta besök inkluderar Casa Museo Don Bosco, ett gammalt palats med fantastiska trädgårdar med utsikt över Puente Nuevo Njut av den otroliga utsikten från Puente Nuevo, som korsar "Tajo" (klippan) på floden Guadalevin där du smakar ett spanskt vin på en terrass med en exklusiv utsikt över Tagusbron. Njut av fritiden för att utforska staden i din egen takt.

Benalmádena: Biljett till linbanan upp för berget Calamorro

Benalmádena: Biljett till linbanan upp för berget Calamorro

Boka en tur- och returbiljett till linbanan som tar dig från Benalmádena upp till toppen av berget Calamorro, 769 meter ovan havet. Njut av de oslagbara panoramavyerna, vandra iväg på några av promenadlederna, upptäck den lokala floran och faunan, och mycket mer. Stig in i din kabin och påbörja den tre kilometer långa stigningen uppför berget, som tar 15 minuter. Linbanan går upp och ner igen hela tiden och har plats för fyra personer per kabin. Njut först av vyerna över Arroyo de la Miel och Benalmádena Costa, som är två av de städer som utgör Benalmádena-regionen. När du åker högre uppför berget Calamorro ser du det vackra landskapet sprida ut sig framför dig. Beundra de storslagna vyerna över Benalmádena och Málagas kustlinje. Väl uppe på Calamorros topp finns det flera olika sätt du kan tillbringa din tid på. Vandra iväg på en av de sex olika vandringslederna genom Sierra de Benalmádena eller ägna lite tid åt att utforska Calamorrobergets klippor, där du finner en unik biologisk mångfald med många typiska växter från Medelhavsregionen.

Från Malaga: Dagsutflykt till Gibraltar och båttur med delfiner

Från Malaga: Dagsutflykt till Gibraltar och båttur med delfiner

Njut av resan längs Malaga och Costa del Sol på en sightseeingtur med buss medan du lyssnar på din guide som berättar anekdoter och kuriosa om denna brittiska koloni. Utforska Gibraltar på egen hand och segla sedan ut på Medelhavet på jakt efter de många delfiner som finns i området. Anländer till La Linea och korsar gränsen till Gibraltar. Njut av lite ledig tid att besöka Casemates Square och den botaniska trädgården i Alameda. Promenera genom Marina Bays, eller ta chansen att gå längs Main street. Följ anvisningarna i din guide för att komma till torget och hitta din väg till Gibraltars hamn för att gå ombord på din båt. När du är ombord, känn brisen och få syn på olika typer av valar som bor i området. Navigera i det lugna havet i ungefär en och en halv timme och hitta den plats där Medelhavet möter Atlanten. Sök efter delfiner här och få syn på deras majestät och intelligens och spela i vattnet. Guiden ombord kommer att berätta om de mest relevanta kuriositeterna och egenskaperna hos de arter som du stöter på, särdragen i sundet, förklarat Unesco World Biosphere Reserve. Efter rundturen har du återigen tid att fortsätta ditt besök i Gibraltar, där du kan ta tillfället i akt att äta lunch. Vi träffas på eftermiddagen för återresa till upphämtningsplatsen.

Torremolinos: Hästshow, middagsalternativ, drinkar och flamenco

Torremolinos: Hästshow, middagsalternativ, drinkar och flamenco

Upplev andalusisk kultur med en andalusisk hästshow på Club Hípico El Ranchito varje onsdag. Träffa hästarna i stallet innan du ser en balettföreställning som har framförts sedan 1992 med 20 hästar. Berika ditt besök med en valfri flamencoshow, workshop och middag med drycker (välj det sista alternativet). Upplevelsen börjar på ridcentret El Ranchito. Kom tidigt för att träffa hästarna och slå dig sedan ner på en plats under tak för att njuta av en show med spansk musik och koreografier av artister som visar en blandning av cowboymoves och gymnasiedressyr. Om du behöver transport kan du välja mellan olika upphämtningspunkter över Costa del Sol för hästshowen och alternativet med middag och live flamenco-show, om du behöver ytterligare information om kan du kontakta kundtjänst för att få mer hjälp. Om du väljer att delta i den valfria flamencoshowen, workshopen och måltiden fortsätter dagen på en lokal restaurang innan du tittar på flamencoshowen. Njut av en välkomstdrink följt av en middag med obegränsat antal drycker och andalusiska sånger som är typiska för regionen. Tänk på att det är olika platser och att du behöver en shuttlebus (tillgänglig vid utcheckningen) eller bil/taxi för att ta dig från en plats till en annan. I menyn för vuxna ingår zucchinikrämsoppa följt av fläskkött med sås, kycklingkebab marinerad på andalusiskt vis, potatis på spanskt vis och en sallad. En säsongsbetonad dessert, bröd och obegränsat med drycker ingår också (rött vin, vitt vin, sangria, läsk och mineralvatten). För barn börjar middagen med en zucchinikrämsoppa, sedan en hamburgare, pommes frites och marinerad kyckling shashlik med andalusiska kryddor. En säsongsbetonad dessert samt obegränsat med läsk och mineralvatten ingår också. Efter middagen avslutas dagen med en 1-timmes dansföreställning av flamencoshowkompaniet Jose Lucena, inklusive en fantastisk flamenco-workshop.

Från Costa del Sol eller Malaga: Granada och Alhambra Tour

Från Costa del Sol eller Malaga: Granada och Alhambra Tour

Denna utflykt från Málaga kommer att leda oss till att upptäcka kärnan i Granada, en av de mest bländande pärlorna i Andalusien, erbjuder mycket mer än den världsberömda Alhambra, det mest betydande palatset med arabiskt inflytande i Europa. Du kan välja att bli hämtad från en av de olika upphämtningsplatserna i Costa del Sol eller Malaga vid den angivna tiden. Njut av en naturskön bilresa på cirka 2 timmar och en halv över Málagas bergskedja för att nå den historiska staden Granada. När du anländer till Granada har du fri tid att utforska Albaicíns smala kullerstensgator, vitkalkade hus och charmiga torg och Granadas stadskärna, till exempel att promenera längs Paseo de los Tristes vid Darro-floden och besöka Carmen de los Mártires trädgårdar. Om du väljer standardturen kan du stanna till vid utsiktsplatsen Mirador de San Nicolás och njuta av en av de mest fantastiska vyerna över Alhambra med Sierra Nevada-bergen i bakgrunden, en ikonisk bild som får alla besökare att tappa andan. Alhambra är det mest besökta monumentet i Spanien och ett viktigt stopp för alla som besöker Granada från Malaga. Om du väljer alternativet med Alhambra-biljetter har du två alternativ. Komplett rundtur i Alhambra och Generalife med en officiell guide, inklusive Nasridpalatset, Karl V:s palats, Generalifepalatset, Generalifeträdgårdarna, Palatins arkeologiska område och Partals och Yusuf III:s palats och trädgårdar. Viktig rundtur i Alhambra och Generalife med en officiell guide, inklusive Medina och Alcazaba, Karl V: s palats, Generalife-palatset, Generalife-trädgårdarna, Palatine arkeologiska område, Partal-palatset och trädgårdarna och Yusuf III: s palats. Denna tur inkluderar inte Nasrid-palatsen. Efter fritiden eller Alhambra-besöket samlas ni igen som en hel grupp och återvänder till Costa del Sol där turen avslutas.

Benalmadena: Selwo Marina inträdesbiljett

Benalmadena: Selwo Marina inträdesbiljett

Förälska dig i de dussintals djurarter som bor i Selwo Marina med den här inträdesbiljetten. Besök fem olika områden: Det finns tre olika områden: Isön, Antillerna, Hollow, Amazonas och Tropikerna. På Isön kan du besöka Andalusiens första ispingvinarium och upptäcka unika pingvinarter som kungspingvinen från Patagonien. Efteråt reser du till Karibien i Antillerna. Observera delfiner, sjölejon och till och med färgglada flamingos. I Hollow- och Amazonasområdena kan du bevittna livsmiljön i Amazonas flodbäcken. I Hollow kan du njuta av exotiska fåglars flygning, till exempel araar och kakaduor, medan du i Amazonas kan beundra reptiler, amfibier och tropiska fiskar. Avslutar du ditt besök i den tropiska zonen, kan du avsluta det med att besöka den tropiska zonen. Där kan du möta exotiska arter som den slående scharlakansröda ibisen eller den vithuvade saki, en primat som är infödd i Asien och som utmärker sig för sin päls.

Benalmádena och Fuengirola: Tur och retur med färja

Benalmádena och Fuengirola: Tur och retur med färja

Åk från den arkitektoniskt imponerande Benalmádena-hamnen eller den eleganta hamnen i Fuengirola på en färjetur som visar den andalusiska kusten i all sin prakt. Åk på en tur och retur-båttur mellan Benalmádena och Fuengirola. Njut av utsikten över Benalmádena Pueblo, som är en av de många charmiga vita byarna du kan se utspridda över hela Costa del Sol. Att upptäcka Fuengirola är ett måste för de som älskar märkeskläder, butiker och pittoreska marknader som ger dig en känsla av den lokala kulturen. Stig ombord denna nöjeskryssning för pittoresk panoramautsikt över kusten och de lokala sevärdheterna.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Benalmadena

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Benalmadena?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Benalmadena:

Sevärdheterna i Benalmadena du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Benalmadena?

De bästa dagsturerna från Benalmadena:

Se alla dagsturer från Benalmadena på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Benalmadena

Att göra i Benalmadena

Städer i Spanien

Benalmadena: Fler aktiviteter och sevärdheter

Benalmadena: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Benalmadena

Samlat omdöme

4.5
(6 597 recensioner)

Hämtas i tid med buss. Gränskontrollen gick snabbt. Information gavs på bussen (högtalarna var verkligen extremt högljudda) och biljetter till rockturnén erbjöds igen. Jag bestämde mig för att inte göra rockturen och gick själv till linbanan från mötesplatsen (i Gibraltar). Kanske hade jag bara tur, men jag behövde inte vänta länge på en fredag (3 minuter tills jag fick min biljett och ytterligare 10-15 minuter tills jag var i gondolen). Jag betalade 44,50 euro för linbanan (endast upp) och alla attraktioner på berget. Väl uppe på toppen kunde jag njuta av den underbara utsikten och sedan bege mig iväg i min egen takt. Det var definitivt sevärt och helt tillräckligt (för mig) tidsmässigt. Totalt spenderade jag ca 3 timmar på berget (inklusive väntan + linbana + flera korta pauser) och hade till och med tid över. Slutsats: Det är värt det! Jag kan inte bedöma rockturnén, men det går definitivt att göra det ensam!

Allt var välorganiserat, från morgonhämtning till avlämning. Irene gav utmärkt information på bussen om Gibraltars historia etc. Turnébussen för att se aporna och utsiktspunkterna var mycket intressant. Gibraltars centrum var vackert. Jag rekommenderar det.

Utflykten var mycket bra. Å andra sidan är vi missnöjda. Du debiterade mig 357,72 USD CAN även om priset på min bokning tydligt angavs 256,24 USD CAN. Vi begär ersättning för mellanskillnaden.

Allt organiserades mycket effektivt och professionellt. Guiden Jorge var väldigt trevlig, hjälpsam, kommunikativ och rolig :). Applåder till föraren - Kemal för säker körning.

Reseguiden var mycket trevlig, informerade oss tydligt om reseplan och attraktioner. Vi såg essensen av Giblartar, inklusive berömda apor.