Belfast
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Belfast

Se alla upplevelser i Belfast

Toppsevärdheter i Belfast

De tio bästa sakerna att se och göra i Belfast

Belfasts gator är bräddfulla av kulturella sevärdheter, konst och arkitektur, och genomsyras av både ljus och mörk historia. Lägg till det en spännande musikscen som kommer hålla dig på fötter ända in på småtimmarna!

Ulsters museum

Det bästa med detta toppmuseum är nog ändå Armadarummet som stoltserar med vraket från Girona 1558 samt guld, skatter och personliga förmål från den spanska armadans skepp.

Belfast City Hall

Belfast City Hall

Denna stora nybarockbyggnad ligger där den gamla linnemarknaden höll till på 1800-talet. På St. Patrick's Day och andra festliga dagar riktas färgglada strålkastare mot fasaden. För en bra utsikt över staden rekommenderar vi en tur med pariserhjulet Belfast Wheel alldeles intill.

Belfast Castle

Belfast Castle

Båda de föregående slotten uppe på Cave Hill hade brunnit ned, men skam den som ger sig. 1811 beordrade den tredje markisen av Donegall att ett nytt slott skulle uppföras på platsen, och det har stått där sedan färdigställandet 1870.

St Anne's Cathedral

St Anne's Cathedral

Katedralbygget påbörjades 1899 men blev inte klart förrän 1981. 2006 lade man dessutom till hoppets spira som blickar ned från fyrtio meters höjd. Inne i katedralen finns utsökta mosaiker och vackra färgade glasfönster.

Grand Opera House
Foto: William Murphy@flickr CC BY-SA 2.0)

Grand Opera House

Belfasts operahus öppnade 1895 och bjuder på opera, konserter och musikaler. Under orosåren då konflikten på Nordirland utspelade sig skadades byggnaden av bomber 1991 och 1993, men nu har den renoverats och blivit vackrare än någonsin.

Botaniska trädgården

Botaniska trädgården

Belfasts botaniska trädgård anlades 1828 men var privat ända fram till 1895. Särskilt slående är Palmhuset med sin järngjutningar och glaskonstruktioner.

Sir Thomas och Lady Dixon Park

Lady Dixon byggde parken till sin makes minne 1959. Där finns 40 000 rosor och en särskild trädgård tillägnad Diana, prinsessan av Wales. Varje sommar arrangerar parken Rose Week, där rosor firas med diverse aktiviteter och festligheter i dagarna sju.

Belfast Waterfront Hall

Belfast Waterfront Hall

Det stora auditoriet ger bland annat opera- och musikalföreställningar och rymmer upp till 2 000 besökare. Det kopparbeklädda taket kommer med tiden att ärgas och anta samma gröna färg som taken på Stadshuset och de andra byggnaderna runt omkring.

The Odyssey

The Odyssey

Nordirlands främsa arena för sport, konserter och komediföreställningar ligger i Belfasts Titanic-kvarter och består av SSE Arena, Odyssey Pavilion och W5.

Carrickfergus Castle

Carrickfergus Castle

En halvtimmes resa från innerstan ligger det normandiska slottet Carrickfergus Castle, som har stått på Belfast Loughs strand i över 800 år nu. En guidad tur tar dig tillbaka till dess medeltida historia.

Planera ditt besök i Belfast

Hur länge ska jag stanna?

På en fyradagarstur hinner du besöka alla Belfasts främsta sevärdheter i lugn och ro, och få en känsla för stadens rytm. Lägg till ett par dagar extra om du tänkt göra dagsutflykter till platser utanför Belfast, såsom Carrickfergus Castle och Giant's Causeway.

Ta sig runt

"Det är lätt att ta sig runt i centrala Belfast, och de främsta sevärdheterna ligger på promenadavstånd från varandra. Bussarna kallas Metro och går kl. 06.00-23.00, med Donegall Square som knytpunkt. Taxi är också ett alternativ, om du skulle missa sista bussen och inte vill gå till fots.
Till Carrickfergus tar det 30 minuter med bil, och lika lång tid tar tågen som avgår från Belfasts centralstation en gång i halvtimmen."

Var ska jag bo i Belfast?

Bo i centrala Belfast, till exempel i Cathedral Quarter som myllrar av konst, restauranger, pubar och nattliv. Queen's Quarter har dessutom en trevlig kafé- och shoppingkultur.

Praktisk information

 • Språk
  Engelska, irisk gäliska och Ulsterskotska
 • Valuta
  Brittiska pund (GBP)
 • Tidszon
  UTC (+00:00)
 • Landskod
  +44
 • Bäst tid att åka
  Högsäsongen varar från maj till september. Då är vädret varmt och marknader, karnevaler och annat är i full gång. Kom i början eller slutet av säsongen om du vill ha sommarväder men undvika trängsel.

Att göra i Belfast

De mest populära sevärdheterna i Belfast

Städer i Storbritannien

Alla saker att se i Belfast

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Belfast? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Belfast

Trevlig tur med många spännande naturupplevelser

Väl genomförd tur med en väldigt pratglad guide/chaufför. Turen började och avslutades helt enligt tidsplan. Det fanns relativt gott om tid avsatt vid varje sevärdhet för att på egen hand utforska. Att det sedan var dåligt väder just den dagen, och visa delmoment var inställda, kan ju inte arrangören lastas för. Det enda mindre bra var att man på grund av resans upplägg och val av lunchplats, kunde känna sig "tvingad" att delta i lunchen, (extrakostnad). Men det var å andra sidan gott och trevligt, så det var i slutändan en ganska positiv upplevelse det också

Både mycket intressant & lite skrämmande.

Att stadsdelar fortfarande idag skiljs åt av murar och stängsel är skrämmande, samtidigt som det är mycket intressant och spännande att ha varit där. Dessutom Titanicvarvet, fängelset och de många fantastiska väggmålningarna gjorde att resan blev mycket uppskattad.

Belfast: heldagstur med Titanic Belfast från Dublin Omdöme från: Björn Gunnar, 2017-06-26

Mycket trevlig guide och tur, kan rekommenderas !

Vi hade otur med vädret men annars var det en härlig tur med fin natur och vyer. Tiden på Bushmills var för kort med tanke på vädret men guiden var trevlig och rolig.

Underbara vyer, vältalig och rolig guide.

Lång resa som kändes kortare än den var för man fick uppleva saker och själv ta sig till de olika utsikterna. Repbron var både läskig och spännande!

Från Dublin: Giants Causeway och Carrick-a-rede repbro Omdöme från: Jessica, 2018-08-24