Battistero di San Giovanni

Battistero di San Giovanni: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Siena: Katedralen Complex Pass med audioguide (OPA SI PASS)

1. Siena: Katedralen Complex Pass med audioguide (OPA SI PASS)

Få ut det mesta av din tid vid Siena Duomo med en inkluderande biljett som ger dig tillgång till alla områden utom taket. Upptäck anläggningens historia när du lyssnar på informativa kommentarer i den medföljande audioguiden. Gå in i Duomo och beundra dess storslagna skala när du promenerar längs mosaikgolvet i marmor. Beundra skulpturer som Herodes fest av Donatello och St Paul av Michaelangelo bland andra konstverk som är prickade runt katedralen. Besök Baptistery of San Giovanni inom Duomo för att förundras över den fantastiska dopfunten. Härifrån, gå ner i kryptan, de underjordiska kvarteren som förblev dolda i mer än sju århundraden. Sedan promenerar du genom Piccolomini-biblioteket och tittar upp på de livliga och färgglada freskerna som pryder dess väggar. Beundra det fantastiska arbetet av Pinturicchio, som skildrar tio episoder från påven Pius II: s liv. Tillgång till Museo dell'Opera som rymmer ett urval av arkeologiska fragment och konstverk som en gång var en del av katedralen. Se en mängd gotiska skulpturer av Giovanni Pisano och målningar av Ambrogio och Pietro Lorenzetti. . Gå in i Oratory of San Bernardino för att beundra samlingen av Diocesan Museum of Religious Art, med dess kärna i det övre oratoriska kapellet. Upptäck en mängd olika Siennese-målningar från mellan 13- och 18-talet. Avsluta ditt besök i komplexet med en klättring upp till utsiktspunkten Facciatone. Låt dig förtrollas av den oförglömliga utsikten över staden Siena och de vackra böljande kullarna på den toskanska landsbygden.

Florens: Smågruppstur till Duomo och Brunelleschis kupol

2. Florens: Smågruppstur till Duomo och Brunelleschis kupol

Följ med din guide på en omfattande rundtur i Duomo-komplexet i Florens, där du får se de viktigaste landmärkena i hjärtat av den toskanska huvudstadens religiösa centrum. Gå in i katedralen Santa Maria del Fiore från en separat linje för små grupper. Förundras över den hisnande konsten och arkitekturen. Lär dig mer om historien och betydelsen av detta ikoniska landmärke. Upptäck dess hemligheter och dolda pärlor tillsammans med en expertguide. Få prioriterad tillgång till det åttkantiga dopkapellet S:t Johannes i Florens, känt för sitt magnifika tak i gyllene mosaik och sina slående bronsdörrar som kallas Paradisets portar. Beundra det intrikata lättnadsarbetet på de dekorativa panelerna. Utforska det magnifika Duomo-museet i Florens, hem till en imponerande samling av ovärderlig konst och artefakter från stadens rika historia. Med din kunniga guide kan du upptäcka fascinerande utställningar som den ursprungliga träställningen som användes för att bygga den ikoniska kupolen. Se Donatellos hisnande skulpturer och de berömda paradisportarna från Baptistery. Ta dig tid att beundra Michelangelos Pietà och andra otroliga konstverk medan du lär dig om deras historia och betydelse från din expertguide. Med dina tidsbestämda biljetter har du förtur till de 463 trappstegen i den berömda Brunelleschi-kupolen, höjdpunkten i Florens katedralkomplex. När du stiger upp, förundras över den 150 fot breda välvda strukturen som är konstruerad 180 fot över marken utan byggnadsställningar. Inuti, uppskatta de fantastiska freskerna av den sista domen av Giorgio Vasari och Federico Zuccari, som anses vara bland de största frescomålningarna i världen. På toppen av kupolen kan du njuta av den bästa upplevelsen i staden med hisnande utsikt över Toscana och Florens. Ditt Brunelleschi-pass ger dig möjlighet att utforska alla delar av Duomo-komplexet.

Siena: Höjdpunkter - självguidad sökjakt och stadsrundtur

3. Siena: Höjdpunkter - självguidad sökjakt och stadsrundtur

Lär känna Siena i din egen takt på den här interaktiva vandringsturen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med stadens viktigaste sevärdheter och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. Lös pussel utanför tio sevärdheter i Siena. Följ ledtrådar vid varje attraktion för att hitta din nästa destination. Njut av utmaningen att använda logik, fantasi, observation och laganda för att slutföra spelet. Känn tillfredsställelsen när du löser varje gåta. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. Har friheten att pausa eller återuppta rundturen när du vill. Beundra staden i din egen takt. Upptäck intressant information och fakta om staden. Ta så många bilder som du vill. Starta din rundtur från den mycket fotograferade Duomo. Besök det unika Johannesdopet med sin fasad som fortfarande är under uppbyggnad, du kommer fortfarande att stöta på den berömda kullen med Palazzo Piccolominis imponerande utseende. Ta en bild av det lilla centrala torget Loggia del Papa och låt dig gå vilse i Torre del Mangia, som när det byggdes var ett av de högsta sekulära tornen i det medeltida Italien. Besök det hisnande Palazzo Pubblico och gå förbi Palazzo Buonsignori med sina unika och världsberömda utställningar. Visa utställningarna på Santa Maria della Scala, som en gång var ett viktigt stadssjukhus som ägnade sig åt att ta hand om övergivna barn, fattiga, sjuka och pilgrimer. Promenera på Piazza del Campo, som anses vara ett av de största medeltida torgen i hela Europa.

Från Rom: Florens & Toscana dagstur med höghastighetståg

4. Från Rom: Florens & Toscana dagstur med höghastighetståg

Halvera restiden till Florens när du reser med höghastighetståg och få ut det mesta av en oförglömlig dagstur där du utforskar renässansens vagga och hem för konstnärliga genier som Michelangelo, Dante, da Vinci, Machiavelli och Galileo. När du kliver av tåget möter du din lokala expertguide och ger dig ut på en vandringstur för att avslöja Florens stora skönhet och dess rika historia. Hör berättelser om Medicis ambitioner, girighet och makt och om dem som vågade konspirera mot dem när du promenerar på Florens charmiga gator. Passera berömda landmärken som Florens Duomo, Brunelleschis magnifika kupol och Johannes dopkapell, prytt med sina berömda "Paradisets portar". Se Piazza della Signoria, Florens politiska hjärta, där en kopia av Michelangelos världsberömda Davidstaty står. På väg mot floden Arno kan du strosa förbi Uffizi-museet och se den berömda Vasarikorridoren, en 1 km lång bro som byggdes för att förbinda Medici-residenset med Uffizierna. Efter en fotopaus för att ta fantastiska bilder av den berömda Ponte Vecchio avslutas er vandringstur i Florens. Efter stadsvandringen i Florens kan du välja mellan följande alternativ: Fri tid i Florens: Njut av 5,5 timmars fritid - ät en lunch och vandra sedan runt i magnifika Florens på egen hand innan du beger dig till stationen för din återresa till Rom. Om det finns möjlighet, boka ett besök för att se Michelangelos mest värdefulla skulptur: David som ligger i Accademia Museum. OR Vinprovning i Toscana och San Gimignano: Njut av en vinprovning och lunch på en familjedriven toskansk vingård följt av ett besök i San Gimignano Luta dig tillbaka, koppla av och njut av landskapet medan du kryssar genom de perfekt välskötta kullarna i Toscana och anländer till en oberoende vingård med utsikt över de medeltida tornen i San Gimignano. Se hur gamla vinframställningstraditioner har införlivats i den moderna produktionen av dagens högt värderade viner. Lär dig lite vinlingo, t.ex. vad initialerna DOCG betyder och vad som klassificerar ett vin som "Super-Tuscan". Lär dig den fascinerande historien om denna familjedrivna vingård under en intim provningsupplevelse. Varje vin serveras tillsammans med lokala charkuterier, ostar, bröd och naturligtvis extra jungfruolivolja som produceras på gården. Vin- och matprovningen avslutas med en förstarätters lunch. Sist men inte minst på denna toskanska semester är ett besök i den förtrollande staden San Gimignano. På fritiden kan du beundra de 14 kvarvarande medeltida tornen, de typiska toskanska kullerstensgatorna, hantverksbutikerna och naturligtvis gelateriorna. Från San Gimignano återvänder du till Florens tågstation för din höghastighetsresa tillbaka till Rom.

Siena: Självguidad audio-vandring: Stadens höjdpunkter

5. Siena: Självguidad audio-vandring: Stadens höjdpunkter

Ta dig fram genom Sienas bländande labyrint av smala kullerstensgator samtidigt som du tar del av dess fascinerande och färgstarka historia på den här självguidade audioturen. Siena grundades som en etruskisk bosättning och hade år 1100 blivit en mäktig stadsstat tack vare sin starka militär och blomstrande bank- och handelsindustri. Under de följande århundradena blev Republiken Siena ett viktigt centrum för medeltida och renässansens konst och vetenskap, och påverkade konstnärer i hela Italien och Europa. På den här turen får du lära dig mer om stadens historia och se några av dess mest ikoniska sevärdheter. Din vandring börjar på Sienas berömda 1200-talspiazza del Campo, det fantastiska huvudtorget, där det berömda hästloppet Palio fortfarande hålls två gånger om året under sommaren. Här kommer jag att beskriva stadens rika historia, dela med mig av anekdoter och peka ut torgets huvudattraktioner, inklusive Palazzo Pubblico, Sienas stadshus, med sitt majestätiska klocktorn. Därifrån slingrar ni er genom den gamla staden och gör ett kort stopp utanför världens äldsta bankhuvudkontor, banken Monte dei Paschi di Siena, som grundades 1472. Du kommer att se flera magnifika utsiktspunkter innan du slutar framför Domkyrkan, ett av de mest imponerande exemplen på italiensk gotisk arkitektur i Italien.

Florens: Guidad tur till torget och museet i Duomo

6. Florens: Guidad tur till torget och museet i Duomo

Insätt nya utsiktspunkter i Florens tillsammans med din guide. Se katedraler och mosaiker från århundraden tillbaka och klättra sedan upp i Giottos klocktorn för den ultimata utsikten över staden. Först upptäcker du skönheten i katedralen Santa Maria del Fiore under ett exklusivt äventyr. Beundra den gotiska kyrkan från 1200-talet från utsidan, en pärla i florentinsk arkitektur och som nu anses vara den fjärde största kyrkan i Europa. Därefter får du reda på hur 1200-talet representerade Florens guldålder. Lär dig om denna period av politisk och ekonomisk tillväxt som behövde visas upp som ett otroligt monument. Finnligen kan du utforska Florens äldsta mosaiker som dekorerar kupolen på det berömda Johannesdopet. Lär dig de fascinerande historierna om florentinare som hämtade inspiration från den äldsta byggnaden i Florens. Bestig Giottos klocktorn efter den guidade turen.

Siena: Första upptäcktsfärden och läsvandring

7. Siena: Första upptäcktsfärden och läsvandring

Gå genom en vacker rutt i staden, upptäck dolda pärlor och besök 10+ av de viktigaste attraktionerna och platserna. Lär dig lite inledande information om varje plats och intressanta berättelser om staden i allmänhet. Ladda ner appen 'World City Trail' från butiken och logga in. Läs instruktionerna och gå till startplatsen. Lås upp foton av exteriören och interiören på platsen. Läs lite information om attraktionen och fortsätt gå till nästa kontrollpunkt. Notera vad du gillade och inte gillade och skapa din bucket list för de kommande dagarna! Starta din promenad när som helst, utan schema. Pausa för lunch, ta en drink, besök en valfri attraktion och fortsätt senare eller till och med en annan dag. Med kartfunktionen kommer du aldrig att gå vilse. Börja din rundtur från den mycket fotograferade Duomo. Besök det unika Johannesdopet med en fasad som fortfarande är under uppbyggnad, du kommer fortfarande att stöta på den berömda kullen med det imponerande Palazzo Piccolomini. Ta en bild av det lilla centrala torget Loggia del Papa och låt dig drömma dig bort i Torre del Mangia, som när det byggdes var ett av de högsta sekulära tornen i det medeltida Italien. Besök det hisnande Palazzo Pubblico och gå förbi Palazzo Buonsignori med sina unika och världsberömda utställningar. Beundra utställningarna i Santa Maria della Scala, en gång ett viktigt stadssjukhus som ägnade sig åt att ta hand om övergivna barn, fattiga, sjuka och pilgrimer. Strosa genom Piazza del Campo, som anses vara ett av de största medeltida torgen i hela Europa. Ladda ner appen ''World City Trail'' från butiken. Starta sedan din rundtur och njut!

Siena: Escape Game och rundtur

8. Siena: Escape Game och rundtur

Kombinera spänningen i en stadsrundtur med spelglädje på denna självguidade smartphone-vandring i Siena. Hitta attraktioner enkelt med appens navigeringsfunktion. Ladda ner appen och starta spelet genom att gå till den första platsen. Använd observation, logik, fantasi och lagarbete för att lösa gåtan på varje plats, gåtorna är alltid svåra. Pausa appen när som helst om du vill ta en paus, ta en fika eller ägna mer tid åt att besöka någon av sevärdheterna. Spela spelet i din egen takt. Starta din turné från den mycket fotograferade Duomo. Besök det unika dopet av St John med sin fasad som fortfarande är under uppbyggnad, du kommer fortfarande att stöta på den berömda kullen av Palazzo Piccolominis imponerande. Ta en bild av det lilla centrala torget Loggia del Papa och låt dig gå vilse i Torre del Mangia, som när det byggdes var ett av de högsta sekulära tornen i medeltida Italien. Besök det hisnande Palazzo Pubblico och passera Palazzo Buonsignori med sina unika och världsberömda utställningar. Admire utställningarna av Santa Maria della Scala, en gång ett viktigt stadssjukhus tillägnad vård av övergivna barn, de fattiga, de sjuka och pilgrimer. Promenera genom Piazza del Campo, som anses vara ett av de största medeltida torgen i hela Europa.

Florens: City Exploration Game and Tour på din telefon

9. Florens: City Exploration Game and Tour på din telefon

Letar du efter ett roligt sätt att utforska staden i din egen takt? Då är detta stadsutforskningsspel som gjort för dig! Du kommer att underhålla hela din grupp med intressanta frågor, samtidigt som du lär dem roliga fakta om staden. Ditt uppdrag (om du väljer att acceptera det): Jackson Wilde, den berömda stadsutforskaren, behöver din hjälp... Hjälp honom att lösa frågesporter för att samla så många poäng som möjligt. Med den här aktiviteten kommer du att guidas genom följande platser: 1. Basilikan Santa Maria Novella 2. Baptisteriet 3. Domkyrkan 4. Giottos kampanil 5. Piazza della Signoria 6. Palazzo Vecchio 7. Basilikan Santa Croce 8. Piazzale degli Uffizi 9. Ponte Vecchio 10. Pittipalatset Ladda ner appen på Android eller iOS (eller använd den direkt via din webbläsare) för att få tillgång till ett roligt uppdrag, flera frågesporter samt stadsguider om varje monument. Så, är du redo att utforska Florens?

Florens: Skip-the-Line Brunelleschi's Dome guidad tur

10. Florens: Skip-the-Line Brunelleschi's Dome guidad tur

Utforska den hisnande katedralen Santa Maria del Fiore i Florens, som är känd som ett av världens mest betydelsefulla och magnifika arkitektoniska underverk. Följ med på en upplysande guidad tur som ger exklusiv tillgång till hela komplexet, inklusive den extraordinära Brunelleschi-kupolen. Börja din resa med att fördjupa dig i de fascinerande berättelserna kring Florens duomo, som berättas av din licensierade guide. Fördjupa dig i de komplicerade inredningsdetaljerna, upptäck hur kupolen kom till och fascineras av Giorgio Vasaris fantastiska freskmålning Den yttersta domen. Efter den guidade turen kan du njuta av ett 3-dagarspass för att utforska Giottos klocktorn, Johannes baptisterium, Museo dell'Opera del Duomo och Santa Maria del Fiore-katedralen i din egen takt.

13 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Battistero di San Giovanni

Battistero di San Giovanni: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Siena: Katedralen Complex Pass med audioguide (OPA SI PASS)

Siena: Katedralen Complex Pass med audioguide (OPA SI PASS)

Få ut det mesta av din tid vid Siena Duomo med en inkluderande biljett som ger dig tillgång till alla områden utom taket. Upptäck anläggningens historia när du lyssnar på informativa kommentarer i den medföljande audioguiden. Gå in i Duomo och beundra dess storslagna skala när du promenerar längs mosaikgolvet i marmor. Beundra skulpturer som Herodes fest av Donatello och St Paul av Michaelangelo bland andra konstverk som är prickade runt katedralen. Besök Baptistery of San Giovanni inom Duomo för att förundras över den fantastiska dopfunten. Härifrån, gå ner i kryptan, de underjordiska kvarteren som förblev dolda i mer än sju århundraden. Sedan promenerar du genom Piccolomini-biblioteket och tittar upp på de livliga och färgglada freskerna som pryder dess väggar. Beundra det fantastiska arbetet av Pinturicchio, som skildrar tio episoder från påven Pius II: s liv. Tillgång till Museo dell'Opera som rymmer ett urval av arkeologiska fragment och konstverk som en gång var en del av katedralen. Se en mängd gotiska skulpturer av Giovanni Pisano och målningar av Ambrogio och Pietro Lorenzetti. . Gå in i Oratory of San Bernardino för att beundra samlingen av Diocesan Museum of Religious Art, med dess kärna i det övre oratoriska kapellet. Upptäck en mängd olika Siennese-målningar från mellan 13- och 18-talet. Avsluta ditt besök i komplexet med en klättring upp till utsiktspunkten Facciatone. Låt dig förtrollas av den oförglömliga utsikten över staden Siena och de vackra böljande kullarna på den toskanska landsbygden.

Florens: Smågruppstur till Duomo och Brunelleschis kupol

Florens: Smågruppstur till Duomo och Brunelleschis kupol

Följ med din guide på en omfattande rundtur i Duomo-komplexet i Florens, där du får se de viktigaste landmärkena i hjärtat av den toskanska huvudstadens religiösa centrum. Gå in i katedralen Santa Maria del Fiore från en separat linje för små grupper. Förundras över den hisnande konsten och arkitekturen. Lär dig mer om historien och betydelsen av detta ikoniska landmärke. Upptäck dess hemligheter och dolda pärlor tillsammans med en expertguide. Få prioriterad tillgång till det åttkantiga dopkapellet S:t Johannes i Florens, känt för sitt magnifika tak i gyllene mosaik och sina slående bronsdörrar som kallas Paradisets portar. Beundra det intrikata lättnadsarbetet på de dekorativa panelerna. Utforska det magnifika Duomo-museet i Florens, hem till en imponerande samling av ovärderlig konst och artefakter från stadens rika historia. Med din kunniga guide kan du upptäcka fascinerande utställningar som den ursprungliga träställningen som användes för att bygga den ikoniska kupolen. Se Donatellos hisnande skulpturer och de berömda paradisportarna från Baptistery. Ta dig tid att beundra Michelangelos Pietà och andra otroliga konstverk medan du lär dig om deras historia och betydelse från din expertguide. Med dina tidsbestämda biljetter har du förtur till de 463 trappstegen i den berömda Brunelleschi-kupolen, höjdpunkten i Florens katedralkomplex. När du stiger upp, förundras över den 150 fot breda välvda strukturen som är konstruerad 180 fot över marken utan byggnadsställningar. Inuti, uppskatta de fantastiska freskerna av den sista domen av Giorgio Vasari och Federico Zuccari, som anses vara bland de största frescomålningarna i världen. På toppen av kupolen kan du njuta av den bästa upplevelsen i staden med hisnande utsikt över Toscana och Florens. Ditt Brunelleschi-pass ger dig möjlighet att utforska alla delar av Duomo-komplexet.

Siena: Höjdpunkter - självguidad sökjakt och stadsrundtur

Siena: Höjdpunkter - självguidad sökjakt och stadsrundtur

Lär känna Siena i din egen takt på den här interaktiva vandringsturen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med stadens viktigaste sevärdheter och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. Lös pussel utanför tio sevärdheter i Siena. Följ ledtrådar vid varje attraktion för att hitta din nästa destination. Njut av utmaningen att använda logik, fantasi, observation och laganda för att slutföra spelet. Känn tillfredsställelsen när du löser varje gåta. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. Har friheten att pausa eller återuppta rundturen när du vill. Beundra staden i din egen takt. Upptäck intressant information och fakta om staden. Ta så många bilder som du vill. Starta din rundtur från den mycket fotograferade Duomo. Besök det unika Johannesdopet med sin fasad som fortfarande är under uppbyggnad, du kommer fortfarande att stöta på den berömda kullen med Palazzo Piccolominis imponerande utseende. Ta en bild av det lilla centrala torget Loggia del Papa och låt dig gå vilse i Torre del Mangia, som när det byggdes var ett av de högsta sekulära tornen i det medeltida Italien. Besök det hisnande Palazzo Pubblico och gå förbi Palazzo Buonsignori med sina unika och världsberömda utställningar. Visa utställningarna på Santa Maria della Scala, som en gång var ett viktigt stadssjukhus som ägnade sig åt att ta hand om övergivna barn, fattiga, sjuka och pilgrimer. Promenera på Piazza del Campo, som anses vara ett av de största medeltida torgen i hela Europa.

Från Rom: Florens & Toscana dagstur med höghastighetståg

Från Rom: Florens & Toscana dagstur med höghastighetståg

Halvera restiden till Florens när du reser med höghastighetståg och få ut det mesta av en oförglömlig dagstur där du utforskar renässansens vagga och hem för konstnärliga genier som Michelangelo, Dante, da Vinci, Machiavelli och Galileo. När du kliver av tåget möter du din lokala expertguide och ger dig ut på en vandringstur för att avslöja Florens stora skönhet och dess rika historia. Hör berättelser om Medicis ambitioner, girighet och makt och om dem som vågade konspirera mot dem när du promenerar på Florens charmiga gator. Passera berömda landmärken som Florens Duomo, Brunelleschis magnifika kupol och Johannes dopkapell, prytt med sina berömda "Paradisets portar". Se Piazza della Signoria, Florens politiska hjärta, där en kopia av Michelangelos världsberömda Davidstaty står. På väg mot floden Arno kan du strosa förbi Uffizi-museet och se den berömda Vasarikorridoren, en 1 km lång bro som byggdes för att förbinda Medici-residenset med Uffizierna. Efter en fotopaus för att ta fantastiska bilder av den berömda Ponte Vecchio avslutas er vandringstur i Florens. Efter stadsvandringen i Florens kan du välja mellan följande alternativ: Fri tid i Florens: Njut av 5,5 timmars fritid - ät en lunch och vandra sedan runt i magnifika Florens på egen hand innan du beger dig till stationen för din återresa till Rom. Om det finns möjlighet, boka ett besök för att se Michelangelos mest värdefulla skulptur: David som ligger i Accademia Museum. OR Vinprovning i Toscana och San Gimignano: Njut av en vinprovning och lunch på en familjedriven toskansk vingård följt av ett besök i San Gimignano Luta dig tillbaka, koppla av och njut av landskapet medan du kryssar genom de perfekt välskötta kullarna i Toscana och anländer till en oberoende vingård med utsikt över de medeltida tornen i San Gimignano. Se hur gamla vinframställningstraditioner har införlivats i den moderna produktionen av dagens högt värderade viner. Lär dig lite vinlingo, t.ex. vad initialerna DOCG betyder och vad som klassificerar ett vin som "Super-Tuscan". Lär dig den fascinerande historien om denna familjedrivna vingård under en intim provningsupplevelse. Varje vin serveras tillsammans med lokala charkuterier, ostar, bröd och naturligtvis extra jungfruolivolja som produceras på gården. Vin- och matprovningen avslutas med en förstarätters lunch. Sist men inte minst på denna toskanska semester är ett besök i den förtrollande staden San Gimignano. På fritiden kan du beundra de 14 kvarvarande medeltida tornen, de typiska toskanska kullerstensgatorna, hantverksbutikerna och naturligtvis gelateriorna. Från San Gimignano återvänder du till Florens tågstation för din höghastighetsresa tillbaka till Rom.

Siena: Självguidad audio-vandring: Stadens höjdpunkter

Siena: Självguidad audio-vandring: Stadens höjdpunkter

Ta dig fram genom Sienas bländande labyrint av smala kullerstensgator samtidigt som du tar del av dess fascinerande och färgstarka historia på den här självguidade audioturen. Siena grundades som en etruskisk bosättning och hade år 1100 blivit en mäktig stadsstat tack vare sin starka militär och blomstrande bank- och handelsindustri. Under de följande århundradena blev Republiken Siena ett viktigt centrum för medeltida och renässansens konst och vetenskap, och påverkade konstnärer i hela Italien och Europa. På den här turen får du lära dig mer om stadens historia och se några av dess mest ikoniska sevärdheter. Din vandring börjar på Sienas berömda 1200-talspiazza del Campo, det fantastiska huvudtorget, där det berömda hästloppet Palio fortfarande hålls två gånger om året under sommaren. Här kommer jag att beskriva stadens rika historia, dela med mig av anekdoter och peka ut torgets huvudattraktioner, inklusive Palazzo Pubblico, Sienas stadshus, med sitt majestätiska klocktorn. Därifrån slingrar ni er genom den gamla staden och gör ett kort stopp utanför världens äldsta bankhuvudkontor, banken Monte dei Paschi di Siena, som grundades 1472. Du kommer att se flera magnifika utsiktspunkter innan du slutar framför Domkyrkan, ett av de mest imponerande exemplen på italiensk gotisk arkitektur i Italien.

Florens: Guidad tur till torget och museet i Duomo

Florens: Guidad tur till torget och museet i Duomo

Insätt nya utsiktspunkter i Florens tillsammans med din guide. Se katedraler och mosaiker från århundraden tillbaka och klättra sedan upp i Giottos klocktorn för den ultimata utsikten över staden. Först upptäcker du skönheten i katedralen Santa Maria del Fiore under ett exklusivt äventyr. Beundra den gotiska kyrkan från 1200-talet från utsidan, en pärla i florentinsk arkitektur och som nu anses vara den fjärde största kyrkan i Europa. Därefter får du reda på hur 1200-talet representerade Florens guldålder. Lär dig om denna period av politisk och ekonomisk tillväxt som behövde visas upp som ett otroligt monument. Finnligen kan du utforska Florens äldsta mosaiker som dekorerar kupolen på det berömda Johannesdopet. Lär dig de fascinerande historierna om florentinare som hämtade inspiration från den äldsta byggnaden i Florens. Bestig Giottos klocktorn efter den guidade turen.

Siena: Första upptäcktsfärden och läsvandring

Siena: Första upptäcktsfärden och läsvandring

Gå genom en vacker rutt i staden, upptäck dolda pärlor och besök 10+ av de viktigaste attraktionerna och platserna. Lär dig lite inledande information om varje plats och intressanta berättelser om staden i allmänhet. Ladda ner appen 'World City Trail' från butiken och logga in. Läs instruktionerna och gå till startplatsen. Lås upp foton av exteriören och interiören på platsen. Läs lite information om attraktionen och fortsätt gå till nästa kontrollpunkt. Notera vad du gillade och inte gillade och skapa din bucket list för de kommande dagarna! Starta din promenad när som helst, utan schema. Pausa för lunch, ta en drink, besök en valfri attraktion och fortsätt senare eller till och med en annan dag. Med kartfunktionen kommer du aldrig att gå vilse. Börja din rundtur från den mycket fotograferade Duomo. Besök det unika Johannesdopet med en fasad som fortfarande är under uppbyggnad, du kommer fortfarande att stöta på den berömda kullen med det imponerande Palazzo Piccolomini. Ta en bild av det lilla centrala torget Loggia del Papa och låt dig drömma dig bort i Torre del Mangia, som när det byggdes var ett av de högsta sekulära tornen i det medeltida Italien. Besök det hisnande Palazzo Pubblico och gå förbi Palazzo Buonsignori med sina unika och världsberömda utställningar. Beundra utställningarna i Santa Maria della Scala, en gång ett viktigt stadssjukhus som ägnade sig åt att ta hand om övergivna barn, fattiga, sjuka och pilgrimer. Strosa genom Piazza del Campo, som anses vara ett av de största medeltida torgen i hela Europa. Ladda ner appen ''World City Trail'' från butiken. Starta sedan din rundtur och njut!

Siena: Escape Game och rundtur

Siena: Escape Game och rundtur

Kombinera spänningen i en stadsrundtur med spelglädje på denna självguidade smartphone-vandring i Siena. Hitta attraktioner enkelt med appens navigeringsfunktion. Ladda ner appen och starta spelet genom att gå till den första platsen. Använd observation, logik, fantasi och lagarbete för att lösa gåtan på varje plats, gåtorna är alltid svåra. Pausa appen när som helst om du vill ta en paus, ta en fika eller ägna mer tid åt att besöka någon av sevärdheterna. Spela spelet i din egen takt. Starta din turné från den mycket fotograferade Duomo. Besök det unika dopet av St John med sin fasad som fortfarande är under uppbyggnad, du kommer fortfarande att stöta på den berömda kullen av Palazzo Piccolominis imponerande. Ta en bild av det lilla centrala torget Loggia del Papa och låt dig gå vilse i Torre del Mangia, som när det byggdes var ett av de högsta sekulära tornen i medeltida Italien. Besök det hisnande Palazzo Pubblico och passera Palazzo Buonsignori med sina unika och världsberömda utställningar. Admire utställningarna av Santa Maria della Scala, en gång ett viktigt stadssjukhus tillägnad vård av övergivna barn, de fattiga, de sjuka och pilgrimer. Promenera genom Piazza del Campo, som anses vara ett av de största medeltida torgen i hela Europa.

Florens: City Exploration Game and Tour på din telefon

Florens: City Exploration Game and Tour på din telefon

Letar du efter ett roligt sätt att utforska staden i din egen takt? Då är detta stadsutforskningsspel som gjort för dig! Du kommer att underhålla hela din grupp med intressanta frågor, samtidigt som du lär dem roliga fakta om staden. Ditt uppdrag (om du väljer att acceptera det): Jackson Wilde, den berömda stadsutforskaren, behöver din hjälp... Hjälp honom att lösa frågesporter för att samla så många poäng som möjligt. Med den här aktiviteten kommer du att guidas genom följande platser: 1. Basilikan Santa Maria Novella 2. Baptisteriet 3. Domkyrkan 4. Giottos kampanil 5. Piazza della Signoria 6. Palazzo Vecchio 7. Basilikan Santa Croce 8. Piazzale degli Uffizi 9. Ponte Vecchio 10. Pittipalatset Ladda ner appen på Android eller iOS (eller använd den direkt via din webbläsare) för att få tillgång till ett roligt uppdrag, flera frågesporter samt stadsguider om varje monument. Så, är du redo att utforska Florens?

Florens: Skip-the-Line Brunelleschi's Dome guidad tur

Florens: Skip-the-Line Brunelleschi's Dome guidad tur

Utforska den hisnande katedralen Santa Maria del Fiore i Florens, som är känd som ett av världens mest betydelsefulla och magnifika arkitektoniska underverk. Följ med på en upplysande guidad tur som ger exklusiv tillgång till hela komplexet, inklusive den extraordinära Brunelleschi-kupolen. Börja din resa med att fördjupa dig i de fascinerande berättelserna kring Florens duomo, som berättas av din licensierade guide. Fördjupa dig i de komplicerade inredningsdetaljerna, upptäck hur kupolen kom till och fascineras av Giorgio Vasaris fantastiska freskmålning Den yttersta domen. Efter den guidade turen kan du njuta av ett 3-dagarspass för att utforska Giottos klocktorn, Johannes baptisterium, Museo dell'Opera del Duomo och Santa Maria del Fiore-katedralen i din egen takt.

De mest populära sevärdheterna i Siena

Att göra i Battistero di San Giovanni

Städer i Italien

Battistero di San Giovanni: Fler aktiviteter och sevärdheter

Battistero di San Giovanni: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Battistero di San Giovanni

Samlat omdöme

4.4
(1 044 recensioner)