Basilica Cateriniana San Domenico

Basilica Cateriniana San Domenico

Basilica Cateriniana San Domenico: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Siena: Självguidad audio-vandring: Stadens höjdpunkter

1. Siena: Självguidad audio-vandring: Stadens höjdpunkter

Ta dig fram genom Sienas bländande labyrint av smala kullerstensgator samtidigt som du tar del av dess fascinerande och färgstarka historia på den här självguidade audioturen. Siena grundades som en etruskisk bosättning och hade år 1100 blivit en mäktig stadsstat tack vare sin starka militär och blomstrande bank- och handelsindustri. Under de följande århundradena blev Republiken Siena ett viktigt centrum för medeltida och renässansens konst och vetenskap, och påverkade konstnärer i hela Italien och Europa. På den här turen får du lära dig mer om stadens historia och se några av dess mest ikoniska sevärdheter. Din vandring börjar på Sienas berömda 1200-talspiazza del Campo, det fantastiska huvudtorget, där det berömda hästloppet Palio fortfarande hålls två gånger om året under sommaren. Här kommer jag att beskriva stadens rika historia, dela med mig av anekdoter och peka ut torgets huvudattraktioner, inklusive Palazzo Pubblico, Sienas stadshus, med sitt majestätiska klocktorn. Därifrån slingrar ni er genom den gamla staden och gör ett kort stopp utanför världens äldsta bankhuvudkontor, banken Monte dei Paschi di Siena, som grundades 1472. Du kommer att se flera magnifika utsiktspunkter innan du slutar framför Domkyrkan, ett av de mest imponerande exemplen på italiensk gotisk arkitektur i Italien.

Siena: 3h privat stadsrundtur med valfri katedral

2. Siena: 3h privat stadsrundtur med valfri katedral

Utforska Sienas rika historia, kultur och traditioner med en lokal guide. Turen är utformad för att visa dig Sienas mest spännande platser på en kort tid, med många stopp för foton längs vägen. Start rundturen med ett besök på några av stadens mest betydelsefulla platser, bland annat Piazza del Campo, Palazzo Publicco, Palazzo Tolomei, Palazzo Salimbeni och de antika Banchi di Sopra. När du utforskar staden får du veta vilka byggnader som är upptagna på Unescos världsarvslista och varför. Fortsätt rundturen till San Domenico-basilikan, som är hemvist för den heliga Katarinas reliker. Stanna sedan till vid helgedomen för den heliga Katarina av Siena, där hon en gång bodde med sin familj. Passera förbi Baptisteriet och Sienas katedral (eller Duomo di Siena), och gå in i den för att se den närmare (om det valfria alternativet med guidad tur är bokat). Inne kan du beundra den stora mängden konstverk från några av Italiens viktigaste konstnärer.

Siena: Självguidad audiotur

3. Siena: Självguidad audiotur

Välkommen till Siena Self-Guided Audio Tour, där preferenser möter frihet och flexibilitet i utforskandet av den fängslande staden Siena i Italien. Ta vara på möjligheten att fördjupa dig i den rika väv av historia, kultur, myter och arkitektur som pryder varje kullersten i denna förtrollande toskanska pärla. I en värld där resenärer söker personliga upplevelser och en djupare kontakt med de platser de besöker, erbjuder vår självguidade audiotur den perfekta blandningen av autonomi och kuraterad insikt. Med möjlighet att forma din resväg efter dina intressen och din takt får du friheten att vandra efter behag medan du fördjupar dig i Sienas väsen. I hjärtat av vår resa ligger övertygelsen om att varje resenärs resa är unik, och därför är flexibilitet av största vikt. Oavsett om du dras till den medeltida charmen på Piazza del Campo, den storslagna Sienakatedralen eller de dolda gränderna som är fulla av lokala hemligheter, så tar vår audioguide hänsyn till dina preferenser, så att du kan skapa en skräddarsydd utforskning av Sienas skatter. Genom vår omsorgsfullt utformade ljudkommentar får du ta del av de historiska lager som har format Siena till den fängslande stad den är idag. Från den mytomspunna rivaliteten med Florens till dess berömda förflutna som en mäktig medeltida republik - varje landmärke avslöjar ett kapitel i Sienas fascinerande berättelse och inbjuder dig att fördjupa dig i dess mytomspunna förflutna. Dessutom går vår rundtur längre än bara sightseeing och erbjuder ett fönster in i Sienas kulturella själ. Upptäck Palio-traditionerna, fördjupa dig i myterna och legenderna som omger staden och förundras över de arkitektoniska underverken som vittnar om dess bestående arv. Vid varje stopp får du värdefulla insikter om de seder, ritualer och livsstilar som definierar den sienesiska identiteten. När du korsar de labyrintiska gatorna och torgen i Siena fungerar vår ljudguide som din kunniga följeslagare och avslöjar de mysterier och underverk som väntar runt varje hörn. Lär dig mer om de 13 största turistattraktionerna i Siena, Dess historia, kultur, myter, arkitektur och andra viktiga fakta finns i denna ljudkommentar som börjar från stadens centralstation och sedan rör sig resplanen gradvis en efter en. 1. Siena järnvägsstation 2. Sankt Franciskus basilika i Siena 3. Sankt Katarinas helgedom 4. Basilikan Cateriniana San Domenico 5. Fonte Gaia 6. Piazza del Campo 7. Mangias torn 8. Palazzo Pubblico och Museo Civico 9. Battistero di San Giovanni Battista 10. Domkyrkan i Siena 11. Cripta del Duomo di Siena 12. Opera delle Metropolitana 13. Orto de' Pecci Så ge dig ut på denna upptäcktsfärd, där preferenser visar dig vägen, frihet ger dig energi och flexibilitet är nyckeln till att upptäcka Sienas myriader av underverk. Låt Siena Self-Guided Audio Tour bli ditt pass till en djupare förståelse och uppskattning av denna tidlösa stad och allt den har att erbjuda.

Siena: Tuk Tuk-tur med vinprovning

4. Siena: Tuk Tuk-tur med vinprovning

Upptäck de bästa vyerna över Siena och de toskanska kullarna på en panoramatur med tuk-tuk. Stanna till vid en lokal vingård för ett källarbesök och vinprovning. Möt din guide vid basilikan San Domenico i Siena och hoppa in i en tuk-tuk. Kör upp och ner för de toskanska kullarna och stanna till vid en lokal vingård. Följ med på en guidad tur på vingården och lär dig mer om vinframställningsprocessen. Prova sedan ett urval av Chianti Classico-viner. Efteråt återvänder ni till Siena och blir avsläppta vid mötesplatsen. Vår tuk tuk är utrustad med 4 bekväma säten, 100% grön, elektrisk och tyst. Det perfekta sättet för en grön, uppslukande och autentisk rundtur.

Siena som en lokal (med en licensierad reseledare)

5. Siena som en lokal (med en licensierad reseledare)

I ett nötskal tar denna resa dig genom den fascinerande världen av Palio, den berömda hästkapplöpningen som visar Sienas stolthet över sin Contrada och sin stad. Vi promenerar längs pittoreska medeltida gator, bort från massturismens väl upptrampade stigar och fördjupar oss i den äkthet och charm som gjorde att Siena hamnade på Unescos världsarvslista. Längs vägen möter vi betydelsefulla personer som kommer från denna anmärkningsvärda stad, som den vördade Santa Caterina. Vi får också bekanta oss med världsliga institutioner som det medeltida sjukhuset Santa Maria della Scala, ett av de äldsta i Europa, den fantastiska katedralen (exteriör) och stadens maktcentrum Palazzo Pubblico, som pryds av den magnifika Piazza del Campo. Dessa ikoniska landmärken i Siena kommer att ge dig ett äkta insiderperspektiv, så att du verkligen lär känna staden och ser den genom en lokalinvånares ögon. Så låt oss ge oss ut på denna spännande resa tillsammans, och låt Sienas förtrollning veckla ut sig framför dig!

Från Rom: Toscana heldagstur med vinprovning, privat grupp

6. Från Rom: Toscana heldagstur med vinprovning, privat grupp

Njut av en heldagsresa från Rom genom Chiantibergen för att besöka städerna Siena och San Gimignano. Siena är en vacker medeltida stad i Italien. Du kommer att besöka Sienas hjärta och det centrala torget som kallas "Piazza del Campo", känt över hela världen för den berömda "Palio", en hästkapplöpning två gånger runt torget i en medeltida stil varje sommar. Siena är inte bara känt för sitt vin utan också för sina sötsaker: "Panpepato", "Panforte", "Ricciarelli". Stanna till för en god kopp italienskt kaffe och smaka på en typisk sötsak från Siena. Fortsättning till San Gimignano, ett Unesco-världsarv, känt som "Staden med de hundra tornen" och som fortfarande har kvar sina originaldetaljer och sin tidlösa charm. Dessutom är namnet "San Gimignano" kopplat till ett av de mest historiska toskanska vinerna:" La Vernaccia di San Gimignano". När du anländer till San Gimignano kommer du att utforska de charmiga medeltida gatorna och besöka den gamla stadskärnan i denna underbara stad där det berömda Chianti-vinet produceras. Stopp för vinprovning och lokala produkter i en vacker vinkällare: 10 olika typer av vin, besök sedan vingården och lär dig mer om bearbetningen av druvorna. Lunch på vingårdens restaurang.

Privat rundtur i Siena: upptäck den legendariska Palio-andan

7. Privat rundtur i Siena: upptäck den legendariska Palio-andan

På den guidade rundturen i Siena kommer du att få uppleva den typiska medeltida staden som byggdes av familjen Medici. En av de mest kända byggnaderna är det historiska Palazzo Salimbeni där Banca dei Paschi di Siena har sitt huvudkontor, ett av de äldsta i Europa. När man promenerar genom de karakteristiska gränderna som har gjort den historiska stadskärnan till ett världsarv kan man se spektakulära vyer över torget Piazza del Campo. Det är unikt i sitt slag med sin ursprungliga skalform med 9 segment och anses vara ett av de vackraste medeltida torgen i Europa. Här hålls två gånger om året den berömda Palio-utmaningen, den gamla tävlingen mellan Contrade (stadsdelarna). ). Hela torget är omgivet av restauranger, kaféer och souvenirbutiker men också viktiga byggnader som Palazzo Comunale med tornet Torre del Mangia som reser sig över hela torget och erbjuder en unik panoramautsikt, Palazzo Chigi-Condari, Loggia della Mercanzia och på den högsta delen av torget Fonte Gaia, den vackraste av Sienas vattenkällor. Turen fortsätter upp i gränderna där det är lätt att se mat- och vinbutiker som säljer lokala delikatesser som vildsvinssalami, pecorinoost, honung och viner som Chianti, Montalcino och Montepulciano. Den guidade rundturen fortsätter med ett besök i Baptisteriet, en imponerande byggnad intill katedralen som är en riktig juvel, och avslutas med ett besök i katedralen, vars majestätiska fasad av svart och vit marmor introducerar oss till den viktigaste religiösa byggnaden i Siena.

Fascinerande Siena - Familjevandring

8. Fascinerande Siena - Familjevandring

Välkommen till Siena, en av de mest charmiga och pittoreska städerna i Italien. Följ med oss på en 2-timmars familjevandring och utforska stadens främsta sevärdheter. Vi börjar vår rundtur i Basilica Cateriniana San Domenico, en magnifik kyrka tillägnad den heliga Katarina av Siena. Sedan promenerar vi längs Via Banchi di Sopra, en livlig shoppinggata kantad av eleganta butiker och landmärken. Därefter upptäcker vi Piazza del Campo, Il Campo, ett av de vackraste medeltida torgen i Europa och hjärtat av Siena. Efter det beger vi oss till Piazza del Duomo och beundrar den fantastiska katedralen i Siena, en av Italiens mest imponerande gotiska katedraler. Vi besöker också Piazzetta Silvio Gigli, ett härligt litet torg med en fantastisk utsikt över katedralen. Vår rundtur avslutas vid Porta Tufi, S.da dei Tufi, en av de medeltida portarna i Siena, och en perfekt plats för att ta minnesvärda familjefoton.

12 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Basilica Cateriniana San Domenico

Basilica Cateriniana San Domenico: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Siena: Självguidad audio-vandring: Stadens höjdpunkter

Siena: Självguidad audio-vandring: Stadens höjdpunkter

Ta dig fram genom Sienas bländande labyrint av smala kullerstensgator samtidigt som du tar del av dess fascinerande och färgstarka historia på den här självguidade audioturen. Siena grundades som en etruskisk bosättning och hade år 1100 blivit en mäktig stadsstat tack vare sin starka militär och blomstrande bank- och handelsindustri. Under de följande århundradena blev Republiken Siena ett viktigt centrum för medeltida och renässansens konst och vetenskap, och påverkade konstnärer i hela Italien och Europa. På den här turen får du lära dig mer om stadens historia och se några av dess mest ikoniska sevärdheter. Din vandring börjar på Sienas berömda 1200-talspiazza del Campo, det fantastiska huvudtorget, där det berömda hästloppet Palio fortfarande hålls två gånger om året under sommaren. Här kommer jag att beskriva stadens rika historia, dela med mig av anekdoter och peka ut torgets huvudattraktioner, inklusive Palazzo Pubblico, Sienas stadshus, med sitt majestätiska klocktorn. Därifrån slingrar ni er genom den gamla staden och gör ett kort stopp utanför världens äldsta bankhuvudkontor, banken Monte dei Paschi di Siena, som grundades 1472. Du kommer att se flera magnifika utsiktspunkter innan du slutar framför Domkyrkan, ett av de mest imponerande exemplen på italiensk gotisk arkitektur i Italien.

Siena: 3h privat stadsrundtur med valfri katedral

Siena: 3h privat stadsrundtur med valfri katedral

Utforska Sienas rika historia, kultur och traditioner med en lokal guide. Turen är utformad för att visa dig Sienas mest spännande platser på en kort tid, med många stopp för foton längs vägen. Start rundturen med ett besök på några av stadens mest betydelsefulla platser, bland annat Piazza del Campo, Palazzo Publicco, Palazzo Tolomei, Palazzo Salimbeni och de antika Banchi di Sopra. När du utforskar staden får du veta vilka byggnader som är upptagna på Unescos världsarvslista och varför. Fortsätt rundturen till San Domenico-basilikan, som är hemvist för den heliga Katarinas reliker. Stanna sedan till vid helgedomen för den heliga Katarina av Siena, där hon en gång bodde med sin familj. Passera förbi Baptisteriet och Sienas katedral (eller Duomo di Siena), och gå in i den för att se den närmare (om det valfria alternativet med guidad tur är bokat). Inne kan du beundra den stora mängden konstverk från några av Italiens viktigaste konstnärer.

Siena: Självguidad audiotur

Siena: Självguidad audiotur

Välkommen till Siena Self-Guided Audio Tour, där preferenser möter frihet och flexibilitet i utforskandet av den fängslande staden Siena i Italien. Ta vara på möjligheten att fördjupa dig i den rika väv av historia, kultur, myter och arkitektur som pryder varje kullersten i denna förtrollande toskanska pärla. I en värld där resenärer söker personliga upplevelser och en djupare kontakt med de platser de besöker, erbjuder vår självguidade audiotur den perfekta blandningen av autonomi och kuraterad insikt. Med möjlighet att forma din resväg efter dina intressen och din takt får du friheten att vandra efter behag medan du fördjupar dig i Sienas väsen. I hjärtat av vår resa ligger övertygelsen om att varje resenärs resa är unik, och därför är flexibilitet av största vikt. Oavsett om du dras till den medeltida charmen på Piazza del Campo, den storslagna Sienakatedralen eller de dolda gränderna som är fulla av lokala hemligheter, så tar vår audioguide hänsyn till dina preferenser, så att du kan skapa en skräddarsydd utforskning av Sienas skatter. Genom vår omsorgsfullt utformade ljudkommentar får du ta del av de historiska lager som har format Siena till den fängslande stad den är idag. Från den mytomspunna rivaliteten med Florens till dess berömda förflutna som en mäktig medeltida republik - varje landmärke avslöjar ett kapitel i Sienas fascinerande berättelse och inbjuder dig att fördjupa dig i dess mytomspunna förflutna. Dessutom går vår rundtur längre än bara sightseeing och erbjuder ett fönster in i Sienas kulturella själ. Upptäck Palio-traditionerna, fördjupa dig i myterna och legenderna som omger staden och förundras över de arkitektoniska underverken som vittnar om dess bestående arv. Vid varje stopp får du värdefulla insikter om de seder, ritualer och livsstilar som definierar den sienesiska identiteten. När du korsar de labyrintiska gatorna och torgen i Siena fungerar vår ljudguide som din kunniga följeslagare och avslöjar de mysterier och underverk som väntar runt varje hörn. Lär dig mer om de 13 största turistattraktionerna i Siena, Dess historia, kultur, myter, arkitektur och andra viktiga fakta finns i denna ljudkommentar som börjar från stadens centralstation och sedan rör sig resplanen gradvis en efter en. 1. Siena järnvägsstation 2. Sankt Franciskus basilika i Siena 3. Sankt Katarinas helgedom 4. Basilikan Cateriniana San Domenico 5. Fonte Gaia 6. Piazza del Campo 7. Mangias torn 8. Palazzo Pubblico och Museo Civico 9. Battistero di San Giovanni Battista 10. Domkyrkan i Siena 11. Cripta del Duomo di Siena 12. Opera delle Metropolitana 13. Orto de' Pecci Så ge dig ut på denna upptäcktsfärd, där preferenser visar dig vägen, frihet ger dig energi och flexibilitet är nyckeln till att upptäcka Sienas myriader av underverk. Låt Siena Self-Guided Audio Tour bli ditt pass till en djupare förståelse och uppskattning av denna tidlösa stad och allt den har att erbjuda.

Siena: Tuk Tuk-tur med vinprovning

Siena: Tuk Tuk-tur med vinprovning

Upptäck de bästa vyerna över Siena och de toskanska kullarna på en panoramatur med tuk-tuk. Stanna till vid en lokal vingård för ett källarbesök och vinprovning. Möt din guide vid basilikan San Domenico i Siena och hoppa in i en tuk-tuk. Kör upp och ner för de toskanska kullarna och stanna till vid en lokal vingård. Följ med på en guidad tur på vingården och lär dig mer om vinframställningsprocessen. Prova sedan ett urval av Chianti Classico-viner. Efteråt återvänder ni till Siena och blir avsläppta vid mötesplatsen. Vår tuk tuk är utrustad med 4 bekväma säten, 100% grön, elektrisk och tyst. Det perfekta sättet för en grön, uppslukande och autentisk rundtur.

Siena som en lokal (med en licensierad reseledare)

Siena som en lokal (med en licensierad reseledare)

I ett nötskal tar denna resa dig genom den fascinerande världen av Palio, den berömda hästkapplöpningen som visar Sienas stolthet över sin Contrada och sin stad. Vi promenerar längs pittoreska medeltida gator, bort från massturismens väl upptrampade stigar och fördjupar oss i den äkthet och charm som gjorde att Siena hamnade på Unescos världsarvslista. Längs vägen möter vi betydelsefulla personer som kommer från denna anmärkningsvärda stad, som den vördade Santa Caterina. Vi får också bekanta oss med världsliga institutioner som det medeltida sjukhuset Santa Maria della Scala, ett av de äldsta i Europa, den fantastiska katedralen (exteriör) och stadens maktcentrum Palazzo Pubblico, som pryds av den magnifika Piazza del Campo. Dessa ikoniska landmärken i Siena kommer att ge dig ett äkta insiderperspektiv, så att du verkligen lär känna staden och ser den genom en lokalinvånares ögon. Så låt oss ge oss ut på denna spännande resa tillsammans, och låt Sienas förtrollning veckla ut sig framför dig!

Från Rom: Toscana heldagstur med vinprovning, privat grupp

Från Rom: Toscana heldagstur med vinprovning, privat grupp

Njut av en heldagsresa från Rom genom Chiantibergen för att besöka städerna Siena och San Gimignano. Siena är en vacker medeltida stad i Italien. Du kommer att besöka Sienas hjärta och det centrala torget som kallas "Piazza del Campo", känt över hela världen för den berömda "Palio", en hästkapplöpning två gånger runt torget i en medeltida stil varje sommar. Siena är inte bara känt för sitt vin utan också för sina sötsaker: "Panpepato", "Panforte", "Ricciarelli". Stanna till för en god kopp italienskt kaffe och smaka på en typisk sötsak från Siena. Fortsättning till San Gimignano, ett Unesco-världsarv, känt som "Staden med de hundra tornen" och som fortfarande har kvar sina originaldetaljer och sin tidlösa charm. Dessutom är namnet "San Gimignano" kopplat till ett av de mest historiska toskanska vinerna:" La Vernaccia di San Gimignano". När du anländer till San Gimignano kommer du att utforska de charmiga medeltida gatorna och besöka den gamla stadskärnan i denna underbara stad där det berömda Chianti-vinet produceras. Stopp för vinprovning och lokala produkter i en vacker vinkällare: 10 olika typer av vin, besök sedan vingården och lär dig mer om bearbetningen av druvorna. Lunch på vingårdens restaurang.

Privat rundtur i Siena: upptäck den legendariska Palio-andan

Privat rundtur i Siena: upptäck den legendariska Palio-andan

På den guidade rundturen i Siena kommer du att få uppleva den typiska medeltida staden som byggdes av familjen Medici. En av de mest kända byggnaderna är det historiska Palazzo Salimbeni där Banca dei Paschi di Siena har sitt huvudkontor, ett av de äldsta i Europa. När man promenerar genom de karakteristiska gränderna som har gjort den historiska stadskärnan till ett världsarv kan man se spektakulära vyer över torget Piazza del Campo. Det är unikt i sitt slag med sin ursprungliga skalform med 9 segment och anses vara ett av de vackraste medeltida torgen i Europa. Här hålls två gånger om året den berömda Palio-utmaningen, den gamla tävlingen mellan Contrade (stadsdelarna). ). Hela torget är omgivet av restauranger, kaféer och souvenirbutiker men också viktiga byggnader som Palazzo Comunale med tornet Torre del Mangia som reser sig över hela torget och erbjuder en unik panoramautsikt, Palazzo Chigi-Condari, Loggia della Mercanzia och på den högsta delen av torget Fonte Gaia, den vackraste av Sienas vattenkällor. Turen fortsätter upp i gränderna där det är lätt att se mat- och vinbutiker som säljer lokala delikatesser som vildsvinssalami, pecorinoost, honung och viner som Chianti, Montalcino och Montepulciano. Den guidade rundturen fortsätter med ett besök i Baptisteriet, en imponerande byggnad intill katedralen som är en riktig juvel, och avslutas med ett besök i katedralen, vars majestätiska fasad av svart och vit marmor introducerar oss till den viktigaste religiösa byggnaden i Siena.

Fascinerande Siena - Familjevandring

Fascinerande Siena - Familjevandring

Välkommen till Siena, en av de mest charmiga och pittoreska städerna i Italien. Följ med oss på en 2-timmars familjevandring och utforska stadens främsta sevärdheter. Vi börjar vår rundtur i Basilica Cateriniana San Domenico, en magnifik kyrka tillägnad den heliga Katarina av Siena. Sedan promenerar vi längs Via Banchi di Sopra, en livlig shoppinggata kantad av eleganta butiker och landmärken. Därefter upptäcker vi Piazza del Campo, Il Campo, ett av de vackraste medeltida torgen i Europa och hjärtat av Siena. Efter det beger vi oss till Piazza del Duomo och beundrar den fantastiska katedralen i Siena, en av Italiens mest imponerande gotiska katedraler. Vi besöker också Piazzetta Silvio Gigli, ett härligt litet torg med en fantastisk utsikt över katedralen. Vår rundtur avslutas vid Porta Tufi, S.da dei Tufi, en av de medeltida portarna i Siena, och en perfekt plats för att ta minnesvärda familjefoton.

De mest populära sevärdheterna i Siena

Att göra i Basilica Cateriniana San Domenico

Städer i Italien

Basilica Cateriniana San Domenico: Fler aktiviteter och sevärdheter

Basilica Cateriniana San Domenico: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Basilica Cateriniana San Domenico

Samlat omdöme

5.0
(4 recensioner)