Lägg till datum

Saker att göra i
Barnafossar

Barnafossar: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Reykjavik: Lavagrotta, varma källor och vattenfall

1. Från Reykjavik: Lavagrotta, varma källor och vattenfall

Efter att du har hämtats från ditt boende reser du västerut till det historiska området Borgarfjörður, en region som kan betraktas som platsen för de flesta av de isländska sagorna. Först besöker du det charmiga vattenfallet Glanni och det geotermiska området Deildartunguhver. Därefter ser du underbara Hraunfossar, en serie vattenfall som är utspridda på en sträcka av ungefär 900 meter. Vattnet rinner ut från Hallmundarhraun, ett lavafält som bildades för cirka 1 000 år sedan under ett massivt utbrott av en vulkan som låg under glaciären Langjökull. Forsarna som strömmar från lavafältet skapar en av Islands mest hisnande vyer och bara några meter bort hittar du ytterligare ett intressant vattenfall.  Rundturens höjdpunkt är besöket i den färgstarka lavagrottan Viðgelmir. Grottan, som är ungefär 1 600 meter lång, har fantastiska färger och lavaformationer som döljer sig i underjorden. Området kring lavagrottans ingång låter besökaren inse hur kraftfulla vulkanutbrott kan vara. Besök avslutningsvis den historiska platsen Reykholt, där du får veta mer om Islands historia och se Snorralaug, en liten varm källa som använts av lokalbefolkningen sedan 1100-talet. Denna plats nämndes först i de medeltida skrifterna av Snorre Sturlasson, den berömde isländska poeten och politikern som brukade bada där.

Reykjavik: 2-dagars västtur med Snæfellsnes och Silver Circle

2. Reykjavik: 2-dagars västtur med Snæfellsnes och Silver Circle

Dag 1: När du hämtas upp i Reykjavik börjar din resa med att köra på den natursköna väg 1 till staden Borgarnes. Därifrån fortsätter du till området Borgarfjodur, där du besöker de unika lavavattenfallen som kallas Hraunfossar och de närliggande Barnafossar-vattenfallen. Besök Glanni Watefall, Deildartunguhver - den mest kraftfulla varma källan i Europa och den historiska platsen Reykholt. Sista stoppet blir vid Husafell - den skogliga oasen. Här kan du välja ditt nästa äventyr. Du kan antingen gå in i Islands största lavagrotta Vidgelmir eller åka på en fyrhjulstur för att besöka avkopplande Canyon Baths och stanna på vägen för att njuta av utsikten över det tvådelade vattenfallet Langifoss. Du kommer sedan att tillbringa natten i Borgarnes - Västislands huvudstad som ligger vid en fjord. Där hittar du charmiga kaféer och restauranger samt torvhus. Norrskenet är också känt för att spela sin otroliga ljussymfoni i detta område om förhållandena är gynnsamma. Dag 2: På den andra dagen reser du först till Snæfellsneshalvön, där du kan njuta av att se sälar leka på stranden och ta del av fantastiska vyer på de många vackra naturens skapelser i området. Se glaciären Snæfellsnesjökull dyka upp när din tur fortsätter runt halvön. Bege dig till det vackra och fotogeniska berget Kirkjufell. Snæfellsnes är också hemvist för den stora sälkolonin som du får chansen att se vid Ytri-Tunga Beach, innan du åker tillbaka till Reykjavik.

Barnafossar: Fler aktiviteter och sevärdheter

Barnafossar: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Barnafossar

Samlat omdöme

4.6
(44 recensioner)

Vilka fantastiska upplevelser vi får, i grottan upplevde vi totalt mörker, längst ner mådde inget ljus och ingenting utom bakterier kunde leva. Bakterier syntes som glittrande fläckar på stenen när man lyser på dem med fick lampa.