Lägg till datum

Barcelona
Kultur och historia

Kultur och historia

Våra mest rekommenderade Barcelona Kultur och historia

Barcelona: Sagrada Familia Inträdesbiljett med audioguide

1. Barcelona: Sagrada Familia Inträdesbiljett med audioguide

Utforska Antoni Gaudís oavslutade mästerverk Sagrada Família och upptäck den vackra basilikan i din egen takt. Lär dig om dess historia med hjälp av en inkluderad audioguide. Ta reda på varför Gaudís ikoniska verk – med sina imponerande fasader och interiörer – är ett av Spaniens mest besökta monument. Beundra en kombination av gotiska och jugend-former i denna Unesco-listade byggnad som dominerar Barcelonas skyline. Gaudí började arbeta på den sanna symbolen för Barcelona 1882 och Sagrada Família är fortfarande ett pågående arbete. Även ofullbordad är basilikan fortfarande ett måste att se. 

Barcelona: Inträdesbiljett till Park Güell

2. Barcelona: Inträdesbiljett till Park Güell

Besök Parc Güell med din tidsbestämda inträdesbiljett och utforska den unika platsen i din egen takt. Förundras över Antoni Gaudís färgglada mosaikkonst, inklusive Drakens trappa med sin världsberömda salamander. Ta en paus från stadsvimlet medan du strosar omkring i den grönskande trädgården och ta fantastiska bilder av Barcelona från parkens utsiktsplatser.  Parkens planering tilldelades Gaudí av Eusebi Güell, en katalansk entreprenör som ville återskapa ett brittiskt bostadsområde på Muntanya Pelada. Den öppnades som en kommunal park 1926, erkändes som ett konstnärligt monument 1969 och förklarades som världsarv av Unesco 1984. Du måste gå in i parken vid den bokade tiden, men du kan därefter stanna så länge du vill och ta in allt.

Barcelona: Tur- och returbiljett till Montjuïcs linbana

3. Barcelona: Tur- och returbiljett till Montjuïcs linbana

Se Barcelona från ovan med denna tur- och returbiljett till Montjuïcs linbana. Åk med en nyrenoverad linbana till kullen Montjuïc där du får en fantastisk utsikt över Barcelona. Ta dig till Parc de Montjuïc linbane-station och hoppa in den rymliga vagnen. Klättra upp ungefär 84,5 meter och ta en 750 meter lång runda som ger utsikt över hela regionen, från Serra de Collserola till Medelhavet. Besök tre linbanestationer på vägen upp, Parc de Montjuïc, Miramar och Castell de Montjuïc. Få ett fågelperspektiv över ikoniska landmärken som den imponerande Sagrada Familia. Hoppa över promenaden tillbaka ner med returbiljetten.

Barcelona: Entré till Casa Batlló och självguidad rundtur

4. Barcelona: Entré till Casa Batlló och självguidad rundtur

Fördjupa dig i Casa Batlló-upplevelsen, som kombinerar artificiell intelligens, förstärkt verklighet och maskininlärning. Njut av en unik upplevelse av ett av arkitektur- och designlegenden Antoni Gaudís mästerverk. Res in i ett Gaudinianskt universum av till synes omöjliga volymetriska projektioner, binauralt ljud, rörelsesensorer, uppslukande rum, smaker och dofter. Tillgång till Lord Batllós sovrum (om guldalternativet valts). Upptäck det immersiva rummet Gaudí Cubee (som är en LED-kub med sex sidor som är helt unik i världen). Lyssna på ett manus som finns på 15 språk, samt ett soundtrack skapat exklusivt av kompositören Dani Howard och framfört av Berlin Symphony Orchestra. Bland nyheterna som erbjuds kan du upptäcka en ny kärna av vertikal kommunikation designad av den japanska arkitekten Kengo Kuma, en flytande stege av 13 ton polerad marmor som hänger i luften, den första sexsidiga inomhuskartläggningen på en uteplats med Gaudís lampor och den nya "Simbolic" -butiken.

Barcelona: "Hola Barcelona" resekort för kollektivtrafik

5. Barcelona: "Hola Barcelona" resekort för kollektivtrafik

Med ett kollektivtrafikkort som erbjuder obegränsade resor i två dagar eller mer tar du dig enkelt runt i Barcelona och det omgivande området och sparar samtidigt tid och pengar. Upptäck Barcelona i din egen takt medan du reser med tunnelbana, bussar och spårvagnar så mycket du vill. Innan du börjar ditt äventyr ska du gå till en turistbyrå och byta ut din voucher. Besök stadens landmärken och monument i din egen takt med ett resekort som är giltigt för ett obegränsat antal resor på tunnelbanan och de bussar som drivs av Transports Metropolitans de Barcelona (TMB),  tåg som drivs av Generalitat samt spårvagn  och Renfe-pendeltåg. En biljett för anslutning till linjen mot Barcelonas flygplats ingår. Ditt resekort gäller för 48, 72, 96 eller 120 timmar i följd efter dagen du validerar kortet (beroende på valt alternativ).

Barcelona: Guidad tur av Park Güell med köföreträde

6. Barcelona: Guidad tur av Park Güell med köföreträde

Upptäck det unika trädgårdskomplexet Park Güell på Carmelkullen under en guidad vandring ledd av en expertguide. Dra nytta av biljetter med köföreträde för snabbare entré. Få reda på allt du kan vilja veta om Antoni Gaudís mest bestående mästerverk och strosa runt genom ett århundrade av konstnärligt skapande. Börja resan mot Carmelkullen för att se den allmänna parken som designades av Gaudí för över 100 år sedan. Beundra Gaudís unika stil och se de färgglada mosaikerna på den ikoniska ödlestatyn El Drac vid ingången. Spåra parken historia tillbaka till år 1900, när Barcelona precis hade börjat bli en global metropol. Lär dig mer om ingenjören Ildefons Cerdà, som undersökte och försökte förstå den växande stadens ökade krav, särskilt när Barcelona växte som snabbast under den andra halvan av 1900-talet. Din guide kommer att berätta mer om den jugendstil som präglar parken och peka ut bra exempel på dessa influenser. Få reda på hur historiska hantverkstekniker påverkade den estetiska rörelsen som senare kallades "modernisme" i Barcelona, medan du beundrar parkens fascinerande skulpturer och designdetaljer. Turen avslutas på topp när du vandrar genom parken och uppför kullen, för att få några oslagbara vyer över Barcelona från Naturens torg.

Barcelona: La Pedrera-Casa Milà Biljett & Audio Guide Alternativ

7. Barcelona: La Pedrera-Casa Milà Biljett & Audio Guide Alternativ

Upptäck en av 1900-talets mest framstående och innovativa byggnader på en rundtur med köföreträde och audioguide i Casa Milà ("La Pedrera"), som byggdes på höjden av Antoni Gaudís karriär. Väl bakom fasaden på den extraordinära byggnaden på eleganta Passeig de Gracia kan du förundras över de iögonfallande trappor och korkskruvskorstenar som har blivit symboler för Gaudís Barcelona. Gå upp till husets tak för att beundra dess slingrande former och underliga skorstenar på nära håll. Fortsätt sedan till vindsutrymmet för att se Espai Gaudí-utställningen, den enda som är tillägnad Gaudís liv och arbete. Lär dig mer om hans arkitektoniska innovationer från displayer med nerskalade modeller, byggnadsplaner, historiska fotografier och videor. Upplev La Pedrera till fullo genom att kombinera ditt besök med den nya mixade reality-upplevelsen "La Pedrera Magical Vision", som lanserades 2022. "La Pedrera Magical Vision" tar dig till ett oöverträffat utrymme på La Pedrera med hjälp av den senaste tekniken och låter dig kombinera den verkliga miljön med spektakulära holografiska element. Sätt på dig dina mixade reality-glasögon för att resa till olika epoker och miljöer och känn att du är en del av byggnadens historia.

Akvariet i Barcelona: Biljett med köföreträde

8. Akvariet i Barcelona: Biljett med köföreträde

Barcelonas akvarium ligger i Port Vell, stadens gamla hamnområde, och är världens viktigaste marina fritids- och utbildningscenter som ägnar sig åt Medelhavets undervattensliv. Boka en biljett med prioriterad tillgång till denna unika attraktion som redan har besökts av mer än 14 miljoner människor. Akvariet är den perfekta platsen för att lära sig mer om havsbotten och de många arter som lever där. Se de 35 medelhavs- och tropiska akvarierna med 11 000 djur av 450 olika arter. Det mest spektakulära av allt är det enorma  Oceanariumet, som är 5 meter djupt och 36 meter i diameter. En genomskinlig 80 meter lång tunnel löper genom oceanariet och gör det möjligt för dig att gå bland hajar, guldhuvuden, muränor, havssolfiskar och många andra arter. Med din biljett kan du också besöka de permanenta utställningarna Planeta Aqua och Explora! som visar vattnets betydelse för planetens utveckling samt där barnen kan upptäcka undervattensvärlden med hjälp av alla sina fem sinnen. Efter besöket kan du njuta av de olika tjänster som erbjuds, t.ex. kaféet, butiken och andra. 

Barcelona: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

9. Barcelona: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Ge dig ut på en sightseeingrundtur genom Barcelona med ett val av två olika rutter och 40 stopp. Beundra stadens främsta sevärdheter ombord på en dubbeldäckarbuss och hoppa av på de platser som intresserar dig mest, som det gotiska kvarteret och Picasso-museet, innan du hoppar tillbaka på bussen för att fortsätta rutten. Slå dig ner och luta dig tillbaka på en dubbeldäckarbuss med öppet tak. Se alla Barcelonas främsta sevärdheter medan du hoppar på och av bussen i din egen takt. Hoppa av vid Picasso-museet, där du finner en av världens största samlingar av Picassos konstverk. Strosa nedför ikoniska La Rambla och upptäck ett av stadens mest livliga områden, med oändligt många barer och matställen. Förundras över de många Unesco-listade världsarven som finns i Barcelona. Upptäck anmärkningsvärda Sagrada Família, ett av de mest ikoniska verken av den berömde arkitekten Antoni Gaudí, som kan ses från hela staden under din rundtur. Bussarna avgår var 20-30:e minut och varje runda varar cirka två timmar. Rundturens stopp längs rutterna är följande:  Röda linjen: • Plaça de Catalunya • Casa Batlló-Fundació Antoni Tàpies • Passeig de Gràcia-La Pedrera • Francesc Macià-Diagonal • Estació de Sants • Plaça d'Espanya • Caixa Fòrum – Pavelló Mies van der Rohe • Poble Espanyol • Museu Nacional d’Art de Catalunya • Anella Olímpica • Fundació Joan Miró • Telefèric de Montjuïc • Miramar-Jardins Costa i Llobera • Barcelona World Trade Center • Colom-Museu Marítim • Port Vell • Museu d'Història de Catalunya • Port Olímpic • Barcelona zoo • Parc de la Ciutadella Blå linjen: • Plaça de Catalunya • Casa Batlló-Fundació Antoni Tàpies • Passeig de Gràcia-La Pedrera • Sagrada Família • Sant Pau Recinte Modernista • Parc Güell • Tramvia Blau-Tibidabo • Sarrià • Monestir de Pedralbes • Palau Reial-Pavellons Güell • Futbol Club Barcelona - Camp Nou • Diagonal Les Corts • Francesc Macià-Diagonal • Eixample

Barcelona: 24 eller 48 timmars hop-on-hop-off-busstur

10. Barcelona: 24 eller 48 timmars hop-on-hop-off-busstur

Se Barcelonas höjdpunkter från en dubbeldäckare på en hop-on-hop-off-busstur. Få tillgång till två rutter med en biljett för en komplett sightseeingupplevelse. Varje rutt tar ungefär två timmar. Ta med dig en gratis karta som hjälper dig att bestämma vart du vill åka och lyssna på ljudkommentarer. Förutom öppet tak har bussarna också ett elektriskt uppfällbart tak, som används vid regn. Bussarna är anpassade för resenärer med begränsad rörlighet och är utrustade med anatomiska säten och värme på båda däcken. De har också en anställd ombord för att hjälpa dig med allt du kan tänkas behöva. Östliga rutten: • Plaça de Catalunya • Port Vell • Museu d'Història de Catalunya • La Barceloneta • Port Olímpic • Poble Nou – Zoo • Teatre Nacional – Auditori • Glories – Torre Agbar • Basilikan Sagrada Familía • Recinte Modernista de Sant Pau • Parc Güell • Tibidabo • La Pedrera • Casa Batlló Västliga rutten: • Plaça Catalunya • Arc de Triomf • El Born – Ciutadella zoo • Passeig Colom • World Trade Center • Jardines de Miramar • Fundació Joan Miró • Anella Olímpica • Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) • Poble Espanyol • Caixa Fòrum – Pavelló Mies van der Rohe • Plaça d'Espanya • Estació de Sants • Spotify Camp Nou (F.C. Barcelona) • Plaça Pius XII-Palau Reial – Pavellons Guell-Monestir de Pedralbes, l’Illa Diagonal, Avungida • L'illa diagonal • Avinguda Diagonal • La Pedrera • Casa Batlló • Plaça Catalunya

341 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Sevärdheter du inte bör missa

Immersion-upplevelser

Barcelona

Barcelona

Vanliga frågor om Kultur och historia i Barcelona

Vad finns det för andra saker att göra än Kultur och historia som är värt att besöka i Barcelona?

Andra upplevelser du inte bör missa i Barcelona:

Vilka Kultur och historia i Barcelona vidtar ytterligare säkerhetsåtgärder mot covid-19?

Barcelona: Fler aktiviteter och sevärdheter

Barcelona: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Barcelona

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 15 883 omdömen

Park Guell är väldigt vacker och jag var väldigt nöjd med köpet av min biljett på Get your Guide. Den utskrivbara eller smartphone-biljetten kom på mycket kort tid. Självklart rekommenderas det starkt att köpa biljett online för att undvika långa köer till biljettkontoren och detta gäller för alla sevärdheter i allmänhet. Men låt oss gå tillbaka till Park Guell... det finns mycket att klättra för att komma till de olika entréerna men när du väl kommer dit är ansträngningen väl belönad. Parken kan gås igenom i sin helhet utan ansträngning och i den högsta delen finns en hisnande utsikt över hela Barcelona ... Antoni Gaudís verk som genomsyrar hela parken är helt enkelt GUDOMLIGT

Marcel var fantastisk, hans engelska är utmärkt. Bra tips om vad man kan göra under fritiden, även fantastiska djupgående förklaringar om druvsorterna och förklara de katalanska etiketterna och stressen som vingårdar lider av på grund av klimatförändringarna. Bra på att peka ut videon med den galna extremsportkillen från Monserrat. Bussen är mycket bekväm. Vi lärde oss mycket, även om hur jesuitorden började.

Loved it! Amazing experience. The park is large and very beautiful. You can stay inside for as long as you like, so you sure have enough time to see it all. Only con is that it’s quite difficult to locate the different spots, so make sure to have enough time (maybe 2 h?) to see it all.

Vi måste tipsa om att ta tunnelbanan finns det 500 branta meter att klättra och det är inte täckt av många automatiska uppstigningstrappor ... Och Gaudí-husets museumsbiljett i mitten av parken kan endast betalas online med telefonen för resten underbart .. Bra gjort

AMAZING. So beautiful, like a fantasy world. Definitely don’t miss this when you’re in Barcelona! Takes about 1 h, and the audio guide is really helpful. A lot of people though. But the architecture is like nothing else. Loved it!