Upplevelser i
Barcelona

Förtrollande arkitektur, färgglada marknader och smaskiga tapas väntar dig i den katalanska huvudstaden.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Barcelona

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Barcelona?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Barcelona:

Tio saker du bara måste göra i Barcelona

Ett bra fotbollslag, fantastiska stränder, jättegoda tapas och drömlik arkitektur. Det finns helt enkelt inget dåligt med Barcelona, denna katalanska huvudstad vid medelhavet. Här är några saker du inte får glömma att planera in.

 • Sagrada Família

  1. Sagrada Família

  Ingen Barcelonavistelse är fullständig utan ett besök till Sagrada Família, som fantiserades fram av arkitekten Antoni Gaudí och utsågs till mindre basilika av påven Benedikt XVI år 2010.

 • Passeig de Gràcia

  2. Passeig de Gràcia

  Passeig de Gracia löper norrut från Plaça Cataluyna och är den rikaste gatan i hela staden. Titta upp på byggnaderna medan du går – arkitekturen är inte av denna världen.

 • Camp Nou

  3. Camp Nou

  Om du älskar fútbol kommer du definitivt att vilja bege dig till Camp Nou, som inhyst hemmalaget FC Barcelona sedan 1957. Camp Nou är Spaniens största idrottsarena med plats för över 99 000 fans.

 • Casa Milà (La Pedrera)

  4. Casa Milà (La Pedrera)

  Gaudís ambitiösa projekt Casa Milà, i folkmun känt som "Stenbrottet", är ett av de mest berömda exemplen på det tidiga 1900-talets katalanska modernism (jugendstil).

 • Casa Batlló

  5. Casa Batlló

  Från 1902 till 1906 byggde Gaudí om ett vanligt lägenhetshus för textilmagnaten Josep Batllós räkning. Inne i Casa Batlló kan du gå en guidad tur och se Gaudís otroliga detaljarbete på nära håll.

 • Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)

  6. Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)

  Kataloniens nationalmuseum för visuell konst är beläget i majestätiska Palau Nacional på toppen av Montjuïc. Gå dit för konsten. Stanna för parken och den magnifika utsikten.

 • Barri Gòtic (de gotiska kvarteren)

  7. Barri Gòtic (de gotiska kvarteren)

  Barri Gòtic ligger i Ciutat Vella-distriket mitt i hjärtat av Gamla stan. Utforska de romantiska, trånga gränderna som inte bara gör sig bra på bild utan dessutom bjuder på lika enkla som utsökta tapas.

 • Montserratberget

  8. Montserratberget

  Kanske kan du tänka dig en heldag för att beundra det katalanska landskapet? En timmas tågresa från Barcelona ligger berget Montserrat, som skrev in sig i historieböckerna redan år 888, då benedikter anlade klostret Santa Maria de Montserrat.

 • Plaça del Rei

  9. Plaça del Rei

  "Kungstorget" är ett torg i de gotiska kvarteren. Torget och dess kungliga palats, Palau Reial Major, uppfördes på 1300-talet och ger en bild av Barcelonas medeltidshistoria.

 • Museu d'Història de Barcelona (MUHBA)

  10. Museu d'Història de Barcelona (MUHBA)

  Barcelonas historiska museum har tagit till vara på stadens kulturella arv från de romerska ruinerna och framåt. Museet ligger på Plaça del Rei.

Planera ditt besök

 • Hur många dagar behöver jag på mig?

  Det finns en massa roligt att göra i Barcelona – särskilt om du också vill ta del av det omtalade nattlivet. På tre heldagar hinner du besöka alla Gaudís främsta byggnadsverk samt Picasso- och Mirómuseerna. Men Barcelona håller även för längre besök på en vecka eller mer. Några dagar extra ger dig gott om tid att ligga på stranden, besöka den lilla byn Sitges i närheten och shoppa i de gotiska kvarteren.

 • Hur tar jag mig runt?

  Barcelona är underbart att utforska till fots. På en eftermiddag hinner du lätt promenera från La Rambla till stranden och vidare till de gotiska kvarteren. Staden är ganska platt, så att cykla är ett utmärkt alternativ. Om du älskar att åka kollektivt föreslår vi att du tar dig ut till Tibidabo, en nöjespark från 1800-talet med utsikt över hela stan. Då hinner du både ta tunnelbana, spårvagn och linbana – och pariserhjul, om det räknas!

 • Vilka turer är roligast?

  Bra att du frågade! Det finns dussintals sätt att krydda din Barcelonaupplevelse – från varmluftsballonger till cykelturer till guidning i alla delar av Gaudís mästerliga byggnadsverk. Många av de arkitektoniska sevärdheterna förhöjs av att ha en guide som kan berätta mer om vad du ser och om den bakomliggande historien. Klicka här för en komplett lista av turer.

Praktisk information

 • Språk
  Katalanska och spanska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +34
 • Bäst tid att åka
  Stranden är Barcelonas hjärta, så mest livat är det i staden under sommaren. Om du vill uppleva Barcelona på sin absoluta höjdpunkt kan du förlägga din resa runt Sant Joan-festivalen och "eldnatten" den 23 juni. Då firas Johannes Döparen med eldbål och festligheter som pågår ända till gryningen.

Alla saker att se i Barcelona

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Barcelona? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Barcelona

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 110 087 omdömen

Överraskande underhållande. Den helt kvinnliga truppen var intensiv, passionerad och vackert producerad och koreograferad. Gitarrspelaren var fantastisk - hon spelade i perfekt synkroniserad rytm med dansarna. Det slutade med att vi önskade att showen var längre. Långt ifrån klyschigt, vi är så glada att vi fick se denna otroliga show!

Så bra att se några av höjdpunkterna i staden, inklusive områden vi nog inte hitta själva. Sen kan man ju ta sig tillbaka till ställen man vill utforska mer. Härligt lättrullad cykel och bra guide.

Lite svårt att hitta uppsamlingsplatsen - kom i tid! Entusiastisk, trevlig guide.

This adventure was fantastic, great people and great wines

Vi tog guldturen, mkt nöjda! Vilket fantastiskt hus!