Barcelona
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Barcelona

Se alla upplevelser i Barcelona

Toppsevärdheter i Barcelona

Tio saker du bara måste göra i Barcelona

Ett bra fotbollslag, fantastiska stränder, jättegoda tapas och drömlik arkitektur. Det finns helt enkelt inget dåligt med Barcelona, denna katalanska huvudstad vid medelhavet. Här är några saker du inte får glömma att planera in.

Sagrada Família

Sagrada Família

Ingen Barcelonavistelse är fullständig utan ett besök till Sagrada Família, som fantiserades fram av arkitekten Antoni Gaudí och utsågs till mindre basilika av påven Benedikt XVI år 2010.

Passeig de Gràcia

Passeig de Gràcia

Passeig de Gracia löper norrut från Plaça Cataluyna och är den rikaste gatan i hela staden. Titta upp på byggnaderna medan du går – arkitekturen är inte av denna världen.

Camp Nou

Camp Nou

Om du älskar fútbol kommer du definitivt att vilja bege dig till Camp Nou, som inhyst hemmalaget FC Barcelona sedan 1957. Camp Nou är Spaniens största idrottsarena med plats för över 99 000 fans.

Casa Milà (La Pedrera)

Casa Milà (La Pedrera)

Gaudís ambitiösa projekt Casa Milà, i folkmun känt som "Stenbrottet", är ett av de mest berömda exemplen på det tidiga 1900-talets katalanska modernism (jugendstil).

Casa Batlló

Casa Batlló

Från 1902 till 1906 byggde Gaudí om ett vanligt lägenhetshus för textilmagnaten Josep Batllós räkning. Inne i Casa Batlló kan du gå en guidad tur och se Gaudís otroliga detaljarbete på nära håll.

Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)

Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)

Kataloniens nationalmuseum för visuell konst är beläget i majestätiska Palau Nacional på toppen av Montjuïc. Gå dit för konsten. Stanna för parken och den magnifika utsikten.

Barri Gòtic (de gotiska kvarteren)

Barri Gòtic (de gotiska kvarteren)

Barri Gòtic ligger i Ciutat Vella-distriket mitt i hjärtat av Gamla stan. Utforska de romantiska, trånga gränderna som inte bara gör sig bra på bild utan dessutom bjuder på lika enkla som utsökta tapas.

Montserratberget

Montserratberget

Kanske kan du tänka dig en heldag för att beundra det katalanska landskapet? En timmas tågresa från Barcelona ligger berget Montserrat, som skrev in sig i historieböckerna redan år 888, då benedikter anlade klostret Santa Maria de Montserrat.

Plaça del Rei

Plaça del Rei

"Kungstorget" är ett torg i de gotiska kvarteren. Torget och dess kungliga palats, Palau Reial Major, uppfördes på 1300-talet och ger en bild av Barcelonas medeltidshistoria.

Museu d'Història de Barcelona (MUHBA)

Museu d'Història de Barcelona (MUHBA)

Barcelonas historiska museum har tagit till vara på stadens kulturella arv från de romerska ruinerna och framåt. Museet ligger på Plaça del Rei.

Planera ditt besök i Barcelona

Hur många dagar behöver jag på mig?

Det finns en massa roligt att göra i Barcelona – särskilt om du också vill ta del av det omtalade nattlivet. På tre heldagar hinner du besöka alla Gaudís främsta byggnadsverk samt Picasso- och Mirómuseerna. Men Barcelona håller även för längre besök på en vecka eller mer. Några dagar extra ger dig gott om tid att ligga på stranden, besöka den lilla byn Sitges i närheten och shoppa i de gotiska kvarteren.

Hur tar jag mig runt?

Barcelona är underbart att utforska till fots. På en eftermiddag hinner du lätt promenera från La Rambla till stranden och vidare till de gotiska kvarteren. Staden är ganska platt, så att cykla är ett utmärkt alternativ. Om du älskar att åka kollektivt föreslår vi att du tar dig ut till Tibidabo, en nöjespark från 1800-talet med utsikt över hela stan. Då hinner du både ta tunnelbana, spårvagn och linbana – och pariserhjul, om det räknas!

Vilka turer är roligast?

Bra att du frågade! Det finns dussintals sätt att krydda din Barcelonaupplevelse – från varmluftsballonger till cykelturer till guidning i alla delar av Gaudís mästerliga byggnadsverk. Många av de arkitektoniska sevärdheterna förhöjs av att ha en guide som kan berätta mer om vad du ser och om den bakomliggande historien. Klicka här för en komplett lista av turer.

Praktisk information

 • Språk
  Katalanska och spanska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +34
 • Bäst tid att åka
  Stranden är Barcelonas hjärta, så mest livat är det i staden under sommaren. Om du vill uppleva Barcelona på sin absoluta höjdpunkt kan du förlägga din resa runt Sant Joan-festivalen och "eldnatten" den 23 juni. Då firas Johannes Döparen med eldbål och festligheter som pågår ända till gryningen.

Att göra i Barcelona

De mest populära sevärdheterna i Barcelona

Städer i Spanien

Alla saker att se i Barcelona

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Barcelona? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Barcelona

Fantastisk guide som gjorde turen mer än prisvärd!

Kvinnan som var guide för denna tur visste verkligen vad hon gjorde! Vi hade med oss vår 12-åriga dotter och min farhåga var: kommer hon att orka hänga med i flera timmar, och dessutom gilla detta? När turen var slut nästan tre timmar senare konstaterade dottern att detta var nog det absolut bästa hon varit med om under hela veckan, vilket redan säger ganska mycket om hur denna guide lyckades fånga publikens intresse med sitt sätt att berätta om Picasso så att även tonåringar uppskattade detta. Kan rekommenderas för alla, oavsett åldern, om man är nybörjare inom konst, eller redan kan ett och annat inom ämnet.

Picasso-vandringstur och Barcelonas Picassomuseum Omdöme från: Pia, 04/19/2019

Parken fantastisk, men välj rätt tidpunkt.

Vid förra tillfället jag besökte parken njöt jag verkligen av Gaudís fantastiska skapelser. Denna gång blev upplevelsen helt annorlunda. Det gick knappt se, och ännu mindre uppleva, arkitekturen pga alla besökare. Jättetråkigt. 5 ⭐️ för parken i sig. 5 ⭐️ för upplevelsen vid förra tillfället. 5 ⭐️ för smidigheten i biljettköpet. 1 ⭐️ för upplevelsen denna gång. Väl värt ett besök, men välj ett bra tillfälle med färre besökare. Är det mycket folk? Upptäck den yttre delen av parken bara. Gratis, också intressant och mindre trångt.

Barcelona: Inträdesbiljett till Parc Güell Omdöme från: Anonym, 03/11/2019

En fantastisk upplevelse för en vinfantast.

Det blev en fantastisk dag på vingården Pere Ventura. Bekväm resa dit i minibuss med en trevlig chaufför och sedan en intressant guidning i cavakällaren med en fantatisk guide innan vi provade cavan tillsammans med väl passande tilltugg.Därefter vidare för färd i öppna jeepar genom vinfälten innan vi provade deras vita och röda viner. Välsmakande och balanserade.Även på denna delen av turen hade vi en kunnig guide. På det hela taget en tur att rekommendera.

Vårt flyg blev försenat, ingen chaufför på plats.

Lite dåligt att ingen fanns på plats som utlovat, onödig oro för oss. Det löste sig efter telefonsamtal till bolaget. Sedan fungerade det utmärkt.

Trevligt och bra sätt att se Barcelona’s sevärdheter!!

Många hållplatser och två trevliga turer genom Barcelona!! Enkelt och bra sätt att börja sin vistelse i Barcelona!! Rekomenderas!

Hop-on-hop-off i Barcelona: 1 eller 2 dagar Omdöme från: Magnus, 09/30/2017