Banys Arabs, Palma de Mallorca: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Mallorca: Cykeltur i Palma de Mallorcas Gamla stad

1. Mallorca: Cykeltur i Palma de Mallorcas Gamla stad

Utforska Palma de Mallorca på en 3-timmars guidad tur med cykel genom den historiska gamla stadskärnan. Se monument från Byzantinska till muslimska tider, sida vid sida med strålande exempel på modernistisk arkitektur. Möt din guide invid Palmas katedral på Carrer de Can Puigdorfila (hotellupphämtning kan även arragneras på begäran). Från det är det bara att trampa fram på din cykel genom några av stadens mest förtrollande gator. Lär dig om stadens historia och några av de mest berömda byggnaderna när du snurrar fram genom de trånga gränderna i gamla stan. Titta uppåt den imponerande fasaden på Seu (Palmas katedral), besök det kungliga palatset La Almudaina, byggt som ett arabiska fort och nuförtiden ett av den spanska kungliga familjens officiella residens. Se de kvarstående bitarna av den gamla ringmuren och behundra de slanka kolumnerna vid La Lonja, marknaden. Cykla ned längs den lövbeklädda La Rambla de Palma och se alla blomsterförsäljare och gatukonstnärer arbeta, beundra fasaden hos Ajuntament, stadshuset i Palma. Upptäck resterna av Banys Àrabs (de arabiska baden) som påminner än idag om Palmas moriska förflutna, och kika in genom skyltfönstren hus de luxurösa butikerna på Paseo del Borne.

Palma de Mallorca: Tur med Segway till höjdpunkter

2. Palma de Mallorca: Tur med Segway till höjdpunkter

Resan börjar från turorganisatörens centralt belägna kontor. Därifrån kommer du sedan att bege dig iväg på din Segway, för att upptäcka Gamla stan. Åk till sedan vidare till Palmas de Mallorcas bukt och susa förbi de magnifika byggnaderna och de berömda sevärdheterna på vägen. Du kommer senare att få utforska landmärkena runt Plaza Mayor, liksom promenera på Palmas vackra Rambla. Därefter passerar du Paseo del Born för att kunna utforska stadens briljanta hjärta. Spara tid och få chansen att se mer av Palma på din bekväma Segway. Du kommer att se de viktigaste monumenten, samtidigt som du får lära dig allt om deras historia från vår erfarna turguide.

Höjdpunkter och dolda pärlor i Palma de Mallorca Privat rundtur

3. Höjdpunkter och dolda pärlor i Palma de Mallorca Privat rundtur

Det här är inte bara en stadsrundtur, det här är det bästa av Palma de Mallorca med dolda pärlor som bara en lokalinvånare kan visa dig. Lär känna Palma de Mallorca på en stadsrundtur som ger dig den perfekta överblicken, från kultur, historia och lokal livsstil - den här turen har allt! Glöm stora turistgrupper och folkmassor; det är dags att se Palma de Mallorca från sin bästa sida tack vare din lokala guides kunskaper och berättelser. Kolla in de viktigaste landmärkena som Almudaina-trädgården, Arab Baths, Olivera de Cort och upptäck stadens hemligheter som visar dig staden ur ett annat perspektiv. Som de säger, lokalbefolkningen vet bäst! Withlocals Highlights & Hidden Gems Private City Tour™ är en av Withlocals signaturturer som finns tillgängliga i större städer över hela världen. Vi arbetar med passionerade lokala guider som tjänar en rättvis avgift. Vi stöder lokala ekonomier genom att endast erbjuda lokala produkter och förhindrar överturism med endast små icke-påträngande grupper. Våra turer är koldioxidneutrala och går bortom de vanliga turistvägarna.

Palma: Gamla stans gränder Självguidad upptäcktsfärd

4. Palma: Gamla stans gränder Självguidad upptäcktsfärd

Denna rundtur finns endast tillgänglig på tyska. Ta din smartphone och börja turen i den lugna trädgården mellan Passeig del Born och katedralen. Därifrån fortsätter ni till det kungliga palatset La Almudaina och den imponerande katedralen "La Seu". Efter en promenad genom gamla stan kommer du till de arabiska baden och klostret "Convento de Santa Clara". Du fortsätter till kyrkan "Basílica Sant Francesc" och en tapasbar, ett riktigt insidertips. Efter ett kort stopp vid stadspalatset "Can Dameto de la Quartera" och kaféet "Ca'n Joan de s'Aigo" kommer ni till församlingskyrkan Plaça de Santa Eulàlia. Ett speciellt träd, "Olivera de Cort", och Plaça Major är ytterligare stopp innan du når Mercat de l'Olivar, den största inomhusmarknaden i Palma. Rundturen avslutas vid Plaça d'Espanya, stadens centrala transportknutpunkt. Vid hållplatserna finns det underhållande uppgifter att lösa och roliga frågor att besvara. Vem vet till exempel vad ... men nej, det berättar vi inte än! Turen är ett utmärkt sätt att komma ut och upptäcka nya saker med familjen, vännerna eller på egen hand. Det är som att bli visad Palma de Mallorca av en god vän. Många anekdoter kommer att berika din promenad genom staden. Du kan starta turen när som helst och så ofta du vill i webbläsaren på en smartphone. På plats eller till och med bekvämt från soffan. Njut av din tid i Palma de Mallorca! *** Bra att veta *** Du kommer att få länken för att starta turen i ett e-postmeddelande direkt efter bokningen.

Lägg till datum

Saker att göra i
Banys Arabs, Palma de Mallorca

Banys Arabs, Palma de Mallorca

Utforska i närheten av Banys Arabs, Palma de Mallorca

Utforska alla

Banys Arabs, Palma de Mallorca: Fler aktiviteter och sevärdheter

Banys Arabs, Palma de Mallorca: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Banys Arabs, Palma de Mallorca

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 147 omdömen

Bra sätt att få en annan upplevelse av staden istället för hop on and off bussarna.