Upplevelser i

Bangkok

Thailands huvudstad är en vild tuk-tuk-tur genom livliga marknader, fridfulla tempel och actionfyllt stadsliv.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Du kan avboka gratis upp till 24 timmar innan din aktivitets start för full återbetalning.

De bästa sakerna att se och göra i Bangkok

Sina livliga gator till trots lyckas den thailändska huvudstaden Bangkok också klämma in stilla oaser av tempel, palats och trädgårdar i det charmiga kaoset. Så vilka av dem är sevärda? Alla! Men här är några av de viktigaste.

 • Golden Buddha

  1. Golden Buddha

  Den fem och ett halvt ton tunga Golden Buddha blickar tålmodigt och vänligt på besökarna inuti Wat Traimit-templet i Bangkoks chinatown.

 • Wat Arun

  2. Wat Arun

  Bangkoks berömda buddhisttempel Wat Arun har faktiskt fått sitt namn från den hinduistiska guden Aruna. Den morgonpigga kan se gryningssolen spegla sig i templets fasad och omgärda det som en gloria.

 • Wat Pho

  3. Wat Pho

  Du kanske känner igen templets liggande Buddhastaty, men värt att notera är även att Wat Pho är Thailands första allmänna universitet och thaimassagens födelseplats!

 • Wat Phra Kaew

  4. Wat Phra Kaew

  Ingen rundtur bland Bangkoks tempel är komplett utan att besök till Smaragdbuddhans tempel, som fått sitt namn efter statyn som karvats ur en enda jadesten. Men bort med tassarna! Bara kungen får vidröra den.

 • Grand Palace

  5. Grand Palace

  Stort är bara förnamnet när det gäller detta palats! Det häpnadsväckande majestätiska Grand Palace är ett av Bangkoks främsta besöksmål. Därinne ligger även tidigare nämnda Wat Phra Kaew.

 • 6. Siam Park City

  Behöver du en paus från alla sevärdheter? Unna ditt inre barn (eller dina faktiska barn) en resa till Bangkoks största nöjesvattenpark, Siam Park City: öppet varje dag!

 • Jim Thompsons hus

  7. Jim Thompsons hus

  Jim Thompson var handelsman i silke och satte ihop detta unika hus av olika gamla thaistrukturer. En gång i tiden var huset hans hem, numera är det en publikmagnet. Guideturerna i Jim Thompsons hus är många och prisvärda!

Planera ditt besök

 • Bästa besökstid

  Den bästa tiden att besöka Bangkok är från november till januari, under det som thailändarna kallar den svala säsongen och det fortfarande är varmt och fuktigt väder, men du slipper svettas floder. Eller ja, lite varm kommer du nog att känna dig, men hettan är åtminstone inte lika illa som under sommaren.

 • Hur länge ska jag stanna?

  Du behöver minst tre heldagar i Bangkok för att det ska vara värt det, men var kvar en vecka om du kan. Och vill du se mer av Thailand och lära dig om kulturen så ska du förstås satsa på att bli kvar ännu längre!

 • Var ska jag bo?

  Bestäm dig för vad du vill ha ut av resan innan du bokar. Om du bara ska stanna ett kort tag är det bästa att bo i Rattanakosin, eller "Gamla Bangkok," där de flesta av stadens historiska sevärdheter också finns. Sukhumvit är både elegant och fullt av folk men även något av ett turistnav, medan finansdistriktet Silom förvandlas till partymetropol på natten. Om du tvärtom är ute efter lugn och ro, boka hotell nära Banglamphu.

Praktisk information

 • Språk
  Thai
 • Valuta
  Thailändska baht (THB)
 • Tidszon
  UTC (+07:00)
 • Landskod
  +66
 • Bäst tid att åka
  Hettan är lättast från november till januari, vilket underlättar om du vill ut och se dig omkring!

Bangkok : autres lieux à visiter

Vous souhaitez découvrir tout ce que Bangkok a à offrir ? Pour voir la liste complète, cliquez ici.

Vad besökare tycker om Bangkok

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 12 911 omdömen

En mycket trevlig upplevelse när du är i Bangkok! Rekommenderas verkligen. Observera att du inte får ta med mat och dryck. Bilder på glasplattan är inte tillåtna, bara bakom repen. Men du kan fortfarande ta riktigt coola bilder! Super fin utsikt över staden. Bokningen fungerade inte via deras egen webbplats eftersom vi behövde en slumpmässig läsare för betalning. Genom denna webbplats var det inget problem, och priset var detsamma.

En välordnad, rolig och kompetent upplevelse med en fantastisk lärare som verkligen fick oss engagerade och uppmärksamma! Maten vi lagade blev dessutom otroligt god. Besöket på den lokala matmarknaden var en höjdpunkt som ökade förståelsen för det asiatiska köket. Är så glad över att jag valde just Maliwan Thai cooking class. Vi kunde inte fått en bättre upplevelse! Varma hälsningar Mia & Magnus Sweden

Sådan fantastisk utsikt över staden, bäst njöt vid solnedgången. Stämningen och stämningen är fab också. Gratis dryck var också en fin touch. Gott om sittplatser på olika nivåer att välja mellan.

Fantasieggande hissfärd, otroliga vyer och skräckinjagande promenad på glasgolvet!

Mycket bra. Spännande att kliva ut på glastaket 300 m ovan mark.