Bangkok
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Bangkok

Se alla upplevelser i Bangkok

Toppsevärdheter i Bangkok

De bästa sakerna att se och göra i Bangkok

Sina livliga gator till trots lyckas den thailändska huvudstaden Bangkok också klämma in stilla oaser av tempel, palats och trädgårdar i det charmiga kaoset. Så vilka av dem är sevärda? Alla! Men här är några av de viktigaste.

Golden Buddha

Golden Buddha

Den fem och ett halvt ton tunga Golden Buddha blickar tålmodigt och vänligt på besökarna inuti Wat Traimit-templet i Bangkoks chinatown.

Wat Arun

Wat Arun

Bangkoks berömda buddhisttempel Wat Arun har faktiskt fått sitt namn från den hinduistiska guden Aruna. Den morgonpigga kan se gryningssolen spegla sig i templets fasad och omgärda det som en gloria.

Wat Pho

Wat Pho

Du kanske känner igen templets liggande Buddhastaty, men värt att notera är även att Wat Pho är Thailands första allmänna universitet och thaimassagens födelseplats!

Wat Phra Kaew

Wat Phra Kaew

Ingen rundtur bland Bangkoks tempel är komplett utan att besök till Smaragdbuddhans tempel, som fått sitt namn efter statyn som karvats ur en enda jadesten. Men bort med tassarna! Bara kungen får vidröra den.

Grand Palace

Grand Palace

Stort är bara förnamnet när det gäller detta palats! Det häpnadsväckande majestätiska Grand Palace är ett av Bangkoks främsta besöksmål. Därinne ligger även tidigare nämnda Wat Phra Kaew.

Siam Park City

Behöver du en paus från alla sevärdheter? Unna ditt inre barn (eller dina faktiska barn) en resa till Bangkoks största nöjesvattenpark, Siam Park City: öppet varje dag!

Jim Thompsons hus

Jim Thompsons hus

Jim Thompson var handelsman i silke och satte ihop detta unika hus av olika gamla thaistrukturer. En gång i tiden var huset hans hem, numera är det en publikmagnet. Guideturerna i Jim Thompsons hus är många och prisvärda!

Planera ditt besök i Bangkok

Bästa besökstid

Den bästa tiden att besöka Bangkok är från november till januari, under det som thailändarna kallar den svala säsongen och det fortfarande är varmt och fuktigt väder, men du slipper svettas floder. Eller ja, lite varm kommer du nog att känna dig, men hettan är åtminstone inte lika illa som under sommaren.

Hur länge ska jag stanna?

Du behöver minst tre heldagar i Bangkok för att det ska vara värt det, men var kvar en vecka om du kan. Och vill du se mer av Thailand och lära dig om kulturen så ska du förstås satsa på att bli kvar ännu längre!

Var ska jag bo?

Bestäm dig för vad du vill ha ut av resan innan du bokar. Om du bara ska stanna ett kort tag är det bästa att bo i Rattanakosin, eller "Gamla Bangkok," där de flesta av stadens historiska sevärdheter också finns. Sukhumvit är både elegant och fullt av folk men även något av ett turistnav, medan finansdistriktet Silom förvandlas till partymetropol på natten. Om du tvärtom är ute efter lugn och ro, boka hotell nära Banglamphu.

Praktisk information

 • Språk
  Thai
 • Valuta
  Thailändska baht (THB)
 • Tidszon
  UTC (+07:00)
 • Landskod
  +66
 • Bäst tid att åka
  Hettan är lättast från november till januari, vilket underlättar om du vill ut och se dig omkring!

Att göra i Bangkok

De mest populära sevärdheterna i Bangkok

Städer i Thailand

Alla saker att se i Bangkok

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Bangkok? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Bangkok

Den var mycket bra från början till slut.

Förnämlig information i samband med bokningen och efter. Vi blev lite sena på till samlingspunkten men det fanns telefonnummer i bekräftelsen och turen väntade i 10 minuter. Rundturen var mycket innehållsrik med utmärkt guide.

Bra organisation. Bra pris. God mat och festlig stämning!

Fri pickup från boendet och retur. Stort trafikkaos försenade oss men båten väntade och personalen såg till att vi kom ombord på rätt båt trots kaos med tusentals personer på piren! Mycket imponerande!

Lyx och trevligt, 3 timmars resa från Bangkok

Kom i tid. Mini bussen är fresh och trevligt bemötande. Tog 3 timmar från Hua hin till Bangkok flygplatsen. Rekommenderas 3 timmar innan flyget till Europa.

Bra service, buffén var helt perfekt, allt fylldes på hela tiden.

Vi kunde se fina tempel och härlig atmosfär. Om man ska säga något negativt så var det lite hög musik, men ok där vi var placerade.