Lägg till datum

Saker att göra i
Bampton, Oxfordshire

Våra mest rekommenderade saker att göra i Bampton, Oxfordshire

Från London: Cotswolds, Blenheim Palace och Downtown Abbey

1. Från London: Cotswolds, Blenheim Palace och Downtown Abbey

Kryssa för några av södra Englands främsta attraktioner på en guidad dagsutflykt med buss från London till Blenheim Palace och Cotswolds byar, inklusive Bampton-inspelningsplatsen för TV-programmet Downtown Abbey. Om du föredrar att utforska historiska städer framför sevärdheter kan du njuta av det flexibla resealternativet. Stig ombord på din buss i London och åk ut ur staden mot ditt första stopp på Blenheim Palace. Se detta mästerverk av engelsk barockarkitektur, som också var Sir Winston Churchills födelseplats. Besök de fantastiska statsrummen som är fyllda med ovärderliga konstverk och magnifika gobelänger (om du väljer alternativet) och beundra de 754 hektar stora trädgårdarna, inklusive en utsökt vattenträdgård. Därefter åker du till den charmiga regionen Cotswolds och stannar till i den autentiska byn Bourton-on-the-Water. Utforska denna pittoreska plats med många attraktiva broar som korsar den mjukt strömmande floden i dess centrum. Komplettera upplevelsen med en tur till Bampton, där många av de berömda landmärkena i den populära tv-serien Downton Abbey har spelats in. Se byggnaderna som spelade rollen som Isobel Crawleys hem, Downton Cottage Hospital, kyrkan och även platsen för två fiktiva lokala pubar, The Grantham Arms och The Dog & Duck.

Från London: Dagsutflykt till Downton Abbey, Oxford och Bampton

2. Från London: Dagsutflykt till Downton Abbey, Oxford och Bampton

Besök Oxford och de bästa inspelningsplatserna för "Downton Abbey" på denna guidade dagsutflykt från London. Börja dagen med en rundvandring i Oxford och dess berömda universitetsbyggnader. Fortsätt till byn Bampton i Cotswolds. Besök det magnifika Highclere Castle med inträdesbiljetter inkluderade. Stig ombord på bussen i London och påbörja din resa. Res i en bekväm buss på väg mot dagens första stopp, staden Oxford. Här får du en guidad rundvandring i staden, som är platsen för ett av världens äldsta universitet och är full av arkitektoniska höjdpunkter. Nästa steg är ett besök i Bampton, inspelningsplats för de yttre byscenerna i "Downton Abbey". Se kyrkan, Matthew Crawley mors hus och hemmen som förvandlats till postkontor och olika pubar. Åk till Highclere Castle, landets säte för Earls of Carnarvon. Rundturen i slottets offentliga rum inkluderar den magnifika huvudsalen, biblioteket, vardagsrum och andra rum som är med i "Downton Abbey". Ta hem en kopia av Lady Carnarvons bok som en souvenir från ditt besök.

London: Downton Abbey, Cotswolds och Highclere Castle-turné

3. London: Downton Abbey, Cotswolds och Highclere Castle-turné

Ge dig av på en naturskön dagsutflykt från London och se några av höjdpunkterna i Cotswolds. Besök inspelningsplatser från tv-serien Downton Abbey, upptäck Highclere Castle och beundra den pittoreska landsbygden i regionen på denna guidade tur. Bege dig till Cotswolds landsbygd och besök några av inspelningsplatserna för Downton Abbey. Ditt första stopp är Cogges Manor Farm som ligger på stranden av floden Windrush. Lär dig om gårdens roll i Downton Abbey som Yew Tree Farm där Lady Ediths dotter Marigold uppfostrades av familjen Drewe. Besök köken och herr Drewes vardagsrum, se gårdsplanen där många scener filmades och se en unik och speciell video om gårdens roll i den populära tv-serien. Efter en kaffepaus fortsätter du till den förtjusande byn Shilton, känd för sitt grunda vadställe och används i serie två för att fungera som byn Swinbrook. Det var här som Lady Sybil och Tom Branson tillbringade natten på sin aborterade rymning. Gå till Bampton för att se St Marys Church, platsen för så många bröllop och en begravning eller två. Under din guidade promenad kan du besöka platser av intresse, inklusive stugsjukhuset, Mrs Crawleys hus, byns gröna område, postkontoret, Mrs. Patmores bed and breakfast och The Grantham Arms pub. Därefter tar du dig söderut från Cotswolds till Hampshires kritland, platsen för magnifika Highclere Castle, som för många är känt som Lord Granthams familjesäte, själva Downton Abbey. Upptäck välbekanta platser både inne i slottet och utanför. Se var O'Brien satte krokben för Bates, där Kemal Pamuks kropp flyttades, och matsalen där läcker dialog serverades med dekadent mat. Besök Robert Crawleys bibliotek och de olika sovrummen och gå ner för den stora trappan. Njut av lunch på en av de många restaurangerna här innan du beger dig till de vackra markerna. I källaren finns en speciell egyptologiutställning, tack vare den 5:e greven av Carnarvon och hans utgrävningar i Konungarnas dal i Egypten. Tillbringa cirka tre timmar i Highclere Castle och dess område innan du återvänder tillbaka till London.

Från London: Tur med buss till Downton Abbey och slottsbyn

4. Från London: Tur med buss till Downton Abbey och slottsbyn

Stig in i den mycket populära TV-serien Downton Abbeys värld på den här heldagsturen som utgår från London. Besök filminspelningsplatser från serien, så som byn Bampton som användes som kuliss för Downton by och Highclare slott, som antog rollen som Downton Abbey.  Slå dig ner i en bekväm luftkonditionerad buss och åk iväg till byn Bampton i Oxfordshire. Lyssna på den lärorika informationen om Downton Abbey och de många platserna du besöker under resans gång. När du anländer till Bampton får du följa med på en guidad vandring genom byn. Se inspelningsplatser du känner igen från serien, så som postkontoret och huset där Matthew Crawley bodde innan han flyttade in till The Abbey.  Efter den guidade vandringen fortsätter du till Highclere slott, som användes som Downton Abbey under hela serien. Där du får 3 timmar på dig att utforska slottet och dess marker i din egen takt. Du hittar runt på ett enkelt sätt med hjälp av den praktiska broschyren. Få gott om tid på dig att köpa en god lunch i slottscaféet, eller handla några souvenirer i presentbutiken.

Från Oxford: Cotswolds Adventurer Tour

5. Från Oxford: Cotswolds Adventurer Tour

Bekanta dig med några av de mest förtrollande byarna i Cotswolds på en heldagstur från Oxford. Åk till den gamla staden Bampton, en av de äldsta städerna i England, känd som byn i tv-serien Downton Abbey. Stanna till för att se byns kyrka och bibliotek, där många scener i den populära serien spelades in. Fortsätt till Kelmscott, som en gång var sommarhus för den berömda Arts and Crafts-rörelsens grundare William Morris. Därefter besöker du Lechlade, en gammal marknadsstad vid floden Themsen. Därifrån tar din väg dig genom vackra stenbyar med möjlighet att stanna och ta en förfriskning i en typisk bybutik. En kort naturskön bilresa tar dig till Bibury där du kan se 1600-talsstugor, en vacker flod och en öringodling. Du följer den pittoreska Coln-dalen, kör genom smala landsvägar och över böljande kullar innan du anländer till den lugna staden Winchcombe. Njut av en lunch på en rustik pub och titta runt i de udda butikerna. Efter lunchen tar en panoramisk körning dig förbi Sudeley Castle, begravningsplatsen för Catherine Parr, Henrik VIII:s sjätte hustru. Fortsätt genom vackra byar till Stow-on-the-Wold, där du kan titta på pittoreska kaféer och antikvitetsbutiker. Återvänd till Oxford via Woodstock, där Blenheim Palace ligger och där Sir Winston Churchill föddes.

Southampton: London via Downton Abbey-scener och Cotswolds

6. Southampton: London via Downton Abbey-scener och Cotswolds

Sätt dig i den lyxiga bussen när du åker från Southampton norrut till den mycket älskade Cotswold-regionen i England, känd för sina honungsfärgade stenbyar och lummiga dalar. Din lokala guide har en mängd information om denna vackra del av världen. Lär dig mer om ullhandeln och hur den spelade en viktig roll i utformningen av områdets historia, och hör hur regionens nedgång som tygproducent ledde till att Cotswolds blev en sömnig bakgård, frusen i tiden. Tack vare de många vackra gamla husen i Cotswolds har området ofta använts som plats för historiska dramer på film och TV. Ditt första stopp är den charmiga byn Bampton som många av er säkert känner igen som byn Downton från den populära TV-serien "Downton Abbey". Här kan du strosa runt på byns grönområde och besöka kyrkan där många viktiga händelser ägde rum på filmduken. Se Cottage Hospital, postkontoret och Mrs Crawleys hus. Kör längs slingrande gränder och böljande kullar till den vackra byn Burford där de gamla stenstugorna tycks kaskadera ner till floden Windrush. Efter en guidad promenad kommer du in i en gammal taverna från 1402 för att äta en utsökt lunch bland de gamla stengolven och vedeldarna. På den natursköna bilturen fortsätter du längre norrut och anländer till Stow on the Wold med en historia som går tillbaka till romartiden. På det stora marknadstorget hölls boskapsmässor där upp till 20 000 får köptes och såldes. Besök den charmiga kyrkan från 1500-talet och de romerska brunnarna. Promenera längs de smala gränderna som utformats för att hålla fåren på torget och den kalla nordanvinden ute! Efteråt fortsätter du din utforskning av Cotswolds, den här gången mot öster för att ta dig till Heathrow-flygplatsen och London där du kan bli avsläppt på ditt anvisade hotell eller din flygplatsterminal.

Downton Abbey inspelningsplatser & Highclere Castle Tour

7. Downton Abbey inspelningsplatser & Highclere Castle Tour

Du lämnar London på morgonen för att göra dagens första stopp på Yew Tree Farm (Cogges herrgård), hem till Downton Abbeys torpare. Denna vackra och välbevarade 1200-talsherrgård ligger vid sidan av floden Windrush och var med i den fjärde säsongen av Downton Abbey. Från och med den femte säsongen blev gården hem till Lady Ediths hemliga kärleksbarn. I den sjätte säsongen flyttade Mr. Mason in med Daisys hjälp. Njut av en kaffepaus vid ankomst till gårdens renoverade och rustika Cow Shed Café och ta sedan en rundtur och lär dig om sammandrabbningarna mellan torpare och markägare, som även de varit med i TV-serien. Din privata rundtur på Yew Tree Farm är schemlagd innan gården öppnar för allmänheten! När du har besökt gården fortsätter du till Downton-byn (som i verkligheten heter Bampton), en vacker och välbevarad by i Oxfordshire Cotswolds. Denna by har varit med i stor utsträckning genom hela den populära TV-serien som byn Downton. Det lokala biblioteket tjänade som Downton Cottage Hospital och kirurgimottagning, och St. Mary’s Church som Downton Church. Churchgate House var också med som familjen Crawleys hem i exteriöra scener. Nu har du chansen att gå längs dessa bygator! Tidigt på eftermiddagen beger du dig till Highclere Castle, Granthams familjehem. Du kommer att ha tid att utforska Monk's Garden, White Border, Secret Garden och Wood of Goodwill, och tid att njuta av en lättare lunch på caféet/terummen i slottsköket. Familjen Carnarvon har bott på Highclere Castle sedan 1679. Den tredje greven av Carnarvon beordrade år 1838 Sir Charles Barry att förvandla slottet till en enastående herrgård. Det tjänade som ett sjukhus under första världskriget och blev åter ett privat residens 1922. Den nuvarande greven och hans hustru (grevinnan av Carnarvon) bor halva tiden på slottet och resten av tiden i deras närliggande lantställe. De förblir nära involverade i slottets dagliga liv och planerna för dess framtid. När du har gått in i slottet följer du en fast rutt med guider i varje praktgemak, inklusive salongen, biblioteket, matsalen, musikrummet, finrummet och rökrummet. Du kan också gå uppför den röda trappan för att se några av sovrummen och galleriet innan du går nerför ektrappan tillbaka till salongen i slottets mittpunkt.

Från London: Downton Abbey & Cotswolds privat dagsutflykt från London

8. Från London: Downton Abbey & Cotswolds privat dagsutflykt från London

Upptäck Cotswolds-regionens underverk på en sightseeingresa från London. Se landmärken från scener i Downtown Abbey under ett besök i Bampton och upplev livet i romantiska kullerstensbyar. Efter att ha träffat din guide beger du dig till byn Bampton, där du kan se många av de berömda landmärkena i den populära tv-serien Downton Abbey. Beundra byggnaderna som spelade rollen som Downton Cottage Hospital och se kyrkan där karaktärerna gifte sig. I Cotswolds kan du besöka en av områdets vackraste byar, Bourton-on-the-Water. Detta är en by som måste ses, med ett antal attraktiva broar som korsar den mjukt strömmande floden i dess centrum.

Från Oxford: Downton Abbey och Cotswolds heldagstur

9. Från Oxford: Downton Abbey och Cotswolds heldagstur

Lämna den vackra medeltida staden Oxford, bege dig söderut till Highclere Castle för ett morgonbesök i hemmet för jarlen och grevinnan av Carnarvon. Fördjupa dig i historien om detta 1800-talsslott, som fortfarande är ett familjehem, och utforska markerna och de vackra trädgårdarna. Föreställ dig att sitta vid det storslagna bordet i familjens matsal med "Dowager" Violet, Lady Mary och Lady Cora, som serveras din lunch av Mr. Carson. Efter besöket på Highclere Castle fortsätter din tur till pittoreska Bampton, en av de äldsta byarna i Storbritannien. Vandra runt i den del av byn som användes för att filma Downton Abbey och besöka St Mary's Church, där så många händelser i familjen Crawleys liv ägde rum. Från Bampton tar en naturskön bilresa dig till den charmiga gamla marknadsstaden Burford, "porten till Cotswolds", med sin sluttande huvudgata och pittoreska butiker. Njut av lunch på ett typiskt lokalt kafé eller en pub. Efter lunch, åk på en panoramatur genom några av de sömniga stenbyarna i Cotswolds. Gör ditt sista stopp i den idylliska byn Swinbrook, som var en filmplats för "Downton Abbey" och "Bridget Jones' Baby." Njut av en promenad genom denna charmiga by, innan du återvänder till Oxford.

Från London: Downton Abbey-rundtur och Blenheim Palace

10. Från London: Downton Abbey-rundtur och Blenheim Palace

Åk bort från London till de böljande kalkstensbackarna i Oxfordshire för att se viktiga inspelningsplatser för succéserien Downton Abbey. Den första anhalten på denna dagstur är Yew Tree Farm (Cogges). Efter en paus för te eller kaffe i det härligt renoverade och rustika Cogges Café får du en rundvandring och lära dig mer om förhållandet mellan arrendatorerna och markägarna. Därefter tar du en kort bilresa till Bampton, en pittoresk by i Oxfordshire Cotswolds. Byn har använts flitigt vid inspelningen av Downton Village. Bampton Library var i serien Downton Cottage Hospital och kirurgimottagningen. St. Mary's Church blev Downton-kyrkan och Churchgate House användes som Crawleys familjehem. Gå längs gatan som var skådeplatsen för butiker, postkontoret och Grantham Arms. Du kommer att äta lunch i den vackra staden Burford (traditionellt känd som porten till Cotswolds). Här kommer du att få chansen att se den berömda Wool Church, byggd på rikedomarna från ullhandeln. Här får du även egen tid till att vandra runt i denna medeltida stad. Efter lunch reser du genom Oxfordshire Cotswolds landsbygd och stannar längs vägen vid the Swan Inn i Swinbrook. The Swan Inn var platsen dit Lady Sybil rymde med Branson, familjens chaufför! På väg in till Blenheim Palace kan du se herr och fru Winston Churchills gravar i byn Bladon. På Blenheim Palace börjar rundturen med en introduktion till det klassmedvetna livets över- och undervåning. Detta historiska herrskapshem byggdes i början av 1700-talet för den första hertigen av Marlborough, John Churchill, och var Winston Churchills födelseplats 1874. Upptäck hur aristokratin levde och hur statslägenheterna blev allt viktigare när du går från rum till rum. Efter rundvandringen i huset finns det tid för en promenad genom den anlagda trädgården för att se Dianas tempel där Sir Winston Churchill friade till Clementine Hozier 1908.

12 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Bampton, Oxfordshire: Fler aktiviteter och sevärdheter

Bampton, Oxfordshire: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Bampton, Oxfordshire

Samlat omdöme

4.6
(509 recensioner)

Jag hade nöjet att delta i en busstur med guide Rory till Bampton och Highclere Castle. Rory gladde oss med fascinerande bakgrundsinformation om "Downton Abbey"-serien och tog oss in i Crawleys värld. Bampton visade sig vara en charmig by som perfekt fångade andan i serien med sina pittoreska gator och charmiga byggnader. Men turens höjdpunkt var utan tvekan besöket på Highclere Castle. Det fantastiska slottet som fungerar som bakgrund för Downton Abbey lämnade oss i vördnad. Turnén är ett absolut måste för alla fans av serien - den erbjuder en unik möjlighet att fördjupa dig i Downton Abbeys värld och personligen uppleva platserna som spelar en så viktig roll i showen.

Hade en bra dag! Först med buss till Bampton. Sedan vidare till Highclere castle. Hade 2 timmar där för att besöka slottet och äta något.

En fantastisk dag, den ena höjdpunkten följde den andra... hur vi kände oss mitt i filmen. När som helst igen 🤩

Utmärkt guide som gjorde körningen rolig och intressant. Vacker sida.

Skulle ha älskat mer tine i Bampton men överlag väl värt det!