Saker att göra i
Bamberg

Våra mest rekommenderade saker att göra i Bamberg

Bamberg: Guidad stadsvandring

1. Bamberg: Guidad stadsvandring

Utforska Bamberg och se mer än 2 400 historiska byggnader, pittoreska slingrande gator och medeltida kyrkor som gör staden till ett konstverk. Bamberg fick sin status som UNESCO:s världsarv 1993 - och inte utan anledning. Följ med på en stadsvandring och upplev själv den lyckade kombinationen av imponerande arkitektur och barocka stadshus. Se hur unikt Bamberg är på en omfattande rundtur. Känn det förflutnas magi när du promenerar genom staden och beundrar katedralen (ingen inre rundtur!), kyrkor och kloster samt vackra broar, smala gator, breda torg, korsvirkeshus och barockfasader. Se den gamla domstolen, det nya residenset, rosenträdgården och "Lilla Venedig".

Bamberg: Guidad historisk kulinarisk rundtur

2. Bamberg: Guidad historisk kulinarisk rundtur

Utforska staden Bamberg och lär dig mer om dess omfattande bryggeritradition. Smaka på en mängd olika lokala maträtter och drycker medan du får en djupgående inblick i lokal historia och mat. Möt din guide och vandra genom den gamla stadsdelen i staden och lär dig mer om den nästan 1000-åriga traditionen med bryggning. Upptäck mer om det lokala köket genom att smaka på en mängd läckra delikatesser, till exempel 2 sorters Bamberger Hörnla. Prova några av de varierande smakerna av lokal öl, inklusive den berömda rökta ölen. I slutet av turen kan du också välja en hel öl att njuta av, med ett brett utbud av intressanta smaker tillgängliga. Om du vill delta med en grupp på 10 eller fler personer, vänligen kontakta oss via e-post på info@geschichte-fuer-alle.de Observera att inga fakturor kan utfärdas för bokningar som görs via Getyourguide. Bokningsbekräftelsen fungerar som bevis på betalning

Bamberg: Guidad ölhistorisk rundtur med valfri provsmakning

3. Bamberg: Guidad ölhistorisk rundtur med valfri provsmakning

Bambergs historia är intrikat sammanflätad med ölets historia, vilket gör det till den perfekta platsen att följa bryggningens fotspår från dess klosterbörjan via den blomstrande humlehandeln till de globala kommersiella malterierna. Upptäck mer om den fina konsten att brygga och lär dig om seder och traditioner som handlar om att dricka öl. Besök de största attraktionerna i staden, som i sig finns med på UNESCO:s världsarvslista. Förundras över de ursprungliga platserna för Bambergs ölkrig, träffa Säufermännla och prova stadens delikatesser i ett pubbryggeri. Längs vägen kan du se Pfahlplätzchen, Eisgrube med övre församlingskyrkan, Domberg och Sandstraße.

Bamberg: Stadens höjdpunkter Stadsvandring

4. Bamberg: Stadens höjdpunkter Stadsvandring

Upptäck det moderna Bamberg och dess brokiga historia på en guidad rundvandring. Ta dig tid att beundra stadens arkitektoniska mästerverk. Se också det gamla stadshuset, den medeltida katedralen, det gamla judiska kvarteret och den gamla staden som är skyddad som UNESCO:s världsarv. Spromenera runt i staden med din guide och upptäck det berömda stadshuset. Ta några foton av den märkliga byggnaden som är konstruerad på en konstgjord ö i floden Regnitz. Lär dig allt om dess medeltida katedral och historien om en av de äldsta judiska församlingarna i Tyskland. Utforska Lilla Venedig och dess fackverkstugor, som en gång var fiskarnas hem. Passera förbi de olika bryggerier, tavernor och kaféer som håller gatorna levande. Gå sedan mot Nya residenset och dess barocka rosenträdgård med en otrolig utsikt över staden.

Bamberg: Självguidad BierSchmecker®-tur

5. Bamberg: Självguidad BierSchmecker®-tur

8 bryggerier i Bamberg ingår i denna fantastiska BierSchmecker®-tur. Med stadskartan i handen kan du promenera längs bryggarkulturens stigar genom Bambergs gamla stad. Välj fyra av bryggerierna för att smaka deras specialöl med hjälp av de medföljande kupongerna och ta med dig en souvenir ölkanna hem, handgjord och märkt med Bambergs emblem. Ett par rököltryfflar ingår också i paketet, och dessutom broschyren "Bambergs ölvärld", som innehåller en förteckning över alla bryggerier i staden och i regionen.

Bamberg: Medeltida rundtur i Bamberg

6. Bamberg: Medeltida rundtur i Bamberg

Känn den medeltida magin av eld, mjöd och häxsalva i ett av UNESCO:s världsarvsområden. Följ med på en interaktiv rundtur i Bamberg, staden som den tyske kejsaren Henrik II valde att bli ett "andra Rom" på 1000-talet. Kolla in välbevarade strukturer från 1000-talet, från det färgglada stadshuset till stadens gamla romanska katedral. Lär dig hur stadens arkitektur påverkade den centraleuropeiska stadsformen och utvecklingen under århundradena. Men få inte bara den officiella, inzoomade historien om staden. Hälsa på din guide och njut av ett glas utsökt medeltida mjöd innan du får uppleva ansikte mot ansikte hur vanligt folk levde, älskade och dog när världen fortfarande befolkades av demoner och häxor. Ta på dig rollen som en adlig dam eller en enkel hantverkare under hela rundturen. Uppskatta den autentiska rekvisitan och det praktiska tillvägagångssättet som gör det möjligt för dig att hämta vatten från brunnar och tända glöden i spisen med en eldstålare som någon från medeltiden.

Häxprocesser i Bamberg

7. Häxprocesser i Bamberg

Ett av de mörkaste kapitlen i Bambergs historia är häxförföljelserna, som hundratals medborgare föll offer för under 1600-talet. Jakten på häxor och trollkarlar var inte på något sätt begränsad till rödhåriga kvinnor eller äldre mödrar, som vanliga klichéer vill få oss att tro, utan inkluderade män och kvinnor från alla sociala klasser upp till Bambergs borgmästare. Den som hamnade i "Trudenhaus", Bambergs häxfängelse, var så gott som förlorad. Denna tur tar dig in i den långa historien om häxjakter i Bamberg. På den här promenaden får du inte bara lära dig om det mörka förflutna, utan också om stadens historia och hur den har hanterats fram till idag. Om du vill delta med en grupp på 10 eller fler personer, vänligen kontakta oss via e-post på info@geschichte-fuer-alle.de Observera att inga fakturor kan utfärdas för bokningar som görs via Getyourguide. Bokningsbekräftelsen fungerar som bevis på betalning

Bamberg: Historisk stadsrundtur på tyska med bryggeribesök

8. Bamberg: Historisk stadsrundtur på tyska med bryggeribesök

Upptäck Bambergs ölkultur genom att besöka viktiga platser med anknytning till bryggkonsten och lyssna på spännande historier om humle och malt. Njut därefter av ett exklusivt besök på Schlenkerla-bryggeriet i Stephansberg, komplett med prover på malning och kaustik. Hör om den viktiga roll som öl spelar i Bamberg. Elva familjeägda bryggerier i Bambergs stadsområde och cirka 60 bryggerier i det närliggande Bamberger-distriktet producerar över 400 olika sorters öl, alla handbryggda, inklusive vinnare av internationella priser, traditionella sorter och nya specialiteter. Den rena variationen av öl i Bamberg - från rauchbier (rökt öl) till frankiskt Kellerbier, från Ungespundetes eller lageröl till bocköl - är fantastisk.

Bamberg Crime-Trail: självguidad rundtur om brott

9. Bamberg Crime-Trail: självguidad rundtur om brott

Om du letar efter den perfekta blandningen mellan ett escape game och en skattjakt utomhus är Crime-Trails något för dig! Ta över utredningen för att hitta den skyldige i ett fiktivt brottsfall. Du kommer att lösa förrädiska mord, listiga rån eller listiga kidnappningar - alternativen är oändliga. Utrustade med era smartphones, en ärendefil och en kod för arresteringsordern börjar du och din familj, vänner eller partner i brott utredningen på brottsplatsen. Det är upp till dig att bestämma vilka ledtrådar du ska följa först. Crime-Trails är utformat för såväl unga som erfarna hobbydetektiver från 12 år och uppåt. 1. Köpa en Crime-Trail När köpet har slutförts får du en kupongkod som ger dig tillgång till fallfilen tillsammans med en kod för att generera din arresteringsorder i slutet av spelet. När du har laddat ner fallfilen kan du starta spelet när du vill. Det behövs ingen ytterligare förhandsregistrering. Fallfilen innehåller en introduktion samt instruktioner för ditt uppdrag. Skriv ut fallbeskrivningen för att få en bättre överblick under spelet! 2. Lokalisering av brottsplatsen För att påbörja din utredning ska du hitta den plats som är markerad som "brottsplats" i din ärendefil. När ni anländer till platsen, bekanta er med fallet, skanna QR-koden på brottsfilen för att komma igång och lösa den första frågan. Under spelets gång kommer du att kommunicera med Crime-Trails huvudkontor för att skicka ut dina svar och få fler och fler ledtrådar allt eftersom du tar dig igenom fallet. Observera: Alla Crime-Trails kan spelas när du vill starta din utredning! Det spelar ingen roll när du köper din brottsfil, den upphör inte att gälla. 3. Starta utredningen När du har löst den första frågan och etablerat kommunikation med huvudkontoret kan du besöka de platser som är markerade på kartan i valfri ordning. Under hela Crime-Trail kommer du att hålla kontakten med huvudkontoret för att få ytterligare ledtrådar som hjälper dig att lösa fallet. Vi rekommenderar att du besöker alla platser, så att du inte missar någon viktig information. Det kommer inte att finnas någon guide eller arrangör på plats. Om du har några problem eller frågor kan du begära en ledtråd från huvudkontoret. Eftersom Crime-Trails spelas utomhus och i enskilda grupper är de kompatibla med eventuella Covid-19-restriktioner. 4. Fånga den skyldige När du har löst alla gåtor och identifierat den skyldige kommer du att kunna gripa personen och se om du löste fallet korrekt eller missade några detaljer.

Bamberg: Privat guidad vandring

10. Bamberg: Privat guidad vandring

Utforska Bambergs välbevarade gamla stadsdel - en UNESCO:s världsarvslista - på en privat vandringstur med en lokal guide. Gå in i Bambergs katedral, lär dig om stadens historia och legender och hör om den lokala rökta ölen på en rundtur som du kan anpassa för att passa dina intressen. Börja din turné med att träffa din guide vid Bambergs katedral. Gå in i den kejserliga katedralen för att beundra den imponerande marmorgraven av kejsar Heinrich II och hans fru, kejsarinnan Kunigunde, eller graven till påven Clemens II, den enda påvliga graven i Tyskland. Efteråt, gå längs de smala gatorna i Gamla stan, ett centrum för imperialistisk och biskopslig makt i nästan tusen år. Res tillbaka i tiden till det medeltida Europa när du förundras över stadens arkitektoniska underverk, inklusive det gamla rådhuset och det nya residenset. Ta reda på om den legendariska lokala berättelsen om byggandet av det gamla rådhuset, mysteriet med Bambergs ryttare och ärkebiskopen av Bamberg. Se Our Lady Church och Little Venice, och lär dig om de lokala bryggerierna och rökt öl från din guide.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Bamberg

Bamberg: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

Bamberg: Fler aktiviteter och sevärdheter

Bamberg: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.