Saker att göra i
Balloch

Balloch

Våra mest rekommenderade saker att göra i Balloch

Loch Lomond: Sightseeingkryssning i det skotska höglandet

Loch Lomond: Sightseeingkryssning i det skotska höglandet

Avvik från byn Balloch och segla bortom de ståtliga hemmen för historiska skotska industrimän med utsikt över Ben Lomond, Skottlands sydligaste Munro. Fortsätt mot Inchmurrin Island, den största inlandsön i Storbritannien och hem till ruinerna av Lennox Castle från 1100-talet. Lär dig historien och legenden om Loch Lomond och de omgivande områdena medan du njuter av några av Skottlands mest spektakulära landskap. Njut av en kryssningskommentar av den berömda historikern och arkeologen Neil Oliver, mest känd från BBC:s "Coast" och "A History of Scotland".

Loch Lomond: 2 timmars båtutflykt med utforskning av öar

Loch Lomond: 2 timmars båtutflykt med utforskning av öar

Upptäck legenderna och hemligheterna kring Loch Lomonds öar på den här båtutflykt från Alexandria.Lär dig historia och legenden kring Loch Lomond och dess omgivningar medan du ser ut över några av Skottlands mest spektakulära landskap. Hoppa ombord på den rymliga och bekväma båten vid Balloch Village Ferry Landing. Det finns gott om utrymme för utsikter både inomhus och utomhus, med öppna och stängda däck, och en komplett bar där du kan köpa en dryck. Börja en rundtur som passerar den världsberömda Loch Lomond Golf Club. Utforska Loch Lomonds mellersta ö, segla genom ett område som lokalbefolkningen kallar "The Narrows" och fortsätt till byn Luss. Lyssna på kommentarer från den berömda historikern och arkeologen Neil Oliver, mest känd från BBC:s "Coast" och "A History of Scotland". Återvänd till startplatsen i slutet av resan.

Från Edinburgh: Stirling Castle, Kelpies och Loch Lomond

Från Edinburgh: Stirling Castle, Kelpies och Loch Lomond

På denna otroliga resa utforskar vi det vackra skotska höglandet och ser slott, sjöar, skulpturer och kanske några "håriga kossor" längs vägen. Från den historiska Royal Mile åker vi i en luftkonditionerad buss (16-34 platser) mot de ikoniska Kelpies, där du kan titta närmare på dessa magnifika skulpturer. Vi tar oss mot Balloch, som ligger söder om Loch Lomonds Bonnie Banks. Här kan du utforska och ta en valfri en timmes båtutflykt på sjön. Efter avresa från Loch Lomond beger vi oss mot den pittoreska byn Aberfoyle innan vi utforskar det pittoreska Dukes Pass. När vi passerar Callander tar vi oss till Stirling där du antingen kan ta en promenad runt stadens centrum eller besöka det historiska Stirling Castle. På resan tillbaka stannar vi för att få en glimt av de berömda tre broarna som spänner över floden Forth innan vi återvänder till Edinburgh. *Båtutflykt och inträde till Stirling Castle betalas på dagen och ingår inte i priset för turen.

Från Edinburgh: "Outlander"-tur med palats och jakobiter

Från Edinburgh: "Outlander"-tur med palats och jakobiter

Vi börjar vår dag i Edinburgh med avgång från Royal Mile och tar in några av sevärdheterna i Skottlands huvudstad när vi åker till vårt första stopp för dagen; Midhope Castle*. Detta tornhus från 1500-talet var bakgrunden till Lallybroch, Jamie Frasers familjehem. Tillbringa tid här för att ta foton och insupa atmosfären och håll utkik efter Jamie, för säkerhets skull. Därifrån fortsätter vi till Blackness, där Blackness Castle ligger. I Outlander används Blackness Castle som kuliss för Fort William, Black Jack Randalls högkvarter. Det har också förekommit i Hamlet och är känt som "skeppet som aldrig seglade" på grund av sin distinkta båtliknande form som sticker ut i Forth. Titta nedför Forth mot Edinburgh och se alla de tre Forth-broarna, som representerar tre århundraden av skotsk ingenjörskonst och förbinder Lothians med kungariket Fife. Vår Outlander-tur går västerut, till Royal Burgh of Linlithgow, där du får möjlighet att besöka Linlithgow Palace, Outlanders Wentworth-fängelse. Palatset användes ursprungligen som en avkopplande tillflyktsort för kungafamiljen på resor mellan Edinburgh och Stirling Castle. Från de imponerande tornen har man utsikt över ett fantastiskt landskap. Vi kommer också att tillbringa tillräckligt med tid här i Linlithgow för att du ska kunna äta lunch och utforska staden. Efter en kort resa vidare västerut kommer vi till Callendar House nära Falkirk, som användes som kök i hertigen av Sandringhams hem i säsong 2 av serien. Denna vackra herrgård har traditionell skotsk arkitektur med inslag som påminner om ett franskt renässansslott. Vi reser sedan norrut över till andra sidan Forth och besöker Royal Burgh of Culross. Den lilla byn är utan tvekan det bästa exemplet på en 1600-talsby i Skottland. Trädgårdarna här används som Claires örtagård och Mercat Cross i byn Cranesmuir i Outlanders. Vi återvänder sedan till andra sidan av Forth och besöker Hopetoun House, som i Outlander är hertigen av Sandringhams hem. Detta fantastiska herrgård ligger i ett över 100 hektar stort designat landskap och återspeglar några av de skotska arkitekterna Sir William Bruce och William Adams briljanta arbete. På vår återresa till Edinburgh på kvällen passerar vi Forth Bridges. Dessa tre broar används för att förbinda Lothians med kungariket Fife och representerar tre århundraden av skotsk ingenjörskonst, där den nyaste bron, Queensferry Crossing, blev klar först 2017. Efter detta återvänder vi till Edinburgh där vår Outlander-turné tar slut.

London: Sherlock Holmes självguidad rundvandring

London: Sherlock Holmes självguidad rundvandring

Utforska Londons Mayfair- och Marylebone-områden i ett spännande Sherlock Holmes-ljudspel. Sätt på dig detektivhatten och gör dig redo att lösa ett klassiskt Sherlock Holmes-fall medan du vandrar på Londons gator. Har du hört talas om den blå karbunkeln? Dr John Watson hade säkert inte det, tills han en kväll råkade bevittna ett mycket märkligt överfall i Hyde Park. Watson upptäcker att han är i besittning av en dyrbar blå juvel. Han måste vända sig till Sherlock Holmes, den extraordinära detektiven, för att få hjälp. Dr John Watson står till din tjänst på denna självguidade audiovandring. Han kommer att berätta historien om den blå karbunklet, guida dig till platser i London där historien utspelar sig och hjälpa dig genom ett seriöst pussellösande detektivarbete. Din självguidade mysterietur, som bygger på Sir Arthur Conan Doyles novell "The Adventure of the Blue Carbuncle", guidar dig från Brook Gate i Hyde Park till Sherlock Holmes-statyn och -museet i den ikoniska Baker Street. Vid vandringen till Baker Street kan du använda din förmåga till slutledningsförmåga och känna Londons puls. Turen inkluderar stopp vid kända landmärken, där ledtrådar som leder dig närmare den skyldige är gömda i din omgivning. Allt du behöver för att kunna kliva in i berättelsen är en smartphone med hörlurar. Gör dig redo att uppleva London på en självguidad rundvandring med en skillnad. Stanna och börja vid behov för att passa dina egna sightseeingplaner i London.

Loch Lomond: Sea Life Entrébiljett

Loch Lomond: Sea Life Entrébiljett

Kom upp nära över 1 500 varelser och ta reda på hur det känns att röra vid en sjöstjärna och andra varelser som lever i den interaktiva klippbassängen. Besök den lekfulla familjen av uttrar Lily, Pickle och Cub, res sedan genom den tropiska havstunneln och ställ dig öga mot öga med svartspetshajar och andra havsdjur. Utforska Lochs of Scotland och se några av de fantastiska varelser som finns i de ursprungliga vattnen. Håll utkik efter den sällsynta albinohajen. Upplev den djupa sjötanken som öppnade i mars 2016 och är hem för inhemska arter av hajar och rockor som kan hittas i brittiska vatten. De storbukiga sjöhästarnas långa svans bidrar till deras anspråk som en av världens största sjöhästarter. Den fantastiska storbukiga sjöhästen når upp till 30 centimeters längder och har en lång, lockig, gripande svans. Besök bukten av strålar och träffa de enda konässtrålarna i Skottland! Besök sedan svartspetsrevhajarna i den stora havstanken. Blacktips är bland de mest populära hajarna som bor i de tropiska korallreven i Indiska och Stilla havet på grund av att de föredrar grunt kustvatten.

Loch Lomond: Kvällskryssning

Loch Lomond: Kvällskryssning

Det finns kanske ingen syn som är mer spektakulär än solnedgången på Loch Lomond och den här kryssningen ger dig möjlighet att uppleva det själv. Hoppa ombord för att uppleva detta magiska sätt att avsluta en dag. Avgå från byn Balloch och segla bortom de historiska skotska industrimännens ståtliga hem, allt inom synhåll för Ben Lomond, Skottlands sydligaste Munro. Fortsätt därifrån mot det världsberömda Ross Dhu House och Loch Lomond Golf Course, förbi Inchmurrin Island, Storbritanniens största inlandsö och hemvist för ruinerna av Lennox Castle från 1100-talet. Lär dig historien och legenden om Loch Lomond och dess omgivningar medan du njuter av några av Skottlands mest spektakulära landskap. Under kryssningen kommenterar den berömde historikern och arkeologen Neil Oliver, känd från BBC:s "Coast" och "A History of Scotland". De lyxiga och smidiga passagerarbåtarna erbjuder utmärkt utsikt, öppna och stängda däck och fullständiga barfaciliteter.

Loch Lomond: Kajakuthyrning

Loch Lomond: Kajakuthyrning

Paddla över Loch Lomonds lugna vatten och upptäck det vackra landskapet med berg och öar. Njut av en aktivitet som är perfekt för både nybörjare och experter. Möt din instruktör i Luss och börja med en lektion på land för att se till att du får ut det mesta av din upplevelse. Kajaka vidare till sjön och ta dig till de närliggande öarna. Utforska Narrows och stanna för en promenad på ön Inchconnachan medan du håller utkik efter det lokala djurlivet. Välj mellan en hyrperiod på 2 eller 4 timmar för att passa ditt schema och njut av ett roligt utomhusäventyr.

Från Glasgow: Whisky- och Loch Lomond-tur med entréer

Från Glasgow: Whisky- och Loch Lomond-tur med entréer

Du lämnar Glasgow och börjar din resa med att besöka Glengoyne*, ett destilleri med ett vackert läge och ett unikt sätt att destillera whisky. Destilleriet har varit i drift sedan 1833 och har haft gott om tid att finslipa sina metoder. Under rundturen får du en introduktion till den enkla men magiska processen att förvandla korn, vatten och jäst till whisky. Och du upptäcker att varje steg i produktionen här är lugnt och att den söta och fruktiga whisky som skapas av Glengoynes passionerade team är en sann fest för sinnena. Härifrån kör vi genom landsbygden till byn Balloch där vi äter en god lunch på en pub. Denna charmiga plats är porten till Loch Lomond, så vi rekommenderar att du rensar huvudet på en promenad till stranden av denna bonnie loch innan du beger dig mot dagens andra destilleri. Nu väntar ett besök på det toppmoderna Clydeside-destilleriet i Glasgow. Denna spännande anläggning ligger i den berömda Queen's Dock och återupplivar traditionen med whiskytillverkning som en gång var en kärnindustri i staden. Du kan besöka deras produktionsanläggning, se hur det gamla blandas med det nya och njuta av den lätta och delikata Single Malt Whisky i Lowland-stil. Efter en avslappnad eftermiddag här återvänder du till Buchanan Bus Station med berättelserna och smakerna av single malt whisky färskt i minnet. *Rutiner och destilleribesök kan komma att ändras.

Luss: Loch Lomond Paddleboard Hire

Luss: Loch Lomond Paddleboard Hire

Upptäck den skotska naturen och öarna runt Loch Lomond med stand up paddleboard. Njut av ett utomhusäventyr, med möjlighet att välja mellan en 2 eller 4 timmars paddleboardingupplevelse. Håll utkik efter det rikliga lokala djurlivet när du glider över vattnet. Vi träffas i Luss, där en erfaren instruktör ger dig en kort introduktion till stand up paddleboarding på land. Paddla ut på sjön och fördjupa dig i det vackra landskapet. Stanna till vid närliggande öar som Inchconnachan och utforska Narrows, som anses vara Loch Lomonds juvel.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Balloch

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Balloch?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Balloch:

Sevärdheterna i Balloch du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Balloch?

De bästa dagsturerna från Balloch:

Se alla dagsturer från Balloch på GetYourGuide

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Balloch?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Balloch?

Se alla erbjudanden och rabatter i Balloch på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Balloch

Att göra i Balloch

Städer i Skottland

Balloch: Fler aktiviteter och sevärdheter

Balloch: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Balloch

Samlat omdöme

4.7
(2 075 recensioner)

Fantastisk guide som under hela resan berättade om Skottlands historia och även väl insatt i Outlander. Av någon anledning så åkte vi aldrig till Doune Castle som skulle ingå i turen, varför fick vi inte veta vilket var trist.

Fantastisk resa, bekväm buss, extremt artig och vänlig chaufför, samt väldigt förberedd för jobbet. Turnén är mycket bra, resplanen var mycket välgjord med kryssningen... det var värt det!

Helt underbar, bra guide som gav mycket av sig själv och var väldigt påläst. Jag och min kompis kan verkligen rekommendera denna tur.

Resan var mycket informativ, rolig och också väldigt avslappnad.

Marty var fantastisk fick oss att skratta hela tiden