Balliol College

Balliol College

Balliol College: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

London: Oxford, Stratford, Cotswolds och Warwick på dagstur

London: Oxford, Stratford, Cotswolds och Warwick på dagstur

Få ut det mesta av din tid i England med en dagsutflykt till den engelska landsbygden. Njut av en rundvandring i Oxford och universitet med inträde till universitetskyrkan St Mary the Virgin, se Cotswolds landskap, besök Warwick Castle och Shakespeares födelseplats. Rundvandring i Oxford Du följer i Oxfords berömda studenters fotspår, från CS Lewis till Bill Clinton, när du vandrar genom de fängslande universitetsgårdarna och kullerstensbelagda gränderna i denna historiska universitetsstad på denna guidade dagsutflykt med buss från London. Beundra de berömda "drömmande spirorna" och besök Bodleian Library, ett av Europas äldsta bibliotek. Låt dig hänföras av de oförstörda smala gränderna och de gamla torgen i denna naturligt vackra stad. Oxford är känt för att vara hemvist för det äldsta universitetet i den engelsktalande världen – otaliga unga begåvade personer har vandrat runt på stadens kullerstensgator under årens lopp. Under denna guidade rundvandring får du se den fantastiska universitetskyrkan St Mary the Virgin och upptäcka oförstörda smala gränder, gamla torg och höga torn. Inträde till universitetskyrkan St Mary the Virgin från 1200-talet. Ta del av den unika barockdesignen och arkitekturen när du utforskar Oxfords universitets centrum. Denna absoluta pärla är ett måste att besöka på din resa till Oxford. The Cotswolds Beundra utsikter över den hisnande landsbygden, sömniga byar och livliga marknadsstäder, under resan genom det charmiga landskapet i en av Englands vackraste regioner. Stratford-upon-Avon  Den unika marknadsstaden Stratford-upon-Avon är den berömda hemstaden för William Shakespeare, möjligen världens största författare. Besök det pittoreska halvtimrade huset där den legendariska författaren föddes och få fascinerande inblickar i hans barndom. Shakespeares födelseplats: Se platsen där den berömda dramatikern växte upp och tillbringade sina år som en gift man. Warwick Castle Ta del av Storbritanniens största medeltidsupplevelse djupt inne i hjärtat av Warwick Castle. Dyk in i krigsförberedelserna och känn tyngden av ett medeltida svärd. Bli en soldat – prova om storleken på hjälmen passar. Besök de spektakulära praktgemaken och vila ögonen på de förtjusande viktorianska festförberedelserna.Njut av en meet and greet från en medeltida värd samt en introduktion till det spektakulära slottet.

Oxford: Officiell universitets- och stadsvandring

Oxford: Officiell universitets- och stadsvandring

Utforska Oxford, staden med de drömmande spirorna, på en rundvandring med en expertguide från stadens turistbyrå. Få se stadens mest kända sevärdheter, upptäck stadens dolda historia och ta del av alla häpnadsväckande historier om Oxfords viktigaste karaktärer - verkliga och fiktiva. Möt din guide på den storslagna och mycket gamla Broad Street (som en gång var stadens vallgrav), låt dem veta var du kommer ifrån och vilka speciella Oxfordintressen du har så kommer de att göra sitt bästa för att ta med dem. Gå till Martyrs' Memorial, platsen för fruktansvärda religiösa vedergällningar under medeltiden, och vidare till det äldsta tornet i St Michael of the Northgate som byggdes under saxisk tid. Ta dig sedan till universitetets hjärta och inspirationen bakom Harry Potters Hogwartsskola. Passera förbi pubarna där Inklings brukade träffas för att diskutera sitt skrivande samt pubarna där Inspector Morse spelades in och de populäraste studentdrinkställena i gamla tider. Upptäck staden som är hemvist för flera av Storbritanniens mest kända litterära karaktärer - både fiktiva och verkliga - som JRR Tolkien och CS Lewis, Philip Pullman och Colin Dexter samt några av deras mest kända skapelser som Lyra och Will och Inspector Morse. Beundra Oxfords fantastiska arkitektur, gargoyles och grotesker, som är så underbart bevarade från alla historiska perioder och stilar, och ta en promenad på det hisnande Radcliffe Square. Korsa den finurliga Suckarnas bro, som den är känd som, precis som de i Venedig och Cambridge. Se Bodleian Libraries från utsidan i den fantastiska Old Schools Quadrangle. Lär dig mer om stadens berömda museer, bland annat Museum of the History of Science, som innehåller Einsteins svarta tavla, The Pitt Rivers, som en gång i tiden var hemvist för krympta huvuden, och det fantastiska Ashmolean, som var ett av de allra första museerna i världen. Om du har tid kan du promenera så långt som till de vackra Christ Church Meadows, där man kan åka stävja och där boskapen betar, en verkligt pastoral och typisk engelsk scen.

Oxford: Universitetsvandring med besök i Christ Church

Oxford: Universitetsvandring med besök i Christ Church

Ni börjar i centrala Oxford, med en kort och engagerande introduktion som lägger grunden för de stora historiska perioder som kommer att täckas! Sedan går turen till ett college som är känt för att ha de vackraste gräsmattorna i Oxford och en ikonisk tvist med sin granne - som resulterade i en förmodad stöld av collegets sköldpadda (förklaringen till Oxfords årliga sköldpaddsrace ingår!). Därefter besöker gruppen Sheldonian Theatre, där studenterna får uppleva den mest ikoniska ceremonin vid Oxford University. Du kan höra från din studentguide hur upplevelsen var för dem. Därefter går ni in i ett historiskt museum - komplett med en griffeltavla som användes av Einstein i Oxford - och besöker Weston Library, ett utmärkt exempel på en hybrid mellan historisk och modern interiör. Denna rundtur kommer sedan att täcka platser som ingen av våra andra rundturer gör! Bland annat Oriel College, Merton College och ikoniska litterära giganter från Oxfords historia. Du kan ta ett foto under Suckarnas bro innan du tittar upp på det första runda biblioteket i England, där din studentguide i Oxford ger dig sällsynta inblickar i labyrinten av underjordiska tunnlar för studenter. Inte att förglömma är All Souls College. Med inträdesprov som är lika komplicerade som de är bisarra, kommer den här webbplatsen att belysa hur exklusivt ett college kan vara och hur inflytelserika dess medlemmar är. På väg ner till den södra delen av Oxford besöker vi en dold dörr som föreställer de mest kända karaktärerna i C.S. Lewis Krönikorna om Narnia. Innan vi går in i det största colleget i Oxford, hem till Oscar Wilde och C.S. Lewis, och dess egen hjortpark. Utforska det ikoniska området som har varit hem för Oxfords mest inflytelserika författare, komplett med medeltida kloster. Turen går vidare till Tolkiens hem för att diskutera inte bara dess litterära betydelse, utan även dess kök för flera miljoner pund, finansierat av den nuvarande kejsaren av Japan! Turen går sedan till Christ Church Meadows - en fantastisk vidsträckt mark som är otroligt sällsynt i en medeltida stad. Här får du lära dig om dess nära koppling till Alice's Adventures in Wonderland - tillsammans med dess beslut att ha en annan tidszon än resten av Oxford. Slutligen kommer turen till en av de mest påkostade och berömda högskolorna vid Oxfords universitet: Christ Church. Berömt för sina bokstavliga kopplingar och scener som använts vid inspelningen av Harry Potter; det är en så ikonisk plats att många misstar den för att representera hela universitetet. Gå igenom matsalen som inspirerats av den som används på Hogwarts och se var några av de största filosoferna, författarna och kungligheterna har studerat. Guiden kommer att ge en omfattande översikt över dess historia, innan du går in tillsammans med en multimediaguide för att utforska College i din egen takt. Observera - strukturen på dagen kan variera.

Oxford: Rundtur med fokus på Morse, Lewis och Endeavour

Oxford: Rundtur med fokus på Morse, Lewis och Endeavour

Gå bortom Oxfords drömmande spiror och utforska universitetsstaden från ett annat perspektiv. Följ i fotspåren från TV-serien "Inspector Morse" och dess avknoppningar visar "Lewis" och "Endeavour." Gå in i den fiktiva världen av författaren Colin Dexter och hans berömda detektiver när du besöker platser där scener filmades i den gamla stadskärnan. Börja vid stenmonumentet för Martyrs Memorial utanför Balliol College och fortsätt till platser som det lyxiga Randolph Hotel och den traditionella puben White Horse. Ge dig ut på Broad Street, lär dig mer om gatorna och andra platser som är kända för fans av Morse och få information bakom kulisserna om hur karaktärerna utvecklades.

Oxford: Den obekväma Oxford™-turnén

Oxford: Den obekväma Oxford™-turnén

Den lyfter fram olika berättelser och diskuterar historien om imperium, ras, klass och kön, och belyser hur dessa berättelser har en bestående inverkan på våra moderna liv. Det här är en unik stadsvandring, intellektuellt stimulerande och baserad på omfattande forskning som genomförts av lokala akademiker. Alla våra turer leds av universitetsforskare som har genomgått vårt officiella utbildningsprogram Uncomfortable Oxford. Våra guider kombinerar expertkunskap och prestanda, vilket säkerställer att varje tur är en rolig och lärorik upplevelse. Turen rekommenderas för barn från 12 år och uppåt. Carfax-tornet Rhodos staty All Souls College Weston Library Sheldonian Theatre Balliol College Historiska fakulteten Bonn Square Observera att resplanen kan variera något beroende på tid och guide.

Oxford: Audioguide för staden och universitetet i Oxford

Oxford: Audioguide för staden och universitetet i Oxford

Matthew Arnold, en viktoriansk poet, beskrev en gång Oxford som "the City of Dreaming Spires". Han syftade på den fantastiska arkitekturen hos de 39 högskolorna som utgör det världsberömda universitetet i Oxford. Följ med mig på denna lugna vandring runt den vackra staden så ska jag berätta historierna bakom spirorna. Denna enkla promenad tar dig från Carfax Tower, runt den historiska stadskärnan där majoriteten av högskolorna ligger, för att avsluta på Magdalen Street bredvid Martyrs' Memorial. Längs vägen kommer jag att berätta om några av de pittoreska traditionerna och ceremonierna som fortfarande äger rum runt högskolorna idag, som varför Great Tom, klockan ovanför ingången till Christ Church College, ringer 101 gånger klockan 21.05. Du kommer att höra om de berömda författare, politiker och poeter som också har bidragit till Oxfords historia, och jag visar dig inspelningsplatserna för många TV-serier som Morse, Endeavour och Midsommarmord. Du kommer till och med att följa i Harry Potters fotspår när du tar dig in i Christ Church och dess egen stora sal. I slutet av den här rundturen kommer du: • Upptäck varför Oxfords tid ligger 5 minuter efter resten av landet • Ta reda på varför Oxford-studenter är förbjudna att hoppa i floden Cherwell • Lär dig om ett upplopp som varade i tre dagar och kostade 93 människor livet • Se kollegiet som har producerat inte mindre än 13 av landets premiärministrar • Besök platsen där tre äldre medlemmar i kyrkan avrättades på order av Bloody Mary Ge dig själv 90 minuter eller dröja längs vägen eftersom det finns gott om möjligheter att stanna för en drink, ett lätt mellanmål eller till och med ett mycket civiliserat afternoon tea.

Oxford: Officiell rundvandring på universitetet med expertguide

Oxford: Officiell rundvandring på universitetet med expertguide

Vår populära stadsvandring i Oxford har utvecklats av Oxfords universitets centralbibliotek, Bodleian Libraries, i samarbete med Oxford Guild of Tour Guides och tar dig med på en engagerande resa som avslöjar hemligheterna i denna historiska stad. Med start och slut vid Weston Library kommer du att se bortom de anmärkningsvärda utrymmena i Bodleian Library under denna rundvandring; ta in Oxfords historiska gator och följa i fotspåren av kända författare, forskare, politiker och filmstjärnor. Som en del av turen kommer du att se in i det äldsta undervisningsrummet på universitetet: The Divinity School; samt utsidan av Bodleian Library, Radcliffe Camera och gatorna som omger den centrala Bodleian-platsen. Alla våra rundvandringar leds av ackrediterade, kvalificerade guider.

App Självguidad London - Harry Potter Oxford

App Självguidad London - Harry Potter Oxford

Upptäck Harry Potters magi på en guidad rundtur i Oxford. Besök inspelningsplatser från filmerna, inklusive Bodleian Library, New College och Christ Church. Börja din rundtur på Bodleian Library, som användes som sjukhusflygel på Hogwarts. Se var viktiga scener som Harrys tillfrisknande i "De vises sten" och danslektionen i "Den flammande bägaren" filmades. Lär dig mer om bibliotekets historia, som den äldsta universitetsbyggnaden i Oxford, som använts för teologiska diskussioner sedan 1400-talet. Gå sedan till New College, som var skådeplatsen för Hogwarts korridorer, där Harry förlöjligas med märken som säger "Potter suger" i "Den flammande bägaren". Inne i New College kan du se en 200 år gammal ek, under vilken Malfoy förvandlas till en iller av Moody. Besök slutligen Christ Church, där trapporna användes i McGonagalls välkomsthälsning till Harry, Ron och Hermione. Även om Hogwarts stora sal inspirerades av Christ Churchs matsal, filmades den inte där. Se matsalen, som fortfarande används av studenter som äter där varje dag.

Curious Oxford Escape-spel utomhus: Klocktjuven

Curious Oxford Escape-spel utomhus: Klocktjuven

Kliv in på Oxfords historiska gator som den ende arvtagaren till den legendariske urmakaren Alfred Du Pont. Stolt pryder hans magnum opus din handled, en fascinerande klocka med mystiska symboler och ett gåtfullt, ojämnt tickande. Men när du funderar över dess hemligheter mitt i den livliga folkmassan inträffar katastrofen - en listig tjuv tar tillfället i akt och ditt värdefulla arv försvinner. Ge dig ut på en spännande jakt genom Oxfords kullerstensgator, dechiffrera kryptiska ledtrådar och nysta upp arvet efter historiens största urmakare. Kommer du att återta Du Ponts mästerverk innan tiden rinner ut? Appen ger dig exakta vägbeskrivningar genom staden. Spela i din egen takt. Känn dig fri att pausa och utforska din omgivning när du vill. När du har bokat spelet får du ett e-postmeddelande med instruktioner om hur du spelar. För större grupper kan en person köpa tillgång för hela gruppen genom att välja antalet personer i gruppen. Alla gruppmedlemmar kommer att kunna spela stadsspelet på sin smartphone. Alternativt kan varje person köpa sin egen voucher. Ni kan spela som en grupp och lösa ledtrådarna tillsammans medan ni promenerar, eller så kan ni dela upp er i mindre grupper/team och tävla mot de andra. Varje person kan också spela på egen hand, separat från gruppen, och möta gruppen i slutet.

Oxford: Berömda alumner Escape Game utomhus

Oxford: Berömda alumner Escape Game utomhus

Utforska Oxford på ett unikt sätt genom att spela ett utforskningsspel på din telefon via en app. Lär dig mer om berömda alumner som vandrat genom stadens gator och universitetets murar, besök platser där Harry Potter spelades in och ha kul med hela familjen eller vännerna. Skapa en berättelse om en briljant före detta Oxfordprofessor som försöker lista ut mysteriet kring deras labbpartners död under ditt engagerande spel. Lös utmaningar och se hur historien utvecklas i din app, samt exakta vägbeskrivningar som guidar dig till nästa plats. Starta ditt utforskningsspel från puben The Eagle and Child. Det bästa av allt är att du kan spela spelet i din egen takt, pausa det när du känner för en kaffe- eller matpaus och återuppta det när som helst från den plats där du pausade det.

17 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Balliol College

Balliol College: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

London: Oxford, Stratford, Cotswolds och Warwick på dagstur

London: Oxford, Stratford, Cotswolds och Warwick på dagstur

Få ut det mesta av din tid i England med en dagsutflykt till den engelska landsbygden. Njut av en rundvandring i Oxford och universitet med inträde till universitetskyrkan St Mary the Virgin, se Cotswolds landskap, besök Warwick Castle och Shakespeares födelseplats. Rundvandring i Oxford Du följer i Oxfords berömda studenters fotspår, från CS Lewis till Bill Clinton, när du vandrar genom de fängslande universitetsgårdarna och kullerstensbelagda gränderna i denna historiska universitetsstad på denna guidade dagsutflykt med buss från London. Beundra de berömda "drömmande spirorna" och besök Bodleian Library, ett av Europas äldsta bibliotek. Låt dig hänföras av de oförstörda smala gränderna och de gamla torgen i denna naturligt vackra stad. Oxford är känt för att vara hemvist för det äldsta universitetet i den engelsktalande världen – otaliga unga begåvade personer har vandrat runt på stadens kullerstensgator under årens lopp. Under denna guidade rundvandring får du se den fantastiska universitetskyrkan St Mary the Virgin och upptäcka oförstörda smala gränder, gamla torg och höga torn. Inträde till universitetskyrkan St Mary the Virgin från 1200-talet. Ta del av den unika barockdesignen och arkitekturen när du utforskar Oxfords universitets centrum. Denna absoluta pärla är ett måste att besöka på din resa till Oxford. The Cotswolds Beundra utsikter över den hisnande landsbygden, sömniga byar och livliga marknadsstäder, under resan genom det charmiga landskapet i en av Englands vackraste regioner. Stratford-upon-Avon  Den unika marknadsstaden Stratford-upon-Avon är den berömda hemstaden för William Shakespeare, möjligen världens största författare. Besök det pittoreska halvtimrade huset där den legendariska författaren föddes och få fascinerande inblickar i hans barndom. Shakespeares födelseplats: Se platsen där den berömda dramatikern växte upp och tillbringade sina år som en gift man. Warwick Castle Ta del av Storbritanniens största medeltidsupplevelse djupt inne i hjärtat av Warwick Castle. Dyk in i krigsförberedelserna och känn tyngden av ett medeltida svärd. Bli en soldat – prova om storleken på hjälmen passar. Besök de spektakulära praktgemaken och vila ögonen på de förtjusande viktorianska festförberedelserna.Njut av en meet and greet från en medeltida värd samt en introduktion till det spektakulära slottet.

Oxford: Officiell universitets- och stadsvandring

Oxford: Officiell universitets- och stadsvandring

Utforska Oxford, staden med de drömmande spirorna, på en rundvandring med en expertguide från stadens turistbyrå. Få se stadens mest kända sevärdheter, upptäck stadens dolda historia och ta del av alla häpnadsväckande historier om Oxfords viktigaste karaktärer - verkliga och fiktiva. Möt din guide på den storslagna och mycket gamla Broad Street (som en gång var stadens vallgrav), låt dem veta var du kommer ifrån och vilka speciella Oxfordintressen du har så kommer de att göra sitt bästa för att ta med dem. Gå till Martyrs' Memorial, platsen för fruktansvärda religiösa vedergällningar under medeltiden, och vidare till det äldsta tornet i St Michael of the Northgate som byggdes under saxisk tid. Ta dig sedan till universitetets hjärta och inspirationen bakom Harry Potters Hogwartsskola. Passera förbi pubarna där Inklings brukade träffas för att diskutera sitt skrivande samt pubarna där Inspector Morse spelades in och de populäraste studentdrinkställena i gamla tider. Upptäck staden som är hemvist för flera av Storbritanniens mest kända litterära karaktärer - både fiktiva och verkliga - som JRR Tolkien och CS Lewis, Philip Pullman och Colin Dexter samt några av deras mest kända skapelser som Lyra och Will och Inspector Morse. Beundra Oxfords fantastiska arkitektur, gargoyles och grotesker, som är så underbart bevarade från alla historiska perioder och stilar, och ta en promenad på det hisnande Radcliffe Square. Korsa den finurliga Suckarnas bro, som den är känd som, precis som de i Venedig och Cambridge. Se Bodleian Libraries från utsidan i den fantastiska Old Schools Quadrangle. Lär dig mer om stadens berömda museer, bland annat Museum of the History of Science, som innehåller Einsteins svarta tavla, The Pitt Rivers, som en gång i tiden var hemvist för krympta huvuden, och det fantastiska Ashmolean, som var ett av de allra första museerna i världen. Om du har tid kan du promenera så långt som till de vackra Christ Church Meadows, där man kan åka stävja och där boskapen betar, en verkligt pastoral och typisk engelsk scen.

Oxford: Universitetsvandring med besök i Christ Church

Oxford: Universitetsvandring med besök i Christ Church

Ni börjar i centrala Oxford, med en kort och engagerande introduktion som lägger grunden för de stora historiska perioder som kommer att täckas! Sedan går turen till ett college som är känt för att ha de vackraste gräsmattorna i Oxford och en ikonisk tvist med sin granne - som resulterade i en förmodad stöld av collegets sköldpadda (förklaringen till Oxfords årliga sköldpaddsrace ingår!). Därefter besöker gruppen Sheldonian Theatre, där studenterna får uppleva den mest ikoniska ceremonin vid Oxford University. Du kan höra från din studentguide hur upplevelsen var för dem. Därefter går ni in i ett historiskt museum - komplett med en griffeltavla som användes av Einstein i Oxford - och besöker Weston Library, ett utmärkt exempel på en hybrid mellan historisk och modern interiör. Denna rundtur kommer sedan att täcka platser som ingen av våra andra rundturer gör! Bland annat Oriel College, Merton College och ikoniska litterära giganter från Oxfords historia. Du kan ta ett foto under Suckarnas bro innan du tittar upp på det första runda biblioteket i England, där din studentguide i Oxford ger dig sällsynta inblickar i labyrinten av underjordiska tunnlar för studenter. Inte att förglömma är All Souls College. Med inträdesprov som är lika komplicerade som de är bisarra, kommer den här webbplatsen att belysa hur exklusivt ett college kan vara och hur inflytelserika dess medlemmar är. På väg ner till den södra delen av Oxford besöker vi en dold dörr som föreställer de mest kända karaktärerna i C.S. Lewis Krönikorna om Narnia. Innan vi går in i det största colleget i Oxford, hem till Oscar Wilde och C.S. Lewis, och dess egen hjortpark. Utforska det ikoniska området som har varit hem för Oxfords mest inflytelserika författare, komplett med medeltida kloster. Turen går vidare till Tolkiens hem för att diskutera inte bara dess litterära betydelse, utan även dess kök för flera miljoner pund, finansierat av den nuvarande kejsaren av Japan! Turen går sedan till Christ Church Meadows - en fantastisk vidsträckt mark som är otroligt sällsynt i en medeltida stad. Här får du lära dig om dess nära koppling till Alice's Adventures in Wonderland - tillsammans med dess beslut att ha en annan tidszon än resten av Oxford. Slutligen kommer turen till en av de mest påkostade och berömda högskolorna vid Oxfords universitet: Christ Church. Berömt för sina bokstavliga kopplingar och scener som använts vid inspelningen av Harry Potter; det är en så ikonisk plats att många misstar den för att representera hela universitetet. Gå igenom matsalen som inspirerats av den som används på Hogwarts och se var några av de största filosoferna, författarna och kungligheterna har studerat. Guiden kommer att ge en omfattande översikt över dess historia, innan du går in tillsammans med en multimediaguide för att utforska College i din egen takt. Observera - strukturen på dagen kan variera.

Oxford: Rundtur med fokus på Morse, Lewis och Endeavour

Oxford: Rundtur med fokus på Morse, Lewis och Endeavour

Gå bortom Oxfords drömmande spiror och utforska universitetsstaden från ett annat perspektiv. Följ i fotspåren från TV-serien "Inspector Morse" och dess avknoppningar visar "Lewis" och "Endeavour." Gå in i den fiktiva världen av författaren Colin Dexter och hans berömda detektiver när du besöker platser där scener filmades i den gamla stadskärnan. Börja vid stenmonumentet för Martyrs Memorial utanför Balliol College och fortsätt till platser som det lyxiga Randolph Hotel och den traditionella puben White Horse. Ge dig ut på Broad Street, lär dig mer om gatorna och andra platser som är kända för fans av Morse och få information bakom kulisserna om hur karaktärerna utvecklades.

Oxford: Den obekväma Oxford™-turnén

Oxford: Den obekväma Oxford™-turnén

Den lyfter fram olika berättelser och diskuterar historien om imperium, ras, klass och kön, och belyser hur dessa berättelser har en bestående inverkan på våra moderna liv. Det här är en unik stadsvandring, intellektuellt stimulerande och baserad på omfattande forskning som genomförts av lokala akademiker. Alla våra turer leds av universitetsforskare som har genomgått vårt officiella utbildningsprogram Uncomfortable Oxford. Våra guider kombinerar expertkunskap och prestanda, vilket säkerställer att varje tur är en rolig och lärorik upplevelse. Turen rekommenderas för barn från 12 år och uppåt. Carfax-tornet Rhodos staty All Souls College Weston Library Sheldonian Theatre Balliol College Historiska fakulteten Bonn Square Observera att resplanen kan variera något beroende på tid och guide.

Oxford: Audioguide för staden och universitetet i Oxford

Oxford: Audioguide för staden och universitetet i Oxford

Matthew Arnold, en viktoriansk poet, beskrev en gång Oxford som "the City of Dreaming Spires". Han syftade på den fantastiska arkitekturen hos de 39 högskolorna som utgör det världsberömda universitetet i Oxford. Följ med mig på denna lugna vandring runt den vackra staden så ska jag berätta historierna bakom spirorna. Denna enkla promenad tar dig från Carfax Tower, runt den historiska stadskärnan där majoriteten av högskolorna ligger, för att avsluta på Magdalen Street bredvid Martyrs' Memorial. Längs vägen kommer jag att berätta om några av de pittoreska traditionerna och ceremonierna som fortfarande äger rum runt högskolorna idag, som varför Great Tom, klockan ovanför ingången till Christ Church College, ringer 101 gånger klockan 21.05. Du kommer att höra om de berömda författare, politiker och poeter som också har bidragit till Oxfords historia, och jag visar dig inspelningsplatserna för många TV-serier som Morse, Endeavour och Midsommarmord. Du kommer till och med att följa i Harry Potters fotspår när du tar dig in i Christ Church och dess egen stora sal. I slutet av den här rundturen kommer du: • Upptäck varför Oxfords tid ligger 5 minuter efter resten av landet • Ta reda på varför Oxford-studenter är förbjudna att hoppa i floden Cherwell • Lär dig om ett upplopp som varade i tre dagar och kostade 93 människor livet • Se kollegiet som har producerat inte mindre än 13 av landets premiärministrar • Besök platsen där tre äldre medlemmar i kyrkan avrättades på order av Bloody Mary Ge dig själv 90 minuter eller dröja längs vägen eftersom det finns gott om möjligheter att stanna för en drink, ett lätt mellanmål eller till och med ett mycket civiliserat afternoon tea.

Oxford: Officiell rundvandring på universitetet med expertguide

Oxford: Officiell rundvandring på universitetet med expertguide

Vår populära stadsvandring i Oxford har utvecklats av Oxfords universitets centralbibliotek, Bodleian Libraries, i samarbete med Oxford Guild of Tour Guides och tar dig med på en engagerande resa som avslöjar hemligheterna i denna historiska stad. Med start och slut vid Weston Library kommer du att se bortom de anmärkningsvärda utrymmena i Bodleian Library under denna rundvandring; ta in Oxfords historiska gator och följa i fotspåren av kända författare, forskare, politiker och filmstjärnor. Som en del av turen kommer du att se in i det äldsta undervisningsrummet på universitetet: The Divinity School; samt utsidan av Bodleian Library, Radcliffe Camera och gatorna som omger den centrala Bodleian-platsen. Alla våra rundvandringar leds av ackrediterade, kvalificerade guider.

App Självguidad London - Harry Potter Oxford

App Självguidad London - Harry Potter Oxford

Upptäck Harry Potters magi på en guidad rundtur i Oxford. Besök inspelningsplatser från filmerna, inklusive Bodleian Library, New College och Christ Church. Börja din rundtur på Bodleian Library, som användes som sjukhusflygel på Hogwarts. Se var viktiga scener som Harrys tillfrisknande i "De vises sten" och danslektionen i "Den flammande bägaren" filmades. Lär dig mer om bibliotekets historia, som den äldsta universitetsbyggnaden i Oxford, som använts för teologiska diskussioner sedan 1400-talet. Gå sedan till New College, som var skådeplatsen för Hogwarts korridorer, där Harry förlöjligas med märken som säger "Potter suger" i "Den flammande bägaren". Inne i New College kan du se en 200 år gammal ek, under vilken Malfoy förvandlas till en iller av Moody. Besök slutligen Christ Church, där trapporna användes i McGonagalls välkomsthälsning till Harry, Ron och Hermione. Även om Hogwarts stora sal inspirerades av Christ Churchs matsal, filmades den inte där. Se matsalen, som fortfarande används av studenter som äter där varje dag.

Curious Oxford Escape-spel utomhus: Klocktjuven

Curious Oxford Escape-spel utomhus: Klocktjuven

Kliv in på Oxfords historiska gator som den ende arvtagaren till den legendariske urmakaren Alfred Du Pont. Stolt pryder hans magnum opus din handled, en fascinerande klocka med mystiska symboler och ett gåtfullt, ojämnt tickande. Men när du funderar över dess hemligheter mitt i den livliga folkmassan inträffar katastrofen - en listig tjuv tar tillfället i akt och ditt värdefulla arv försvinner. Ge dig ut på en spännande jakt genom Oxfords kullerstensgator, dechiffrera kryptiska ledtrådar och nysta upp arvet efter historiens största urmakare. Kommer du att återta Du Ponts mästerverk innan tiden rinner ut? Appen ger dig exakta vägbeskrivningar genom staden. Spela i din egen takt. Känn dig fri att pausa och utforska din omgivning när du vill. När du har bokat spelet får du ett e-postmeddelande med instruktioner om hur du spelar. För större grupper kan en person köpa tillgång för hela gruppen genom att välja antalet personer i gruppen. Alla gruppmedlemmar kommer att kunna spela stadsspelet på sin smartphone. Alternativt kan varje person köpa sin egen voucher. Ni kan spela som en grupp och lösa ledtrådarna tillsammans medan ni promenerar, eller så kan ni dela upp er i mindre grupper/team och tävla mot de andra. Varje person kan också spela på egen hand, separat från gruppen, och möta gruppen i slutet.

Oxford: Berömda alumner Escape Game utomhus

Oxford: Berömda alumner Escape Game utomhus

Utforska Oxford på ett unikt sätt genom att spela ett utforskningsspel på din telefon via en app. Lär dig mer om berömda alumner som vandrat genom stadens gator och universitetets murar, besök platser där Harry Potter spelades in och ha kul med hela familjen eller vännerna. Skapa en berättelse om en briljant före detta Oxfordprofessor som försöker lista ut mysteriet kring deras labbpartners död under ditt engagerande spel. Lös utmaningar och se hur historien utvecklas i din app, samt exakta vägbeskrivningar som guidar dig till nästa plats. Starta ditt utforskningsspel från puben The Eagle and Child. Det bästa av allt är att du kan spela spelet i din egen takt, pausa det när du känner för en kaffe- eller matpaus och återuppta det när som helst från den plats där du pausade det.

De mest populära sevärdheterna i Oxford

Att göra i Balliol College

Städer i England

Balliol College: Fler aktiviteter och sevärdheter

Balliol College: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Balliol College

Samlat omdöme

4.7
(266 recensioner)

Jag tog London: Oxford, Stratford, Cotswolds och Warwick Day Trip med Golden Tours. Detta var en 10 timmars rundtur. Vår reseledare var Dolly. Vi träffade vår reseguide vid busshållplats 1, Bulleid Way. Det var lite svårt att hitta, men tack och lov fanns det många Golden Tours-agenter runt omkring som frågade om vägen. På väg till våra destinationer informerade Dolly oss om historien och såg alltid till att vi visste vilken tid vi skulle ta oss tillbaka till bussen och var den var. Föraren var också bra. Det här var en bra turné och vi såg mycket. Min favorit var förmodligen att besöka Stratford-upon-Avon.

Detta är en fantastisk dagstur för alla. Du får se mycket historia på bara några timmar och Grace (reseguiden) var extremt vänlig och kunnig och delade många fakta kombinerat med humor, jag var imponerad. Första stopp i Warwick Castle (tråkigt nog var vädret inte bra), sedan Stratford-upon-Avon och Shakespears födelseplats (plus lunchtid) och sedan köra förbi Cotswolds (så vackert) och Cambridge (gratis vandringstur, alternativ). Sammantaget är detta en dagstur som jag skulle rekommendera till alla (perfekt för vänner, ensamresenärer och familjer).

Vi njöt verkligen av denna dagstur. Vår reseguide Tom var mycket kunnig med ett gott sinne för humor. Han var vänlig och tillmötesgående. Vår chaufför Lucien höll oss säkra under resan och vi kom tillbaka till London i tid. Det är verkligen värt att ta denna dagstur.

Vi gick inte in i kyrkan som nämndes i beskrivningen men totalt sett var resan fantastisk, vacker utsikt, bekväm tränare och kunnig guide. Mycket att se och värt tiden.

väldigt kunnig guide. Intressant att se platser och pubar från Morse och Lewis.