Lägg till datum

Saker att göra i
Avignon

Våra mest rekommenderade saker att göra i Avignon

Från Nice: Gorges du Verdon och lavendelfälten på rundtur

1. Från Nice: Gorges du Verdon och lavendelfälten på rundtur

Upptäck Frankrikes vackraste landskap på en heldagsutflykt till Castellane, Moustiers-Sainte-Marie och Verdon Gorge från Nice. Se de ikoniska lavendelfälten och lär dig mer om dessa pittoreska platser av din guide. Du hämtas på ditt hotell eller på din hemadress i Nice. Avresa med din chaufför till kullarna på din destination på landsbygden. Korsa "vargklyftan", med ett 40 meter högt vattenfall, innan du stannar till i Castellane. När du färdas längs Verdon (som fått sitt namn för sin fantastiska turkosgröna färg) kan du njuta av spektakulära vyer över den 700 meter djupa kanjonen. Därefter fortsätter du till byn Moustiers-Sainte-Marie, som ligger inbäddad under en klippa och omgiven av berg från alla sidor. Moustiers-Sainte-Marie är känd för sin rika historia av keramiska hantverksprodukter och här kan du på egen tid utforska byn i din egen takt. Upptäck keramik i butikerna och köp souvenirer innan du äter lunch på ett av terrasskaféerna. Fotografera de världsberömda lavendelplattorna eller njut av sjön St Croix, en konstgjord skatt med klart vatten som är en av de vackraste sjöarna i Provence. Förundras sedan över de oändliga lavendelfälten vid foten av Alperna och stanna till för att ta unika och minnesvärda bilder med denna imponerande bakgrund. Stanna upp och lukta på den lätta och förtrollande lavendeldoften som omger dig när du gör det. När du har njutit av din resa återvänder du till ditt fordon och körs tillbaka till din utgångspunkt i Nice. OBS: Lavendelsäsongen sträcker sig från ungefär mitten av juni till mitten av augusti.

Provence: Pont du Gard-viadukten – biljett med köföreträde

2. Provence: Pont du Gard-viadukten – biljett med köföreträde

Besök Pont du Gard, ett av världens bäst bevarade exempel på romersk uppfinningsrikedom. Dess brokiga historia har också inspirerat många konstnärer. Den 2 000 år gamla delen av den romerska akvedukten försåg en gång Nîmes med vatten. Den mycket fotograferade bron listades 1985 av Unesco som ett världsarv. Den ligger mellan Montpellier, Marseille och Avignon och är ett verkligt landmärke i Provence och södra Frankrike. Med din biljett får du tillgång till broens första våningsplan, museet och filmen för att få veta mer om Ludo-området som är speciellt utformat för barn, utomhuspromenaden Mémoires de Garrigue och de tillfälliga utställningarna. Fram till den 1 oktober 2023 kan du dyka in i en värld där det genomskinliga möter det påtagliga med den tillfälliga utställningen Light as Space! Utforska de fängslande verken av konstnären Yasuhiro Chida. Upptäck denna berömda japanska konstnärs fascinerande värld genom en unik uppslukande upplevelse. Konstnären har skapat ett universum där illusion och verklighet smälter samman och bjuder in publiken att interagera med sina förtrollande och fängslande installationer.

Från Avignon: Halvdagstur till vingårdar i Côtes du Rhône

3. Från Avignon: Halvdagstur till vingårdar i Côtes du Rhône

Upptäck vinregionen som producerat 3 Grand Cru-viner under denna guidade 5-timmars tur i Côtes du Rhône. Denna berömda vinregions höjdpunkter inkluderar Gigondas, Seguret och Châteauneuf-du-Pape, vars viner bär certifikationen Appellation d'Origine Contrôlée (AOC). Under resan får du chansen att beundra vinodlingarnas skönhet och de små regionala byarna som domineras av klocktorn. Du kommer att befinna dig vid foten av Dentelles de Montmirail, och i detta vackra landskap får du lära dig mer om vinproduktion och druvsorter. Dessutom har du möjlighet att smaka några fina viner tillsammans med en vinspecialist. Specialisternas expertkunskaper bidrar till att göra din provsmakning till en unik och minnesvärd upplevelse.

Från Avignon: Eftermiddagstur med vinprovning i Châteauneuf du Pape

4. Från Avignon: Eftermiddagstur med vinprovning i Châteauneuf du Pape

Mellan Alperna och Rhônefloden ligger Provence, som är en rik väv av naturliga och konstgjorda underverk. På denna resa som avgår från Avignon kommer du att njuta av en resa till de berömda vingårdarna i Châteauneuf-du-Pape. Vi stannar till vid ruinerna av det slott som var påvens sommarresidens under 1300-talet. Kör sedan till vingårdarna i Châteauneuf-du-Pape, ett av världens mest populära viner. Upptäck de olika druvsorterna, som Grenache, Syrah och Mourvedre, som ger distinkt fruktiga och kryddiga viner. De 13 druvsorterna i kombination med de olika jordmånerna skapar en stor palett av komplexa röda viner och eleganta vita viner. Njut av två vinprovningar i två av de många källarna i byn innan du åker tillbaka till Avignon.

Från Avignon: heldagsutflykt till det bästa av Provence

5. Från Avignon: heldagsutflykt till det bästa av Provence

Upptäck den hisnande skönheten i Provence under denna guidade heldagstur från Avignon. Njut av staden Fontaine de Vaucluse och stanna till i lavendelfälten för bilder. Ta en promenad i St-Rémy-de-Provence och njut av utsikten från Pont du Gard. Hämtas från en mötesplats i Avignon och gå ombord på en bekväm och luftkonditionerad skåpbil för den natursköna bilresan till Fontaine de Vaucluse. Njut av den avkopplande atmosfären i denna stad som ligger bredvid en källa vid foten av Vauclusebergen. Beundra det provensalska landskapet i Luberon och ha en chans att ta ett fotostopp i lavendelfält på sommaren (från 15 juni till 31 juli). Gå över till Gordes som är listad som "en av de vackraste byarna i Frankrike." Gå på de röda gatorna i Roussillon och beundra panoramautsikten över Alpilles i Baux-de-Provence. Ta en promenad genom den vackra staden St-Rémy-de-Provence. Stanna vid den antika romerska akvedukten Pont du Gard innan du återvänder till din mötesplats.

Från Nice: Verdonklyftan heldagstur

6. Från Nice: Verdonklyftan heldagstur

Börja en hel dag delad grupp- eller privat rundtur med en upphämtning från ditt boende i Nice och beundra den berömda Promenade des Anglais när du lämnar staden. Med din guide, resa först till Castellane, en typiskt fransk kulturell by vid portarna till den berömda Verdon Gorge, och klassificeras som en "karaktärsstad". Besök dess gamla vallar och tre listade monument, inklusive St. Victor's Church, Clock Tower och Pentagonal Tower. Fortsätt till den charmiga byn Moustiers-Sainte-Marie, listad som en av de vackraste byarna i Frankrike och en del av den fenomenala Verdon Natural Regional Park. Härifrån, se till att ta bilder av den idylliska Provence-omgivningen komplett med lavendelfält, panoramautsikt över de omgivande steniga bergen och det blå vattnet i Sainte-Croix-sjön, den tredje största sjön i Frankrike. Slutligen återvänd till ditt boende i Nice efter en hel dag med minnesvärd sightseeing.

Från Aix-en-Provence: Lavendel-dagstur till Valensole

7. Från Aix-en-Provence: Lavendel-dagstur till Valensole

Kör genom Durance-flodens dal och upptäck Valensoles platå som är specialiserad på lavandinodling, där små vägar slingrar sig genom blomsterfälten. Många stopp kommer att ingå vid de blommande fälten. Stanna till hos en bonde/producent med eteriska oljor av lavendel och lavandin, olivolja och lavendelhonung. Stopp i den högt belägna byn Moustiers-Sainte-Marie, som är känd för sina lergodsverkstäder (fri tid för besök och lunch ingår inte). På eftermiddagen fortsätter du till den hisnande öppningen av Canyon of the River Verdon. Stanna till i lavendelfälten för ett foto. Ha fritid i den pittoreska byn Sainte Croix du Verdon vid Sainte Croix-sjön, och ta eventuellt ett dopp eller solbad innan du åker tillbaka till Aix-en-Provence.

Från Avignon: Hela Provence på en dag

8. Från Avignon: Hela Provence på en dag

Fördjupa dig i den pittoreska regionen Provence på en omfattande dagsutflykt med avgång från Avignon. Se alla lokala höjdpunkter, inklusive byar på bergstoppar med färgglada hem, historiska monument och bergslandskap. Börja din resa med ett besök i byn Roussillon och dess färgglada hus. På torsdagar kan du passa på att utforska den lokala marknaden. Njut av ett fotostopp vid panoramautsiktspunkten som vetter mot byn Gordes. Kör sedan till Fontaine de Vaucluse och ta en promenad upp till grottan där floden Sorgues kommer fram. Stanna till i den charmiga staden Saint-Rémy de Provence och upptäck stadskärnan. I Les Baux de Provence har du lite tid över för att utforska den medeltida fästningen, som ligger på en klippig udde i Alpilles-regionen. Fortsätt till Pont du Gard och besök den bäst bevarade akvedukten från den romerska perioden. Denna heldagsutflykt återvänder till Avignon mitt på dagen, lunch på egen hand under dagen.

Från Avignon: Det bästa av Luberon på en eftermiddag

9. Från Avignon: Det bästa av Luberon på en eftermiddag

Tillbringa en eftermiddag med att upptäcka Luberonregionens charmigaste byar. Avresa från Avignon i en luftkonditionerad minibuss och utforska de pittoreska byarna Lacoste, Roussillon och Gordes. Från mötesplatsen i Avignon åker ni till byn Lacoste, som en gång var Marquis de Sades residens, för ett fotostopp. Din reseledare visar dig Luberons landskap som du bara måste se. På vägen till Roussillon kan du titta på den romerska bron Pont Julien, en av de många romerska lämningarna i Provence. När du anländer till Roussillon kan du beundra hur byn är byggd på toppen av en ockragul klippa, samt byggnadernas ockratvättade fasader. Bege dig sedan mot Gordes, en annan by som är byggd på en klippa, och upptäck dess befästa slott och kyrka. Se byns typiska hus, byggda från klippan de står på, innan du återvänder till Avignon.

Från Aix-en-Provence: Halvdags morgontur med lavendel

10. Från Aix-en-Provence: Halvdags morgontur med lavendel

Avresa från Aix-en-Provence, kör längs de natursköna vägarna som slingrar sig genom blomsterfälten. Ankomst till den breda platån Valensole med sin 800 kvadratmeter stora platå, som specialiserat sig på odling av lavandin, en lavendelhybrid, och spannmål. Den har fått smeknamnet "regionens spannmålsmagasin". Du kommer att göra många fotostopp vid de blommande lavendelfälten och njuta av de hisnande vyerna och dofterna. Stanna till hos en bonde/producent och lär dig allt om odling, destillation och egenskaperna hos ren lavendel och lavandin. Få möjlighet att köpa rena eteriska oljor av lavendel och lavandin, olivolja och lavendelhonung direkt från dem.

Alla aktiviteter

99 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Avignon

Vilka är de bästa dagsturerna från Avignon?

De bästa dagsturerna från Avignon:

Pont du Gard

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Avignon?

Avignon: Fler aktiviteter och sevärdheter

Avignon: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Avignon

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 1 048 omdömen

Parfait, vår guide, var mycket vänlig och uppmärksam ... och eftersom jag reste ensam, uppskattade jag hans fotokunskaper ;-) Resan var fantastisk, gick genom vackra landskap och söta små bergsstäder. Det enda jag blev lite besviken över var att vi inte fick stanna i Gorge de Verdun, bara vid sjön efter kanjonen. Sjön var också väldigt fin, men jag hade velat spendera lite mer tid i Canyon. Annars var allt toppen!

Fantastisk resa! Vi hade en fantastisk upplevelse med Matt. Jag rekommenderar dock inte till dem som har bilsjuka, eftersom en stor del av dagen är på tumultartade landsvägar. Jag brukar inte få åksjuka, men jag fick ont i magen.

Riktigt bra och trevlig resa - vår guide, Ichak, tog väl hand om oss, och hanterade även åksjuka på ett bra sätt. Rekommenderas.

Mycket bra trots att det regnade och lavendelfälten inte var det ännu. blomma. Förare på toppen

Äventyrlig och unik upplevelse i naturen som jag aldrig kommer att glömma.