Våra mest rekommenderade saker att göra i Avignon

Från Avignon: Vinresa på morgonen till Châteauneuf du Pape

1. Från Avignon: Vinresa på morgonen till Châteauneuf du Pape

Denna tur tar dig till vingårdarna i Rhônedalen, Frankrikes näst största vinproducerande region. Vinrankor har odlats här ända sedan romarnas dagar och den månghundraåriga traditionen är redo att utforskas. Inbäddat mellan Alperna till öst och floden Rhone till väst är det ett område rikt med naturliga och konstgjorda underverk. Med avgång från Avignon kommer att du åka genom det grönskande landskapet på väg till byn Châteauneuf-du-Pape. Namnet är världsberömt för sina utsökta viner men du har också tid att utforska byn och se ruinerna av slottet där tidigare påvar byggde deras sommarresidens efter att påvedömet flyttades till Avignon på 1300-talet. På turen besöker du en vingård som är involverad i produktionen av röda, vita och roséviner. Gå till källarna och lära dig allt du möjligen kan tänkas undra, om "terroir", druvsorter, vinframställning och åldrandeprocessen. Du får också en lektion i hur man provar vin med hjälp av dina ögon, näsa och slutligen smaksinnet. Som fransmännen säger, "A votre sante!". Skål!

Från Avignon: Vinresa på eftermiddagen i Châteauneuf du Pape

2. Från Avignon: Vinresa på eftermiddagen i Châteauneuf du Pape

Provence ligger mellan Alperna i öster och Rhônefloden i väster och är en rik blandning av naturliga och konstgjorda underverk. På denna tur med avgång från Avignon får du en tur till de berömda vingårdarna i Châteauneuf-du-Pape. Stanna till vid ruinerna av det slott som byggdes av de tidigare påvarna som flyttade påvedömet till Avignon på 1300-talet och använde det som sommarresidens. Kör sedan till vingårdarna i Châteauneuf-du-Pape, ett av världens mest populära viner. Upptäck de olika druvsorterna, som grenache, syrah och mourvedre, som ger distinkt fruktiga och kryddiga viner. De 13 druvsorterna i kombination med de olika jordarna skapar en stor palett av komplexa röda viner och eleganta vita viner. Njut av två vinprovningar i två av byns många vinkällare innan du åker tillbaka till Avignon.

Från Avignon: Halvdagstur till vingårdar i Côtes du Rhône

3. Från Avignon: Halvdagstur till vingårdar i Côtes du Rhône

Upptäck vinregionen som producerat 3 Grand Cru-viner under denna guidade 5-timmars tur i Côtes du Rhône. Denna berömda vinregions höjdpunkter inkluderar Gigondas, Seguret och Châteauneuf-du-Pape, vars viner bär certifikationen Appellation d'Origine Contrôlée (AOC). Under resan får du chansen att beundra vinodlingarnas skönhet och de små regionala byarna som domineras av klocktorn. Du kommer att befinna dig vid foten av Dentelles de Montmirail, och i detta vackra landskap får du lära dig mer om vinproduktion och druvsorter. Dessutom har du möjlighet att smaka några fina viner tillsammans med en vinspecialist. Specialisternas expertkunskaper bidrar till att göra din provsmakning till en unik och minnesvärd upplevelse.

Från Avignon: Eftermiddagsutflykt med van i Luberon

4. Från Avignon: Eftermiddagsutflykt med van i Luberon

Tillbringa en eftermiddag med att upptäcka Luberon-regionens charmigaste byar. Åk från Avignon i en luftkonditionerad minibuss och utforska de pittoreska byarna Lacoste, Ménerbes, Roussillon och Gordes med en guide. Från mötesplatsen i Avignon beger du dig till byn Lacoste, som en gång var markis de Sades residens, för ett fotostopp. Fortsätt sedan till Ménerbes, en by som blev känd tack vare Peter Mayles bok A Year in Provence. Du har fri tid att upptäcka byn. Från och med den 1 april kommer besöket i byn Ménerbes att ersättas av olika fotostopp i det landskap som måste ses i Luberon under turen. På vägen till Roussillon kan du ta en titt på den romerska bron Pont Julien, en av de många romerska lämningarna i Provence. Ankomst till Roussillon och beundra hur byn är byggd på toppen av en ockrafärgad klippa, liksom de ockratvättade fasaderna på dess byggnader. Därefter beger du dig till Gordes, en annan by som är uppförd på toppen av en klippa, och upptäcker dess befästa slott och kyrka. Se byns typiska hus, som är byggda av den klippa de står på, innan du återvänder till Avignon.

Avignon: stadsvandring med inträde till påvepalatset

5. Avignon: stadsvandring med inträde till påvepalatset

Klättra upp till toppen av de befästa medeltida stadsmurarna och upptäck Avignon i all sin skönhet. Utforska Avignons rika förflutna där påvedömet etablerades i början av 1300-talet. Följ med din guide in i påvens palats, det största gotiska palatset i Europa. Fördjupa dig i denna labyrint av gallerier, kamrar och kapell. Gå på de kullerstensbelagda gatorna till Place de l'Horloge och ta reda på hemligheten bakom de målade fönstren. Se stadshuset med sitt klocktorn och teatern. Din rundtur avslutas med ett glas Côtes du Rhône-vin.

Från Avignon: heldagsutflykt till det bästa av Provence

6. Från Avignon: heldagsutflykt till det bästa av Provence

Upptäck den hisnande skönheten i Provence under denna guidade heldagstur från Avignon. Njut av staden Fontaine de Vaucluse och stanna till i lavendelfälten för bilder. Ta en promenad i St-Rémy-de-Provence och njut av utsikten från Pont du Gard. Hämtas från en mötesplats i Avignon och gå ombord på en bekväm och luftkonditionerad skåpbil för den natursköna bilresan till Fontaine de Vaucluse. Njut av den avkopplande atmosfären i denna stad som ligger bredvid en källa vid foten av Vauclusebergen. Beundra det provensalska landskapet i Luberon och ha en chans att ta ett fotostopp i lavendelfält på sommaren (från 15 juni till 31 juli). Gå över till Gordes som är listad som "en av de vackraste byarna i Frankrike." Gå på de röda gatorna i Roussillon och beundra panoramautsikten över Alpilles i Baux-de-Provence. Ta en promenad genom den vackra staden St-Rémy-de-Provence. Stanna vid den antika romerska akvedukten Pont du Gard innan du återvänder till din mötesplats.

Från Avignon: Hela Provence på en dag

7. Från Avignon: Hela Provence på en dag

Du kan njuta av den pittoreska regionen Provence på en omfattande dagsutflykt med avresa från Avignon. Se alla lokala höjdpunkter, inklusive byar på kullarna med färgglada hem, historiska monument och dramatiska bergslandskap. Begynna din resa med ett besök i byn Roussillon och dess färgglada hus. På torsdagar kan du ta tillfället i akt att utforska den lokala marknaden. Njut av ett fotostopp i den charmiga byn Gordes och kör sedan till Fontaine de Vaucluse. Ta en promenad upp till grottan från vilken floden Sorgues kommer ut. Stanna till vid monumentet Les Antiques i Saint Rémy de Provence för att ta några otroliga bilder. Ha lite fritid i Les Baux de Provence för att utforska den medeltida fästningen som ligger på en klippig utlöpare i Alpillesregionen. Fortsätt till Pont du Gard och besök den bäst bevarade akvedukten från den romerska perioden (från och med den 1 april 2023 : fotostoppet vid les Antiques kommer att ersättas av ett stopp i Saint Rémy centrum). Återvänd till Avignon i mitten av dagen.

Avignon: Pont du Gard, Saint Remy och Les Baux halvdagstur

8. Avignon: Pont du Gard, Saint Remy och Les Baux halvdagstur

På den här fem timmar långa turen från Avignon får du se några av de viktigaste stenmonumenten i Provence som går tillbaka till romartiden. Först på resvägen är Pont du Gard, en av de bäst bevarade akvedukterna från romarriket. Den byggdes av romarna på 1000-talet för att förse staden Nimes med vatten. I egen takt kan du besöka Les Baux de Provence, en pittoresk medeltidsby som ligger på en klippig utlöpare i Alpillesbergen, omgiven av olivlundar som producerar en välkänd olivolja. Beundra det välbevarade romerska monumentet för ett fotostopp vid antikviteterna i St Remy de Provence. Se platser i norra kanten av Alpilles som inspirerade van Goghs målningar, bland annat hans ikoniska Stjärnig natt.

Avignon: Heldags vinresa runt Châteauneuf-du-Pape

9. Avignon: Heldags vinresa runt Châteauneuf-du-Pape

Besök de världsberömda vingårdarna i Châteauneuf-du-Pape på en heldagsutflykt från Avignon. I sällskap av en vinspecialistguide besöker du fyra av de viktigaste appellationerna i regionen. Åk till vingårdarna i Châteauneuf-du-Pape, ett av världens mest kända viner. Upptäck druvor som grenache, syrah och mourvèdre, som ger vinerna deras fruktiga och kryddiga smak. Besök en vinproducent och utforska deras källare, där du får se de fat som används för att lagra vinerna i upp till 24 månader. Dessutom får du lära dig hur man smakar viner med hjälp av ögonen, näsan och slutligen gommen.

Pont du Gard, Uzès och Nîmes: Halvdagstur + inträdesavgifter

10. Pont du Gard, Uzès och Nîmes: Halvdagstur + inträdesavgifter

Besök i den charmiga medeltida staden Uzès, som grundades under romartiden och där det finns en akvedukt som byggdes för att försörja staden Nîmes. Pont du Gard är den mest kända delen av akvedukten som finns kvar. Under det här 5 timmar långa programmet får du se spåren av den romerska civilisationen i Uzès samt betydande monument från medeltiden. Besök den berömda 2 000 år gamla Pont du Gard, en del av den romerska akvedukt som försåg Nîmes med vatten. Bron, som är mycket populär att fotografera, utsågs 1985 till ett av Unescos världsarv. Upptäck Nîmes skatter, inklusive stadens Colosseum som bedöms vara underlägsen enbart dess motsvarighet och namne i Rom. Stadens romerska amfiteater används fortfarande och har numera en kapacitet av 10 000 sittande åskådare.

Lägg till datum

Saker att göra i
Avignon

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Avignon

Alla aktiviteter

56 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 4

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Avignon

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Avignon

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Avignon?

Vilka är de bästa dagsturerna från Avignon?

De bästa dagsturerna från Avignon:

Pont du Gard

Vilka är de bästa turerna med låga priser i Avignon?

Avignon: Fler aktiviteter och sevärdheter

Avignon: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Avignon

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 1 048 omdömen

Fantastiskt att vara här i mitten av oktober, slutet på säsongen. Fint väder och väldigt lite folk. ☀️