Lägg till datum

Saker att göra i
Austurvöllur

Austurvöllur

Austurvöllur: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Reykjavik: Sightseeing vandringstur med en viking

1. Reykjavik: Sightseeing vandringstur med en viking

Din snabbkurs i allt som är isländskt! Vår vandringstur i Reykjavik är din introduktion till vårt land. Den hjälper dig att orientera dig och få ut det mesta av din vistelse på Island. Vi rekommenderar den som ditt första stopp i Reykjavik (ja, kanske du checkar in på ditt boende och lämnar dina väskor först). Vår familjevänliga rundtur väcker Islands historia till liv med spännande berättelser och isländsk mytologi. Vi besöker alla de berömda landmärkena i stadens centrum, som konserthuset Harpa, Reykjaviks hamn och kyrkan Hallgrímskirkja (vi lär dig hur man uttalar den), Reykjaviksdammen och parlamentsbyggnaden. Men vi kommer också att dela med oss av dolda, lokala platser som ett besök i ett älvhem; saker du skulle missa om du inte visste vad du skulle leta efter. Vi vill att du ska känna den unika, vänliga atmosfären i vår udda lilla stad, inte bara se de mest populära turistattraktionerna. Vi kommer även att ha en liten lektion i det isländska språket så att du inte bara kan gå med en viking utan även prata som en. Vi kommer att visa dig våra favoritställen att äta, dricka och besöka (vi har också en intim kunskap om happy hour-erbjudanden som vi gärna delar med oss av).

Reykjavik: Guidad folkloristisk vandringstur

2. Reykjavik: Guidad folkloristisk vandringstur

Island kallas ibland sagornas land och på denna vandring får du chansen att höra många intressanta sagor som handlar om de dolda människorna och varelserna på Island Vi kommer att berätta allt om de isländska älvorna, trollen, spökena som diakonen från den mörka floden, de unika mestadels vattenlevande monstren, de 13 jultomterna (det räcker inte med bara en jultomte på Island trots allt ;)) deras mor det barnätande trollet Grýla och slutligen den enda kända seriemördaren på Island i ett land där det är lätt att gå vilse i lavafälten... Du får också en introduktion till isländsk magi och gamla runor Under de långa vinternätterna på Island har berättelser varit den främsta underhållningen för människor, så det finns skäl till att islänningarna älskar böcker och har den högsta läskunnigheten i världen. 1 av 10 islänningar skriver en bok under sitt liv, så vi älskar uppenbarligen att berätta historier och du kommer inte att bli besviken om du följer med på vår vandring och hör ett par J.R.R. Tolkien var starkt påverkad av nordisk mytologi och de isländska sagorna när han skrev Sagan om ringen och Hobbit, så vi kommer att förklara några av de roliga likheterna mellan våra världar Det är perfekt för dig som vill ha lite äventyr i ditt liv eftersom berättelsen blir levande under vår vandring. För familjer, tänk på att vissa av berättelserna kan vara skrämmande för små barn så det är också möjligt att kontakta oss angående en privat vandring där vi kan skruva ner skräcken ett snäpp ;).

Reykjavik: Stadsvandring i liten grupp med lokal guide

3. Reykjavik: Stadsvandring i liten grupp med lokal guide

Finn din guide framför Hallgrímskirkja-kyrkan vid statyn av Leifur Eiríksson. Detta är på en kulle och den högsta platsen i Reykjavík, varifrån du kan få en överblick över området. Från den punkten kommer du att gå nedför. Guiden tar dig genom olika gator i Reykjavík, förbi viktiga byggnader med fantastisk arkitektur, och berättar om deras historia medan du går förbi. Du får en bra introduktion till Islands historia och kultur. Se konserthuset Harpa, vackert på insidan, som också fungerar bra som ett varmt stopp på kalla dagar som är vanliga på Island. Fortsätt promenaden längs havet innan du så småningom flyttar till den äldsta delen där parlamentet och stadshuset ligger. Vi avslutar stadsvandringen vid parlamentsbyggnaden på det stora torget. Vandringen är rullstolsanpassad och kan anpassas till dåligt väder eftersom den lilla gruppstorleken gör att vi kan söka skydd i byggnader och utställningar. Se till att du reser med CityWalk Reykjavík för en garanterat fantastisk upplevelse med en lokalinvånare.

Reykjavik: Guidad stadsvandring

4. Reykjavik: Guidad stadsvandring

Vi börjar vår stadsrundtur på kullen Arnarholl, bredvid statyn av Ingolfur Arnarson, den nordbo som anses vara den första nybyggaren i Reykjavik. Efter en kort introduktion till Islands tidiga historia och några intressanta fakta om själva Arnarholl-kullen går vi vidare till en annan historisk plats, Lydveldingsgardurinn (Republikparken), innan vi beger oss till den gamla stadskärnan. Vi stannar till vid parlamentet, besöker dammen, stadshuset och njuter av en fridfull promenad genom de smala gatorna mellan de traditionella, färgglada husen från förr i tiden ... en liten oas, nästan dold bakom Reykjaviks huvudvägar et är definitivt värt att uppmärksamma några av områdets mest relevanta arkitekturer och deras kuriosa, innan vi fortsätter promenaden mot den berömda Hallgrimskyrkan. Vi tar oss upp till det välkända landmärket genom ett pittoreskt kvarter där gatukonst, vackra bakgårdar, charmiga hus, moderna och gammaldags, tillsammans utgör ett skolboksexempel på den lokala stadsbilden. Vi besöker också den intressanta skulpturparken bakom Einar Jonssons museum, vårt sista stopp innan vi vandrar tillbaka till Arnarholl Hill.

Julvandring i Reykjavik

5. Julvandring i Reykjavik

Den här julen kan du följa med din vän i Reykjavik på en vandring genom Reykjavik, huvudstaden på Island, med julbelysning och festliga gator. Tillsammans utforskar vi de isländska jultraditionerna och upptäcker Islands 13 tomtar, deras mamma, trollet Grýla som äter stygga barn, och slutligen den vildsinta julkatten. Denna familjevänliga resa ger liv åt de isländska jultraditionerna med spännande berättelser och isländsk folklore. Vi kommer också att lära känna den utsökta mat och dryck som Island anser vara julig och kanske prova några under vår promenad. Vår mötesplats är i Fógetagarðurinn för denna julvandring genom centrala Reykjavik. Först beundrar vi skridskobanan, juldekorationerna och julmarknadsstånden på Ingólfur-torget. Sedan går vi vidare för att titta på den berömda Oslo-julgranen på Austurvollur. Medan vi promenerar försöker vi hitta några av de unika isländska jultomtar som gömmer sig i Reykjaviks stadskärna. Vi gör ett kort besök i en bokhandel för att se unika isländska julböcker och upptäcka islänningarnas kärlek till böcker, särskilt under juletid. Sedan bär det av till Reykjaviks största shoppinggata Laugavegur, där vi besöker den enda lilla julbutiken. Du kan vara säker på att vi har några roliga överraskningar längs vägen. Slutligen går vi uppför den vackra Skólavörðustígur mot den majestätiska Hallgrímskirkja-kyrkan, där vi avslutar vår underbara promenad tillsammans och tar en titt på utvalda butiker längs vägen för julrelaterade saker. Som en bonus på vår julvandring får du rabatter i ett par julbutiker, julstånd och till och med restauranger för att göra det ännu mer värt att gå med oss. Denna tur genomförs endast i december och är även tillgänglig som en privat tur.

Reykjavik: Privat 3 timmars rundvandring för seniorer

6. Reykjavik: Privat 3 timmars rundvandring för seniorer

Den här privata rundturen i Reykjavik har utformats med hjälp av experter för att passa äldre besökare. Under den här tre timmar långa rundvandringen får du se stadens främsta sevärdheter och lära dig vad som gjort Reykjavik till ett så populärt resmål. Utforska Reykjavik och besök dess charmiga gamla stad. Den pulserande och kosmopolitiska staden ger dig chansen att upptäcka några av de rikaste exemplen på nordisk historia. Låt dig överrumplas av gator fulla av historia och vackra arkitektoniska exempel. Upplev Island från ett annorlunda perspektiv. Följ din guide när hen avslöjar hemligheter och intressanta fakta om Reykjavik.

Reykjavik: En rundtur i Islands karismatiska huvudstad

7. Reykjavik: En rundtur i Islands karismatiska huvudstad

Utforska Reykjaviks förtrollande gator på vår uppslukande vandringstur som är utformad för att göra dig till hjälten på ditt isländska äventyr. Fördjupa dig i stadens livfulla kultur och historiska underverk, och låt de fängslande landskapen och rika traditionerna vägleda din resa. Upplev värmen från den lokala gästfriheten och njut av äkta isländska delikatesser, allt medan du avslöjar stadens bäst bevarade hemligheter. Med våra expertguider som visar vägen upptäcker du Reykjaviks dolda pärlor och berättelser och skapar oförglömliga minnen som resonerar med andan i denna fängslande huvudstad. Omfamna upptäckarandan och ta vara på möjligheten att upptäcka Islands bultande hjärta. Upplev Revel i Reykjavik: Unveiling Iceland's Charismatic Capital och låt Reykjaviks magi veckla ut sig framför dina ögon.

14 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Austurvöllur: Fler aktiviteter och sevärdheter

Austurvöllur: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.