Våra mest rekommenderade saker att göra i Auschwitz

Från Krakow: Guidad tur till Auschwitz-Birkenau

1. Från Krakow: Guidad tur till Auschwitz-Birkenau

Minns Andra världskrigets offer vid koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau. Använd transporten från Kraków och ta en guidad tur vid det historiska landmärket. Du hämtas på ditt boende i Kraków och åker med luftkonditionerat fordon till Oświęcim. Besök Auschwitz-Birkenau Memorial and Museum för en 3,5 timmes guidad tur i de före detta nazistiska koncentrationslägren.   Hör hur 1,3 miljoner judar och fångar från Polen, Frankrike och Italien mördades där under Andra världskriget. Se den ökända porten med parollen "Arbeit macht frei" och lär dig om lägrets ursprung och hur livet var för fångarna. Besök originalbarackerna och gaskamrarna samt perrongerna och andra platser. Detta är en gripande resa genom historien, där foton och personliga föremål från tiden väcker det förflutna till liv.

Från Krakow: Auschwitz-Birkenau guidad tur & upphämtningsalternativ

2. Från Krakow: Auschwitz-Birkenau guidad tur & upphämtningsalternativ

Besök Auschwitz på en dagsutflykt från Kraków. Lär dig mer om koncentrationslägren Auschwitz-Birkenau under en guidad tur med en certifierad historiker och guide. Auschwitz-Birkenau grundades 1940 av Nazityskland och var det största koncentrationslägret som drevs av nazisterna. Det blev den sista viloplatsen för miljontals människor, främst judar och polacker, som mördades i gaskamrar. Passera genom porten med inskriptionen "Arbeit macht frei" för att gå in till Auschwitz I, där din guide visar dig runt i det bevarade området och berättar om platsens historia.  Besök sedan det andra lägret i Birkenau, där massmord ägde rum som en del av nazisternas "slutgiltiga lösning på den judiska frågan".

Krakow: Guidad tur till Auschwitz-Birkenau och saltgruvan

3. Krakow: Guidad tur till Auschwitz-Birkenau och saltgruvan

Ta en rundtur från Krakow som inkluderar besök på minnesplatserna Auschwitz och Birkenau, och fortsätt sedan din utflykt med ett besök i saltgruvorna. Denna 11-timmars tur börjar på morgonen från en mötesplats eller med en bekväm upphämtning i Krakow. Härifrån kommer du att transporteras med en bekväm buss. Under turen kommer du att åtföljas av din erfarna reseledare. Vid ankomsten till Auschwitz-Birkenau-museet börjar du din rundtur med en professionell guide som kommer att introducera dig till minnesplatsernas historia. Nästa punkt på resan är Wieliczka saltgruva, där en lokal guide kommer att berätta allt om gruvans historia. Du får se fantastiska kammare, originalskulpturer och autentiska arbetsplatser för gruvarbetare. Det blir en paus för lunch på heldagsturen, men vi rekommenderar att du tar med dig snacks. Rundturen avslutas på kvällen runt kl. 20.00.

Från Krakow: Auschwitz Birkenau-tur med transport

4. Från Krakow: Auschwitz Birkenau-tur med transport

Besök Aushwitz Birkenau med en guidebok. Bevittna det största lägret som byggdes på polsk mark av nazisterna som fungerade som ett koncentrationsläger och ett utrotningsläger. . Få hämtat en av tre mötesplatser i Krakow och resa till Auschwitz Museum. När du anländer till museet samlar du in en inträdesbiljett med hjälp av din reseledare. Starta sedan din självstyrda rundtur med hyrd guidebok. Utnyttja friheten på turnén i din egen takt och väg som du väljer Efter att ha besökt museet, fortsätt till det andra lägret i Birkenau, där massmorden ägde rum. Dra nytta av hjälp av en reseassistent som kommer att stå till ditt förfogande från pickup till drop off

Från Krakow: Auschwitz-Birkenau-tur med en licensierad guide

5. Från Krakow: Auschwitz-Birkenau-tur med en licensierad guide

Kliv in i historien med ett besök på minnesmärket Auschwitz-Birkenau. Lär dig om den tragiska historien bakom det största minnesmärket för Förintelsen med en guide. Bli bekvämt upphämtad från ditt boende i Krakow och gå ombord på en bekväm buss för den 1,5 timmar långa resan till Auschwitz-Birkenau-komplexet, en historisk plats som fungerar som ett viktigt minnesmärke för Förintelsen.  Utforska museet i utkanten av Oświęcim, cirka 60 kilometer väster om Krakow. Träffa en lokal guide vid ankomsten som visar dig runt på platsen och berättar om dess grymma historia. Ta reda på hur Auschwitz-Birkenau har blivit både en symbol för mänskligt lidande och ett vittne till fysisk och känslomässig utmattning under en respektfull rundtur med en licensierad guide. Gå genom porten med den ökända texten "Arbeit Macht Frei" (arbete ger frihet) för att komma in i Auschwitz 1, där din guide visar dig runt i det bevarade området och presenterar platsens historia. Tillbringa ungefär en timme i Birkenau, där massmorden som en del av nazismens "slutgiltiga lösning" ägde rum. Efter besöket kan du reflektera över upplevelsen under resan tillbaka till Krakow. 

Kraków: Auschwitz guidad tur med valfri lunch & upphämtning

6. Kraków: Auschwitz guidad tur med valfri lunch & upphämtning

Lär dig mer historia och få en djupare förståelse för Förintelsen och nazisternas koncentrationsläger under en rundtur till Auschwitz-Birkenau från Kraków. En engelskspråkig chaufför hämtar dig från en avtalad mötesplats i Kraków och kör dig i ett bekvämt fordon. Vid ankomsten till Auschwitz museum får du en guide eller en broschyr på ditt valda språk, beroende på vilket alternativ du har bokat. Besök både Auschwitz och Birkenau och få en känsla för den symboliskt viktiga platsen för Förintelsen och nazisternas brott. Du besöker de kvarvarande fängelseblocken, gaskamrarna och krematorierna samt resterna av järnvägsrampen i Birkenau. Den guidade rundturen i Auschwitz varar ungefär 1,5 timme. Det blir en lunchpaus på 10 minuter, varefter du åker till Birkenau för ungefär en timmes besök på platsen.

Auschwitz-Birkenau: Skip-the-Line inträdesbiljett & guidad tur

7. Auschwitz-Birkenau: Skip-the-Line inträdesbiljett & guidad tur

Auschwitz-Birkenau, som finansierades av det nazistiska partiet 1940, har blivit en symbol både för mänskligt lidande och ett vittne till fysisk och emotionell utmattning. Lär dig historia om Andra världskrigets största koncentrationsläger med en professionell licensierad guide från Auschwitz-Birkenau-museet. Din värd möter dig vid ingången till museet, där du går in med din förbokade biljett efter att ha passerat säkerhetskontrollen. Den första delen av museibesöket tar mellan en timme och 20 minuter till en timme och 50 minuter. Mellan den första och andra delen blir det en paus på 10-15 minuter då du kan äta din lunch. Efter pausen går du ombord på en buss för rundturens andra del, ett besök i Auschwitz II Birkenau, där du spenderar cirka en timme med samma guide.

Från Krakow: Rundtur till Auschwitz-Birkenau med transport

8. Från Krakow: Rundtur till Auschwitz-Birkenau med transport

Lämna Kraków för en dag för att besöka Auschwitz-Birkenau-museet och minnesplatsen. Njut av bekvämligheten med en oberoende rundtur och utnyttja transport från Kraków. Utforska på egen hand de historiska monumenten Auschwitz och Birkenau och känn tyngden av de tragiska händelserna som ägde rum på dessa platser. Börja din dagsutflykt från mötesplatsen i Krakóws centrum och åk med luftkonditionerade fordon till staden Oświęcim. Låna guideböcker som finns på ditt språk och få all viktig information om ditt besök. Gå in på museet för att besöka flera permanenta utställningar som syftar till att ge en bild av lägrets fasor. Se resterna av fångarnas barackerna och de ökända gaskamrarna. Avsluta rundturen och slappna av på resan tillbaka till Kraków medan du passerar förbi olika landmärken på vägen.

Från Krakow: Självguidad rundtur i Auschwitz-Birkenau

9. Från Krakow: Självguidad rundtur i Auschwitz-Birkenau

Res från Krakow till den lilla staden Oświęcim för att besöka det största nazistiska koncentrationslägerkomplexet från andra världskriget. Lär dig den fruktansvärda historien om de mer än 1,3 miljoner offer som förlorade sina liv i Auschwitz och Birkenau. Den första delen av din resa är ett 2-timmars besök i Auschwitz I-lägret för att se den permanenta utställningen i de tidigare fångbarackerna. Därefter tillbringar du mellan 1,5-2 timmar i Auschwitz II Birkenau, det största av de mer än 40 lägren och underlägren som utgjorde Auschwitz-komplexet. Se resterna av krematorierna, avlastningsrampen, de återstående barackerna och monumentet tillägnad lägrets sista offer. Observera att beroende på årstid kan det hända att ni först besöker Birkenau-lägret och därefter Auschwitz 1-lägret. Detta är en självguidad tur där du kommer att ha tillgång till en guidebok och karta på ditt valda språk.

Krakow: Auschwitz-Birkenau guidad tur med transport

10. Krakow: Auschwitz-Birkenau guidad tur med transport

Fundera över det förflutna på en dagsutflykt från Krakow till Auschwitz-Birkenau Memorial Museum. Det är en av de viktigaste och mest tragiska platserna i världen, där du kan se bevis på de fasor som en människa kan göra mot en annan. Med en engelsktalande chaufför blir du hämtad på en vald plats och åker med en bekväm buss till staden Oświęcim, där dödslägret Auschwitz 1 var beläget. Vid ankomsten möts du av en guide som introducerar dig till platsen och hänvisar dig till den officiella museiguiden. Din rundtur börjar vid den legendariska porten, Arbeit Mach Frei. Platsen där fångarna utförde mördande och destruktivt arbete. Rundvandringen går genom alla de viktigaste barackerna, som ägnas åt specifika ämnen, såsom dagligt liv, arbete, urval och utrotning. Det finns en originalutställning i varje barack. Original och stulna tillhörigheter från fångar, som resväskor, glasögon och barnleksaker, i kombination med din guides berättelse, ger en bild av de tragiska omständigheterna och händelserna som vi aldrig får glömma. Avsluta turen vid den mest dramatiska platsen på Auschwitz 1-rutten, gaskammaren och krematoriet där fångarnas kroppar brändes. Efter besöket i den första delen av lägret (Auschwitz 1) blir det en kort paus. Gå ombord på bussen till den andra delen av lägret som heter Auschwitz II (Birkenau). Resan tar 10 minuter och du kommer att få följa med samma guide som du redan känner på plats. Besöket i den andra delen av lägret tar ca 1 timme. Auschwitz II Birkenau är en öppen plats som visar omfattningen av de brott som begicks där. Reflektera när du tänker på de tusentals människor som mördades här. Se platsen där urvalet gjordes, den så kallade rampen. Det var här som beslutet om liv eller död fattades.

Lägg till datum

Saker att göra i
Auschwitz

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Auschwitz

Alla aktiviteter

112 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Auschwitz

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Auschwitz

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Auschwitz?

Auschwitz: Fler aktiviteter och sevärdheter

Auschwitz: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Auschwitz

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 57 946 omdömen

Lätt att boka och hjälpsam personal. Själva besöket på Auschwitz var otroligt lärorikt och vi kan varmt rekommendera att boka via get your guide då guiden var så kunnig och duktig. 10/10 får upplevelsen av oss!

Den polska guiden var väldigt duktig och pratade bra engelska… dock så han som höll i biljetterna var inte i tid o förvirrad

Mycket bra! För ännu bättre upplevelse skulle det ha varit ännu bättre med mer berättelser om enskilda öden.

Ja mycket bra . En kunnig guide som förmedlade ett proffsigt intryck.

Helt klart en värd utflykt, med kompetent och trevlig guide!