Lägg till datum

Auschwitz-Birkenau

Besök det största koncentrationslägret från Andra världskriget och få en djupare förståelse för förintelsen.

Auschwitz-Birkenau: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Kraków: Auschwitz-Birkenau med upphämtning & lunchalternativ

1. Kraków: Auschwitz-Birkenau med upphämtning & lunchalternativ

Minns Andra världskrigets offer vid koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau. Använd transporten från Kraków och ta en guidad tur vid det historiska landmärket. Du hämtas på ditt boende i Kraków och åker med luftkonditionerat fordon till Oświęcim. Besök Auschwitz-Birkenau Memorial and Museum för en 3,5 timmes guidad tur i de före detta nazistiska koncentrationslägren.   Hör hur 1,3 miljoner judar och fångar från Polen, Frankrike och Italien mördades där under Andra världskriget. Se den ökända porten med parollen "Arbeit macht frei" och lär dig om lägrets ursprung och hur livet var för fångarna. Besök originalbarackerna och gaskamrarna samt perrongerna och andra platser. Detta är en gripande resa genom historien, där foton och personliga föremål från tiden väcker det förflutna till liv.

Kraków: Auschwitz-Birkenau med upphämtnings- och lunchalternativ

2. Kraków: Auschwitz-Birkenau med upphämtnings- och lunchalternativ

Besök Auschwitz på en dagsutflykt från Kraków. Lär dig mer om koncentrationslägren Auschwitz-Birkenau under en guidad tur med en certifierad historiker och guide. Auschwitz-Birkenau grundades 1940 av Nazityskland och var det största koncentrationslägret som drevs av nazisterna. Det blev den sista viloplatsen för miljontals människor, främst judar och polacker, som mördades i gaskamrar. Passera genom porten med inskriptionen "Arbeit macht frei" för att gå in till Auschwitz I, där din guide visar dig runt i det bevarade området och berättar om platsens historia.  Besök sedan det andra lägret i Birkenau, där massmord ägde rum som en del av nazisternas "slutgiltiga lösning på den judiska frågan".

Auschwitz-Birkenau: Guidad tur med företräde i kön

3. Auschwitz-Birkenau: Guidad tur med företräde i kön

Undvik köer och spara tid på ditt besök i Auschwitz-Birkenau med biljetter som låter dig gå förbi kön. På Auschwitz I Museum möts du av en lokal värd som följer med dig till museet och ger dig tips om hur du bäst planerar ditt besök på museet. Passera genom den olycksbådande "Arbeit Macht Frei" (arbete kommer att göra dig fri)-skylten vid huvudentrén och följ din auktoriserade officiella Auschwitz-Birkenau guide genom Auschwitz I och Auschwitz II-Birkenau för att ta in lägrets emotionella natur samtidigt som du lär dig den dystra historien om platsen. Rundturen tar cirka 3,5 timmar med 1,5-2 timmar i Auschwitz och 60-75 minuter i Birkenau.

Kraków: Guidad dagstur till Auschwitz-Birkenau och saltgruvan

4. Kraków: Guidad dagstur till Auschwitz-Birkenau och saltgruvan

Åk på en intressant tur från Kraków med besök till minnesplatserna Auschwitz och Birkenau och fortsätt sedan din utflykt med ett besök i saltgruvorna. Denna elva timmars rundtur börjar på morgonen från en mötesplats eller med en bekväm upphämtning i Kraków. Härifrån åker du med en bekväm buss. Under turen får du sällskap av en erfaren reseledare. Vid ankomsten till Auschwitz-Birkenau-museet börjar du din rundtur med en professionell guide som kommer att introducera dig till minnesplatsernas historia. Nästa punkt på resan är saltgruvan i Wieliczka, där en lokal guide berättar allt om gruvans historia. Du får se fantastiska kammare, originalskulpturer och autentiska gruvarbetarplatser. Det blir en lunchpaus på heldagsturen, men det rekommenderas att du tar med dig snacks. Turen avslutas på kvällen vid 20.00-tiden.

Krakow: Tur till Auschwitz-Birkenau med upphämtning

5. Krakow: Tur till Auschwitz-Birkenau med upphämtning

Auschwitz Birkenau är en av världens viktigaste och mest kända platser. Denna plats är ett bevis på vad en människa kan göra mot en annan. Med en engelsktalande chaufför hämtas du på en vald plats och åker bekvämt med buss till staden Oświęcim, där dödslägret Auschwitz 1 låg. När du anländer möter du först aktivitetsarrangörens värd, som sedan presenterar dig för platsen och förmedlar dig till den officiella museiguiden. Han kommer att berätta om reglerna för turen och efter att du har gått igenom säkerhetsgrindarna. Baserat på ditt valda alternativ kommer du antingen att få hörlurar och en mottagare för att höra din guide, eller fortsätta med guideboken på ditt språk. Turen börjar vid den legendariska porten "Arbeit Mach Frei". Platsen där fångarna utförde mordiskt och destruktivt arbete. Besöksrutten går genom alla de viktigaste barackerna, som är avsedda för specifika ämnen som vardagsliv, arbete, urval och utrotning. Det finns en originalutställning i var & en av barackerna. Fångarnas ursprungliga och stulna ägodelar, t.ex. resväskor, glasögon eller barnleksaker, allt detta i kombination med guidens berättelse får dig att tänka efter och gör att du inte kan förbigå den här utställningen utan vidare. Den sista, men också mest dramatiska platsen på Auschwitz 1-rutten är gaskammaren och platsen där fångarnas kroppar brändes. Denna plats och dess tystnad är skrämmande. Efter att ha besökt den första delen av lägret (Auschwitz 1) blir det en kort paus (cirka 15 minuter). Stig ombord på bussen till den andra delen av lägret, Auschwitz II (Birkenau). Turen tar 10 minuter och du följer med samma guide som du redan känner på plats. Besöket av den andra delen av lägret tar ungefär en timme. Auschwitz II Birkenau är ett öppet område och en plats som i sin vidsträckthet visar omfattningen av det brott som skedde här. Här fanns gas- och krematoriekammare där tusentals människor mördades. Du ser den plats där urvalet gjordes, den så kallade rampen. Det var här som beslutet om liv eller död fattades. I Birkenau måste du gå ca 1 km, så du bör ha bekväma skor. Efter sightseeing och en kort paus återvänder du till chauffören som kör dig tillbaka till Krakow.

Från Krakow: Auschwitz Birkenau-tur med transport

6. Från Krakow: Auschwitz Birkenau-tur med transport

Besök Aushwitz Birkenau med en guidebok. Bevittna det största lägret som byggdes på polsk mark av nazisterna som fungerade som ett koncentrationsläger och ett utrotningsläger. . Få hämtat en av mötesplatserna i Krakow och resa till Auschwitz Museum. Undvik den långa kön med fördel av entrébiljetter. Starta sedan din självstyrda rundtur med guidebok. Utnyttja friheten på turnén i din egen takt och väg som du väljer Efter att ha besökt museet, fortsätt till det andra lägret i Birkenau, där massmorden ägde rum. Dra nytta av hjälp av en reseassistent som kommer att stå till ditt förfogande från pickup till drop off

Kraków: Auschwitz-Birkenau & Wieliczkas saltgruva med upphämtning

7. Kraków: Auschwitz-Birkenau & Wieliczkas saltgruva med upphämtning

Börja din dag tidigt på morgonen runt kl. 08.00 (under vintersäsongen kan upphämtningen vara något tidigare). Turen börjar vid Auschwitz-Birkenau-museet: den första delen tar cirka 1,5 timmar och du kommer att besöka Auschwitz I-museet med en certifierad guide som tillhandahålls av museet. Lär dig om den tragiska historien om det största koncentrationslägret i Europa. Efter en kort paus kommer du att köras till Birkenau Museum då du kommer att tillbringa cirka 1 timme med samma guide. Under den andra halvan av ditt heldagsprogram åker du till saltgruvan i Wieliczka, som är en av de äldsta fungerande saltgruvorna i världen. Innan du går in i saltgruvan har du 1 timmes lunchrast. Den engelskspråkiga rundturen i saltgruvan börjar kl. 16.00 eller 17.00 (beroende på trafikförhållanden). Bege dig 140 m under jorden på ett 2,5 timmes äventyr genom över 2,5 km av grottan, utefter turiststråk och se kammare med otroliga statyer och utskärningar – tillverkade av salt. Du är tillbaka i Kraków runt kl. 19.30.

Auschwitz-Birkenau: Biljett och köföreträde – guidad rundtur

8. Auschwitz-Birkenau: Biljett och köföreträde – guidad rundtur

Auschwitz-Birkenau, som finansierades av det nazistiska partiet 1940, har blivit en symbol både för mänskligt lidande och ett vittne till fysisk och emotionell utmattning. Lär dig historia om Andra världskrigets största koncentrationsläger med en professionell licensierad guide från Auschwitz-Birkenau-museet. Din värd möter dig vid ingången till museet, där du går in med din förbokade biljett efter att ha passerat säkerhetskontrollen. Den första delen av museibesöket tar mellan en timme och 20 minuter till en timme och 50 minuter. Mellan den första och andra delen blir det en paus på 10-15 minuter då du kan äta din lunch. Efter pausen går du ombord på en buss för rundturens andra del, ett besök i Auschwitz II Birkenau, där du spenderar cirka en timme med samma guide.

Kraków: Auschwitz guidad tur med valfri lunch & upphämtning

9. Kraków: Auschwitz guidad tur med valfri lunch & upphämtning

Lär dig mer historia och få en djupare förståelse för Förintelsen och nazisternas koncentrationsläger under en rundtur till Auschwitz-Birkenau från Kraków. En engelskspråkig chaufför hämtar dig från en avtalad mötesplats i Kraków och kör dig i ett bekvämt fordon. Vid ankomsten till Auschwitz museum får du en guide eller en broschyr på ditt valda språk, beroende på vilket alternativ du har bokat. Besök både Auschwitz och Birkenau och få en känsla för den symboliskt viktiga platsen för Förintelsen och nazisternas brott. Du besöker de kvarvarande fängelseblocken, gaskamrarna och krematorierna samt resterna av järnvägsrampen i Birkenau. Den guidade rundturen i Auschwitz varar ungefär 1,5 timme. Det blir en lunchpaus på 10 minuter, varefter du åker till Birkenau för ungefär en timmes besök på platsen.

Från Katowice: Auschwitz-Birkenau - en guidad rundtur utan tidsbegränsning

10. Från Katowice: Auschwitz-Birkenau - en guidad rundtur utan tidsbegränsning

Auschwitz-Birkenau var det största av Nazitysklands koncentrationsläger. Det låg i det tyskockuperade södra Polen. det fick sitt namn från den närliggande staden Oświęcim, som ligger cirka 25 kilometer från Katowice. Komplexet bestod av tre huvudläger: Auschwitz I - det administrativa centret, Auschwitz II (Birkenau) - ett förintelseläger och Auschwitz III (Monowitz) - ett arbetsläger. Under den här guidade rundturen i Auschwitz II-Birkenau får du upptäcka den skrämmande men rörande platsen där minst 1,1 miljoner människor dödades, 90 procent av dem var judar från nästan alla europeiska länder. Se gaskamrarna där de allra flesta slaktades med Zyklon B och lär dig mer om Förintelsen med din engelsktalande guide. Hör om de viktigaste originalföremålen i Birkenau och besök den permanenta utställningen och originalbyggnaderna på huvudlägrets (Auschwitz) område. Betal din respekt och ta en stund för eftertanke på en plats som är laddad med historiska fasor. Med den här turen ingår både inträdesbiljetter för att hoppa över kön och hämtning och lämning på hotellet i Katowice. Om du däremot bor på vandrarhem, Airbnb eller någon form av privatbostad måste du ta dig till mötesplatsen vid den lokala samarbetspartnerns kontor i stadens centrum för att påbörja din rundtur.

Tillgängliga aktiviteter

107 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 7

Auschwitz-Birkenau: Fler aktiviteter och sevärdheter

Auschwitz-Birkenau: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Auschwitz-Birkenau

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 57 946 omdömen

Lätt att boka och hjälpsam personal. Själva besöket på Auschwitz var otroligt lärorikt och vi kan varmt rekommendera att boka via get your guide då guiden var så kunnig och duktig. 10/10 får upplevelsen av oss!

Den polska guiden var väldigt duktig och pratade bra engelska… dock så han som höll i biljetterna var inte i tid o förvirrad

Mycket bra! För ännu bättre upplevelse skulle det ha varit ännu bättre med mer berättelser om enskilda öden.

Ja mycket bra . En kunnig guide som förmedlade ett proffsigt intryck.

Helt klart en värd utflykt, med kompetent och trevlig guide!