Lägg till datum

Aurora Reykjavík

Aurora Reykjavík: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Island: Norrsken på rundtur med buss från Reykjavík

1. Island: Norrsken på rundtur med buss från Reykjavík

Gör en kvällsutflykt för att se Aurora Borealis. Hör fascinerande fakta om dem från dina guider, besök Aurora Museum och leta för att se ljusen med egna ögon. Lämna centrala Reykjavíks starka ljus för att se Aurora Borealis dansande ljus. Det är även känt som "norrsken" och är en av de mest spektakulära showerna under vintermånaderna. Bege dig dit meteorologer har förutspått att norrskenet kommer att vara som bäst. För att få fantastisk utsikt över himlen siktar du på områden utan artificiellt ljus. Hör förklaringar om hur norrskenet orsakas till följd av att gasformiga partiklar i jordens atmosfär kolliderar med laddade partiklar som frigörs från solens atmosfär. Ha fördel av en resplan som inkluderar stopp för dig att gå ut och ta fotografier. De platser som besöks skiljer sig från dag till dag, men du beger dig i riktning mot platser med störst chans att se Moder Natur arbeta. Eftersom turen är väderberoende och observationer inte kan garanteras välkomnas du också att följa med på en till norrskenstur utan kostnad om ljusen inte kan ses.  Utforska norrskenet i Aurora Museum. Utflykten inkluderar en kompletterande biljett för ett självguidat besök på museet i Reykjavik, som är giltig den dag du deltar i resan, från och med den tidpunkt då du får bekräftelse på att resan är igång.

Från Reykjavik: Jakt efter norrsken i liten grupp

2. Från Reykjavik: Jakt efter norrsken i liten grupp

Åk från Reykjavik för att upptäcka ett av naturens allra mest spektakulära fenomen. Beundra det magiska norrskenet som dansar över natthimlen. Jaga norrskenet på den mörka isländska landsbygden, på en fyra timmar lång upplevelse som erbjuds från september till april. Om ljusen inte syns under rundturen kan du enkelt boka om den utan kostnad. Hoppa i en lyxig minibuss och njut av en mer intim upplevelse med bättre chanser att jaga norrsken. Få gott om fritid och förbered dig för spontana möten. Om du bokar den här norrskensturen får du dessutom en gratis biljett till Aurora Museum i Reykjavik. Det fria inträdet är endast giltigt under samma dag som din norrskenstur, från tiden som meddelas dig via email eller på hemsidan. 

Reykjavik: Biljett till norrskenet och Aurora Center

3. Reykjavik: Biljett till norrskenet och Aurora Center

Sök efter norrsken på de mest pittoreska platserna runt Reykjavik. Utforska Aurora Centre för en djupgående introduktion till detta unika fenomen och lär dig hur du bäst fångar ljuset med din kamera av expertutbildade guider. Börja turen med ett exklusivt besök på Aurora Center Reykjavik för att få en försmak av vad som väntar senare under kvällen. Med hjälp av interaktiva och informativa displayer får du av dina guider en introduktion till vetenskapen, mytologin och historien bakom ljusen. Förinställ dina kameror för den kommande resan och fortsätt vidare till de mest exklusiva platserna för perfekta fotografier av norrsken. Teamet kommer att arbeta hårt under dagen för att hitta de perfekta platserna i enlighet med väderdata för den kvällen. Under resan får du hjälp och vägledning när du fotograferar norrskenet för att se till att du inte missar ett enda ögonblick för att på bästa sätt fånga norrskensljusen. Dessutom kommer din guide också att ta bilder som du kan dela med gruppen. Håll dig varm med varm choklad och njut av den fantastiska vinterbakgrunden på de anmärkningsvärda platserna längs resan under denna oförglömliga fotoupplevelse. Dra nytta av en tur i liten grupp, med högst 18 passagerare, vilket garanterar att du får en intim upplevelse och att din guide har tillräckligt med tid för att hjälpa alla.

Reykjaviks höjdpunkter - självledd jakt på fynd och stadsrundtur

4. Reykjaviks höjdpunkter - självledd jakt på fynd och stadsrundtur

Lär känna Reykjavik i din egen takt på den här interaktiva vandringsturen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med stadens viktigaste sevärdheter och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. För att komma igång laddar du bara ner tur-appen på din telefon och börjar utforska Reykjavik i din egen takt (nedladdningsinstruktioner skickas via e-post efter bokning). Njut av friheten och flexibiliteten att starta din tur var du vill. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. Använd appen och de integrerade kartorna för att hitta vägen till 10 sevärdheter i hela staden. När du utforskar löser du en platsbaserad gåta vid varje attraktion och låser upp nästa plats du måste besöka. Arbeta som ett team eller lägg till lite extra roligt genom att slutföra i grupp. Använd logik, fantasi, observation och problemlösningsförmåga för att ta dig runt i staden. På vägen kan du välja att stanna för en kaffe, lunch eller ta en paus när som helst. Börja din rundtur vid den imponerande skulpturen "Solfar"! Lär dig mer om Harpa en attraktion med många besökare varje år. Lär dig mer om Ingólfur Arnarson, grundaren av Reykjavík, vid det vackra monumentet till hans ära, och beundra Kulturhuset, en av Reykjavíks finaste byggnader. Reykjaviks katedral kommer att lämna dig mållös med sin fridfulla skönhet. Besök parlamentshuset med sitt eleganta utseende. Sedan väntar Reykjavíks stadshus på dig, glöm inte att ta bilder, det är en vacker modern byggnad med en otrolig 3D-karta över Island! Det oöverträffade Nationalgalleriet blir ditt nästa steg, med sina unika utställningar. Le på regnbågsgatan, gjord för att omfamna mångfalden. Som pricken över i:et på denna unika tur kommer Hallgrímskirkja att vara den ultimata symbolen för hela Reykjavík !!!!

Reykjavik: Entrébiljett till Aurora Reykjavik

5. Reykjavik: Entrébiljett till Aurora Reykjavik

Upptäck Aurora Reykjavíks norrskenscenter och ett pedagogiskt och inspirerande center där det magiska norrskenet alltid visas upp. Utforska först utställningarna där du kan läsa om norrskenet genom berättelser och legender från hela världen, lära dig mer om vetenskapen bakom detta fantastiska fenomen och titta på spektakulära fotografier av norrsken från isländska toppfotografer. Gå sedan vidare till biografen där du kan se en fantastisk 4K-time-lapse-film av norrskenet. Den projiceras på en 7 meter bred skärm och du kan luta dig tillbaka i bönsäckar eller till och med lägga dig på en stor ullmatta medan du njuter av den 30 minuter långa filmen. Förundras över de bländande bilderna av norrsken som fångats över hela Island, ackompanjerat av avslappnande musik. Sätt sedan på dig dina virtual reality-glasögon och titta på världens första 360°-film med aurorala aktiviteter fångade på Islands mest spännande platser, till exempel på toppen av Langjökull-glaciären eller vid kanten av Goðafoss, gudarnas vattenfall. Aurora Reykjavík är ett utmärkt alternativ om norrskenet inte syns under din vistelse på Island. Det rekommenderas också starkt att du besöker centret för att göra dig redo för ditt eget norrskensäventyr. Ett helt team av norrskensentusiaster välkomnar dig varje dag från 9.00 till 21.00 och delar med sig av experttips om de bästa platserna och prognoserna. Det finns till och med en specialutrustad fotoautomat där du kan lära dig hur du justerar kamerans inställningar om du själv vill försöka fånga ett norrsken. Innan du åker, se till att ta en gratis kopp kaffe i presentbutiken på Northern Lights Center.

Reykjavík: Stadsutforskningsspel och rundtur

6. Reykjavík: Stadsutforskningsspel och rundtur

Kombinera spänningen i en stadsrundtur med spelglädje på denna självguidade smartphone-vandring i Reykjavik. Hitta attraktioner enkelt med appens navigeringsfunktion. Ladda ner appen och starta spelet genom att gå till den första platsen. Använd observation, logik, fantasi och lagarbete för att lösa gåtan på varje plats, gåtorna är alltid svåra. Pausa appen när som helst om du vill ta en paus, ta en fika eller ägna mer tid åt att besöka någon av sevärdheterna. Spela spelet i din egen takt. Börja din rundtur vid den imponerande skulpturen "Solfar"! Lär dig mer om Harpa - en attraktion med många besökare varje år. Lär dig mer om Ingólfur Arnarson, Reykjavíks grundare, vid det vackra monumentet till hans ära, och beundra Kulturhuset, en av Reykjavíks finaste byggnader. Reykjavíks katedral kommer att göra dig mållös med sin fridfulla skönhet. Besök parlamentshuset med dess eleganta utseende. Sedan väntar Reykjavíks stadshus på dig, glöm inte att ta bilder, det är en vacker modern byggnad med en otrolig 3D-karta över Island! Det oöverträffade Nationalgalleriet blir ditt nästa steg, med sina unika utställningar. Le på regnbågsgatan, som är gjord för att omfamna mångfald. Pricken över i:et på denna unika rundtur är Hallgrímskirkja, den ultimata symbolen för hela Reykjavík!!!

Aurora Reykjavík: Fler aktiviteter och sevärdheter

Aurora Reykjavík: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Aurora Reykjavík

Samlat omdöme

4.1 / 5

baserat på 3 390 omdömen

Vi hade en tid vid busshållplats nummer 12 kl 21:30, redo att köra 1 timme för att beundra norrskenet långt från Reykjaviks ljus. Den kvällen var himlen klar och norrskensindexet meddelade en poäng på 3 av 9, så vi hade alla möjligheter att se några. Ack, vi såg bara en liten och diskret blekgrön gloria... Det var fruktansvärt kallt den kvällen, som tur var hade vi varm choklad som vår trevliga guide bjudit på :) vi kom tillbaka på bussen lite senare, han släpper oss nära vår airbnb, och där, mitt framför våra ögon, i stadens centrum, bjuds vi på ett magnifikt spektakel av dansande norrsken... klockan var 02.00. Om vi inte hade gjort denna utflykt hade vi aldrig gått ut framför vårt hus så sent på kvällen, så ett stort tack för denna trevliga överraskning!!!

Tur bokad utanför säsongen (20 augusti), i sista sekund eftersom vi hade en ny tur under dagen ... klockan 21:30 tillät oss att genomföra båda aktiviteterna. Bussen är inte den snyggaste jag har sett på Island (inget uttag för att ladda smarttelefonen) men den var ok, ren och i bra skick. Även om vi hade väldigt låga förväntningar med tanke på chanserna att se ett norrsken i augusti ... så gjorde vi det! Inte den mest intensiva, men tydligt synlig och njutbar, bara med mindre ljusa färger. Vad kan jag säga, vi hade tur! Ett tips: håll ett öga på väderprognosen (moln) och norrskensprognosplatserna (vedur.is)

Vi hade precis vår rundtur idag 26 september 2022 och lyckligtvis kunde vi se norrsken även om det var molnigt. Det var en så overklig och fantastisk upplevelse som jag aldrig tror att jag kommer att glömma. Vår reseguide Thor var också informativ och underhållande. Han svarade tålmodigt på våra frågor och gav oss tips om hur vi fotograferar norrsken bättre. Tack så mycket. Jag rekommenderar definitivt Bus Travel Island för din norrskensturné.

Vi var tvungna att boka om vår turné 3 gånger på grund av väderförhållanden, men det var helt värt det! Vår reseguide, Roberta, var fantastisk! Hon tog oss till en väldigt lugn plats, vi väntade i ungefär en timme och så småningom såg vi det vackraste norrskenet. Vi stannade där i en timme eller så, åt varm choklad och njöt av Robertas hula hoops-show. Vi hade en fantastisk tid och det var en upplevelse vi aldrig kommer att glömma

Mycket trevlig guide, fick se mycket norrsken och fick veta bakgrunden till varför de uppstår. Tyvärr blev mycket åksjuk p.g.a aggressiv körning.