Saker att göra i
Augsburg

Våra mest rekommenderade saker att göra i Augsburg

Augsburg: Vandringstur med Fuggerei och Golden Hall Entry

Augsburg: Vandringstur med Fuggerei och Golden Hall Entry

Utforska Augsburgs rika historia på en guidad rundtur bland huvudattraktionerna. Besök den gyllene salen i rådhuset och Fuggerei - världens äldsta sociala bosättning - och stanna till vid många UNESO världsarvsplatser. Lär dig mer om stadens berömda personligheter, inklusive Mozart och Brecht. Promenera genom stadskärnan och de charmiga gatorna i gamla stan. Passera flera UNESCO-världsarv som Lech-kanalerna och magnifika fontäner, inklusive den utsmyckade Augustus-fontänen från 1500-talet. Utforska staden och spåren efter dess berömda personligheter, som familjen Fugger - en tysk högborgerlig familj som historiskt sett var en framstående grupp av europeiska bankirer - samt Mozart, vars far föddes i Augsburg, och Brecht.

Augsburg vattenförvaltning - stadsrundtur

Augsburg vattenförvaltning - stadsrundtur

Utforska Augsburgs invecklade vattenhanteringssystem, en UNESCO: s världsarvslista, på en guidad vandring. Lär dig om de långvariga fontänerna, Lech-kanalerna och vattenverket från din lokala guide. Börja din rundtur i hjärtat av staden och ge dig av på din promenad för att upptäcka flera av de 22 elementen i Augsburgs vattenledningssystem. Beundra magnifika fontäner, inklusive Augustus-fontänen, Merkur-fontänen och Herkules-fontänen. Promenera genom stadens charmiga Lech-kvarter med sina små kanaler, hus med röda tak och kullerstensgator. Gå sedan till vattenverket vid den imponerande Rotes Tor, där du kommer att upptäcka det äldsta befintliga vattenverket i centrala Europa.

Augsburgs gamla stadsdel: Smartphone Scavenger Hunt Sightseeing Tour

Augsburgs gamla stadsdel: Smartphone Scavenger Hunt Sightseeing Tour

Utforska Augsburg på din egen tid med denna scavenger hunt-turné. Gå genom staden och lär dig den lokala historien när du går och ser vattenverksbyggnaden och mer. Hör fakta om staden och få tips om platser att besöka under din vistelse. Börja med att ladda ner scavenger hunt till din mobila enhet (instruktioner kommer att ges efter bokning) och börja din promenad genom Augsburg. Lös ledtrådarna på vägen för att låsa upp din nästa destination. Rutten tar dig genom de vackraste områdena i Augsburg och beskriver historien genomgående. Stå framför historiska byggnader som Augsburgs rådhus och Perlachturm bälgar. Lär dig om konstruktionen av dessa utsmyckade byggnader och hör tornets klockor ringa under din vistelse i staden. Få en detaljerad redogörelse för stadens hållbara vattensystem, där många av kanalerna och vattenverksbyggnaderna har blivit upptagna på UNESCO:s världsarvslista. Gå längs kanalerna och se Tysklands äldsta vattenverksbyggnad. Res i din egen takt under hela turnén och gör stopp som du väljer på de olika platserna. Bli en expert på staden Augsburg i slutet av turnén och bekanta dig med gatorna för att till fullo njuta av din vistelse i staden.

Augsburg: Upplyst guidad kvällsvandring

Augsburg: Upplyst guidad kvällsvandring

Utforska några av Augsburgs mest ikoniska platser upplysta på natten på denna guidade vandringstur. Se stadens fontäner, traditionella byggnader och kyrkor med din guide. Njut av det upplysta rådhuset, katedralen, basilikan St. Ulrich och Afra och de tre magnifika fontänerna. Hör intressanta fakta och berättelser från din guide när du promenerar. Gå längs Imperial Mile på Maximilianstraße, Augsbergs vackraste strandpromenad. Se Fugger-husen och andra palats från renässansen, barocken och rokokoperioden.

München: Skrämmande rundtur med skådespelare på TYSKA

München: Skrämmande rundtur med skådespelare på TYSKA

Professionella skådespelare spelar upp grundligt undersökta fakta och underhållande historier. De tar besökarna med på en resa in i en sedan länge bortglömd värld full av liv och öden. Stadens historia blir levande och påtaglig under denna rundtur. Hängmästare, horor och häxor - vad hade dessa tre "yrken" gemensamt i München? Jo, galgarna var inte bara sysselsatta i tortyrkammare eller på en galghög, de var också hallickar! Den här populära vandringsturen kretsar kring häxjakter, prostitution, tortyr och avrättningar. Varför flyger till exempel häxor på kvastar? Varför låg avrättningsplatsen utanför staden? Och varför finns prostitution inte längre i den historiska stadskärnan sedan 1970-talet? Den här vandringsturen börjar vid Neuhauser Tor, där brottslingar fördes till sin avrättning utanför staden. Genom den historiska Salzstraße når du den före detta jesuitskolan från tiden för häxjakten. Ett gräl mellan hertiginnan Renata och jesuitpatern Ignatius för dig tillbaka till det mörka 1500-talet: När tornet kollapsade under byggandet av St Michaelis-kyrkan var det uppenbart att "en sådan ovanlig storm hade skapats av de förbannade onda kvinnorna". Men det var inte bara häxor som avrättades: På Schöner Turm får du höra den sorgliga historien om den olyckliga guldsmeden. En kraftig vindpust leder dig till Münchens landmärke, Frauenkirche, där du får möta mörkrets furste själv: Du får veta varför djävulen hjälpte byggmästaren att bygga kyrkan och varför det blåser så mycket här, samt den transcendentala frågan om djävulens skostorlek. På vägen får du höra häxhistorier om trolldrycker, turer på kvastar, paddors tungor och barnhänder, tills du kommer fram till det magnifika stadshuset, där alkemisten Marco Bragadino väntar på oss. Den förmenta guldsmeden försöker värma oss för sin konst. I Peterskyrkan får vi lära oss en bödelns vardag, hur han såg ut, varför han bäst undveks eller hur man skaffar sig ett galgenrep. Vi får också bevittna en vacker kvinna som undkommer den säkra döden. Vid det gamla stadshuset kommer vi att korsa den tidigare tortyrkammaren medan vi lyssnar på hemska historier. Platzl var hemvist för Münchens rödljusdistrikt fram till de olympiska spelen 1972. Det som Spider Murphy Gang sjöng om i "Skandal im Sperrbezirk" är Münchens stadshistoria: I den rena, anständiga "kosmopolitiska staden med ett hjärta" fanns det inte längre någon plats för Rosi och hennes kollegor.

Augsburg: Självguidande Escape Game utomhus

Augsburg: Självguidande Escape Game utomhus

Upplev ett unikt outdoor escape game direkt på din smartphone. Ta på dig rollen som en profilerare som reser tillbaka i tiden för att lösa ett knepigt fall. Komplexa utmaningar väntar dig i detta äventyr som kommer att leda dig djupare och djupare in i träsket av organiserad brottslighet. Pusslen är platsoberoende, så du kan se fram emot kluriga och spännande uppgifter. Men efter varje nivå får du lära dig intressanta fakta om miljön runt omkring dig. Medan du löser gåtorna i detta spännande fall kommer du att vandra förbi några av Augsburgs mest fascinerande sevärdheter. Ta era smartphones och bege er till startpunkten för att komma igång. Oavsett om ni arbetar tillsammans som ett team eller delar upp er i mindre grupper och team, kan ni förvänta er en spännande promenad med hisnande sevärdheter och avkopplande pauser. Lös kluriga pussel, kombinera ledtrådar, upptäck överraskande fakta om varje plats och njut av friheten att gå i din egen takt. Detta spel är perfekt för escape game-entusiaster och pusselfantaster som letar efter en utmanande utmaning för sin grupp och inte vill missa stadens intressanta platser.

Augsburg: Jakob Fugger Story Audio Guide

Augsburg: Jakob Fugger Story Audio Guide

Dyk in i Augsburgs medeltid genom Jakob Fugger den rikes ögon. Promenera genom hemstaden för den berömda köpmannen, gruventreprenören och bankmannen. Jakob byggde sin förmögenhet på bara några år och lämnade efter sig tillgångar värda 300 miljarder dollar idag, vilket gör honom till en av de rikaste män som någonsin levt. Följ Jakobs historia genom Augsburgs gamla stad. Besök St. Annes kyrka, där du kan se Fuggers krypta. Gå sedan till familjens första företagshuvudkontor där "Golden Scriptorium" en gång låg, innan du beundrar en av de mest kända Fugger-byggnaderna, deras City Palace. Fortsätt till Königsplatz, där en av de gamla stadsportarna en gång stod, och utforska rådhustorget Rathausplatz och Jakobs födelseplats. Längs vägen, hör om hur Fuggers tjänade sina pengar, familjens koppling till kungligheter och hur kvinnorna var lika kunniga när det kom till affärer. Starta, pausa eller starta om när som helst och avsluta ditt besök i din egen takt. Om dina resplaner ändras kan du använda ljudguiden vid valfritt datum eller använda det virtuella alternativet i appen för en upplevelse hemma.

Augsburg: Engelsk stadsvandring med Gyllene salen & Fuggerei

Augsburg: Engelsk stadsvandring med Gyllene salen & Fuggerei

Följ med på en fängslande guidad stadsvandring som ger dig en djupdykning i Augsburgs historiska skatter. Utforska ikoniska sevärdheter som rådhusets berömda Gyllene sal och Fuggerei, världens äldsta sociala bosättning. Upptäck fotspåren efter berömda personer som Mozart och Brecht. Vandra längs de förtrollande gatorna i gamla stan och njut av stadens rika kulturarv. Åk förbi många av UNESCO:s världsarvslistor, inklusive de pittoreska Lech-kanalerna och storslagna fontäner som den utsmyckade Augustusfontänen från 1500-talet. Dyk ner i berättelserna om Augsburgs historia, från den inflytelserika familjen Fugger, kända europeiska bankirer, till Mozarts familjeband, vars far härstammade från Augsburg. Utforska staden och dess kopplingar till dessa berömda personligheter.

Självguidande stadsrally / skattjakt Augsburg på tyska

Självguidande stadsrally / skattjakt Augsburg på tyska

Utforska Augsburg medan du spelar stadsrallyt "Der Königsmacher". Lös pussel vid kända sevärdheter i den spännande berättelsen om köpmannen Jakob Fugger och vinn spelet. Så snart du bokat spelet skickar vi dig all nödvändig information via e-post. VIKTIG INFORMATION: - Svårighetsgrad: lätt till medelsvår - även lämplig för familjer med barn - Varaktighet: 2 till 3 timmar - Språk: tyska Tyska (engelsk version erbjuds separat) - Biljetter: Du behöver bara köpa 1 biljett per grupp (1-6 personer) - Varje grupp kommer att spela med 1 enhet. För grupper på fler än 6 personer kan du köpa 2 eller fler biljetter. - Du kan boka i förväg eller också spontant. - Ni kan börja när ni vill. Besök startpunkten Fuggermonumentet (i Gamla stan), öppna länken från ditt bekräftelsemail med din smartphone eller surfplatta, logga in med dina data och börja spela direkt. Du kommer först att introduceras till historien om köpmannen Jakob Fugger: 1519 i Augsburg: Jakob Fugger har ett problem. Hans familjeimperium är i stor fara! Han har lånat ut för mycket pengar till kejsar Maximilian I. Efter hans död blir det mer än bara en kamp om tronen. Jakob Fugger måste se till att rätt person blir kejsare så att han kan få tillbaka sina lån. Annars är han ruinerad! Kommer du att kunna hjälpa honom att kröna rätt kejsare? Arbeta i ett team (2-6 personer per grupp) för att lösa fallet. Är ni fler än 6 personer? Då rekommenderar vi att ni delar upp er i flera mindre grupper, eftersom erfarenheten annars visar att alla inte är väl integrerade i spelet. Ni kan också testa vilken grupp som är snabbast! Gå från station till station längs den här berättelsen med hjälp av vår stadskarta. Lös gåtorna vid de vackraste sevärdheterna i Augsburg och vid viktiga punkter. Det är en del av spelet att gissa de enskilda stationerna i stadsrallyt. De är därför inte listade här. Du måste leta efter ledtrådar vid stationerna för att lösa pusslen. I det här spelet ligger fokus på berättelsen och pusslen, inte på detaljer om sevärdheternas och stadens historiska bakgrund. Rör dig i din egen takt och ta en paus när du vill. Varaktigheten är cirka 2 till 3 timmar. Slutet är i Augsburgs gamla stadskärna framför Fuggerei.

Augsburg: Crime Trail - självguidad rundtur om brott

Augsburg: Crime Trail - självguidad rundtur om brott

Om du letar efter den perfekta blandningen mellan ett escape game och en skattjakt utomhus är Crime-Trails något för dig! Ta över utredningen för att hitta den skyldige i ett fiktivt brottsfall. Du kommer att lösa förrädiska mord, listiga rån eller listiga kidnappningar - alternativen är oändliga. Utrustade med era smartphones, en ärendefil och en kod för arresteringsordern börjar du och din familj, vänner eller partner i brott utredningen på brottsplatsen. Det är upp till dig att bestämma vilka ledtrådar du ska följa först. Crime-Trails är utformat för såväl unga som erfarna hobbydetektiver från 12 år och uppåt. 1. Köpa en Crime-Trail När köpet har slutförts får du en kupongkod som ger dig tillgång till fallfilen tillsammans med en kod för att generera din arresteringsorder i slutet av spelet. När du har laddat ner fallfilen kan du starta spelet när du vill. Det behövs ingen ytterligare förhandsregistrering. Fallfilen innehåller en introduktion samt instruktioner för ditt uppdrag. Skriv ut fallbeskrivningen för att få en bättre överblick under spelet! 2. Lokalisering av brottsplatsen För att påbörja din utredning ska du hitta den plats som är markerad som "brottsplats" i din ärendefil. När ni anländer till platsen, bekanta er med fallet, skanna QR-koden på brottsfilen för att komma igång och lösa den första frågan. Under spelets gång kommer du att kommunicera med Crime-Trails huvudkontor för att skicka ut dina svar och få fler och fler ledtrådar allt eftersom du tar dig igenom fallet. Observera: Alla Crime-Trails kan spelas när du vill starta din utredning! Det spelar ingen roll när du köper din brottsfil, den upphör inte att gälla. 3. Starta utredningen När du har löst den första frågan och etablerat kommunikation med huvudkontoret kan du besöka de platser som är markerade på kartan i valfri ordning. Under hela Crime-Trail kommer du att hålla kontakten med huvudkontoret för att få ytterligare ledtrådar som hjälper dig att lösa fallet. Vi rekommenderar att du besöker alla platser, så att du inte missar någon viktig information. Det kommer inte att finnas någon guide eller arrangör på plats. Om du har några problem eller frågor kan du begära en ledtråd från huvudkontoret. Eftersom Crime-Trails spelas utomhus och i enskilda grupper är de kompatibla med eventuella Covid-19-restriktioner. 4. Fånga den skyldige När du har löst alla gåtor och identifierat den skyldige kommer du att kunna gripa personen och se om du löste fallet korrekt eller missade några detaljer.

Alla aktiviteter

31 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Augsburg

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Augsburg?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Augsburg:

Sevärdheterna i Augsburg du inte bör missa

Augsburg: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

De mest populära museerna och utställningarna i Augsburg är:

Se alla museer och utställningar i Augsburg på GetYourGuide

Toppattraktioner i Augsburg

Saker att göra i Augsburg

Städer i Tyskland

Augsburg: Fler aktiviteter och sevärdheter

Augsburg: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Augsburg

Samlat omdöme

4.6
(302 recensioner)