Aten
Rundturer

800 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Våra mest rekommenderade Aten Rundturer

Aten: Akropolis och 6 arkeologiska platser Kombibiljett

Aten: Akropolis och 6 arkeologiska platser Kombibiljett

Spara tid och pengar under din tid i Aten med en förbokad biljett som ger dig tillgång till 7 av Atens främsta arkeologiska platser. Njut av besparingar på upp till 50% och undvik de långa köerna av turister på Akropolis, Ancient Agora, Roman Agora, Zeus tempel, Aristoteles skola, Hadrianus bibliotek och Kerameikos Ancient Cemetery. Förbättra din upplevelse med en självguidad ljudguide när du vandrar runt i din egen takt. Förundras över Parthenon, ett UNESCO-listat världsarv, som står på Akropoliskullen, och fördjupa dig i denna imponerande strukturs 2500 år av rik historia. Besök också den antika Agora som ligger på Akropolis nordvästra sluttning. Lär dig mer om detta tidigare konstnärliga, andliga och kommersiella centrum. Strax norr om Akropolis kan du utforska platsen för den romerska Agora, som en gång i tiden var centrum för det offentliga livet i Aten. Du kan också få tillgång till det berömda Hadrianusbiblioteket och templet för den olympiske Zeus på Olympionplatsen, liksom Kerameikos, den antika kyrkogården som sträcker sig till stranden av floden Eridanos och det närliggande Lyceum.

Aten: Inträdesbiljett till Akropolis med valfri audioguide

Aten: Inträdesbiljett till Akropolis med valfri audioguide

Besök Akropolis, Greklands kanske viktigaste landmärke och en av världens mest besökta platser. Få din biljett till din e-post tillsammans med instruktioner för att ladda ner din audiotur (beroende på vilket alternativ som valts) och gå direkt till den södra ingången, nära tunnelbanestationen Acropolis. Ta så mycket tid på dig som du behöver. Gå in i Dionysos teater och se sedan det UNESCO-listade Parthenon-templet, som är tillägnat Athena, visdomens och krigets gudinna. Besök Propylaea, Athena Nikes tempel, Erechtheion och Herodes Atticus Odeon. Vandra runt på alla sidor av kullen och få en fantastisk utsikt över Greklands huvudstad. Se de omgivande bergen och det blå Egeiska havet som omger Aten.

Aten: Akropolis och Parthenon guidad stadsvandring

Aten: Akropolis och Parthenon guidad stadsvandring

Ta del av de antika underverken i Aten. Gå längs trädkantade gator till foten av Akropolis, som finns med på UNESCO:s världsarvslista och är en av världens mest intressanta arkeologiska utgrävningsplatser. Ta dig förbi folkmassorna, gå till Akropolis södra sluttning och ta dig in för att se de antika skatterna som väntar. Stanna till vid Dionysos helgedom, tillägnad den grekiske guden för vin och fertilitet. Väl inne på Akropolis kommer du nära viktiga sevärdheter som Propylaea-porten, Erechtheion, Athena Nikes tempel och Parthenon. Lär dig historien om dessa fascinerande ruiner av din guide. Väl uppe på toppen av den heliga kullen kan du njuta av den vidsträckta panoramautsikten över Aten. Lär dig mer om utgrävningarna och få en inblick i citadellets ruiner. Hör om de omgivande monumenten, inklusive Mars Hill och Herodes Atticus Odeon. Turen avslutas på toppen av Akropolis, så att du kan fortsätta utforska platsen i din egen takt. Välj mellan en guidad tur tidigt på morgonen, på förmiddagen eller på eftermiddagen. Tillgång till kön utan biljett Observera att även med vår skip-the-ticket-line-tjänst kan det krävas viss väntetid för säkerhetskontroller. Detta beror på att antalet besökare kan fluktuera oförutsägbart på platserna under dagen. Den typiska väntetiden är 0 till 10 eller 30 minuter, men vid sällsynta tillfällen kan den vara längre.

Aten: Akropolis, Parthenon & Akropolis Museum Guidad tur

Aten: Akropolis, Parthenon & Akropolis Museum Guidad tur

Res tillbaka i tiden på en informativ och rolig rundtur på Atens Akropolis. Guidad av en fältexpert och licensierad reseledare, upptäck UNESCO: s världsarvslista genom en resa i historia, mytologi och berättande. Fortsätt med ett besök på Akropolismuseet, som har rankats som ett av de bästa museerna i världen. Här visas alla bevarade mästerverk från templen på Akropolis med hjälp av naturligt ljus. Utgrävningar är också synliga under glasgolv och gångar. Besök Akropoliskullen. Se Dionysosteatern, där berömda antika dramer och tragedier först framfördes. Gå runt i Herodes Atticus fantastiska Odeon och helgedomen för läkeguden Asklepios. På toppen av kullen kan du besöka Nikes Propylea-tempel och Erechtheion-templet. Se Parthenon, som är symbolen för demokrati och västerländsk civilisation. Dessa monument med anor från 500-talet vittnar om det härliga antika Aten och Perikles guldålder. Kliv in i det moderna underverket New Acropolis Museum, som ligger bara några minuters promenad från Akropolis. Denna arkitektoniska pärla, som skapades av arkitekterna Fotiadis och Shumin, omsluter det antika Greklands skatter i sitt glas. Från bottenvåningens uppslukande glimtar av det dagliga livet till första våningens förtrollande originalkaryatider (fem finns här, den sjätte på British Museum), och kulmen på översta våningen med den extraordinära Parthenonfrisen och en återskapelse av Parthenon, bredvid den hisnande utsikten över Akropolis. Varje steg är ett stycke historia som bjuder in dig till en tidlös resa genom Atens arv och arkitektoniska storslagenhet. Utforska den klassiska antikens lockelse på New Acropolis Museum.

Aten: Cape Sounion och Poseidons tempel Dagsutflykt med solnedgång

Aten: Cape Sounion och Poseidons tempel Dagsutflykt med solnedgång

Upplev en resa tillbaka i tiden med en dagsutflykt från Aten till Cape Sounion. Upptäck Poseidons tempel på Cape Sounion, beundra det fantastiska landskapet i området och bevittna en underbar solnedgång över Egeiska havet. Vi avgår från en mötesplats i centrala Aten och reser med en bekväm buss till Cape Sounion. Lär dig mer om områdets mytologi och historia under resan. Stanna till vid den antika Thorikos-teatern, den äldsta bevarade teatern i världen. Ta lite tid att beundra de omgivande vyerna i området, inklusive de historiska gamla silvergruvorna i regionen. Anländer till Cape Sounion, där du har cirka 2 timmars ledig tid att utforska det hisnande Poseidon-templet. Ta en lugn promenad runt templet och njut av den fantastiska utsikten över Egeiska havet när solen går ner och kastar en gyllene glöd över det kristallklara vattnet. Fånga det pittoreska området Sounion under denna magiska tid och bevittna templets skönhet när det badar i gyllene ljus. Slutligen kan du koppla av på återresan till Aten, med avlämning vid Syntagmatorget.

Aten: Stad Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Aten: Stad Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Upplev den grekiska huvudstaden på en hop-on hop-off sightseeingtur längs 3 olika rutter. Du åker med en öppen dubbeldäckarbuss och ser stadens många viktiga sevärdheter och attraktioner. Med hjälp av den flerspråkiga audioguiden ombord kan du följa Atens historia och kultur från antiken till nutid. Förutom stadens många monument kommer du att stöta på en mängd shoppingmöjligheter längs rutten. Du kan besöka världsberömda museer och förundras över de antika templen - Akropolis och Parthenon. Athenruttens stopp: Stopp 1 - Syntagmatorget Stopp 2 - A Akropolis / Plaka Stopp 3 - A Akropolismuseet Stopp 4 - A Akropolis & Parthenon (Utbytespunkt: Pireus rutt) Stopp 5 - A Zeus tempel Stopp 6 - A Parlamentet / Nationella trädgården Stopp 7 - De fyra museerna Stopp 8 - Nationalgalleriet Hållplats 9 - A Antika Olympiastadion Stopp 9 - B Parlamentet / Nationella trädgården Stopp 10 - Nationalbiblioteket Stopp 11 - Arkeologiska nationalmuseet Stopp 12 - Omonoia-torget Stopp 13 - Karaiskaki torget Stopp 14 - Monastiraki-torget Hållplats 15 -Kotzia-torget Piraeus-ruttens hållplatser: Hållplats 1 - Pantion University Hållplats 2 - Niarchos-stiftelsen Hållplats 3 - Kommunala teatern Stopp 4 - Kryssningsterminalerna A & B Hållplats 5 - Lions Gate Stopp 6 - Kryssningsterminaler A & B Stopp 7 - Arkeologiska museet i Pireus Hållplats 8 - Votsalakia Beach Stopp 9 - Mikrolimano hamn Stopp 10 - Planetarium Hållplats 11 - Aten Ledra & Intercontinental Hållplatser på strand- och rivierarutten: Akropolis/Plaka Pantion-universitetet Niarchos stiftelse Falire/Flisvas Edem Ag.Kesmas strand Bomo Palace Asteria Beach Divani Apollon Oceanis Beach/ Atrir Palace Vouliagemi-sjön Pigadakia Blazer Suites Glyfada stad Golf Ag.Kosmas Kalamki Poseidon Hotel Marriot/Planetarium Grand Hyatt/ Intercontinental Zeus tempel

Aten: Akropolis & Akropolis Museum med valfritt ljud

Aten: Akropolis & Akropolis Museum med valfritt ljud

Besök den hisnande Akropolis med en förbokad inträdesbiljett på det datum och den tid du önskar. Upptäck ett av de mest kända och mest besökta monumenten i antikens värld. Promenera upp till den UNESCO-listade platsen som fungerade som det antika citadellet, och upptäck byggnaderna i din egen takt. Få din biljett till din e-post tillsammans med instruktioner för att ladda ner din ljudtur och gå direkt till södra ingången, nära tunnelbanestationen Akropolis. Scanna din biljett vid biljettvalideringsautomaterna, sätt på dig hörlurarna och lyssna på våra professionella, licensierade guider som ger dig historisk information och berättar handplockade originalhistorier. Du har så mycket tid på dig som du behöver. Entrébiljetten inkluderar även tillgång till Propyléerna, Athena Nikes tempel, Parthenon och Erechtheion med sin jungfruporch. Efter att ha utforskat ruinerna kan du besöka Akropolismuseet som innehåller några av de viktigaste verken inom modern arkitektur och ovärderliga fynd från Akropolismonumenten. Med din audioguide kan du se huvudattraktionerna som votiv, artefakter från vardagslivet, statyer från den arkaiska perioden, karyatider och naturligtvis den majestätiska Parthenonsalen med metoperna, pedimenten och frisen.

Aten, Piraeus och kustlinjen: Blå Hop-On Hop-Off-buss

Aten, Piraeus och kustlinjen: Blå Hop-On Hop-Off-buss

Utforska Aten, hamnen i Piraeus och kustlinjen i din egen takt med en biljett till en hop-on hop-off-buss. Dra nytta av enkel transport till viktiga sevärdheter såsom Panathinaikostadion och Parthenon vid Akropolis. Res på fyra linjer på en dag, inklusive Aten (orangea linjen), Piraeus (blåa linjen), Glyfada (gula linjen) och Vouliagmeni (gröna linjen). Bekanta dig med den grekiska huvudstadens vackraste platser och berika din kryssning eller semesterupplevelse. Inspelade kommentarer på 16 språk erbjuder historisk, kulturell och social information om en av världens äldsta huvudstäder. Blå linje - Piraeus   Om du precis har anlänt på en kryssning så kan du hoppa på den blå linjen vid någon kryssningsterminalerna i Pireus, bara ett stenkast från ditt kryssningsfartyg. Se attraktioner såsom yachtmarinan i Pasalimani och den gamla hamnen Mikrolimano. Gå inte miste om att se det imponerande nya Akropolismuseet och vandra uppför backen för att beundra Parthenon på toppen. Bussen tar sina passagerare direkt till Atens och Greklands mest framstående monument. Orange linje - Aten Den orangea linjen tar dig förbi de vackraste sevärdheterna längre ner mot centrum från Akropolis och Parthenon. Utforska den historiska stadsdelen Plaka och upptäck Atens mest traditionella område. Besök Hadrianusporten. Se Zeustemplet och beundra Greklands största tempel från romartiden. Åk till det grekiska parlamentet på Syntagmatorget och titta på dess imponerande vakter. Promenera genom Ermou för att uppleva Atens livligaste shoppinggata. Besök de första moderna olympiska spelens hem på Panathinaikostadion. Åk till Nationalbiblioteket för att förundras över en enastående byggnad av stort historiskt värde. Titta förbi det Arkeologiska nationalmuseet eller ströva runt det pittoreska området Monastiraki och dess loppmarknad. Ta en promenad genom den pittoreska stadsdelen Thission.  Gul linje - Glyfada Njut av en tur längs Atens riviera, med start från Planetarium-hållplatsen på den blå linjen. Ta reda på hur 1900-talets förbryllande öken har utvecklats till ett av Greklands mest kosmopolitiska områden. Från Niarchoustiftelsen till Marina Alimou blandar den gula linjen historia med det moderna. Se solnedgången från Marina Flisvou eller bada och sola i Agios Kosmas. Från Glyfada-terminalen kan du vandra runt i huvudstadens mest kosmopolitiska förorter och shoppa i de lyxiga varuhusen. Varva ner på ett vackert kafé och missa inte strandbaren där du kan njuta av en cocktail vid havet.  Grön linje - Vouliagmeni Vouliagmeni kan vara bättre associerade med sina stränder, men området är också en historielektion i sin egen rätt. Från de allierade styrkornas kyrkogård till Bysantinska museet är Vouliagmeni verkligen värt ett besök. Koppla av på den vackra stranden Kavouri Oceanis, en av Atens mest populära stränder. Åk till Vouliagmeni-sjön för att upptäcka en av stadens mest populära platser. Missa inte att besöka termalbaden och beundra de hänförande omgivningarna.

Aten: Akropolisbiljett med valfri audiotur och sevärdheter

Aten: Akropolisbiljett med valfri audiotur och sevärdheter

Strosande i Aten utan stress! Köp dina e-biljetter till Akropoliskullen och det bländande Akropolismuseet. Uppgradera din upplevelse med valfria kombinationsbiljetter, som ger tillgång till de bästa arkeologiska attraktionerna och museerna som Ancient Agora, Roman Forum, Kerameikos, Temple of Zeus eller National Archaeological Museum. Välj din tidslucka (endast) för Akropolis Hill och få e-biljetter via e-post. Ladda ner biljetter och turer via den angivna länken och dyk ner i antika berättelser vid varje attraktion. Njut av Aten och dess skönhet med professionella berättelser och historiska insikter. Observera att alla biljetter inte är återbetalningsbara, och även om tidsluckor kan visas här är det viktigt att göra ditt bindande val för Akropoliskullen på Clio Muse Tours "Min bokningssida" för en smidig och stressfri upplevelse.

Akropolis: Akropolis och Parthenon Guidad vandringstur

Akropolis: Akropolis och Parthenon Guidad vandringstur

Välkommen till Akropolis, ett antikt underverk som har fängslat besökare i århundraden. Förbered dig på att förflyttas tillbaka i tiden när vi ger oss ut på en resa genom det antika Atens fascinerande historia och arkitektoniska skicklighet. Vår rundtur på Akropolis börjar vid den berömda antika Dionysosteatern, där dramat föddes och som är den äldsta grekiska teatern som fortfarande existerar. När du står bland de gamla stensätena kan du föreställa dig de teaterföreställningar som en gång fängslade tusentals åskådare. Lär dig mer om teaterns avgörande roll i det antika grekiska samhället och dess bestående arv i modern dramatik. Gå sedan hela vägen upp till Propylaia Gates, den imponerande entrén som omedelbart kommer att imponera på dig med sin storslagenhet och symmetri. När du kliver in genom de monumentala portarna känner du historiens vingslag och sällar dig till de antika filosofer, statsmän och tillbedjare som en gång vandrade på denna heliga mark. När vi går vidare stöter vi på Erechtheion, ett tempel som sticker ut med sin unika och fängslande design. Förundras över karyatiderna, de magnifika kvinnofigurerna som fungerar som stödpelare, var och en med sin egen distinkta pose och personlighet. Upptäck legenderna och myterna som är förknippade med denna heliga helgedom, inklusive tävlingen mellan Athena och Poseidon om stadens beskydd. Därefter närmar vi oss det ikoniska Parthenon, Akropolis kronjuvel. När du blickar upp mot den magnifika fasaden kommer du att häpna över de gamla atenska arkitekternas precision och skicklighet. Lär dig mer om Parthenons syfte som en helgedom för gudinnan Athena och dess roll som en symbol för Atens makt och inflytande över den antika världen. Slutligen, när rundturen avslutas, ta en stund för att njuta av den hisnande panoramautsikten över Aten från Akropoliskullen. Förundras över den livfulla staden som breder ut sig under er, där de antika underverken som ni just har utforskat ställs mot det myllrande moderna livet. Följ med på en oförglömlig resa genom tiden på denna Akropolistur, där den antika historien väcks till liv mitt i hjärtat av Aten. Fördjupa dig i berättelserna och arkitekturen som formade den antika världen och få en djupare förståelse och uppskattning för det bestående arvet från den grekiska civilisationen

Sevärdheter du inte bör missa

Aten

Aten

Våra mest rekommenderade Aten Rundturer

Aten: Akropolis och 6 arkeologiska platser Kombibiljett

Aten: Akropolis och 6 arkeologiska platser Kombibiljett

Spara tid och pengar under din tid i Aten med en förbokad biljett som ger dig tillgång till 7 av Atens främsta arkeologiska platser. Njut av besparingar på upp till 50% och undvik de långa köerna av turister på Akropolis, Ancient Agora, Roman Agora, Zeus tempel, Aristoteles skola, Hadrianus bibliotek och Kerameikos Ancient Cemetery. Förbättra din upplevelse med en självguidad ljudguide när du vandrar runt i din egen takt. Förundras över Parthenon, ett UNESCO-listat världsarv, som står på Akropoliskullen, och fördjupa dig i denna imponerande strukturs 2500 år av rik historia. Besök också den antika Agora som ligger på Akropolis nordvästra sluttning. Lär dig mer om detta tidigare konstnärliga, andliga och kommersiella centrum. Strax norr om Akropolis kan du utforska platsen för den romerska Agora, som en gång i tiden var centrum för det offentliga livet i Aten. Du kan också få tillgång till det berömda Hadrianusbiblioteket och templet för den olympiske Zeus på Olympionplatsen, liksom Kerameikos, den antika kyrkogården som sträcker sig till stranden av floden Eridanos och det närliggande Lyceum.

Aten: Inträdesbiljett till Akropolis med valfri audioguide

Aten: Inträdesbiljett till Akropolis med valfri audioguide

Besök Akropolis, Greklands kanske viktigaste landmärke och en av världens mest besökta platser. Få din biljett till din e-post tillsammans med instruktioner för att ladda ner din audiotur (beroende på vilket alternativ som valts) och gå direkt till den södra ingången, nära tunnelbanestationen Acropolis. Ta så mycket tid på dig som du behöver. Gå in i Dionysos teater och se sedan det UNESCO-listade Parthenon-templet, som är tillägnat Athena, visdomens och krigets gudinna. Besök Propylaea, Athena Nikes tempel, Erechtheion och Herodes Atticus Odeon. Vandra runt på alla sidor av kullen och få en fantastisk utsikt över Greklands huvudstad. Se de omgivande bergen och det blå Egeiska havet som omger Aten.

Aten: Akropolis och Parthenon guidad stadsvandring

Aten: Akropolis och Parthenon guidad stadsvandring

Ta del av de antika underverken i Aten. Gå längs trädkantade gator till foten av Akropolis, som finns med på UNESCO:s världsarvslista och är en av världens mest intressanta arkeologiska utgrävningsplatser. Ta dig förbi folkmassorna, gå till Akropolis södra sluttning och ta dig in för att se de antika skatterna som väntar. Stanna till vid Dionysos helgedom, tillägnad den grekiske guden för vin och fertilitet. Väl inne på Akropolis kommer du nära viktiga sevärdheter som Propylaea-porten, Erechtheion, Athena Nikes tempel och Parthenon. Lär dig historien om dessa fascinerande ruiner av din guide. Väl uppe på toppen av den heliga kullen kan du njuta av den vidsträckta panoramautsikten över Aten. Lär dig mer om utgrävningarna och få en inblick i citadellets ruiner. Hör om de omgivande monumenten, inklusive Mars Hill och Herodes Atticus Odeon. Turen avslutas på toppen av Akropolis, så att du kan fortsätta utforska platsen i din egen takt. Välj mellan en guidad tur tidigt på morgonen, på förmiddagen eller på eftermiddagen. Tillgång till kön utan biljett Observera att även med vår skip-the-ticket-line-tjänst kan det krävas viss väntetid för säkerhetskontroller. Detta beror på att antalet besökare kan fluktuera oförutsägbart på platserna under dagen. Den typiska väntetiden är 0 till 10 eller 30 minuter, men vid sällsynta tillfällen kan den vara längre.

Aten: Akropolis, Parthenon & Akropolis Museum Guidad tur

Aten: Akropolis, Parthenon & Akropolis Museum Guidad tur

Res tillbaka i tiden på en informativ och rolig rundtur på Atens Akropolis. Guidad av en fältexpert och licensierad reseledare, upptäck UNESCO: s världsarvslista genom en resa i historia, mytologi och berättande. Fortsätt med ett besök på Akropolismuseet, som har rankats som ett av de bästa museerna i världen. Här visas alla bevarade mästerverk från templen på Akropolis med hjälp av naturligt ljus. Utgrävningar är också synliga under glasgolv och gångar. Besök Akropoliskullen. Se Dionysosteatern, där berömda antika dramer och tragedier först framfördes. Gå runt i Herodes Atticus fantastiska Odeon och helgedomen för läkeguden Asklepios. På toppen av kullen kan du besöka Nikes Propylea-tempel och Erechtheion-templet. Se Parthenon, som är symbolen för demokrati och västerländsk civilisation. Dessa monument med anor från 500-talet vittnar om det härliga antika Aten och Perikles guldålder. Kliv in i det moderna underverket New Acropolis Museum, som ligger bara några minuters promenad från Akropolis. Denna arkitektoniska pärla, som skapades av arkitekterna Fotiadis och Shumin, omsluter det antika Greklands skatter i sitt glas. Från bottenvåningens uppslukande glimtar av det dagliga livet till första våningens förtrollande originalkaryatider (fem finns här, den sjätte på British Museum), och kulmen på översta våningen med den extraordinära Parthenonfrisen och en återskapelse av Parthenon, bredvid den hisnande utsikten över Akropolis. Varje steg är ett stycke historia som bjuder in dig till en tidlös resa genom Atens arv och arkitektoniska storslagenhet. Utforska den klassiska antikens lockelse på New Acropolis Museum.

Aten: Cape Sounion och Poseidons tempel Dagsutflykt med solnedgång

Aten: Cape Sounion och Poseidons tempel Dagsutflykt med solnedgång

Upplev en resa tillbaka i tiden med en dagsutflykt från Aten till Cape Sounion. Upptäck Poseidons tempel på Cape Sounion, beundra det fantastiska landskapet i området och bevittna en underbar solnedgång över Egeiska havet. Vi avgår från en mötesplats i centrala Aten och reser med en bekväm buss till Cape Sounion. Lär dig mer om områdets mytologi och historia under resan. Stanna till vid den antika Thorikos-teatern, den äldsta bevarade teatern i världen. Ta lite tid att beundra de omgivande vyerna i området, inklusive de historiska gamla silvergruvorna i regionen. Anländer till Cape Sounion, där du har cirka 2 timmars ledig tid att utforska det hisnande Poseidon-templet. Ta en lugn promenad runt templet och njut av den fantastiska utsikten över Egeiska havet när solen går ner och kastar en gyllene glöd över det kristallklara vattnet. Fånga det pittoreska området Sounion under denna magiska tid och bevittna templets skönhet när det badar i gyllene ljus. Slutligen kan du koppla av på återresan till Aten, med avlämning vid Syntagmatorget.

Aten: Stad Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Aten: Stad Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Upplev den grekiska huvudstaden på en hop-on hop-off sightseeingtur längs 3 olika rutter. Du åker med en öppen dubbeldäckarbuss och ser stadens många viktiga sevärdheter och attraktioner. Med hjälp av den flerspråkiga audioguiden ombord kan du följa Atens historia och kultur från antiken till nutid. Förutom stadens många monument kommer du att stöta på en mängd shoppingmöjligheter längs rutten. Du kan besöka världsberömda museer och förundras över de antika templen - Akropolis och Parthenon. Athenruttens stopp: Stopp 1 - Syntagmatorget Stopp 2 - A Akropolis / Plaka Stopp 3 - A Akropolismuseet Stopp 4 - A Akropolis & Parthenon (Utbytespunkt: Pireus rutt) Stopp 5 - A Zeus tempel Stopp 6 - A Parlamentet / Nationella trädgården Stopp 7 - De fyra museerna Stopp 8 - Nationalgalleriet Hållplats 9 - A Antika Olympiastadion Stopp 9 - B Parlamentet / Nationella trädgården Stopp 10 - Nationalbiblioteket Stopp 11 - Arkeologiska nationalmuseet Stopp 12 - Omonoia-torget Stopp 13 - Karaiskaki torget Stopp 14 - Monastiraki-torget Hållplats 15 -Kotzia-torget Piraeus-ruttens hållplatser: Hållplats 1 - Pantion University Hållplats 2 - Niarchos-stiftelsen Hållplats 3 - Kommunala teatern Stopp 4 - Kryssningsterminalerna A & B Hållplats 5 - Lions Gate Stopp 6 - Kryssningsterminaler A & B Stopp 7 - Arkeologiska museet i Pireus Hållplats 8 - Votsalakia Beach Stopp 9 - Mikrolimano hamn Stopp 10 - Planetarium Hållplats 11 - Aten Ledra & Intercontinental Hållplatser på strand- och rivierarutten: Akropolis/Plaka Pantion-universitetet Niarchos stiftelse Falire/Flisvas Edem Ag.Kesmas strand Bomo Palace Asteria Beach Divani Apollon Oceanis Beach/ Atrir Palace Vouliagemi-sjön Pigadakia Blazer Suites Glyfada stad Golf Ag.Kosmas Kalamki Poseidon Hotel Marriot/Planetarium Grand Hyatt/ Intercontinental Zeus tempel

Aten: Akropolis & Akropolis Museum med valfritt ljud

Aten: Akropolis & Akropolis Museum med valfritt ljud

Besök den hisnande Akropolis med en förbokad inträdesbiljett på det datum och den tid du önskar. Upptäck ett av de mest kända och mest besökta monumenten i antikens värld. Promenera upp till den UNESCO-listade platsen som fungerade som det antika citadellet, och upptäck byggnaderna i din egen takt. Få din biljett till din e-post tillsammans med instruktioner för att ladda ner din ljudtur och gå direkt till södra ingången, nära tunnelbanestationen Akropolis. Scanna din biljett vid biljettvalideringsautomaterna, sätt på dig hörlurarna och lyssna på våra professionella, licensierade guider som ger dig historisk information och berättar handplockade originalhistorier. Du har så mycket tid på dig som du behöver. Entrébiljetten inkluderar även tillgång till Propyléerna, Athena Nikes tempel, Parthenon och Erechtheion med sin jungfruporch. Efter att ha utforskat ruinerna kan du besöka Akropolismuseet som innehåller några av de viktigaste verken inom modern arkitektur och ovärderliga fynd från Akropolismonumenten. Med din audioguide kan du se huvudattraktionerna som votiv, artefakter från vardagslivet, statyer från den arkaiska perioden, karyatider och naturligtvis den majestätiska Parthenonsalen med metoperna, pedimenten och frisen.

Aten, Piraeus och kustlinjen: Blå Hop-On Hop-Off-buss

Aten, Piraeus och kustlinjen: Blå Hop-On Hop-Off-buss

Utforska Aten, hamnen i Piraeus och kustlinjen i din egen takt med en biljett till en hop-on hop-off-buss. Dra nytta av enkel transport till viktiga sevärdheter såsom Panathinaikostadion och Parthenon vid Akropolis. Res på fyra linjer på en dag, inklusive Aten (orangea linjen), Piraeus (blåa linjen), Glyfada (gula linjen) och Vouliagmeni (gröna linjen). Bekanta dig med den grekiska huvudstadens vackraste platser och berika din kryssning eller semesterupplevelse. Inspelade kommentarer på 16 språk erbjuder historisk, kulturell och social information om en av världens äldsta huvudstäder. Blå linje - Piraeus   Om du precis har anlänt på en kryssning så kan du hoppa på den blå linjen vid någon kryssningsterminalerna i Pireus, bara ett stenkast från ditt kryssningsfartyg. Se attraktioner såsom yachtmarinan i Pasalimani och den gamla hamnen Mikrolimano. Gå inte miste om att se det imponerande nya Akropolismuseet och vandra uppför backen för att beundra Parthenon på toppen. Bussen tar sina passagerare direkt till Atens och Greklands mest framstående monument. Orange linje - Aten Den orangea linjen tar dig förbi de vackraste sevärdheterna längre ner mot centrum från Akropolis och Parthenon. Utforska den historiska stadsdelen Plaka och upptäck Atens mest traditionella område. Besök Hadrianusporten. Se Zeustemplet och beundra Greklands största tempel från romartiden. Åk till det grekiska parlamentet på Syntagmatorget och titta på dess imponerande vakter. Promenera genom Ermou för att uppleva Atens livligaste shoppinggata. Besök de första moderna olympiska spelens hem på Panathinaikostadion. Åk till Nationalbiblioteket för att förundras över en enastående byggnad av stort historiskt värde. Titta förbi det Arkeologiska nationalmuseet eller ströva runt det pittoreska området Monastiraki och dess loppmarknad. Ta en promenad genom den pittoreska stadsdelen Thission.  Gul linje - Glyfada Njut av en tur längs Atens riviera, med start från Planetarium-hållplatsen på den blå linjen. Ta reda på hur 1900-talets förbryllande öken har utvecklats till ett av Greklands mest kosmopolitiska områden. Från Niarchoustiftelsen till Marina Alimou blandar den gula linjen historia med det moderna. Se solnedgången från Marina Flisvou eller bada och sola i Agios Kosmas. Från Glyfada-terminalen kan du vandra runt i huvudstadens mest kosmopolitiska förorter och shoppa i de lyxiga varuhusen. Varva ner på ett vackert kafé och missa inte strandbaren där du kan njuta av en cocktail vid havet.  Grön linje - Vouliagmeni Vouliagmeni kan vara bättre associerade med sina stränder, men området är också en historielektion i sin egen rätt. Från de allierade styrkornas kyrkogård till Bysantinska museet är Vouliagmeni verkligen värt ett besök. Koppla av på den vackra stranden Kavouri Oceanis, en av Atens mest populära stränder. Åk till Vouliagmeni-sjön för att upptäcka en av stadens mest populära platser. Missa inte att besöka termalbaden och beundra de hänförande omgivningarna.

Aten: Akropolisbiljett med valfri audiotur och sevärdheter

Aten: Akropolisbiljett med valfri audiotur och sevärdheter

Strosande i Aten utan stress! Köp dina e-biljetter till Akropoliskullen och det bländande Akropolismuseet. Uppgradera din upplevelse med valfria kombinationsbiljetter, som ger tillgång till de bästa arkeologiska attraktionerna och museerna som Ancient Agora, Roman Forum, Kerameikos, Temple of Zeus eller National Archaeological Museum. Välj din tidslucka (endast) för Akropolis Hill och få e-biljetter via e-post. Ladda ner biljetter och turer via den angivna länken och dyk ner i antika berättelser vid varje attraktion. Njut av Aten och dess skönhet med professionella berättelser och historiska insikter. Observera att alla biljetter inte är återbetalningsbara, och även om tidsluckor kan visas här är det viktigt att göra ditt bindande val för Akropoliskullen på Clio Muse Tours "Min bokningssida" för en smidig och stressfri upplevelse.

Akropolis: Akropolis och Parthenon Guidad vandringstur

Akropolis: Akropolis och Parthenon Guidad vandringstur

Välkommen till Akropolis, ett antikt underverk som har fängslat besökare i århundraden. Förbered dig på att förflyttas tillbaka i tiden när vi ger oss ut på en resa genom det antika Atens fascinerande historia och arkitektoniska skicklighet. Vår rundtur på Akropolis börjar vid den berömda antika Dionysosteatern, där dramat föddes och som är den äldsta grekiska teatern som fortfarande existerar. När du står bland de gamla stensätena kan du föreställa dig de teaterföreställningar som en gång fängslade tusentals åskådare. Lär dig mer om teaterns avgörande roll i det antika grekiska samhället och dess bestående arv i modern dramatik. Gå sedan hela vägen upp till Propylaia Gates, den imponerande entrén som omedelbart kommer att imponera på dig med sin storslagenhet och symmetri. När du kliver in genom de monumentala portarna känner du historiens vingslag och sällar dig till de antika filosofer, statsmän och tillbedjare som en gång vandrade på denna heliga mark. När vi går vidare stöter vi på Erechtheion, ett tempel som sticker ut med sin unika och fängslande design. Förundras över karyatiderna, de magnifika kvinnofigurerna som fungerar som stödpelare, var och en med sin egen distinkta pose och personlighet. Upptäck legenderna och myterna som är förknippade med denna heliga helgedom, inklusive tävlingen mellan Athena och Poseidon om stadens beskydd. Därefter närmar vi oss det ikoniska Parthenon, Akropolis kronjuvel. När du blickar upp mot den magnifika fasaden kommer du att häpna över de gamla atenska arkitekternas precision och skicklighet. Lär dig mer om Parthenons syfte som en helgedom för gudinnan Athena och dess roll som en symbol för Atens makt och inflytande över den antika världen. Slutligen, när rundturen avslutas, ta en stund för att njuta av den hisnande panoramautsikten över Aten från Akropoliskullen. Förundras över den livfulla staden som breder ut sig under er, där de antika underverken som ni just har utforskat ställs mot det myllrande moderna livet. Följ med på en oförglömlig resa genom tiden på denna Akropolistur, där den antika historien väcks till liv mitt i hjärtat av Aten. Fördjupa dig i berättelserna och arkitekturen som formade den antika världen och få en djupare förståelse och uppskattning för det bestående arvet från den grekiska civilisationen

Vanliga frågor om Rundturer i Aten

Vad finns det för andra saker att göra än Rundturer som är värt att besöka i Aten?

Andra upplevelser du inte bör missa i Aten:

De mest populära sevärdheterna i Aten

Att göra i Aten

Städer i Grekland

Utforska Aten

Läs vår kompletta guide till Aten eller upptäck stadens bästa upplevelser .

Vad besökare tycker om Aten

Samlat omdöme

4.6
(5 380 recensioner)

Vår guide var helt fantastisk! Hittade alltid skugga, berättade så intressanta saker och att ha hörlurar var verkligen ett plus! Hade inte kunnat önska mig bättre! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Utmärkt alternativ eftersom, till skillnad från andra företag som bara ger dig 24 timmar eller en dag, ger denna produkt dig 48 timmars användning.

Det är perfekt för oss, vi har någon som pratar med oss på franska och vi kan lätt ta oss runt i en stad vi inte känner.