Lägg till datum

Ashmolean Museum

Ashmolean Museum

Ashmolean Museum: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från London: Dagsutflykt till Oxford och byarna i Cotswolds

1. Från London: Dagsutflykt till Oxford och byarna i Cotswolds

Följ med på en dagsutflykt från London och ta en paus från den hektiska storstaden. Utforska universitetsstaden Oxford och 2 charmiga städer i Cotswolds, Burford och Bibury. Vi möts i centrala London och reser nordväst ut ur staden, genom Chiltern Hills, ett område med enastående naturskönhet. Njut av utsikten över den pittoreska landsbygden som har inspirerat TV-program som Midsomer Murders och Vicar of Dibley. Första stoppet är i universitetsstaden Oxford där du har tid att utforska de många colleges. Klättra upp till utsiktspunkterna för att beundra stadens silhuett, eller välj att se konst- och antikvitetssamlingarna på Ashmolean Museum. Fortsätt till Burford, känt som "porten till Cotswolds". Ta dig tid att utforska denna lilla marknadsstad som kantas av typiska radhus längs den charmiga High Street. Res vidare en kort bit till Bibury, som ofta anses vara en av de vackraste byarna i England. Promenera förbi den sagolika Arlington Row, med en rad av fallfärdiga stugor från 1300-talet. Efter en heldag med utflykter i staden Oxford och byarna i Cotswolds kan du koppla av på återresan till London. *Denna rutt kan komma att vändas vid vissa tillfällen.

Oxford: Universitetsvandring med besök i Christ Church

2. Oxford: Universitetsvandring med besök i Christ Church

Ni börjar i centrala Oxford, med en kort och engagerande introduktion som lägger grunden för de stora historiska perioder som kommer att täckas! Sedan går turen till ett college som är känt för att ha de vackraste gräsmattorna i Oxford och en ikonisk tvist med sin granne - som resulterade i en förmodad stöld av collegets sköldpadda (förklaringen till Oxfords årliga sköldpaddsrace ingår!). Därefter besöker gruppen Sheldonian Theatre, där studenterna får uppleva den mest ikoniska ceremonin vid Oxford University. Du kan höra från din studentguide hur upplevelsen var för dem. Därefter går ni in i ett historiskt museum - komplett med en griffeltavla som användes av Einstein i Oxford - och besöker Weston Library, ett utmärkt exempel på en hybrid mellan historisk och modern interiör. Denna rundtur kommer sedan att täcka platser som ingen av våra andra rundturer gör! Bland annat Oriel College, Merton College och ikoniska litterära giganter från Oxfords historia. Du kan ta ett foto under Suckarnas bro innan du tittar upp på det första runda biblioteket i England, där din studentguide i Oxford ger dig sällsynta inblickar i labyrinten av underjordiska tunnlar för studenter. Inte att förglömma är All Souls College. Med inträdesprov som är lika komplicerade som de är bisarra, kommer den här webbplatsen att belysa hur exklusivt ett college kan vara och hur inflytelserika dess medlemmar är. På väg ner till den södra delen av Oxford besöker vi en dold dörr som föreställer de mest kända karaktärerna i C.S. Lewis Krönikorna om Narnia. Innan vi går in i det största colleget i Oxford, hem till Oscar Wilde och C.S. Lewis, och dess egen hjortpark. Utforska det ikoniska området som har varit hem för Oxfords mest inflytelserika författare, komplett med medeltida kloster. Turen går vidare till Tolkiens hem för att diskutera inte bara dess litterära betydelse, utan även dess kök för flera miljoner pund, finansierat av den nuvarande kejsaren av Japan! Turen går sedan till Christ Church Meadows - en fantastisk vidsträckt mark som är otroligt sällsynt i en medeltida stad. Här får du lära dig om dess nära koppling till Alice's Adventures in Wonderland - tillsammans med dess beslut att ha en annan tidszon än resten av Oxford. Slutligen kommer turen till en av de mest påkostade och berömda högskolorna vid Oxfords universitet: Christ Church. Berömt för sina bokstavliga kopplingar och scener som använts vid inspelningen av Harry Potter; det är en så ikonisk plats att många misstar den för att representera hela universitetet. Gå igenom matsalen som inspirerats av den som används på Hogwarts och se var några av de största filosoferna, författarna och kungligheterna har studerat. Guiden kommer att ge en omfattande översikt över dess historia, innan du går in tillsammans med en multimediaguide för att utforska College i din egen takt. Observera - strukturen på dagen kan variera.

Oxford: Officiell "Haunted Oxford" Ghost Tour

3. Oxford: Officiell "Haunted Oxford" Ghost Tour

Upptäck alla viktiga hemsökta platser i och runt Oxford på en nattlig vandringstur löst baserad på boken "Haunted Oxford" av den lokala författaren Rob Walters, bara en av de erfarna och begåvade guiderna. Upplev det bästa sättet att "se" Oxfords spöken på en rutt som tar dig runt i hjärtat av centrala Oxford och dess universitet. Möt din guide och skjuts in i natten, med början i hörnet av Turl Street och Broad Street, som en gång var stadens dike och platsen för fruktansvärda mord och religiös förföljelse. Lär dig om Oxfords historia och hör många fantastiskt läskiga historier som går tillbaka till danska vikingatider. Gå förbi Oxford University, Radcliffe Square och titta in i Old Schools Quadrangle - av Harry Potter-berömda. Beundra Oxfords vackra och imponerande arkitektur och känn historien i väggarna, som är välbevarade och representerar varje period av arkitektur från medeltida till klassiskt till modernt. Titta upp på Suckarnas bro, så kallad eftersom den påminner om den i Venedig som ledde fångar till sin undergång. Varva ner för den gamla muromgärdade gränden till New College, byggd i slutet av 1300-talet, och se dess mörka portar mot mörkret.

Från Bristol: Heldagstur till Oxford och Cotswolds

4. Från Bristol: Heldagstur till Oxford och Cotswolds

Din resa börjar när du lämnar Bristol och träder in i en dröm. North Wessex Downs är ett område med enastående naturskönhet, en skatt för sitt land. När du kör genom ett landskap med gräsmarker och dalar behöver du bara njuta och ta in allt. Ditt första stopp är Oxford, där du har tid att utforska de många colleges, klättra upp till utsiktspunkterna för att beundra horisonten eller se konst- och antikvitetssamlingarna på Ashmolean Museum. Spiror skjuter i höjden mot himlen när du vandrar genom eleganta salar som hämtade ur Harry Potter. Nästa stopp är Burford, "porten till Cotswolds"... vissa hävdar att det är bättre än att kliva in i Narnia genom någon garderob. Lita på oss. Denna lilla marknadsstad är full av karaktär och djup. Huvudgatan kantas av alla de pittoreska fastigheter som du har drömt om att äga. Här har du tid att njuta av den lokala charmen och gästfriheten, och om du är hungrig kan du prova en traditionell engelsk "Afternoon Tea". Sedan gör du den korta resan till Bibury. Du kanske behöver en stund för att ta in allt. Denna plats beskrevs av William Morris som den vackraste byn i England, och Henry Ford ville montera ned den och skeppa tillbaka den till USA. Här har du tid att promenera till den berömda och sagolika Arlington Row. Om du vandrar längs Coln River, se till att vinka till öringarna som simmar bredvid dig. Efter en heldag med utflykter i staden Oxford och byarna i Cotswolds åker ni bekvämt tillbaka till Bristol. Denna rutt kan vid vissa tillfällen vara omvänd.

Oxford: Ashmolean Museum Bruegel till Rubens utställningsbiljett

5. Oxford: Ashmolean Museum Bruegel till Rubens utställningsbiljett

Bege dig till Ashmolean Museum vid din valda tid och gör dig redo att utforska 120 av de mest enastående flamländska teckningarna från 1500- och 1600-talen, varav över 30 visas för första gången. Utforska denna speciella samling av teckningar, målningar, tryck och andra föremål, som har sammanförts för första gången, och se några av de mest utsökta teckningarna som finns i Antwerpen och Oxfords samlingar. Förundras över verk av kända konstnärer som Pieter Bruegel, Peter Paul Rubens, Anthony van Dyck och Jacques Jordaens, och spendera så mycket tid du vill med att utforska utställningen tills museet stänger. När du är klar med specialutställningen kan du ta en titt på Ashmoleans permanenta gallerier, med samlingar som sträcker sig från egyptiska mumier till samtida konst. På plats finns också ett kafé som serverar förfriskningar och en museibutik där du kan köpa presenter och böcker som inspirerats av den aktuella utställningen.

Oxford: Privat stadsrundtur & universitetshistoriska höjdpunkter

6. Oxford: Privat stadsrundtur & universitetshistoriska höjdpunkter

Möt din guide utanför Oxfords berömda Ashmolean Museum med sina fina samlingar av konst och artefakter och börja din rundvandring. Passera förbi Martyr's Memorial, tillägnad Oxford Martyrs, och stanna på Broad Street, nära den gamla stadsmuren. Härifrån börjar du utöka dina kunskaper om universitetets historia. Få en chans att besöka ett typiskt college vid universitetet med sina pittoreska fyrhörningar och se hur studenterna bor och arbetar. Fortsätt din rundtur och gå förbi Sheldonian Theatre, universitetets ceremonisal, och gå sedan till den pittoreska Suckarnas bro. Njut av lite tid för ett foto framför bron och innan du besöker Old Schools Quadrangle of the Bodleian Library, där Harry Potter spelades in. Stanna vid det charmiga Radcliffe Square med sina kullerstenar och den magnifika Radcliffe Camera. Se flera college i detta område innan turen fortsätter till Christ Church Meadows. Beundra platsen för Christ Church College, där Alice i Underlandet inspirerades och Harry Potter filmades. Gå tillbaka mot Carfax Crossroads, stadens absoluta centrum, och få en chans att fönstershoppa när du går genom Oxfords viktorianska täckta marknad. Din rundtur avslutas på Cornmarket, vilket ger dig möjlighet att avnjuta en lunch på någon av Oxfords pubar, kaféer eller restauranger eller att utforska butikerna på den täckta marknaden eller det moderna Westgate Centre.

Från Bath: Heldagstur till Cotswolds och Oxford

7. Från Bath: Heldagstur till Cotswolds och Oxford

Vi vet alla att Bath är vackert, men du behöver inte oroa dig för att du lämnar det bakom dig den här morgonen. Hur kommer det sig? För att dit du är på väg är precis lika fantastiskt, med rik historia och otrolig arkitektur. Efter att ha passerat North Wessex Downs, ett område med enastående naturskönhet, anländer du till Oxford. Hon är en gammal dam, grundad på 800-talet. Men det är åldern som gör henne vacker. Hon har många minnen inpräntade i sina vägar och byggnader. Visste du att hon till stor del skyddades under andra världskriget? Hitler ville göra Oxford till Englands huvudstad efter att ha besegrat landet. Om det inte säger dig hur slående denna stad är, vet vi inte vad som gör det. Här har du tid att utforska de många colleges, klättra upp till utsiktspunkterna för att beundra horisonten eller se konst- och antikvitetssamlingarna i Ashmolean Museum. Därefter stannar ni till i Burford, "porten till Cotswolds". Detta är en stolt liten marknadsstad. Huvudgatan är kantad av alla de pittoreska fastigheter som du har drömt om att äga. Här har du tid att njuta av den lokala charmen och gästfriheten, och om du är hungrig kan du prova en traditionell engelsk "Afternoon Tea". Sedan gör du den korta resan till Bibury. Denna plats beskrevs av William Morris som den vackraste byn i England, och Henry Ford ville montera ned den och skeppa tillbaka den till USA. Här har ni tid att promenera till den berömda och sagolika Arlington Row. Efter en heldag med utflykter i staden Oxford och byarna i Cotswolds åker ni bekvämt tillbaka till Bath. Denna rutt kan komma att vändas vid vissa tillfällen.

Oxford: Town & Gown och universitetsvandring

8. Oxford: Town & Gown och universitetsvandring

Upptäck charmiga och historiska Oxford, känt för att vara hem till det prestigefyllda University of Oxford, ett av de äldsta universiteten i världen. Staden har en mängd fantastisk arkitektur, pittoreska landskap och fascinerande kulturella sevärdheter, som Sighs Bridge och Carfax Tower, som du kommer att upptäcka på våra vandringsturer. Du har två olika stadsvandringar inkluderade i din biljett som du kan delta i antingen samma dag eller på olika dagar. Upptäck det ikoniska Bodleian Library och Ashmolean Museum, det äldsta offentliga museet i världen. Hör berättelserna om University of Oxford och dess 38 colleges, beundra deras fantastiska gotiska och barocka arkitektur och lär dig om de berömda alumner som studerat där. Efter rundturen kan du ladda ner appen Vox City (ingår i rundturen) för att upptäcka mer av Oxford och dess otroliga historia med hjälp av audioguidade rutter genom de viktigaste kvarteren. Våra vandringsturer viktigaste sevärdheter: Radcliffe-kameran Bodleianska biblioteket De fem ordnarnas torn Bron med sevärdheter Hertfort College Clarendon-byggnaden Oxfords universitet Wenston-biblioteket Gamla skolans fyrkant Vita hästen Carfax-tornet Kristus kyrka Den gamla Tom Tavernan St. Aldates Oxfords stadshus Swindlestock Tavern High Street Universitetskyrkan St Mary the Virgin Bodleian-biblioteket Alice's butik Kronan Täckt marknad Sankt Mikael vid norra porten Oxford Martyrernas kors Björnens värdshus The Wheatsheaf St. Aldates Tavern Museet för vetenskapens historia Sheldonian-teatern Holywell musikrum Nytt college All Souls College De viktigaste sevärdheterna på vår självguidade rutt: St Margaret's brunn Port äng Folly Bridge Oxford slott och fängelse Strömmen vid Trill Mill Nuffield College Minnesmärke för martyrer Ashmolean-museet Jeriko Universitetets parker Rhodes hus Headington Shark

Oxford 3 timmars privat rundvandring

9. Oxford 3 timmars privat rundvandring

Ta en privat guidad tur i den pittoreska universitetsstaden Oxford. Njut av en privat rundvandring i staden och dess colleges och museer. Din 3 timmar långa rundtur börjar när din guide möter dig på den överenskomna upphämtningsplatsen, till exempel Oxfords tågstation. Under rundturen presenteras de mest kända colleges och beskrivs collegelivet, studenttraditioner, berömda litterära, vetenskapliga och politiska personer samt Englands historia i Oxford. Följ den informativa guiden runt i staden medan du besöker de berömda sevärdheterna och lär dig om Oxfords historia. Få ut det mesta av din resa till Oxford på den här turen - den här turen kan planeras så att den passar dina önskemål och intressen. Den här turen är idealisk för små grupper, språkskolor eller företagsorganisationer. Turens ämne, tempo och collegeentréer beror på dina önskemål. Ta en privat rundvandring för att besöka några av Oxfords berömda colleges och gårdar. Du kommer också att beundra några av de många kyrkorna i denna stad som är sprängfylld med exempel på magnifik arkitektur. Se det berömda Bodleian Library och Ashmolean Museum.

3D-dagarsresa: LDN Oxford Warwick Cotswolds Stratford-Upon-Avon

10. 3D-dagarsresa: LDN Oxford Warwick Cotswolds Stratford-Upon-Avon

Dag 1: Oxford, Warwick och Stratford-upon-Avon Börja din resa från Paddington kl. 8.30 i vår lyxiga 16-sitsiga Mercedes midi-coach. Utforska historiska Oxford, besök ikoniska universitetskollegier, Bodleian Library och Radcliffe Camera. Fortsätt utforska Oxford med besök på Ashmolean Museum eller Pitt Rivers Museum. Vandra genom den botaniska trädgården om tiden tillåter. Lunch i Oxford innan avresa till Warwick kl. 14.00. Anländer till Warwick och utforskar Warwick Castle under sen eftermiddag. Res till Stratford-upon-Avon, checka in på boendet och avnjut en middag i den historiska stadskärnan. Dag 2: Stratford-upon-Avon Utforska Stratford-upon-Avon i din egen takt, inklusive William Shakespeares födelseplats, med vårt gratis inträdespass som ger tillgång till viktiga attraktioner. Besök Shakespeares födelseplats och lär dig mer om hans tidiga liv och husets historia. Bege dig till Shakespeare's New Place, hans familjehem under senare år, med vackra trädgårdar och moderna skulpturer. Ta en kaffepaus på ett lokalt kafé och njut av stadens charmiga atmosfär. Besök Royal Shakespeare Theatre och utforska dess historia och utställningar. Ät lunch i stadens centrum på en lokal restaurang eller pub och smaka på brittiska eller internationella rätter. Utforska Guild Chapel, en imponerande medeltida byggnad med målade glasfönster och kopplingar till Shakespeare. Upptäck Shakespeares Schoolroom & Guildhall, den skola där Shakespeare studerade som barn, och utforska den unika Guildhall-arkitekturen. Besök Anne Hathaway's Cottage, det pittoreska barndomshemmet för Shakespeares fru, med en halmtaksförsedd stuga och trädgårdar. Utforska Holy Trinity Church, Shakespeares begravningsplats, och dess läge vid floden. Ta en avkopplande kryssning på floden Avon med vacker utsikt över staden och den omgivande landsbygden. Ät middag på en restaurang vid floden med kvällsatmosfär och livemusik. Överväg valfri kvällsunderhållning som en föreställning på Royal Shakespeare Theatre eller en lokal pjäs. Dag 3: Äventyr i Cotswold Påbörja ett Cotswold-äventyr från Stratford-Upon-Avon kl. 9 på morgonen. Upplev panoramautsikten vid Dover's Hill och ta del av Cotswolds säregna traditioner. Utforska den historiska staden Chipping Campden, med anor från 1300- och 1700-talen, med sina unika kartor som guidar dig till pärlor som du bara måste se. Upptäck den dolda pärlan Snowshill, en liten by på en kulle med charm och lockelse. Fördjupa dig i den rika historien i Stow-on-the-Wold, en livlig marknadsstad med oberoende butiker och den legendariska "Tolkien-dörren". Se den ikoniska "Arlington Row" i Bibury, som ofta hyllas som "den vackraste byn i England". Åk till Bourton-on-the-Water, en sagolik by med broar i Cotswoldsten över floden Windrush. Återresa till London, med avlämning ca kl. 19.00.

20 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Ashmolean Museum

Ashmolean Museum: Fler aktiviteter och sevärdheter

Ashmolean Museum: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Ashmolean Museum

Samlat omdöme

4.6
(601 recensioner)

Denna turné var en av höjdpunkterna på vår resa! Det var fantastiskt att komma ut från det livliga London för dagen och se den engelska landsbygden. Oxford var kul att utforska. Arkitekturen var vacker, den täckta marknaden i stan hade läckra bagerier, restauranger och butiker. Våra nästa två stopp i Cotswolds var också fantastiska. Byarna var så charmiga och pittoreska. Vår förare var vänlig och engagerande och delade mycket intressant information under körningen. När vi kom till var och en av våra tre destinationer utforskade vi områdena självständigt och i vår egen takt vilket var trevligt. Jag rekommenderar starkt denna utflykt. Mina tonåringar och jag älskade det!

Det var härligt, vi hade en mycket vänlig guide som interagerade med alla människor som deltog på denna resa. Vi fick mycket information om det besökta området och det fanns tillräckligt med toalettstopp. Även om vi fick höra att det bara skulle finnas en guide på bussen, och inte på de platser vi skulle besöka, gav han oss en karta med en rundtur på den, med mycket information om det vi ser. Det uppskattade jag verkligen! Vi hade en skotsk busschaufför, som förutsåg upptagen trafik på ett väldigt avslappnat sätt, ingen stress alls, jag kände mig väldigt trygg med honom bakom ratten.

Rabbies tour var utmärkt. Vår guide var informativ, intressant, lyhörd för människors behov. Vår förare var kompetent och mycket professionell. Turnén själv - mycket välbyggd och omfattande och mycket bra värde. Jag älskade tanken på att få en vandringsguide från Oxford. Alla researrangörer bör tillhandahålla en sådan för sina turer. Bra på dig, Rabbie's Tours. Om jag har turen att vara i Storbritannien i framtiden, skulle jag definitivt se upp för en turné av detta reseföretag.

Fantastisk resa! Vår förare var mycket kunnig och gav en detaljerad (och kortfattad) bakgrund för varje plats vi besökte. Han påpekade också de måste se platserna för varje plats samt var man kan hitta den bästa maten och toaletterna. Han gjorde dagsturen exceptionell.

Trevlig resa med vackra omgivningar, historiska platser med gammal bebyggelse. Speciellt tack till Jack, vår trevliga, kunniga och engagerade guide och duktiga chaufför. Rekommenderas!