Saker att göra i
Ashdod

Ashdod

Våra mest rekommenderade saker att göra i Ashdod

Från Ashdods hamn: Dagstur till Jerusalem och Betlehem

Från Ashdods hamn: Dagstur till Jerusalem och Betlehem

Din guide kommer att vänta på dig när du går av från ditt kryssningsfartyg i Ashdod och turen börjar med en trevlig bilresa till Jerusalem i ett bekvämt fordon med luftkonditionering. Vid Mt. Scopus stannar turen för en panoramautsikt över stadens hustak. Kör sedan mot Gamla stan och passerar bibliska platser som Getsemane trädgård som står på Oljeberget bredvid Alla Nationers kyrka. Se också de gamla judiska gravarna i Kidron Valley och Ophel Promenade när vi kör parallellt med den gamla stadsmuren. Vi går in i Gamla stan till fots genom en av de massiva portarna i 1500-talets murar och passerar utgrävningarna av Västra muren när vi går mot Västra muren. Denna heliga judiska plats är allt som finns kvar från det 2 000 år gamla heliga judiska templet som en gång stod på Tempelberget. I de judiska kvarteren ser vi det bysantinska Cardo kantat av pelare, sedan går vi längs en del av Via Dolorosa, som Jesus bar sitt kors. Via Dolorosa kulminerar vid Heliga gravskyrkan som byggdes på 300-talet för att omfatta Kristi grav och platsen för korsfästelsen på Golgata (Golgata). Turen stannar för en lunchrast i Gamla stan och du hinner slingra dig genom en av de traditionella marknaderna. När vi lämnar den gamla staden kan vi se berget Sion när vi kör mot staden där Kristus föddes. I Betlehem gör vi en rundtur i Födelsekyrkan och ser den heliga grottan där födseln ägde rum. Turnén avslutas med en bilresa tillbaka till Ashdods hamn där du kan återansluta dig till ditt kryssningsfartyg och fortsätta till din nästa anlöpshamn.

Från Ashdods hamn: Masada och Döda havet - guidad dagsutflykt

Från Ashdods hamn: Masada och Döda havet - guidad dagsutflykt

Så fort du går i land från ditt kryssningsfartyg i Ashdods hamn kommer du att vara i händerna på en professionell reseledare. Dagen börjar med en bilresa söderut genom ständigt föränderliga landskap tills du når de judiska bergen. Njut sedan av spänningen på den slingrande vägen som tar dig ner under havsnivån till den lägsta punkten på jorden. Vi stannar en stund för att njuta av utsikten och ta ett foto av skylten som visar att vi nu går under havsnivån. Vårt första stopp är vid Masada, en massiv bergsknalle som är 434 meter hög (1 424 fot). Åk med linbanan till Masadas platta topp där det finns en otrolig utsikt över öknen och Döda havet nedanför. Din guide kommer att ge dig en rundtur till de kvarvarande strukturerna från kung Herodes palats-fästning. Ta reda på Masadas historia och hur det fungerade som en oantastlig tillflykt för Herodes och senare för judiska rebeller. Lär dig hur kung Herodes byggde denna palatsanläggning 37BC-31BC, och se mosaiker och arkeologiska lämningar av ett romerskt badhus, förrådsrum, vakthus, palats med mera. I slutet av Masada-turen kan du tillbringa tid i Masada-museet som ligger vid foten av berget. Museet innehåller mer än 500 artefakter som upptäcktes i Masada, och det finns en informativ film om Masadas historia. Vi fortsätter från Masada till Ein Bokek, ett hotell- och semesterområde vid Döda havets strand. Här kan du njuta av Ein Bokek-stranden. Turen stannar för en lunchpaus antingen på en restaurang vid Masadas fot eller vid stranden. Tillbringa den återstående tiden med att koppla av på stranden och njuta av den unika miljön vid Döda havet. Prova att kväva din hud i den mineralrika svarta leran från Döda havet eller flyta i det hypersaliska vattnet. Vattnet är så tjockt av salt att du inte kan sjunka! Döda Havets vatten, lera och till och med Döda Havets sol är kända för att vara terapeutiska för kropp och själ. Efter en tillfredsställande dag med nya upplevelser kör vi via staden Arad tillbaka till ditt kryssningsfartyg i Ashdods hamn.

Israel: eSIM mobildataroamingplan

Israel: eSIM mobildataroamingplan

Gör din resa till Israel problemfri med ditt praktiska eSIM. Håll kontakten på resan med höghastighetstäckning i Israel och möjlighet till ytterligare täckning för Mongoliet. Köp och installera din eSIM när som helst och var som helst, och välj mellan en mängd olika datapaket, giltighetsalternativ och täckning i ytterligare länder. Skanna bara eSIM:s QR-kod för att komma åt alla dina viktiga appar på resan. Undvik besväret med att hantera flera SIM-kort med den här nollavfallslösningen. Skaffa ett eSIM per enhet och fyll på genom att köpa och aktivera ytterligare eSIM-abonnemang när du reser. När det har aktiverats börjar din täckning enligt din valda varaktighet. APN (åtkomstpunktens namn): internet Lokal operatörsinformation: Israel: Pelephone Mongoliet: Unitel

Full-Day Tour of Jerusalem med Betlehem eller Döda havet Option

Full-Day Tour of Jerusalem med Betlehem eller Döda havet Option

Denna rundtur i den gamla staden i Jerusalem är helt flexibel och kan omfatta alla de platser som du vill se. Om du vill besöka platser av särskilt intresse för kristendomen, kommer du att åtföljas av en styr expert på alla relevanta webbplatser. På denna heldagsutflykt kommer du att upptäcka den Heliga gravens kyrka, Via Dolorosa, Getsemane, Room av den sista måltiden, och mycket mer. Om du föredrar en judisk fokuserad tur din guide kommer att vara expert på platser som Västra muren Oljeberget, judiska kvarteren, synagogorna och andra. Du kan också besöka Betlehem och Födelsekyrkan, gör ett besök på Förintelsemuseet vid Yad Vashem, eller tillbringa mer tid i Jerusalem ny stad. Du kanske föredrar att ta ett kort besök till Döda havet för en eftermiddag flyta vid den lägsta platsen på jorden! Oavsett vad du väljer att göra, har du en hel dag av resor och sightseeing genom det heliga landet, anpassas för att möta dina önskemål.

Jerusalem & Betlehem tur från Ashdod hamn. Privat rundtur

Jerusalem & Betlehem tur från Ashdod hamn. Privat rundtur

Vi börjar dagen på Oljeberget med en spektakulär utsikt över Jerusalem. Härifrån färdas vi längs den bysantinska Cardo, en historisk väg som skär genom det judiska kvarteret i Gamla stan i Jerusalem. På vägen besöker vi klagomuren (Kotel), de enda resterna av det andra templet i Jerusalem och en av de heligaste platserna i den judiska kulturen. Klagomuren är en beskrivning som britterna gjorde av ljuden från det judiska folkets bön. Därefter tar vi den heliga vägen där Jesus bar korset längs Sorgernas väg på vägen till sin korsfästelse. Vi kommer sedan till den heliga gravens basilika, platsen där Jesus korsfästes och hans grav. Vi fortsätter vår resa genom att besöka basarerna i de kristna och muslimska kvarteren. Vår första destination börjar på Olivberget med utsikt över en gammal judisk kyrkogård där många tror att Messias uppståndelse kommer att ske. (Sak 14:4). När vi tittar ner härifrån har vi en utmärkt utsikt över Gamla stan och ner till Tempelberget där det heliga judiska templet ursprungligen fanns. *Denna punkt kan ersättas med en annan utsiktspunkt, eftersom det beror på trafikstockningar och eventuella trafikstockningar. Vi färdas sedan mot Sionporten och passerar Getsemane trädgård, Alla nationers kyrka och Kidrondalen. Här kan vi se de judiska gravarna för Absalom, kung Davids son, Josafat och familjen Hezir. Vi anländer till Jerusalems gamla stad genom Sionporten och fortsätter genom det armeniska kvarteret. Vi kommer sedan fram till den femtonhundra år gamla utgrävda bysantinska Cardo, en gammal väg som nu restaurerats. Vi passerar det judiska kvarteret mot Västra muren, en del av ytterväggen till det judiska templet som en gång stod upprätt på Tempelberget för nästan 2 000 år sedan. Vi vandrar den väg som många pilgrimer har vandrat genom historien och stannar vid de platser där Jesus stannade till på vägen när han bar sitt kors till Golgata (Golgata). Vårt slutmål är Heliga gravens kyrka, platsen där Jesus från Nasaret korsfästes och begravdes. Slutligen kommer vi att ha tid att vandra på de traditionella marknaderna i Mellanöstern innan vår nästa destination Betlehem, där Jesus Kristus föddes. Betlehem, födelseplats för Jesus från Nasaret och hem till Jesse, kung Davids far. Från Manger Square går vi in i Födelsekyrkan från 400-talet, den äldsta platsen som kontinuerligt används som en plats för kristen tillbedjan och som öppnades år 333. Nedanför kapellet ligger Födelsegrottan där du kan se ett altare till minne av de tre vise männen och en fjortonuddig stjärna i golvet som visar den exakta platsen där Jesus föddes.

Caesarea, Haifa, Acre, Rosh Hanikra Privat dagstur

Caesarea, Haifa, Acre, Rosh Hanikra Privat dagstur

Möt din professionella guide på ditt hotell eller en förutbestämd mötesplats och ge dig sedan ut på en heldags privat rundtur. Det första stoppet blir i Caesarea nationalpark, där den antika staden ligger. Numera är det en av de bästa och viktigaste arkeologiska platserna på Israels Medelhavskust. Här finns en välbevarad romersk teater, en enorm hippodrom, en gammal hamn, mosaiker, kolonner och vackra havsutsikter. Sedan utforskar ni Haifa och de världsberömda Bahai-trädgårdarna. Du kommer att vandra längs den enorma trädgården som ligger på sluttningarna av berget Carmel, som är en helig plats för Bahai. Under promenaden får du lära dig mer om den nya religion som Bahá'u'lláh grundade i Iran på 1800-talet. Nästa stopp är den gamla staden Acre. Under stadsvandringen berättar din guide om de viktigaste händelserna i Israels äldsta stads historia. Du får lära dig mer om romarna, ottomanerna, korsfararna, mameluckerna, bysantinerna och de brittiska perioderna, som formade Acre. På programmet står Acres gamla stadsmarknad, tempelriddarnas tunnel, turkisk hamam, Ramchal-synagogan, Al-Jazzar-moskén, St Georg-kyrkan och Bahai-huset. Den sista sevärdheten på dagsturen är Rosh Hanikra. Rosh HaNikra är en av de mest extraordinära platserna i Israel där du kan beundra pärlvita klippor, brusande vågor, fantastiska grottor och lära dig mer om historien under andra världskriget. Efteråt återvänder du till din plats.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Ashdod

De mest populära sevärdheterna i Ashdod

Att göra i Ashdod

Städer i Israel

Ashdod: Fler aktiviteter och sevärdheter

Ashdod: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Ashdod

Samlat omdöme

4.6
(97 recensioner)