Ásbyrgi

Ásbyrgi: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Akureyri: Guidad dagsutflykt till Diamantcirkeln med lunch

Från Akureyri: Guidad dagsutflykt till Diamantcirkeln med lunch

Utforska de främsta naturattraktionerna längs Islands Diamond Circle Route på en guidad dagsutflykt från Akureyri. Se vattenfallen vid Dettifoss, besök den charmiga kustbyn Húsavík och mycket mer. Bord på en bekväm, luftkonditionerad buss vid kryssningsterminalen i Akureyri och gör dig redo för din heldag med sightseeing. Ditt första stopp, Goðafoss vattenfall. Bege dig över de mäktiga fallen och titta på när vattnet kaskaderar ner från 12 meters höjd. Gör det mesta av vandringslederna här och ta in en vy av fallen från flera olika utsiktspunkter. Nästan ska du ta dig till Ásbyrgi Canyon, en hästskoformad dal omgiven av vertikala klippor, innan du beger dig till vattenfallet Dettifoss, det näst största vattenfallet på Island sett till volym. Ta en paus från Islands dramatiska landskap med ett besök i den idylliska byn Húsavík och se stadens kyrka. Den här lilla träkyrkan ligger i hjärtat av byn och anses vara en av de vackraste i landet. Hoppa tillbaka ombord på bussen och åk till utsiktsplatsen Tjörnes klippan strax norr om Húsavík för att ta del av den fantastiska panoramautsikten över havet och Öxarfjörðurfjorden. Från denna plats beger du dig till det varma källområdet Námaskarð för att lära dig mer om landets gamla vulkanutbrott och se effekterna av den pågående geotermiska aktiviteten med egna ögon. Slutar du din rundtur på en hög nivå när du passerar den ikoniska sjön Mývatn, känd för sin skönhet och det märkliga omgivande landskapet, på väg tillbaka till kryssningsterminalen, där ditt isländska äventyr tar slut.

Akureyri: Diamantcirkel & Lunch (Dettifoss-Myvatn-Godafoss)

Akureyri: Diamantcirkel & Lunch (Dettifoss-Myvatn-Godafoss)

Upptäck pärlorna i norr, "diamantcirkeln", på en guidad dagsutflykt från Akureyri för kryssningsfartyg. Höjdpunkter - Vattenfallen Dettifoss och Godafoss - Sjön Myvatn - Det geotermiska området Hverir (Namaskard) - Ásbyrgi kanjon - Fiskebyn Husavik Ingår i priset: - Lunchpaket med smörgås, juice och chokladkaka Denna tur inkluderar: - Upphämtning från hamnen i Akureyri. - Husavik fiskeby känd för sin lilla träkyrka och hamnen. - Halvön Tjornes. Med lite tur kan du få se lunnefåglar (20 maj-20 augusti). - Asbyrgi Canyon, en hästskoformad kanjon omgiven av klippor. - Dettifoss vattenfall, Europas mäktigaste vattenfall. - Hverir (Namaskard) geotermiska varma källor och kokande lerbassänger. - Sjön Myvatn är berömd för sin skönhet och det märkliga omgivande landskapet. - Vattenfallet Godafoss, det berömda "Gudarnas vattenfall".

ATV-guidad tur nära Dettifoss på Island

ATV-guidad tur nära Dettifoss på Island

Unikt för den här resan är att resenärerna får en smak av isländsk natur, fåglar och vilda djur. Det är en stor del av upplevelsen när besökarna tittar på vattenfallen och floden och naturen i Vatnajökull Nationalpark för att titta på floden på väg till havet. Det maximala antalet resenärer på varje resa är 8 personer och de kommer att få personlig vägledning på resan och kan ställa frågor om de behöver och få personliga svar från en lokal guide som bor i detta område. Resenärerna kommer också att få information om kulturen i samma område. Ett exempel på en upplevelse är att ta en titt på vattenfallet i området före eller efter denna resa och titta på glaciärfloden Jökulsá á Fjöllum i Vatnajökull nationalpark och se var floden faller ner mot havet med alla sälar och fågelliv. Hur floden har format området genom åren. Exempel på vattenfall i detta område är Dettifoss, Selfoss och Hafragilsfoss, som är välkända vattenfall.

Från Akureyri: Privat Diamond Circle Nature Tour & Transfer

Från Akureyri: Privat Diamond Circle Nature Tour & Transfer

En fantastisk tur runt diamantcirkeln där vi ser hur naturens kraft har format landet och hur den fortfarande arbetar under våra fötter. Vi utforskar vackra platser och njuter av det fantastiska landskapet längs vägen. Vi börjar vår tur i Akureyri och kör österut mot det vackra vattenfallet Goðafoss, där vi gör vårt första stopp. Vattenfallet är en plats med betydande historiskt värde kopplat till när islänningarna tog kristendomen. Vi fortsätter österut från Goðafoss; vi passerar Reykjadalur-dalen och åker till Skútustaðir, där vi ser pseudokratrarna. Vårt nästa stopp är de fantastiska lavaformationerna vid Dimmuborgir. Dimmuborgir bildades för cirka 2300 år sedan när en delvis svalnad lavasjö dränerades ut och lämnade magnifika basaltpelare och skulpturer kvar. Efter en kort promenad i Dimmuborgir åker vi till Grjótagjá, som var en populär underjordisk badgrotta fram till vulkanutbrotten vid Krafla 1975-1984. Dessa utbrott värmde upp vattnet i grottan, så nu är det för varmt att bada där. Vi fortsätter nu genom Námaskarð-passet och åker till fumarolfälten Hverarönd, ett spektakulärt område som visar jordens inre kraft. Vi fortsätter nu österut mot Dettifoss, Europas mäktigaste vattenfall. Vi tar en promenad till vattenfallet och tillbringar lite tid där. Vår resa tar oss nu norrut in i området Hljóðaklettar, där vi gör ett kort stopp och utforskar området. Därefter kör vi till Ásbyrgi; ett magnifikt hästskoformat område som tros ha bildats av Odins häst Sleipnir när den satte ner en fot där. Därefter kör vi tillbaka mot Akureyri via Húsavík; om tid, väder och förhållanden tillåter det kommer vi att hitta några bra ställen att stanna till på för att ta bilder.

Island atv. atv guidad tur nära dettifoss island

Island atv. atv guidad tur nära dettifoss island

Unikt för den här resan är att resenärerna får en smak av isländsk natur, fåglar och vilda djur. Det är en stor del av upplevelsen när besökarna tittar på vattenfallen och floden och naturen i Vatnajökull Nationalpark för att titta på floden på väg till havet. Det maximala antalet resenärer på varje resa är 8 personer och de kommer att få personlig vägledning på resan och kan ställa frågor om de behöver och få personliga svar från en lokal guide som bor i detta område. Resenärerna kommer också att få information om kulturen i samma område. Ett exempel på en upplevelse är att ta en titt på vattenfallet i området före eller efter denna resa och titta på glaciärfloden Jökulsá á Fjöllum i Vatnajökull nationalpark och se var floden faller ner mot havet med alla sälar och fågelliv. Hur floden har format området genom åren. Exempel på vattenfall i detta område är Dettifoss, Selfoss och Hafragilsfoss som är välkända vattenfall.

Självkörande ljudguide Rutt Norra Island

Självkörande ljudguide Rutt Norra Island

Rutten genom norra Island erbjuder en fängslande resa genom olika landskap, inklusive djupa fjordar, stora lavafält, fantastiska vattenfall och geotermiska aktivitetscentra. Denna mindre välbesökta region ger besökarna en mer intim upplevelse av den isländska naturen och kulturen. Med start i Akureyri, som ofta kallas "Nordens huvudstad", kan resenärer utforska denna charmiga stad vid Eyjafjörður-fjorden. Akureyri är känt för sitt livliga kulturliv, vackra botaniska trädgårdar och den imponerande Akureyrarkirkja-kyrkan som har utsikt över staden. Från Akureyri kan man fortsätta till Myvatn, ett extraordinärt geotermiskt område med sjön Mývatn, unika lavaformationer, fumarolfält och naturliga termalbad som Myvatn Nature Baths, ett lugnare alternativ till Blå lagunen. Myvatn-området är också ett paradis för fågelskådare, särskilt under sommarmånaderna. Dettifoss, som ligger nära Myvatn, är ett annat måste. Det dånande vattnet är känt som det mest kraftfulla vattenfallet i Europa räknat i volym och är en imponerande syn. I närheten ligger Ásbyrgi, en fantastisk hästskoformad kanjon som enligt legenden bildades av en nordisk guds hästhov. Om du fortsätter österut längs kusten kommer du till Húsavík, som är känt som en av de bästa platserna i världen för valskådning. I staden finns också det intressanta Húsavík Whale Museum. Tjörneshalvön och Höfði-området erbjuder spektakulära kustvyer och möjligheter att observera fossiler, medan Goðafoss, "gudarnas vattenfall", är ett annat naturunderverk på rutten som du inte får missa, känt för sin skönhet och historiska betydelse för Islands övergång till kristendomen. Slutligen erbjuder Vatnsneshalvön och Tröllaskagihalvön dramatiska landskap, möjligheter att titta på sälar och en glimt av den isländska landsbygden, med små fiskesamhällen och gårdar längs kusten. Den norra rutten på Island är en resa genom landets fantastiska natur och rika historia. Varje stopp längs vägen avslöjar en ny aspekt av Islands skönhet, från dess geotermiska fenomen och djurliv till dess legender och gästvänligheten i dess städer. Det är en region som inbjuder till utforskning och erbjuder en djup kontakt med naturen.

9 aktiviteter hittades

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Topprankade aktiviteter i Norðurland eystra (Nordöstra regionen)

258 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Andra alternativ som kan passa dig

Toppsevärdheter nära Ásbyrgi

Ásbyrgi: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Akureyri: Guidad dagsutflykt till Diamantcirkeln med lunch

Från Akureyri: Guidad dagsutflykt till Diamantcirkeln med lunch

Utforska de främsta naturattraktionerna längs Islands Diamond Circle Route på en guidad dagsutflykt från Akureyri. Se vattenfallen vid Dettifoss, besök den charmiga kustbyn Húsavík och mycket mer. Bord på en bekväm, luftkonditionerad buss vid kryssningsterminalen i Akureyri och gör dig redo för din heldag med sightseeing. Ditt första stopp, Goðafoss vattenfall. Bege dig över de mäktiga fallen och titta på när vattnet kaskaderar ner från 12 meters höjd. Gör det mesta av vandringslederna här och ta in en vy av fallen från flera olika utsiktspunkter. Nästan ska du ta dig till Ásbyrgi Canyon, en hästskoformad dal omgiven av vertikala klippor, innan du beger dig till vattenfallet Dettifoss, det näst största vattenfallet på Island sett till volym. Ta en paus från Islands dramatiska landskap med ett besök i den idylliska byn Húsavík och se stadens kyrka. Den här lilla träkyrkan ligger i hjärtat av byn och anses vara en av de vackraste i landet. Hoppa tillbaka ombord på bussen och åk till utsiktsplatsen Tjörnes klippan strax norr om Húsavík för att ta del av den fantastiska panoramautsikten över havet och Öxarfjörðurfjorden. Från denna plats beger du dig till det varma källområdet Námaskarð för att lära dig mer om landets gamla vulkanutbrott och se effekterna av den pågående geotermiska aktiviteten med egna ögon. Slutar du din rundtur på en hög nivå när du passerar den ikoniska sjön Mývatn, känd för sin skönhet och det märkliga omgivande landskapet, på väg tillbaka till kryssningsterminalen, där ditt isländska äventyr tar slut.

Akureyri: Diamantcirkel & Lunch (Dettifoss-Myvatn-Godafoss)

Akureyri: Diamantcirkel & Lunch (Dettifoss-Myvatn-Godafoss)

Upptäck pärlorna i norr, "diamantcirkeln", på en guidad dagsutflykt från Akureyri för kryssningsfartyg. Höjdpunkter - Vattenfallen Dettifoss och Godafoss - Sjön Myvatn - Det geotermiska området Hverir (Namaskard) - Ásbyrgi kanjon - Fiskebyn Husavik Ingår i priset: - Lunchpaket med smörgås, juice och chokladkaka Denna tur inkluderar: - Upphämtning från hamnen i Akureyri. - Husavik fiskeby känd för sin lilla träkyrka och hamnen. - Halvön Tjornes. Med lite tur kan du få se lunnefåglar (20 maj-20 augusti). - Asbyrgi Canyon, en hästskoformad kanjon omgiven av klippor. - Dettifoss vattenfall, Europas mäktigaste vattenfall. - Hverir (Namaskard) geotermiska varma källor och kokande lerbassänger. - Sjön Myvatn är berömd för sin skönhet och det märkliga omgivande landskapet. - Vattenfallet Godafoss, det berömda "Gudarnas vattenfall".

ATV-guidad tur nära Dettifoss på Island

ATV-guidad tur nära Dettifoss på Island

Unikt för den här resan är att resenärerna får en smak av isländsk natur, fåglar och vilda djur. Det är en stor del av upplevelsen när besökarna tittar på vattenfallen och floden och naturen i Vatnajökull Nationalpark för att titta på floden på väg till havet. Det maximala antalet resenärer på varje resa är 8 personer och de kommer att få personlig vägledning på resan och kan ställa frågor om de behöver och få personliga svar från en lokal guide som bor i detta område. Resenärerna kommer också att få information om kulturen i samma område. Ett exempel på en upplevelse är att ta en titt på vattenfallet i området före eller efter denna resa och titta på glaciärfloden Jökulsá á Fjöllum i Vatnajökull nationalpark och se var floden faller ner mot havet med alla sälar och fågelliv. Hur floden har format området genom åren. Exempel på vattenfall i detta område är Dettifoss, Selfoss och Hafragilsfoss, som är välkända vattenfall.

Från Akureyri: Privat Diamond Circle Nature Tour & Transfer

Från Akureyri: Privat Diamond Circle Nature Tour & Transfer

En fantastisk tur runt diamantcirkeln där vi ser hur naturens kraft har format landet och hur den fortfarande arbetar under våra fötter. Vi utforskar vackra platser och njuter av det fantastiska landskapet längs vägen. Vi börjar vår tur i Akureyri och kör österut mot det vackra vattenfallet Goðafoss, där vi gör vårt första stopp. Vattenfallet är en plats med betydande historiskt värde kopplat till när islänningarna tog kristendomen. Vi fortsätter österut från Goðafoss; vi passerar Reykjadalur-dalen och åker till Skútustaðir, där vi ser pseudokratrarna. Vårt nästa stopp är de fantastiska lavaformationerna vid Dimmuborgir. Dimmuborgir bildades för cirka 2300 år sedan när en delvis svalnad lavasjö dränerades ut och lämnade magnifika basaltpelare och skulpturer kvar. Efter en kort promenad i Dimmuborgir åker vi till Grjótagjá, som var en populär underjordisk badgrotta fram till vulkanutbrotten vid Krafla 1975-1984. Dessa utbrott värmde upp vattnet i grottan, så nu är det för varmt att bada där. Vi fortsätter nu genom Námaskarð-passet och åker till fumarolfälten Hverarönd, ett spektakulärt område som visar jordens inre kraft. Vi fortsätter nu österut mot Dettifoss, Europas mäktigaste vattenfall. Vi tar en promenad till vattenfallet och tillbringar lite tid där. Vår resa tar oss nu norrut in i området Hljóðaklettar, där vi gör ett kort stopp och utforskar området. Därefter kör vi till Ásbyrgi; ett magnifikt hästskoformat område som tros ha bildats av Odins häst Sleipnir när den satte ner en fot där. Därefter kör vi tillbaka mot Akureyri via Húsavík; om tid, väder och förhållanden tillåter det kommer vi att hitta några bra ställen att stanna till på för att ta bilder.

Island atv. atv guidad tur nära dettifoss island

Island atv. atv guidad tur nära dettifoss island

Unikt för den här resan är att resenärerna får en smak av isländsk natur, fåglar och vilda djur. Det är en stor del av upplevelsen när besökarna tittar på vattenfallen och floden och naturen i Vatnajökull Nationalpark för att titta på floden på väg till havet. Det maximala antalet resenärer på varje resa är 8 personer och de kommer att få personlig vägledning på resan och kan ställa frågor om de behöver och få personliga svar från en lokal guide som bor i detta område. Resenärerna kommer också att få information om kulturen i samma område. Ett exempel på en upplevelse är att ta en titt på vattenfallet i området före eller efter denna resa och titta på glaciärfloden Jökulsá á Fjöllum i Vatnajökull nationalpark och se var floden faller ner mot havet med alla sälar och fågelliv. Hur floden har format området genom åren. Exempel på vattenfall i detta område är Dettifoss, Selfoss och Hafragilsfoss som är välkända vattenfall.

Självkörande ljudguide Rutt Norra Island

Självkörande ljudguide Rutt Norra Island

Rutten genom norra Island erbjuder en fängslande resa genom olika landskap, inklusive djupa fjordar, stora lavafält, fantastiska vattenfall och geotermiska aktivitetscentra. Denna mindre välbesökta region ger besökarna en mer intim upplevelse av den isländska naturen och kulturen. Med start i Akureyri, som ofta kallas "Nordens huvudstad", kan resenärer utforska denna charmiga stad vid Eyjafjörður-fjorden. Akureyri är känt för sitt livliga kulturliv, vackra botaniska trädgårdar och den imponerande Akureyrarkirkja-kyrkan som har utsikt över staden. Från Akureyri kan man fortsätta till Myvatn, ett extraordinärt geotermiskt område med sjön Mývatn, unika lavaformationer, fumarolfält och naturliga termalbad som Myvatn Nature Baths, ett lugnare alternativ till Blå lagunen. Myvatn-området är också ett paradis för fågelskådare, särskilt under sommarmånaderna. Dettifoss, som ligger nära Myvatn, är ett annat måste. Det dånande vattnet är känt som det mest kraftfulla vattenfallet i Europa räknat i volym och är en imponerande syn. I närheten ligger Ásbyrgi, en fantastisk hästskoformad kanjon som enligt legenden bildades av en nordisk guds hästhov. Om du fortsätter österut längs kusten kommer du till Húsavík, som är känt som en av de bästa platserna i världen för valskådning. I staden finns också det intressanta Húsavík Whale Museum. Tjörneshalvön och Höfði-området erbjuder spektakulära kustvyer och möjligheter att observera fossiler, medan Goðafoss, "gudarnas vattenfall", är ett annat naturunderverk på rutten som du inte får missa, känt för sin skönhet och historiska betydelse för Islands övergång till kristendomen. Slutligen erbjuder Vatnsneshalvön och Tröllaskagihalvön dramatiska landskap, möjligheter att titta på sälar och en glimt av den isländska landsbygden, med små fiskesamhällen och gårdar längs kusten. Den norra rutten på Island är en resa genom landets fantastiska natur och rika historia. Varje stopp längs vägen avslöjar en ny aspekt av Islands skönhet, från dess geotermiska fenomen och djurliv till dess legender och gästvänligheten i dess städer. Det är en region som inbjuder till utforskning och erbjuder en djup kontakt med naturen.

De mest populära sevärdheterna i Norðurland eystra (Nordöstra regionen)

Att göra i Ásbyrgi

Städer i Island

Ásbyrgi: Fler aktiviteter och sevärdheter

Ásbyrgi: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.