Lägg till datum

Saker att göra i
Arnarstapi

Våra mest rekommenderade saker att göra i Arnarstapi

Från Reykjavik: Heldagstur till Snæfellsneshalvön

1. Från Reykjavik: Heldagstur till Snæfellsneshalvön

Lämna Reykjavik och bege dig till Snæfellsnes-halvön på en dagsutflykt med buss för att uppleva Islands mångfaldiga naturskönhet. Se landskapet som består av vulkaniska toppar, vackra klippor, stränder och glittrande fjordar. Besök charmiga fiskebyar såsom Grundarfjordur, Arnarstapi och Hellnar. Beundra de spektakulära bergen och de mäktiga vulkaniska kratrarna, såsom Kirkufjell och Ljósufjöll. Se den svarta sandstranden vid Djúpalónssandur och den majestätiska glaciären Snæfellsjökull. Ta ett fotostopp vid den berömda Svarta Kyrkan i Budir och se sälar som lussar i havet vid Ytri Tunga-stranden. Följ med på en fridfull tur som låter dig uppleva det magnifika landskapet i lugn och ro. Den här turen visar en mängd olika landskap i en kompakt region som Jules Verne förevigade i sin bok "Journey to the Centre of the Earth" (Resan till jordens centrum).

Reykjavik: Snaefellsneshalvön och Kirkjufell dagstur

2. Reykjavik: Snaefellsneshalvön och Kirkjufell dagstur

Besök Snaefellsneshalvön på denna guidade dagsutflykt från Reykjavik. Se vad Island har att erbjuda på en och samma resa, inklusive Berserkjahrauns lavafält, Snaefellsjokull-vulkanen och Kirkjufell m-berget. Lär dig om lokala legender och se en sälkoloni. Börja din resa i den lokala staden Borgarnes. Ta med dig några snacks innan du beger dig till halvön och försöker fånga en topp av den isbelagda stratovulkanen Snaefellsjokull. Kom fram till lavafältet Berserkjahraun och lär dig om ursprunget till dess namn. Nästan fortsätter du till Kirkjufell, som är känt för sin roll i tv-serien "Game of Thrones" och för att vara det mest fotograferade berget i hela landet. Besök det närliggande vattenfallet och låt dig svepas med av magin. Sedan klättrar du upp för trappan till toppen av Saxholl (besöks endast mars-november), en 100 meter hög vulkanisk krater. Nå toppen och bli belönad av den fantastiska utsikten över denna 3000 år gamla naturens bedrift. Lär dig lokala legender och historien om starka isländska förfäder. Växla till den obebodda bosättningen Djupalonssandur och testa din styrka som lokala män brukade göra på stranden. Åk till fiskebyn Arnarstapi och bevittna de vackert eroderade klipporna och skulpturen Barour Snaefellsas. För att slutligen upptäcka en mer djupgående förståelse för Islands historia kan du besöka Budakirkja, eller "den svarta kyrkan". Se historiska artefakter från 1800-talet. Fortsätt till den förtrollande guldfärgade stranden Ytri-Tunga (endast mars-november). Bevittna en enorm sälkoloni som ligger på klipporna och njuter av solen.

Reykjavik: Snaefellsnes & Mt. Kirkjufell Guidad minibussresa

3. Reykjavik: Snaefellsnes & Mt. Kirkjufell Guidad minibussresa

Upptäck en oas av lugn och ro i västra Island och res tillbaka till landet med otaliga hemligheter och gamla landskap på denna gruppresa från Reykjavík. Res till höjdpunkterna på halvön Snæfellsnes ombord på en klimatkontrollerad minibuss. Ta dig till den dramatiska halvön Snæfellsnes där lavafälten avslöjar förstörelsen som landet en gång uthärdat. Förundras över de vulkaniska klipporna i otänkbara former då de sticker upp i vridna former från jorden. Följ med på en promenad längs med de ojämna klipporna i Arnarstapi och se de vackra bågarna i Hellnar där pelare i basalt långsamt stiger upp från det oförlåtande havet. Ta del av den fantastiska bakgrunden på toppen av glaciären Snæfellsjökull. Res längs med vägar som tar dig till stränder med lava och släta vulkaniska stenar på Djupalónssandur. Utforska halvöns norra sida och det berömda berget Kirkjufell. Upptäck fotografens drömobjekt, den svarta kyrkan i Budir, som ligger öde och isolerad. Håll utkik efter lekfulla sälar vid Ytri Tunga Gold Beach, ditt sista stopp. Res sedan tillbaka till din mötesplats i Reykjavík. Ha fördel av dina guiders omfattande kunskaper och erfarenheter. De delar med sig dels av sevärdheterna du bara måste se men även kunskap, fantastiska berättelser och personliga rekommendationer så du kan göra det mesta av ditt besök på Island.

Island: Komplett självguidad audioguide över ön

4. Island: Komplett självguidad audioguide över ön

Efter bokningen får du ett separat e-postmeddelande från oss med instruktioner om hur du installerar appen och guiden! Du kan ignorera "biljett"-mejlet från Get Your Guide. Kontrollera också din skräppostmapp för vårt e-postmeddelande och kontakta oss om något inte fungerar! Med Islands kompletta ljudguide får du all den information som en reseguide annars skulle ge dig. Med hjälp av GPS känner appen av var du befinner dig på din rundresa och ger dig spännande information på rätt ställen. Så inget står i vägen för din individuella hyrbilsresa. Din digitala Island-reseguide för hela ön av eld och is! Denna audioguide erbjuder mer än 340 stationer (7,5 timmars speltid) med information om landet, människorna och sevärdheterna i alla delar av landet. Här finns inte bara Ringvägen och Gyllene cirkeln, utan även halvöarna Reykjanes och Snaefellsnes, Västmannaöarna, Öst- och Västfjordarna och det vilda isländska höglandet.

Snaefellsneshalvön och Kirkjufell - rundtur i liten grupp

5. Snaefellsneshalvön och Kirkjufell - rundtur i liten grupp

Se färgglada vilda djur under din 12-timmars rundtur på Snæfellsneshalvön. Se det pittoreska Kirkjufell-berget som stiger 463 meter upp ur havet. Stanna vid den charmiga byn Arnarstapi för att se de hisnande klippformationerna. Besök den svarta stenstranden Djúpalónssandur i Snæfellsnes nationalpark. Hör intressanta historier från din guide över skeppsvrak och äventyr. Res förbi imponerande landskap på vägen till norra sidan av halvön. Njut av utsikten över Gerðubergs naturarv och det dramatiska lavafältet Berserkjahraun. Stanna vid den pittoreska svarta kyrkan, Búðakirkja

Reykjavik: Snæfellsnes-dagstur i liten grupp

6. Reykjavik: Snæfellsnes-dagstur i liten grupp

Tillbringa dagen i nationalparken Snæfellsnes, som ofta beskrivs som "Island i miniatyr" på grund av sitt varierande landskap. Res i en grupp på högst 19 personer för din bekvämlighet och maximal personlig uppmärksamhet. Avresa från Reykjavik och få din första syn på vulkanen Snæfellsjökull på väg till Snæfellsneshalvön. Beundra den högsta toppen i området, som ofta syns från huvudstaden under klara dagar. Fortsätt till den charmiga gården Ytri-Tunga, där den närliggande stranden är hemvist för en populär sälkoloni. Se på deras söta ansikten när de solar och leker i surfingen. Upptäck kustområdena och naturhamnen Arnarstapi och Hellnar, där vackra klippformationer, fläckade med grön-gul mossa, pryder kusten. Ta en promenad längs klipporna för att få lite uppfriskande havsluft. Titta sedan på Lóndrangars två svarta basaltpelare, som är så höga att de kan ses från vägen. Gå till den svarta stranden Djúpalónssandur, där luften fylls av ljudet av fåglar som cirklar runt klipporna och havets vågor som slår mot sanden. Gå vidare till de märkliga släta stenarna i Djúpalónssandur. De kallas "lyftstenar" och användes för att mäta styrkan hos fiskare som arbetade och bodde längs kusten. Den största, som kallas "Fullsterkur" ("Full-stark") väger 154 kilo och du bör lyfta den med knäna så att du inte skadar ryggen. Den andra kallas "Hálfsterkur" ("Half-Strength") och väger 100 kilo, medan den tredje, kallad "Hálfdrættingur" ("Weakling"), väger 54 kilo. Om du bara kunde lyfta den 23 kilo tunga (50 pund) stenen som kallas "Amlóði" ("Oduglig"), så ansågs du som en skam för din by. Testa din styrka! Avsluta denna fascinerande dagsutflykt med ett besök på berget Kirkjufell. Se berget stiga upp ur de gröna kullarna, omgivet av rinnande floder. Detta är en av de mest populära fotograferingsplatserna på Island, så se till att få en bild till din egen samling.

Snæfellsnes: Smågruppsresa till Västerns dolda skatter

7. Snæfellsnes: Smågruppsresa till Västerns dolda skatter

I en liten grupp utforskar du halvön Snæfellsnes. Promenera längs strandkanten nära Arnarstapi och se den lilla fiskebyn på avstånd. Därefter besöker du klippformationer som formats av havet vid Lóndrangar. Du kommer att märka att Djúpalónssandurs stenstrand också är platsen för ett skeppsbrott från 1948. I århundraden rodde fiskare ut till Atlanten härifrån. Prova en av "lyftstenarna" för att se om din styrka håller måttet! Kolla sedan in Saxhóll-vulkanen, som bildades i ett utbrott för nästan 4 000 år sedan. För en spektakulär utsikt över lavaformationerna och nationalparken kan du klättra upp till toppen via en trappa. I slutet besöker du ett av Islands mest kända berg - Kirkjufell. Du kommer att känna igen hattformen när du ser den. För den bästa utsikten kan du gå runt dess cirkulära stig och se Kirkjufellsfoss vattenfall. Rolig fakta: Kirkjufell dök upp i Game of Thrones (säsong 6 och 7) som "Arrowhead mountain".

Från Reykjavik: Snaefellsnes nationalpark - liten grupp

8. Från Reykjavik: Snaefellsnes nationalpark - liten grupp

Tillbringa dagen i nationalparken Snæfellsnes, som beskrivs som "Island i miniatyr", på en heldagstur från Reykjavik. Efter din transfer från stadens centrum reser du längs kusten av Snæfellsneshalvön och Snæfellsnes glaciär, och njuter av bergslandskapet på ena sidan och den unika Breiðafjörður-stranden på den andra. Lokalbefolkningen kallar den för "den gyllene stranden" eftersom den är en av de enda stränderna på Island som inte består av svart sand. Passera småstäder och fiskebyar, bland annat hamnarna Arnarstapi och Hellnar, och se spektakulära fåglar som häckar i klippor vid havet. Håll utkik efter andra vilda djur, inklusive - om du har tur - sälar! Slutar i mitten av parken vid den mäktiga vulkaniska glaciären Snæfellsjökull, som blev berömd av Jules Verne i "Resan till jordens centrum". På halvöns norra sida ser du det berömda kyrkoformade berget Kirkjufell med det närliggande vattenfallet Kirkjufellfoss.

Arnarstapi: Snæfellsjökull glaciär och vulkan vandring

9. Arnarstapi: Snæfellsjökull glaciär och vulkan vandring

Ta på dig vandringskängorna och följ med resegruppen på en underbar vandring till en av Islands vackraste toppar. Snæfellsjökull är en glaciärtäckt vulkan som ligger på halvön Snæfellsnes på västra Island och sträcker sig 1446 meter över havet. Beundra den fantastiska utsikten över halvön, som blev berömd genom Jules Vernes bok Resan till jordens centrum. Hela vandringen från glaciärens bas tar vanligtvis 5-6 timmar. Börja från Snæfellsnes-vägen och vandra längs en stenig stig i 1 timme för att komma till glaciärens bas. Stanna för att ta på dig glaciärutrustning, stegjärn, sele, isyxor och rep. Guiderna kommer att visa dig hur du använder utrustningen och det finns tid att stanna för att äta ett mellanmål och dricka vatten. Vandring i cirka 3 timmar till toppen av Snæfellsjökull. Under klara dagar är utsikten vacker över halvön. Beroende på din lutning kan du stanna vid cirka 1400 m eller ge dig ut på äventyr hela vägen upp till 1446 m. Det är en brant sluttning till toppen av toppen som är skyddad med rep. Tillbringa lite tid på toppen för att äta lunch och njuta av den fantastiska utsikten. Gå tillbaka ner längs samma väg som vanligtvis tar mellan 1-2 timmar.

Från Reykjavik: 3 dagars familjepaket

10. Från Reykjavik: 3 dagars familjepaket

Den första dagen åker du till den berömda gyllene cirkeln. Njut av den stora Golden Circle-turen, en kompakt 8-timmarstur som tar dig till en rad anmärkningsvärda och varierande platser i sydvästra Island på bara åtta timmar. I det geotermiska området Geysir får du chansen att observera den kokande heta källan Strokkur spruta ångande vatten upp till 30 meter upp i luften var åttonde minut. Därefter kan du bege dig till det ikoniska vattenfallet Gullfoss, eller Gyllene fallen, som ligger i glaciärfloden Hvítá, bara 7 minuters bilresa från Geysir. Beundra dess eleganta och majestätiska form som inte liknar någon annan, där det forsande flodvattnet störtar i två steg ner i en 32 meter djup ravin. Därefter kan du besöka Þingvellir nationalpark som ligger i skärningspunkten mellan de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna och som inte bara är en plats för geologiska underverk, utan också en plats laddad med historia, eftersom det nationella parlamentet har varit här sedan 930. På Þingvellir kan du ta del av dess berättelser om geografiska och politiska strider, kompromisser och pågående utveckling. Dessutom har du möjlighet att besöka den vulkaniska kraternsjön Kerið. Den andra dagen åker du på en 10 timmar lång tur till södra Island som tar dig till olika naturpärlor längs Islands förtrollande sydkust. Ta del av ett landskap som präglas av starka kontraster, där odlade slätter möter grova berg och eld möter is. Besök sedan vattenfallen Skógafoss, med sitt hisnande fall på 60 meter, och Seljalandsfoss, som du kan gå bakom och genom till andra sidan. I Reynisfjara, eller stranden med svart sand, får du uppleva Nordatlantans råa och lockande kraft och dess mästerligt formade basaltpelarklippor. Platsen är lika vacker som farlig och bör närmas med en hälsosam nivå av vördnad och respekt. Ta sedan en kort promenad upp till Sólheimajökulls glaciärtopp, en del av Mýrdalsjökulls glaciär, där du kan bevittna de isländska glaciärernas dynamik, deras bildning, beteende och snabba avsmältning. På den tredje och sista dagen får du uppleva den isländska naturens skönhet i ett enda område - den underbart varierande Snæfellsneshalvön. Upptäck de charmiga fiskebyarna Grundarfjordur, Arnarstapi och Hellnar, spektakulära berg och vulkankratrar som Kirkjufell och Ljósufjöll, den svarta stranden vid Djúpalónssandur, den majestätiska glaciären Snæfellsjökull och sälkolonin vid Ytri Tunga.

Alla aktiviteter

30 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Arnarstapi

Vilka är de bästa dagsturerna från Arnarstapi?

De bästa dagsturerna från Arnarstapi:

Snæfellsnes

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Arnarstapi?

Arnarstapi: Fler aktiviteter och sevärdheter

Arnarstapi: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Arnarstapi

Samlat omdöme

4.8
(1 782 recensioner)

Först och främst ett stort tack till guiden Thomas Ragnarsson. Han är inte bara en fantastisk guide, utan också världens bästa sångare som underhöll alla deltagare riktigt bra. Jag kan bara rekommendera denna turné. Så många bra stopp, oavsett om vattenfall, landskap, fiskebyar runt halvön. Jag skulle vilja uppleva det igen till sommaren. Ett måste för varje turist👌

Mycket trevlig turné: till en början börjar det lite mindre bra, kanske för att jag redan hade gjort turer som jag älskade! Men förtrollande platser efter de två första stoppen, långt att nå. Trots små förseningar i turnéns avgångar var guiden/föraren som var ensam vänlig och hjälpsam. Jag skulle göra det igen

Denna turné var en av de bästa, om inte den bästa, vi gjorde på Island. Vår guide Dennis var super trevlig och informativ. Han gav oss massor av fotostopp och såg till att vi kunde se allt i dagsljus. Landskapet var en dröm! Jag skulle definitivt rekommendera denna turné och göra det igen i ett pulsslag!

Underbar natur och lagom balans mellan bussresa och promenader för alla åldrar. Vi hade dessutom strålande väder - glöm inte att ta med en bra kamera! Vår guide och chaufför Jakob var trevlig, påläst och spirituell - han svarade på frågor om både högt och lågt och såg till att vi fick pausa med god mat.

Det är en mycket vacker region. Upphämtningen var i tid. Guiden var väldigt entusiastisk och därför stannade han även till på extra ställen som faktiskt inte ingick i turen. Rekommenderas definitivt!