Anne Frank-huset

Feel the full weight of Anne’s words from the secret annex where she wrote her famous diary.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Kort sammanfattning av Anne Franks historia

Miljoner människor har läst Anne Franks dagbok, men det är som om insikten om att detta verkligen har hänt på riktigt sjunker in först på plats i det hus där hon och hennes familj gömde sig. Här följer en kort sammanfattning av hennes historia.

 • Kära Kitty!

  1. Kära Kitty!

  Många av Annes dagboksinlägg är skrivna i brevform och adresserade till Kitty. Forskarna är oeniga om ifall hon lånat namnet från en barndomsvän, eller från huvudpersonen i sin älsklingsbok.

 • Bara en av åtta överlevde kriget

  2. Bara en av åtta överlevde kriget

  Totalt gömde sig åtta personer i gårdshuset. Otto Frank, Annes pappa, var den enda som överlevde.

 • Dagboken gick nästan förlorad för eftervärlden

  3. Dagboken gick nästan förlorad för eftervärlden

  Miep Gies, den holländska kvinnan som hjälpte till att gömma familjen Frank, sade efteråt att hon skulle ha förstört dagboken om hon hade sett den. Eftersom den namngav alla inblandade hade den blivit livsvarlig för både henne och andra om den råkat hamna i orätta händer.

 • Anne ville publiceras

  4. Anne ville publiceras

  Anne hörde den holländske ministern Gerrit Bolkenstein säga på radion att historien inte skrivs genom officiella beslut, utan genom vittnesmål från vanliga människor.

 • De försökte fly innan de gömde sig

  5. De försökte fly innan de gömde sig

  Familjen Frank hoppades först att kriget inte skulle nå Nederländerna överhuvudtaget. När hotet om en invasion kröp närmare försökte Otto och de andra förgäves emigrera till England och USA.

Planera ditt besök

 • Förbered dina barn innan resan

  Ingångar till att berätta om Anne Frank hittar du i allt från YouTube-videor till historieböcker om andra världskriget. Museet kan vara mindre lämpligt för barn under tio år, men alla är välkomna. Barnvagnar får av utrymmesskäl inte plats utan måste lämnas i förvaringen vid entrén.

 • Planera innan för att undvika köer

  Hundratusentals turister besöker Amsterdam varje år, och att besöka Anne Frank-huset står högst upp på mångas att göra-lista. Genom att boka biljetter i förväg på nätet kan du helt undvika köande. Det går även bra att komma i grupp.

 • Hur mycket kostar Anne Frank-huset?

  Prissättningen är mycket rimlig vad gäller både biljetter och guidade turer. Inträdet för barn under 10 år kostar bara 0,50 EUR.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Du kan komma hit året om, men kolla museets sajt först. På helgdagar är det ibland stängt.
 • Behöver jag en guide?
  En guidad tur kostar mindre än 30 EUR per person. Bonus: Du slipper köa, vilket annars kan ta upp till tre timmar.
 • Hur tar jag mig dit?
  Från Centraal Station tar det bara 20 minuter att gå till Anne Frank-Huset.
 • Ytterligare tips

  • Du kommer inte in gratis med I amsterdam-kortet.

  • Sista insläppet sker en halvtimme före stängning.

Alla saker att se i Anne Frank-huset

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Anne Frank-huset? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Anne Frank-huset

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 3 602 omdömen

Holly vår guide för Anne Frank-turnén var fantastisk. Hon var informativ och eftersom detta var utanför Anne Franks hus museum, vi hade fått biljetter att gå in och gå igenom det faktiska huset också. Informationen från Holly var grundlig. Om du inte kan få biljetter för att gå in i museet och/eller inte kan klättra uppför mycket smala och höga trappor, är denna turné med Holly ett bra substitut och ett stort värde. Fortsätt med det stora arbetet!

Vi var 15 minuter sena med att anlända, eftersom vår taxi var sen! Vi trodde att vi skulle missa turen, men när vi kom fram hade vår guide inte stängt motsvarande paraply ännu, och det hjälpte oss mycket. Vår guide förde oss snabbt uppdaterade och vi kunde göra turnén, vilket var utmärkt! Vi är glada. Rekommenderas helt!!!

Mycket rolig, avkopplande och informativ cykeltur runt de centrala stadsdelarna i Amsterdam. Det lyfte definitivt fram områden och platser som vi annars aldrig skulle ha sett eller känt till. Definitivt ett bra sätt att börja en resa till staden.

Fel att annonsera det som om jag skulle få se se inuti anne frank hus.flera i gruppen hade uppfattat det så.

Jättebra guide tour Daniel riktigt kunnig trevlig och entusiastisk