Ancient Greek Agora, Ephesus

21 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Toppsevärdheter nära Ancient Greek Agora, Ephesus

Ancient Greek Agora, Ephesus: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Heldagstur till Efesos från Kusadasi eller Selcuk

Heldagstur till Efesos från Kusadasi eller Selcuk

Turen börjar med att du hämtas från ditt hotell i Kusadasi. Upphämtningen i Kusadasi börjar kl. 08.30 och upphämtningen i Selcuk börjar kl. 09.00. Efter att alla deltagare på turen har träffats börjar upptäckten av Efesos med Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan faktiskt ha kommit till detta område tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har den blivit en populär plats för pilgrimsfärder. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 1 timme och efter besöket väntar en 10 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i Uppenbarelseboken. Aposteln Paulus tillbringade förmodligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Under två timmar kommer du att utforska staden genom att promenera på marmorgatorna tillsammans med vår engelsktalande reseledare. På vår rundtur kommer vi att se odeon, agora, prytaneion, Memmius monument, Domatian templet, Hercules gate, curetes street, Hadrian templet och latriens. Besöken till de privata husen (så kallade "terrasshus") är ett valfritt besök för en extra kostnad på 320 ₺/ per person och din guide bör informeras om detta i förväg. Efter terrasshusen fortsätter vi vår upptäcktsfärd med Celsus bibliotek, marmorvägen, den kommersiella Agora, den stora teatern och arcadiane (hamnvägen). En trevlig lunch serveras på en pittoresk lokal restaurang. Efter lunch besöker vi Artemistemplet som är ett av antikens "sju världsunderverk". Här kommer det att finnas goda chanser att ta georgiska bilder av St John-kyrkan och İsa Beys moské. Sirince är en gammal by av "de bysantinska grekerna som ligger på kullarna i Selcuk och 9 km från Efesos. Som en del av fredspakten efter det turkiska nationella kriget (1919-1922) kom man överens om ett formellt utbyte av turkiska och greker, och Sirince är nu bebodd av turkiska. Byn är populär för sina vackra traditionella hus och fruktsmakande vinproduktion, och du kommer att ha en ledig tid för lite vinprovning. Vår dagliga rundtur avslutas omkring kl. 16.30 och ni körs tillbaka till era hotell.

Kusadasi hamn: Efesos-tur med allt inkluderat (Skip-The-Line)

Kusadasi hamn: Efesos-tur med allt inkluderat (Skip-The-Line)

Vid ankomsten till Kusadasi hamn välkomnas du av din privata guide som kommer att följa med dig under hela turen. Det första stoppet på vår resa är Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär pilgrimsort. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter besöket väntar en 5 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från de hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioderna. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i uppenbarelsen. Aposteln Paulus tillbringade förmodligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Det tar cirka 2 timmar att upptäcka Efesos antika stad genom att gå på marmorgatorna, så det är bra att bära bekväma skor som sneakers. tillsammans med vår engelsktalande reseguide. Platsen har två ingångar; eftersom det är något nedförsbacke är det bättre att börja från den övre porten. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House (så kallad bordell, "Terrace Houses") Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine (Harbour Road). Vi kommer att besöka Artemistemplet, som är ett av antikens sju världsunderverk. Det kommer också att finnas goda möjligheter att ta bilder av Johanneskyrkan och Isa Beys moské från den bästa vinkeln. Efter turen kommer vi att se till att släppa av dig i Kusadasi hamn snabbt och se till att du kommer tillbaka till din önskade plats i tid. Din bekvämlighet och tillfredsställelse är våra högsta prioriteringar under hela turnén.

3 timmars rundtur i Efesos och terrasshusen från Kusadasi hamn

3 timmars rundtur i Efesos och terrasshusen från Kusadasi hamn

Gå tillbaka i tiden i Efesos: Ge dig ut på en förtrollande promenad genom Efesos, en en gång blomstrande romersk stad som är känd för sin kulturella betydelse. Vår expertguide kommer att berätta fängslande berättelser om gladiatorer, filosofer och kejsare som en gång vandrade på dessa antika gator. Se de anmärkningsvärt välbevarade ruinerna, inklusive det ikoniska Celsusbiblioteket och den imponerande Stora teatern. Terrasshus: Där lyxen bodde: Skäm bort dina sinnen i terrasshusens prakt, utsökta bostäder för Efesos elit. Föreställ dig svunna tiders överflöd när du utforskar dessa vackert restaurerade hus, utsmyckade med intrikata mosaiker, fresker och överdådiga bekvämligheter. Terrasshusen ger en sällsynt inblick i den privilegierade livsstilen hos de antika rika. Storheten i Celsus bibliotek: Skåda storheten i Celsusbiblioteket, ett arkitektoniskt mästerverk och en ledstjärna för kunskap på sin tid. Låt dig imponeras av den fantastiska fasaden, prydd med statyer som representerar visdom och dygd. Lär dig mer om dess historiska betydelse och den roll det spelade för att bevara antika texter och visdom. Fånga minnen: Fotomöjligheter: Under hela resan finns det otaliga möjligheter att ta bilder. Från de majestätiska kolonnerna i Efesos till de utsmyckade detaljerna i terrasshusen, varje ögonblick inbjuder dig att fånga skönheten i dessa anmärkningsvärda antika strukturer. Detaljer och avslutning: Din 3-timmars rundtur i Efesos och terrasshusen börjar med ett varmt välkomnande i Kusadasi hamn av vår kunniga guide. Fördjupa dig i kärnan i Efesos historia och arkitektur, tillsammans med insiktsfulla kommentarer. Efter turen kommer du säkert tillbaka till Kusadasi hamn och lämnar dig med värdefulla minnen från denna berikande resa till de antika underverken.

PRIVAT Efesos-tur för kryssningspassagerare (Skip-the-Line)

PRIVAT Efesos-tur för kryssningspassagerare (Skip-the-Line)

Ni möts av er privata guide vid hamnen i Kusadasi. Vi börjar med att köra till Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan faktiskt ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär plats för pilgrimsfärder. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter vårt besök blir det en 5 minuters bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i uppenbarelsen. Aposteln Paulus tillbringade troligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Det tar ca 2 timmar att upptäcka Efesos antika stad genom att promenera på marmorgatorna, så det är bra att ha bekväma skor som sneakers. tillsammans med vår engelsktalande reseledare. Platsen har två ingångar; eftersom det är något nedförsbacke är det bättre att börja från den övre porten. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House (så kallad bordell, "Terrace Houses") Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater, och Arcadine (Harbour Road). Vi kommer att besöka Artemistemplet, som är ett av antikens sju världsunderverk. Det kommer också att finnas goda möjligheter att ta bilder av Johanneskyrkan och Isa Beys moské från den bästa vinkeln.

Kusadasi kryssningshamn: Antik Efesus-tur (hoppa över linjen)

Kusadasi kryssningshamn: Antik Efesus-tur (hoppa över linjen)

Vid ankomsten till Kusadasi hamn välkomnas du av din privata guide som kommer att följa med dig under hela turen. Det första stoppet på vår resa är Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär pilgrimsort. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter vårt besök väntar en 5 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i uppenbarelsen. Aposteln Paulus tillbringade förmodligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Det tar cirka 2 timmar att upptäcka Efesos antika stad genom att gå på marmorgatorna, så det är bra att bära bekväma skor som sneakers. tillsammans med vår reseguide. Platsen har två ingångar; eftersom det är något nedförsbacke är det bättre att börja från den övre porten. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine (Harbour Road). Terrasshusen i Efesos på Curetes street tillhörde framstående personer i staden. De dateras tillbaka till 1:a århundradet e.Kr. och vissa var bebodda fram till 7:e århundradet e.Kr. De var lyxiga privata hus med mosaikgolv, fontäner och centralvärme. Vi fortsätter med Efesos museum, som består av sex kammare med samlingar från ruinerna. Framför allt kan man se marmorstatyerna av gudinnan Artemis, en från 1:a århundradet e.Kr. och den andra från 2:a århundradet e.Kr. Efter rundturen ser vi till att släppa av dig i Kusadasi hamn så att du kommer tillbaka till din önskade plats i tid. Din bekvämlighet och tillfredsställelse är våra högsta prioriteringar under hela turen.

Kusadasi: Landutflykter i Efesos (liten gruppresa)

Kusadasi: Landutflykter i Efesos (liten gruppresa)

Varmt välkomna till Kusadasi, en fantastisk badort som ligger inbäddad längs Turkiets kust mot Egeiska havet. Vi är glada över att ha er här idag och hoppas att ni kommer att njuta av den kulturella och historiska väv som Kusadasi har att erbjuda. Bara 20 km sydväst om Kusadasi ligger det antika underverket Efesos, en av världens mest välbevarade städer. Kusadasi har också andra fängslande historiska landmärken som Jungfru Marias hus och Artemistemplet. Under ditt besök kommer du att fördjupa dig i dessa arkeologiska underverk och helt fördjupa dig i den lokala kulturen. Du kan vara säker på att våra turer är utformade som grupputflykter, vilket garanterar ett regelbundet schema och gott om möjligheter att umgås med andra upptäcktsresande. Din resa börjar direkt när vi kör iväg dig från Kusadasi hamn, ledd av våra kunniga guider och i en bekväm transport.

Izmir : Efesos och Sirince Guidad tur

Izmir : Efesos och Sirince Guidad tur

Vi avgår från vår İzmir kl. 08.00 för att börja vår resa. Efter en kort paus anländer vi till Virgin Marry hus som är vårt första stopp och ligger i Selçuk Bülbül Mountain. Jungfru Marias hus upptäcktes av Lazaristpräster 1891 och påven VI. Efter Pauls besök 1967 accepterades det som korsets centrum för kristna. De som vill avlägga ett löfte på kyrkans önskemur, som anses vara helig för muslimer, lämna sina votivpapper och dricka vatten från den heliga fontänen, och sedan åka till den antika staden Efesos, som byggdes helt av marmor i klass med en metropol under en period. Tillsammans kommer vi att se Hadrian Temple, Domitian-templet, Trajan-fontänen, det stora Celcus-biblioteket, stadsteatern och tid för fotografering. De som vill gå in i terrasshusen i närheten av Celcus-biblioteket, kommer vår guide att följa med vår gäst och informera oss . Det finns finns sex terrasshus i området och har stort värde av mosaiker och väggmålningar. Efter att ha tillbringat tid i Efesos åker vi till Selçuk för en lunch. När vi har avslutat lunchen går vi till Ephesus Museum som ligger i Selçuk (i ingången till Efesos och museerna är museumskortet giltigt) än vi kommer att besöka St John Basilica och İsa Bey-moskén. Medan vi är i St John Basilica kan vi se ett av världens antika underverk Artemis Temple. Efter att vi har besökt alla dessa platser kommer vi till byn Şirince som är känd för sina viner och gamla hus. Du har en ledig tid för ta bilder och koppla av och tillbaka på fordonet för att återvända till dina hotell.

RUNDTUR I KAPPADOKIEN, PAMUKKALE OCH EFESOS FRÅN ISTANBUL

RUNDTUR I KAPPADOKIEN, PAMUKKALE OCH EFESOS FRÅN ISTANBUL

Dag 1:: När du anländer till Istanbul flygplats tidigt på morgonen, vänligen gå till räknarna för att självchecka in och visa ditt pass för att få ditt boardingkort. När du har fått information om ditt boardingkort går du till boardingporten och går ombord. När du har anlänt till Cappadocia Airport kommer du och din chaufför att bli upphämtade från den första gateutgången. (Det finns en skylt med ditt namn på.) Gå med i Northern Cappadocia Tour och besök Uçhisar Castle, Paşabağları, Devrent Valley, Love Valley och Avanos. Transfer till hotellet. Övernattning i Cappadocia. lunch ingår Dag 2 : Varmluftsballongtur är valfritt för denna morgon. Vi hämtar dig från ditt hotell för att delta i Cappadocia Tour. Besök på Göreme Panorama, Underground City, Ortahisar Castle, Red and Rose Valley, Güvercinlik Valley. Du kommer att ha lite tid att koppla av innan du tar nattbussen till Pamukkale. Natt från Cappadocia till Pamukkale buss. dag: Detaljer: Måltider: Dag 3. När ni kommer till Pamukkale hämtar vi er från busstationen och tar er till vilorummet där ni kan vila i 2-3 timmar. Efter att ha kopplat av i dagrummet börjar dagen med en rundtur i Pamukkale, där du kommer att upptäcka den vackra naturen och den fascinerande historien och njuta av en utsökt lunch. Efter Pamukkale-turen åker du till Kuşadası med buss. Ankomst till Kuşadası, transfer till vårt hotell och övernattning i Kuşadası. Dag 4 Efter utcheckning från hotellet; Du kommer att bli upphämtad från ditt hotell kl 08.30 för Ephesus-turen, besöker Artemis tempel, Ephesus, Efter Ephesus-turen kommer du att bli flygtransfererad till Izmir flygplats för att flyga till Istanbul.

Efesos & Jungfru Marias hus Guidad tur från Bodrum

Efesos & Jungfru Marias hus Guidad tur från Bodrum

Följ med på en heldagsutflykt till Efesos och utforska detta ett av världens sju underverk som var ett kommersiellt, religiöst och socialt centrum under antiken. Efesos är känt för att vara ett av världens mest välbevarade arkeologiska platser, något som märks när du promenerar längs de marmorkantade gatorna. Beundra mosaiker och fresker som än idag dekoerar de antika romerska husen. Besök Hadrianustemplet, bahusen och stadens bordell. Missa inte Celsus-biblioteket, en av Efesos mest imponerande byggnader. Teatern rymmer 25 000 invånare som samlades för att se teaterföreställningar och gladiatorspel. Idag kan du njuta av en fantastisk utsikt över huvudleden som kantas av marmorfontäner, tempel och badhus. Efter lunch fortsätter turen till Jungfru Marias hus på berget Koressos. Upplev den heliga atmosfären I det blygsamma huset där Jungfru Maria sägs ha spenderat sina sista dagar.

Efesus Express med Artemistemplet

Efesus Express med Artemistemplet

När du träffar din lokala reseguide i Kusadasi hamn, kommer du att ha 25 minuters bilresa till Efesosområdet. Din guide kommer att börja ge information om vägen till Efesos. Du kommer att hoppa över kön vid ingången till den antika staden Efesos. Med din guide börjar du besöka de viktigaste höjdpunkterna i Ephesus Ancient City. Upptäck Efesus antika stad med våra erfarna och professionella reseguider. Upptäck den antika staden Efesos som finns med på UNESCO:s lista. Gå på gatorna som är täckta av forntida marmor, med våra lokala professionella guider upptäcker det mystreous av Celsus Library of Ephesus, uppleva och besöka Grand Theatre of Ephesus också den antika byggnaden var platsen där St Paul predikade för efesierna. Genom att besöka Efesos kommer du att gå där aposteln Paulus och Johannes gick tidigare, utforska romerska bad, Hadrianus tempel, antika offentliga toaletter, vår reseguide kommer också att ge information om efesiernas dagliga livsvanor. Den antika staden Efesos är ett enastående exempel på en romersk hamnstad, med havskanal och hamnbas. Efesos är en av de bäst välskötta grekisk-romerska antika städerna i världen känd för Odeon, Domitian Temple whics är en av de första templet tillägnad en människa. Romerska bad; Fontäner; Tempel; Agora; Kärlekshus; Offentliga toaletter Utgrävningar har avslöjat storslagna monument från den romerska kejsartiden, inklusive Celsus bibliotek och den stora teatern. Lite återstår av det berömda Artemistemplet, ett av "världens sju underverk", som lockade pilgrimer från hela Medelhavsområdet. Sedan 500-talet har Jungfru Marias hus, ett kupolformat korsformat kapell sju kilometer från Efesos, blivit en viktig kristen pilgrimsort. Den antika staden Efesos är ett enastående exempel på en romersk hamnstad, med havskanal och hamnbassäng.

Ancient Greek Agora, Ephesus: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Heldagstur till Efesos från Kusadasi eller Selcuk

Heldagstur till Efesos från Kusadasi eller Selcuk

Turen börjar med att du hämtas från ditt hotell i Kusadasi. Upphämtningen i Kusadasi börjar kl. 08.30 och upphämtningen i Selcuk börjar kl. 09.00. Efter att alla deltagare på turen har träffats börjar upptäckten av Efesos med Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan faktiskt ha kommit till detta område tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har den blivit en populär plats för pilgrimsfärder. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 1 timme och efter besöket väntar en 10 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i Uppenbarelseboken. Aposteln Paulus tillbringade förmodligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Under två timmar kommer du att utforska staden genom att promenera på marmorgatorna tillsammans med vår engelsktalande reseledare. På vår rundtur kommer vi att se odeon, agora, prytaneion, Memmius monument, Domatian templet, Hercules gate, curetes street, Hadrian templet och latriens. Besöken till de privata husen (så kallade "terrasshus") är ett valfritt besök för en extra kostnad på 320 ₺/ per person och din guide bör informeras om detta i förväg. Efter terrasshusen fortsätter vi vår upptäcktsfärd med Celsus bibliotek, marmorvägen, den kommersiella Agora, den stora teatern och arcadiane (hamnvägen). En trevlig lunch serveras på en pittoresk lokal restaurang. Efter lunch besöker vi Artemistemplet som är ett av antikens "sju världsunderverk". Här kommer det att finnas goda chanser att ta georgiska bilder av St John-kyrkan och İsa Beys moské. Sirince är en gammal by av "de bysantinska grekerna som ligger på kullarna i Selcuk och 9 km från Efesos. Som en del av fredspakten efter det turkiska nationella kriget (1919-1922) kom man överens om ett formellt utbyte av turkiska och greker, och Sirince är nu bebodd av turkiska. Byn är populär för sina vackra traditionella hus och fruktsmakande vinproduktion, och du kommer att ha en ledig tid för lite vinprovning. Vår dagliga rundtur avslutas omkring kl. 16.30 och ni körs tillbaka till era hotell.

Kusadasi hamn: Efesos-tur med allt inkluderat (Skip-The-Line)

Kusadasi hamn: Efesos-tur med allt inkluderat (Skip-The-Line)

Vid ankomsten till Kusadasi hamn välkomnas du av din privata guide som kommer att följa med dig under hela turen. Det första stoppet på vår resa är Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär pilgrimsort. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter besöket väntar en 5 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från de hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioderna. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i uppenbarelsen. Aposteln Paulus tillbringade förmodligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Det tar cirka 2 timmar att upptäcka Efesos antika stad genom att gå på marmorgatorna, så det är bra att bära bekväma skor som sneakers. tillsammans med vår engelsktalande reseguide. Platsen har två ingångar; eftersom det är något nedförsbacke är det bättre att börja från den övre porten. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House (så kallad bordell, "Terrace Houses") Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine (Harbour Road). Vi kommer att besöka Artemistemplet, som är ett av antikens sju världsunderverk. Det kommer också att finnas goda möjligheter att ta bilder av Johanneskyrkan och Isa Beys moské från den bästa vinkeln. Efter turen kommer vi att se till att släppa av dig i Kusadasi hamn snabbt och se till att du kommer tillbaka till din önskade plats i tid. Din bekvämlighet och tillfredsställelse är våra högsta prioriteringar under hela turnén.

3 timmars rundtur i Efesos och terrasshusen från Kusadasi hamn

3 timmars rundtur i Efesos och terrasshusen från Kusadasi hamn

Gå tillbaka i tiden i Efesos: Ge dig ut på en förtrollande promenad genom Efesos, en en gång blomstrande romersk stad som är känd för sin kulturella betydelse. Vår expertguide kommer att berätta fängslande berättelser om gladiatorer, filosofer och kejsare som en gång vandrade på dessa antika gator. Se de anmärkningsvärt välbevarade ruinerna, inklusive det ikoniska Celsusbiblioteket och den imponerande Stora teatern. Terrasshus: Där lyxen bodde: Skäm bort dina sinnen i terrasshusens prakt, utsökta bostäder för Efesos elit. Föreställ dig svunna tiders överflöd när du utforskar dessa vackert restaurerade hus, utsmyckade med intrikata mosaiker, fresker och överdådiga bekvämligheter. Terrasshusen ger en sällsynt inblick i den privilegierade livsstilen hos de antika rika. Storheten i Celsus bibliotek: Skåda storheten i Celsusbiblioteket, ett arkitektoniskt mästerverk och en ledstjärna för kunskap på sin tid. Låt dig imponeras av den fantastiska fasaden, prydd med statyer som representerar visdom och dygd. Lär dig mer om dess historiska betydelse och den roll det spelade för att bevara antika texter och visdom. Fånga minnen: Fotomöjligheter: Under hela resan finns det otaliga möjligheter att ta bilder. Från de majestätiska kolonnerna i Efesos till de utsmyckade detaljerna i terrasshusen, varje ögonblick inbjuder dig att fånga skönheten i dessa anmärkningsvärda antika strukturer. Detaljer och avslutning: Din 3-timmars rundtur i Efesos och terrasshusen börjar med ett varmt välkomnande i Kusadasi hamn av vår kunniga guide. Fördjupa dig i kärnan i Efesos historia och arkitektur, tillsammans med insiktsfulla kommentarer. Efter turen kommer du säkert tillbaka till Kusadasi hamn och lämnar dig med värdefulla minnen från denna berikande resa till de antika underverken.

PRIVAT Efesos-tur för kryssningspassagerare (Skip-the-Line)

PRIVAT Efesos-tur för kryssningspassagerare (Skip-the-Line)

Ni möts av er privata guide vid hamnen i Kusadasi. Vi börjar med att köra till Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan faktiskt ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär plats för pilgrimsfärder. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter vårt besök blir det en 5 minuters bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i uppenbarelsen. Aposteln Paulus tillbringade troligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Det tar ca 2 timmar att upptäcka Efesos antika stad genom att promenera på marmorgatorna, så det är bra att ha bekväma skor som sneakers. tillsammans med vår engelsktalande reseledare. Platsen har två ingångar; eftersom det är något nedförsbacke är det bättre att börja från den övre porten. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House (så kallad bordell, "Terrace Houses") Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater, och Arcadine (Harbour Road). Vi kommer att besöka Artemistemplet, som är ett av antikens sju världsunderverk. Det kommer också att finnas goda möjligheter att ta bilder av Johanneskyrkan och Isa Beys moské från den bästa vinkeln.

Kusadasi kryssningshamn: Antik Efesus-tur (hoppa över linjen)

Kusadasi kryssningshamn: Antik Efesus-tur (hoppa över linjen)

Vid ankomsten till Kusadasi hamn välkomnas du av din privata guide som kommer att följa med dig under hela turen. Det första stoppet på vår resa är Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär pilgrimsort. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter vårt besök väntar en 5 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i uppenbarelsen. Aposteln Paulus tillbringade förmodligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Det tar cirka 2 timmar att upptäcka Efesos antika stad genom att gå på marmorgatorna, så det är bra att bära bekväma skor som sneakers. tillsammans med vår reseguide. Platsen har två ingångar; eftersom det är något nedförsbacke är det bättre att börja från den övre porten. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine (Harbour Road). Terrasshusen i Efesos på Curetes street tillhörde framstående personer i staden. De dateras tillbaka till 1:a århundradet e.Kr. och vissa var bebodda fram till 7:e århundradet e.Kr. De var lyxiga privata hus med mosaikgolv, fontäner och centralvärme. Vi fortsätter med Efesos museum, som består av sex kammare med samlingar från ruinerna. Framför allt kan man se marmorstatyerna av gudinnan Artemis, en från 1:a århundradet e.Kr. och den andra från 2:a århundradet e.Kr. Efter rundturen ser vi till att släppa av dig i Kusadasi hamn så att du kommer tillbaka till din önskade plats i tid. Din bekvämlighet och tillfredsställelse är våra högsta prioriteringar under hela turen.

Kusadasi: Landutflykter i Efesos (liten gruppresa)

Kusadasi: Landutflykter i Efesos (liten gruppresa)

Varmt välkomna till Kusadasi, en fantastisk badort som ligger inbäddad längs Turkiets kust mot Egeiska havet. Vi är glada över att ha er här idag och hoppas att ni kommer att njuta av den kulturella och historiska väv som Kusadasi har att erbjuda. Bara 20 km sydväst om Kusadasi ligger det antika underverket Efesos, en av världens mest välbevarade städer. Kusadasi har också andra fängslande historiska landmärken som Jungfru Marias hus och Artemistemplet. Under ditt besök kommer du att fördjupa dig i dessa arkeologiska underverk och helt fördjupa dig i den lokala kulturen. Du kan vara säker på att våra turer är utformade som grupputflykter, vilket garanterar ett regelbundet schema och gott om möjligheter att umgås med andra upptäcktsresande. Din resa börjar direkt när vi kör iväg dig från Kusadasi hamn, ledd av våra kunniga guider och i en bekväm transport.

Izmir : Efesos och Sirince Guidad tur

Izmir : Efesos och Sirince Guidad tur

Vi avgår från vår İzmir kl. 08.00 för att börja vår resa. Efter en kort paus anländer vi till Virgin Marry hus som är vårt första stopp och ligger i Selçuk Bülbül Mountain. Jungfru Marias hus upptäcktes av Lazaristpräster 1891 och påven VI. Efter Pauls besök 1967 accepterades det som korsets centrum för kristna. De som vill avlägga ett löfte på kyrkans önskemur, som anses vara helig för muslimer, lämna sina votivpapper och dricka vatten från den heliga fontänen, och sedan åka till den antika staden Efesos, som byggdes helt av marmor i klass med en metropol under en period. Tillsammans kommer vi att se Hadrian Temple, Domitian-templet, Trajan-fontänen, det stora Celcus-biblioteket, stadsteatern och tid för fotografering. De som vill gå in i terrasshusen i närheten av Celcus-biblioteket, kommer vår guide att följa med vår gäst och informera oss . Det finns finns sex terrasshus i området och har stort värde av mosaiker och väggmålningar. Efter att ha tillbringat tid i Efesos åker vi till Selçuk för en lunch. När vi har avslutat lunchen går vi till Ephesus Museum som ligger i Selçuk (i ingången till Efesos och museerna är museumskortet giltigt) än vi kommer att besöka St John Basilica och İsa Bey-moskén. Medan vi är i St John Basilica kan vi se ett av världens antika underverk Artemis Temple. Efter att vi har besökt alla dessa platser kommer vi till byn Şirince som är känd för sina viner och gamla hus. Du har en ledig tid för ta bilder och koppla av och tillbaka på fordonet för att återvända till dina hotell.

RUNDTUR I KAPPADOKIEN, PAMUKKALE OCH EFESOS FRÅN ISTANBUL

RUNDTUR I KAPPADOKIEN, PAMUKKALE OCH EFESOS FRÅN ISTANBUL

Dag 1:: När du anländer till Istanbul flygplats tidigt på morgonen, vänligen gå till räknarna för att självchecka in och visa ditt pass för att få ditt boardingkort. När du har fått information om ditt boardingkort går du till boardingporten och går ombord. När du har anlänt till Cappadocia Airport kommer du och din chaufför att bli upphämtade från den första gateutgången. (Det finns en skylt med ditt namn på.) Gå med i Northern Cappadocia Tour och besök Uçhisar Castle, Paşabağları, Devrent Valley, Love Valley och Avanos. Transfer till hotellet. Övernattning i Cappadocia. lunch ingår Dag 2 : Varmluftsballongtur är valfritt för denna morgon. Vi hämtar dig från ditt hotell för att delta i Cappadocia Tour. Besök på Göreme Panorama, Underground City, Ortahisar Castle, Red and Rose Valley, Güvercinlik Valley. Du kommer att ha lite tid att koppla av innan du tar nattbussen till Pamukkale. Natt från Cappadocia till Pamukkale buss. dag: Detaljer: Måltider: Dag 3. När ni kommer till Pamukkale hämtar vi er från busstationen och tar er till vilorummet där ni kan vila i 2-3 timmar. Efter att ha kopplat av i dagrummet börjar dagen med en rundtur i Pamukkale, där du kommer att upptäcka den vackra naturen och den fascinerande historien och njuta av en utsökt lunch. Efter Pamukkale-turen åker du till Kuşadası med buss. Ankomst till Kuşadası, transfer till vårt hotell och övernattning i Kuşadası. Dag 4 Efter utcheckning från hotellet; Du kommer att bli upphämtad från ditt hotell kl 08.30 för Ephesus-turen, besöker Artemis tempel, Ephesus, Efter Ephesus-turen kommer du att bli flygtransfererad till Izmir flygplats för att flyga till Istanbul.

Efesos & Jungfru Marias hus Guidad tur från Bodrum

Efesos & Jungfru Marias hus Guidad tur från Bodrum

Följ med på en heldagsutflykt till Efesos och utforska detta ett av världens sju underverk som var ett kommersiellt, religiöst och socialt centrum under antiken. Efesos är känt för att vara ett av världens mest välbevarade arkeologiska platser, något som märks när du promenerar längs de marmorkantade gatorna. Beundra mosaiker och fresker som än idag dekoerar de antika romerska husen. Besök Hadrianustemplet, bahusen och stadens bordell. Missa inte Celsus-biblioteket, en av Efesos mest imponerande byggnader. Teatern rymmer 25 000 invånare som samlades för att se teaterföreställningar och gladiatorspel. Idag kan du njuta av en fantastisk utsikt över huvudleden som kantas av marmorfontäner, tempel och badhus. Efter lunch fortsätter turen till Jungfru Marias hus på berget Koressos. Upplev den heliga atmosfären I det blygsamma huset där Jungfru Maria sägs ha spenderat sina sista dagar.

Efesus Express med Artemistemplet

Efesus Express med Artemistemplet

När du träffar din lokala reseguide i Kusadasi hamn, kommer du att ha 25 minuters bilresa till Efesosområdet. Din guide kommer att börja ge information om vägen till Efesos. Du kommer att hoppa över kön vid ingången till den antika staden Efesos. Med din guide börjar du besöka de viktigaste höjdpunkterna i Ephesus Ancient City. Upptäck Efesus antika stad med våra erfarna och professionella reseguider. Upptäck den antika staden Efesos som finns med på UNESCO:s lista. Gå på gatorna som är täckta av forntida marmor, med våra lokala professionella guider upptäcker det mystreous av Celsus Library of Ephesus, uppleva och besöka Grand Theatre of Ephesus också den antika byggnaden var platsen där St Paul predikade för efesierna. Genom att besöka Efesos kommer du att gå där aposteln Paulus och Johannes gick tidigare, utforska romerska bad, Hadrianus tempel, antika offentliga toaletter, vår reseguide kommer också att ge information om efesiernas dagliga livsvanor. Den antika staden Efesos är ett enastående exempel på en romersk hamnstad, med havskanal och hamnbas. Efesos är en av de bäst välskötta grekisk-romerska antika städerna i världen känd för Odeon, Domitian Temple whics är en av de första templet tillägnad en människa. Romerska bad; Fontäner; Tempel; Agora; Kärlekshus; Offentliga toaletter Utgrävningar har avslöjat storslagna monument från den romerska kejsartiden, inklusive Celsus bibliotek och den stora teatern. Lite återstår av det berömda Artemistemplet, ett av "världens sju underverk", som lockade pilgrimer från hela Medelhavsområdet. Sedan 500-talet har Jungfru Marias hus, ett kupolformat korsformat kapell sju kilometer från Efesos, blivit en viktig kristen pilgrimsort. Den antika staden Efesos är ett enastående exempel på en romersk hamnstad, med havskanal och hamnbassäng.

Populäraste attraktionerna i Selcuk

Saker att göra i Ancient Greek Agora, Ephesus

Städer i Turkiet

Ancient Greek Agora, Ephesus: Fler aktiviteter och sevärdheter

Ancient Greek Agora, Ephesus: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.