Lägg till datum

AmsterdamKultur och historia

Våra mest rekommenderade Amsterdam Kultur och historia

Amsterdam: Biljett till Van Gogh-museet

1. Amsterdam: Biljett till Van Gogh-museet

Som en av Amsterdams mest populära attraktioner drar Van Gogh-museet över en miljon besökare varje år. Med denna biljett kan du upptäcka 200 målningar, 500 teckningar och över 750 brev från Van Gogh i din egen takt. Få tillgång till en rad permanenta och tillfälliga utställningar.  Hem till världens största samling av Vincent van Goghs målningar, transporterar Van Gogh-museet i Amsterdam besökare på en fascinerande resa genom konstnärens och hans samtidas liv. Museet introducerar den fullständiga historien: konstnären, sammanhanget, Van Goghs personliga ambitioner, hans känslor, myterna som omger  honom och hans inflytande än idag. Samlingen på Van Gogh-museet inkluderar världsberömda målningar son Solrosor, Almond Blossom och Potatisätarna.  Museet ordnar också tre tillfälliga utställningar varje år. Van Gogh-museet är öppet 365 dagar om året. Biljetter finns endast tillgängliga på nätet. Missa inte det, boka i förväg. Besökare kan upptäcka mer om Van Gogh och hans samtida konstnärer med multimedia-guiden, tillgänglig på elva språk. Med mer tid att njuta av inne i museet kan du dyka rakt in i de fantastiska samlingarna som visas.

Amsterdam: Inträdesbiljett till Rijksmuseum

2. Amsterdam: Inträdesbiljett till Rijksmuseum

Unna dig en underbar dag på Amsterdams mest storartade museum, Rijksmuseum, som ligger i hjärtat av staden. Rijksmuseums internationellt uppskattade samling innehåller några av landets mest kända verk, inklusive historisk konst av Vermeer, Rembrandt, Frans Hals, Van Gogh och andra. Besökare kan beundra Rembrandts "Nattvakten", som står stolt i en vackert upplyst hall som låter besökarna njuta av varje liten detalj. Titta också på "Den judiska bruden". Denna sista målning gjorde Vincent van Gogh tårögd när han besökte Rijksmuseum kort efter att det öppnade och skrev i ett brev att han gärna skulle ge upp tio år av sitt liv för att sitta framför tavlan i två veckor och bara äta en gammal brödskorpa. Besökare kan förvänta sig mycket mer än endast målningar av holländska mästare från guldåldern. Rijksmuseums expansiva, suggestiva samling inkluderar även Delft-porslin, skulpturer, arkeologiska artefakter, kläder, asiatisk konst, tryck, föremål från holländsk sjöfartshistoria och många andra kulturellt betydelsefulla föremål – allt finns där för att livfullt kunna återberätta 800 år av holländsk historia ur ett globalt perspektiv. Och naturligtvis är inte allt gammalt – nyare föremål som en Mondrian-inspirerad klänning av Yves Saint Laurent från 1965 kan också ses. Det största forsknings- och restaureringsarbetet någonsin för "Nattvakten" har inletts. Detta sker live i museet och du kan delta i arbetet och stödja projektet med en donation.

Amsterdam: AMAZE Immersive Audiovisual Experience Ticket

3. Amsterdam: AMAZE Immersive Audiovisual Experience Ticket

Förboka din entrébiljett och kliv in i den uppslukande och multisensoriska upplevelsen som är AMAZE. Utforska 7 rum som innehåller interaktiva shower av ljus, laser, ljud, rök, ny mediekonst, grafik och andra specialeffekter för att stimulera ditt sinne. Förbättra din upplevelse med en valfri cocktail. Upptäck toppmodern teknik från evenemangsarrangörer med över 30 års erfarenhet inom evenemangs- och musikbranschen. AMAZE-upplevelsen kommer till dig av grundarna av Dutch Dance, ID&T (Sensation, Tomorrowland). Fly från verkligheten och möt interaktiva områden som framkallar en rad känslor, från det avkopplande till det intensiva. Gå på en resa som återansluter dig till ditt inre. Interagera med din omgivning via de många sensorerna och kamerorna för att förbättra din upplevelse.

Amsterdam: Anne Frank och Andra världskriget – rundvandring

4. Amsterdam: Anne Frank och Andra världskriget – rundvandring

Lär dig mer om Anne Franks liv under en guidad rundvandring genom Amsterdam tillsammans med en kunnig guide. Turen ges privat eller i en liten grupp. Upptäck stadens flera hundra år gamla judiska kvarter i en liten grupp och lyssna när din guide väver in berättelser om Anne Franks liv och Andra världskriget. Under rundturen får du höra allt om Anne Franks familjedynamik, deras flytt från Tyskland, tiden som gömda och hennes fars liv efter krigets slut. Börja rundvandringen utanför den portugisiska synagogan, en sefardisk konstruktion från 1600-talet som än i dag används som synagoga. Lär dig mer den ursprungliga judiska stadsdelens bakgrund och få bättre förståelse för hur den utvecklades under historien. Din guide delar med sig av hänförande berättelser om Anne Franks passion för skrivandet, under vilka förhållanden hon levde i Amsterdam på 1930- och 1940-talet, samt förklaringen till att hennes dagbok blev så enormt berömd. Du får också lära dig mer om den holländska motståndsrörelsen under Andra världskriget och se var deras hemliga gömställen låg. Under rundturen går du förbi det judiska historiska museet, stannar till vid Auschwitzmonumentet och ser utsidan av Anne Franks hus fasad.

Amsterdam: Inträdesbiljetter till upp-och-nedvända Upside Down Museum

5. Amsterdam: Inträdesbiljetter till upp-och-nedvända Upside Down Museum

Susa in i en upp-och-nervänd värld och se Nederländerna på ett nytt och modernt vis. Med 25 olika uppslukande miljöer får du chansen att skapa det mest fantastiska innehållet för sociala medier, helt upp och ner. Ta med dig vännerna och ta ett holländskt isbad eller åk tunnelbanan upp och ner. Dansa till din egen tysta discorytm på en upp-och-ner-klubb, flyg iväg i ett riktigt privatflygplan och hoppa sedan ner i en röststyrd LED-ljusgrop med jacuzzi. Efter att du har skapat fantastiskt innehåll kan du koppla av på Upside Down Café, medan du njuter av färgglada smörgåsar och sötsaker. Smaka på en ikonisk "freakshake" innan du beger dig hemåt. På fredagar och lördagar kan du njuta av en fantastisk cocktailbiljett med live-DJ:s efter klockan 17.00.

Amsterdam: Entrébiljett till Mocomuseet med Banksy och mer

6. Amsterdam: Entrébiljett till Mocomuseet med Banksy och mer

Mocomuseet i Amsterdam fokuserar på att visa modern och nutida konst för allmänheten. Museet öppnades år 2016 och sedan dess har Moco haft flera ikoniska utställningar på visning. Se unik gatukonst och moderna verk av konstnärer som Banksy, Basquiat, Haring, Hirst, JR, Koons, Kusama, KAWS och många fler. Ett besök på Moco är en enastående upplevelse som öppnar dina ögon för allt vad konsten har att erbjuda. Aktuella utställningar: • Studio Irma: Reflecting Forward (en digital fördjupande utställning) • Adam Parker Smith • Banksy: Laugh Now • Kusama Room • The Kid Pågående utställningar: • Mocos mästare: varierande konstsamlingar • Moco trädgård: varierande utställningar i utomhusmiljö

Amsterdam: Entrébiljett till Madame Tussauds

7. Amsterdam: Entrébiljett till Madame Tussauds

Glittra bland stjärnorna med denna biljett till Madame Tussauds i hjärtat av Amsterdam. Drick en kopp kaffe med George Clooney, få din bild tagen med medlemmar av den holländska kungafamiljen och plocka upp din pensel tillsammans med världsberömda artister som Van Gogh och Rembrandt. Om du drömmer om en karriär som en riktig programledare kan du följa med och upptäcka dina talanger på en ny TV-studio där du får läsa från en teleprompter. Eller är musik mer din grej? Då kan du spela in en duett med Adele i inspelningsstudion, eller följa med DJs såsom Afrojack, Armin van Buuren, Tiësto, Hardwell eller Martin Garrix in i DJ-båset. Fördjupa dig i denna fantastiska interaktiva värld. Du får aldrig se så många stjärnor i Amsterdam som på Madame Tussauds Amsterdam.

Amsterdams tokigaste museum: Believe It or Not!

8. Amsterdams tokigaste museum: Believe It or Not!

Stig in i en märklig och bisarr värld på Ripley's Believe it or Not! i Amsterdam. Möt personer som har slagit rekord som står i Guinness rekordbok och lyssna på historier om de ovanliga konstobjekt som den nyfikna upptäckaren och världsresenären Robert Ripley samlade på sig. Ställ dig bredvid världens genom tiderna längsta man och ta ett foto eller välj att susa genom den enda rymdtunneln i Holland. Experimentera med kul optiska illusioner och interaktiva tankenötter. Slå dig sedan ner i en enorm träsko. När du har utforskat själva museet kan du slappna av i det 500 kvadratmeter stora loungeområdet. Drick en kall dryck och njut av det unika fågelperspektivet över Damtorget, som är ett av de mest välkända torgen i Europa. Besök Ripley's i Amsterdam och ge dig in i en värld av spännande illusioner och knäppa idéer, på en av de konstigaste attraktionerna i staden.

Amsterdam: Entrébiljett till Amsterdam Dungeon

9. Amsterdam: Entrébiljett till Amsterdam Dungeon

Amsterdam Dungeon är en unik, hårresande attraktion som tar dig tillbaka till Nederländernas mest farliga förflutna. Se, hör, känn och (hmm) lukta på de rysligt underhållande karaktärerna från "den gamla goda tiden" när de blir levande framför dig. Kommer du att tappa bort dig själv i ren skräck eller glädje? Oavsett vilket så bådar det inte gott för dina underkläder. Tolv olika föreställningar och ett team med tio professionella skådespelare berikar ditt liv med en oförglömlig upplevelse som är lika skrämmande som underhållande, beroende på hur mycket rädsla du tolererar. Upplevelser under rundturen inkluderar att hitta din väg ut ur en mörk labyrint, se en häxa brännas på bål, möta ett spöke av en torterad kvinna och sättas på prov av en spansk inkvisitor. Upptäck den senaste showen "Den flygande holländaren" där en fördömd legend blir levande. Kommer du att överleva hans hämnd? Året är 1651 och du befinner dig i en sjaskig bar från Amsterdams förgångna. Tio år efter det legendariska fartyget "Den flygande holländaren" försvann väntar en olycksbådande barägare på den fördömda kaptenen som är ute efter hämnd.

Amsterdam: Inträdesbiljett till WONDR - Immersive Experience

10. Amsterdam: Inträdesbiljett till WONDR - Immersive Experience

När var den senaste gången du gjorde något för första gången? Eller skrattade så mycket att du fick ont i magen? Ta en paus från vuxenlivet och kom i kontakt med ditt inre barn på en plats som handlar om att släppa taget och ha kul. Denna interaktiva upplevelse är en blandning av alla fantastiska saker som tros göra människor glada: konfettiduschar? Check. En pool av mjuka och söta marshmallows? Japp. En hoppborg som du alltid önskat att du hade? Det också. Klomaskiner, karaokebås, tusen discobollar och en gigantisk bollgrop? Check, check, check. WONDR har alla ingredienser som behövs för en dag med stora leenden och oförglömliga minnen. Och efter att du har upplevt allt? Luta dig tillbaka och koppla av i nya Galaxy Café, där du kan njuta av de godaste godsakerna och glittriga cocktails medan du tittar igenom alla roliga och söta ögonblicksbilder som skickats till dig från din upplevelse.

201 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 13

Sevärdheter du inte bör missa

Immersion-upplevelser

Vanliga frågor om Kultur och historia i Amsterdam

Vad finns det för andra saker att göra än Kultur och historia som är värt att besöka i Amsterdam?

Andra upplevelser du inte bör missa i Amsterdam:

Vilka Kultur och historia i Amsterdam vidtar ytterligare säkerhetsåtgärder mot covid-19?

Amsterdam: Fler aktiviteter och sevärdheter

Amsterdam: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Amsterdam

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 32 101 omdömen

The guide Jyri made this one of the highlights of my trip to Amsterdam. Very knowledgeable and a great teller of the history. Made the history come alive, so to speak. I would highly recommend this tour.

Överträffade våra förväntningar! Var där med mina barn som tyckte det var superkul, fyra timmar spenderades här :)

det här är bra för vuxna att bli barn, välorganiserat, rent och på det hela taget så roligt

This museum is grand and hilarious, the mix of contemporary and classics is well exposed.

Our guide and the tour was the best thing on our girlstrip in Amsterdam.