Upplevelser i
Amsterdam

Pittoreska kanaler korsar staden som är känd för konst i världsklass, öppenhet och glada cyklister.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Amsterdam

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Amsterdam?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Amsterdam:

Saker att se och göra i Amsterdam

Alla har hört talas om Amsterdams coffee shops, men vad har staden mer att bjuda på? Hollands huvudstad är en knytpunkt för såväl cyklister som konstälskare, och kanalerna kantas av folk som slappar med en öl och umgås. Här är tio aktiviteter du inte får missa när du planerar din resa.

 • Anne Frank-huset

  1. Anne Frank-huset

  Oavsett om du läst dagboken eller inte är Anne Frank-huset ett måste. Om du vill undvika turistflocken rekommenderas det att du bokar en biljett i förväg så att du kan gå förbi kön till museet.

 • Amsterdams kanalring

  2. Amsterdams kanalring

  Amsterdams kanalring syns både från land och ute på vattnet. Gå på promenad längs med kanalerna, hoppa på en sightseeingbåt eller sätt dig på någon bar invid vattnet och titta på folk.

 • Van Gogh-museet

  3. Van Gogh-museet

  Van Gogh-museet inhyser världens största samling Van Gogh-verk och ligger dessutom i topp på den globala listan över populära museer. Till och med folk som inte bryr sig om konst blir alldeles förälskade i den moderna arkitekturen. Och dessutom finns det gratis WiFi!

 • Museumplein

  4. Museumplein

  Ta dig bort till Museumplein, museikvarteren, i stadens hjärta. Där kan du både besöka något av de tre stora museerna, se lunchkonserter i Concertgebouw och shoppa. Det finns också ett trevligt grönområde där du kan slå dig ned och pusta ut mellan varven.

 • Rijksmuseum

  5. Rijksmuseum

  Hollands nationalmuseum ståtar med verk från både Rembrandt och Vermeer. Kom antingen tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen, eller boka en biljett till Rijksmuseum i förväg, så slipper du stå och köa.

 • Red Light District

  6. Red Light District

  Oavsett om du vill gå på museum, är på jakt efter souvenirer eller bara vill bege dig ut i det vilda nattlivet är Red Light District en plats som både roar och förtjuser.

 • Heineken Experience

  7. Heineken Experience

  Heineken grundades 1864 och är ett av världens största ölbryggerier. Den lättsamma, roliga och historiskt lärorika rundturen tar 1,5 timme. I Heineken Experience-biljetten ingår dessutom två valfria öl.

 • Nykyrkan

  8. Nykyrkan

  Nieuwe Kerk, Nykyrkan, är Hollands viktigaste kyrka och en av Amsterdams historiska hörnstenar. Mellan kungliga vigslar och kröningar bjuder kyrkan allmänheten på roterande utställningar.

 • Amsterdams museum

  9. Amsterdams museum

  Vill du veta mer om Amsterdam självt? På Amsterdams museum kan du lära dig om allt från kända amsterdamare till mode till arkitektur. Vissa delar av utställningen är interaktiva!

 • De Pijp

  10. De Pijp

  Amsterdams bohemiska kvarter är fulla av coffee shops, barer och restauranger. Kom på eftermiddagen och ta en sväng genom Albert Cuypmarkt innan middagen.

Planera ditt besök

 • Hur länge ska jag stanna?

  Det finns inget rätt eller fel, men om du vill hinna få en känsla för staden behöver du nog åtminstone tre heldagar. Då har du tillräckligt med tid för att besöka de främsta sevärdheterna, se kanalerna och utforska några stadsdelar lite närmare.

 • Ta sig runt

  Det är lätt att hitta i Amsterdam, och eftersom det är promenadavstånd till allt (utom Schiphols flygplats) tar sig många fram till fots. Om vädret är fint kan du hyra en cykel och utforska staden på så sätt. Och om du inte orkar gå finns det förstklassig kollektivtrafik.

 • Hur dyrt är Amsterdam?

  Det finns ett par aktiviteter som du måste betala för (som Anne Frank-huset och Van Gogh-museet), men Amsterdam är fullt av gatumarknader och små oberoende gallerier. Och eftersom staden är så kompakt behöver du inte lägga pengar på att ta dig runt.

Praktisk information

 • Språk
  Nederländska och mycket engelska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +31
 • Bäst tid att åka
  Solchanserna är aldrig särskilt säkra i Amsterdam, men mellan april och september är vädret mildare och dagarna längre. April är en särskilt ljuvlig månad – då blommar de berömda tulpanerna, och du kan dessutom fira Hollands största helgdag Koningsdag, som infaller i slutet av månaden.

Alla saker att se i Amsterdam

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Amsterdam? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Amsterdam

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 122 690 omdömen

Fue muy bonita experiencia, muy divertido tour los chicos muy alegres lo que hizo que el tour sea mas divertido.

Fel att annonsera det som om jag skulle få se se inuti anne frank hus.flera i gruppen hade uppfattat det så.

Bra att vi kunde komma iväg med en tidigare buss än den som vi bokat.

Jättebra guide tour Daniel riktigt kunnig trevlig och entusiastisk

Smidig transfer och inträde. Parken var en fantastisk upplevelse