Amsterdam
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Amsterdam

Se alla upplevelser i Amsterdam

Toppsevärdheter i Amsterdam

Saker att se och göra i Amsterdam

Alla har hört talas om Amsterdams coffee shops, men vad har staden mer att bjuda på? Hollands huvudstad är en knytpunkt för såväl cyklister som konstälskare, och kanalerna kantas av folk som slappar med en öl och umgås. Här är tio aktiviteter du inte får missa när du planerar din resa.

Anne Frank-huset

Anne Frank-huset

Oavsett om du läst dagboken eller inte är Anne Frank-huset ett måste. Om du vill undvika turistflocken rekommenderas det att du bokar en biljett i förväg så att du kan gå förbi kön till museet.

Amsterdams kanalring

Amsterdams kanalring

Amsterdams kanalring syns både från land och ute på vattnet. Gå på promenad längs med kanalerna, hoppa på en sightseeingbåt eller sätt dig på någon bar invid vattnet och titta på folk.

Van Gogh-museet

Van Gogh-museet

Van Gogh-museet inhyser världens största samling Van Gogh-verk och ligger dessutom i topp på den globala listan över populära museer. Till och med folk som inte bryr sig om konst blir alldeles förälskade i den moderna arkitekturen. Och dessutom finns det gratis WiFi!

Museumplein

Museumplein

Ta dig bort till Museumplein, museikvarteren, i stadens hjärta. Där kan du både besöka något av de tre stora museerna, se lunchkonserter i Concertgebouw och shoppa. Det finns också ett trevligt grönområde där du kan slå dig ned och pusta ut mellan varven.

Rijksmuseum

Rijksmuseum

Hollands nationalmuseum ståtar med verk från både Rembrandt och Vermeer. Kom antingen tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen, eller boka en biljett till Rijksmuseum i förväg, så slipper du stå och köa.

Red Light District

Red Light District

Oavsett om du vill gå på museum, är på jakt efter souvenirer eller bara vill bege dig ut i det vilda nattlivet är Red Light District en plats som både roar och förtjuser.

Heineken Experience

Heineken Experience

Heineken grundades 1864 och är ett av världens största ölbryggerier. Den lättsamma, roliga och historiskt lärorika rundturen tar 1,5 timme. I Heineken Experience-biljetten ingår dessutom två valfria öl.

Nykyrkan

Nykyrkan

Nieuwe Kerk, Nykyrkan, är Hollands viktigaste kyrka och en av Amsterdams historiska hörnstenar. Mellan kungliga vigslar och kröningar bjuder kyrkan allmänheten på roterande utställningar.

Amsterdams museum

Amsterdams museum

Vill du veta mer om Amsterdam självt? På Amsterdams museum kan du lära dig om allt från kända amsterdamare till mode till arkitektur. Vissa delar av utställningen är interaktiva!

De Pijp

De Pijp

Amsterdams bohemiska kvarter är fulla av coffee shops, barer och restauranger. Kom på eftermiddagen och ta en sväng genom Albert Cuypmarkt innan middagen.

Planera ditt besök i Amsterdam

Hur länge ska jag stanna?

Det finns inget rätt eller fel, men om du vill hinna få en känsla för staden behöver du nog åtminstone tre heldagar. Då har du tillräckligt med tid för att besöka de främsta sevärdheterna, se kanalerna och utforska några stadsdelar lite närmare.

Ta sig runt

Det är lätt att hitta i Amsterdam, och eftersom det är promenadavstånd till allt (utom Schiphols flygplats) tar sig många fram till fots. Om vädret är fint kan du hyra en cykel och utforska staden på så sätt. Och om du inte orkar gå finns det förstklassig kollektivtrafik.

Hur dyrt är Amsterdam?

Det finns ett par aktiviteter som du måste betala för (som Anne Frank-huset och Van Gogh-museet), men Amsterdam är fullt av gatumarknader och små oberoende gallerier. Och eftersom staden är så kompakt behöver du inte lägga pengar på att ta dig runt.

Praktisk information

 • Språk
  Nederländska och mycket engelska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +31
 • Bäst tid att åka
  Solchanserna är aldrig särskilt säkra i Amsterdam, men mellan april och september är vädret mildare och dagarna längre. April är en särskilt ljuvlig månad – då blommar de berömda tulpanerna, och du kan dessutom fira Hollands största helgdag Koningsdag, som infaller i slutet av månaden.

Att göra i Amsterdam

De mest populära sevärdheterna i Amsterdam

Städer i Nederländerna

Alla saker att se i Amsterdam

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Amsterdam? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Amsterdam

Museet erbjöd en ljudslinga som gjorde besöket otroligt innehållsrikt och upplevelsen blev smidig. Obs; den kostar 5 eur extra. Kanalturen var generös och trevlig. Bra med ljudslinga som ingick men tog egna lurar som var bättre än de man fick. Bra också att man kunde välja när man ville åka turen utan att boka tid. Överlag en riktigt trevlig upplevelse! Med vänlig hälsning, Karin från Sverige

Amsterdam: Van Gogh-museet och båttur på kanalen Omdöme från: Karin, 2019-09-05

Underbar känsla att äntligen få se dessa världsberömda målningar som jag tidigare bara sett på bild i olika böcker. Utställningen var bra upplagd där man kunde välja olika vägar och hur mycket information man ville ta del av. Spännande del med intressant information om Van Goghs barndom och bakgrund.

Amsterdam: Inträdesbiljett till Van Gogh-museet Omdöme från: Marianne, 2019-11-05

Very knowledgeable in the field and inspiring guide. With a great energy Timo took us around the city. I really recommend this useful tour of the city's history with the Anne Frank twist

Amsterdam: Rundvandring i Anne Franks fotspår Omdöme från: Gabriela, 2019-11-01

Jättefint museum men boka kanaltur på plats

Museet var helt fantastiskt, men ett tips är att boka kanalturen på plats. Det finns massor av båtar att välja mellan och den aktiviteten är nog inte så trevlig om det regnar.

Amsterdam: Van Gogh-museet och båttur på kanalen Omdöme från: Karin, 2019-08-24

Rijksmuseet hade mycket att erbjuda. Finns en app där du kan få guidning eller hyr lurar med guidadtur. Vi var väldigt nöjda! Så mycket fint och intressant historia