Lägg till datum

Alltinget

Alltinget: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Reykjavik: Sightseeing Walking Tour med en viking

1. Reykjavik: Sightseeing Walking Tour med en viking

Den här rundvandringen är en introduktion till Reykjavik. Den hjälper dig att orientera dig och få ut det mesta av din vistelse på Island. Din guide kommer att vara din vän i staden med målet att se till att du får den bästa tiden i Reykjavik. Denna familjevänliga rundtur ger liv åt Islands historia med intressanta berättelser och isländsk mytologi. Du kommer att besöka alla berömda landmärken i stadens centrum som Harpa konserthus, Hallgrímskirkja kyrka (din guide kommer att lära dig hur man uttalar den) och Reykjaviks damm. Din guide kommer också att dela med sig av dolda, lokala platser med dig; saker som du skulle missa om du inte visste vad du skulle leta efter. Din guide kommer att visa dig sina favoritställen att äta, dricka och besöka samt insiderinformation om de bästa happy hour-erbjudandena, om du skulle vara intresserad. Turen varar ungefär två timmar och du kommer att gå cirka 4 kilometer. Detta är en tur i liten grupp, vilket innebär att det aldrig kommer att vara mer än 12 personer på en tur åt gången så att din guide kan svara på alla dina frågor och ni kan lära känna varandra lite bättre. Syftet med den här turen är att du ska uppleva den unika, vänliga atmosfären i Reykjavik, inte bara se de mest populära turistattraktionerna. Du får även en liten lektion i det isländska språket av din guide så att du inte bara kan gå som en viking, utan även prata som en.

Reykjaviks höjdpunkter - självledd jakt på fynd och stadsrundtur

2. Reykjaviks höjdpunkter - självledd jakt på fynd och stadsrundtur

Lär känna Reykjavik i din egen takt på den här interaktiva vandringsturen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med stadens viktigaste sevärdheter och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. För att komma igång laddar du bara ner tur-appen på din telefon och börjar utforska Reykjavik i din egen takt (nedladdningsinstruktioner skickas via e-post efter bokning). Njut av friheten och flexibiliteten att starta din tur var du vill. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. Använd appen och de integrerade kartorna för att hitta vägen till 10 sevärdheter i hela staden. När du utforskar löser du en platsbaserad gåta vid varje attraktion och låser upp nästa plats du måste besöka. Arbeta som ett team eller lägg till lite extra roligt genom att slutföra i grupp. Använd logik, fantasi, observation och problemlösningsförmåga för att ta dig runt i staden. På vägen kan du välja att stanna för en kaffe, lunch eller ta en paus när som helst. Börja din rundtur vid den imponerande skulpturen "Solfar"! Lär dig mer om Harpa en attraktion med många besökare varje år. Lär dig mer om Ingólfur Arnarson, grundaren av Reykjavík, vid det vackra monumentet till hans ära, och beundra Kulturhuset, en av Reykjavíks finaste byggnader. Reykjaviks katedral kommer att lämna dig mållös med sin fridfulla skönhet. Besök parlamentshuset med sitt eleganta utseende. Sedan väntar Reykjavíks stadshus på dig, glöm inte att ta bilder, det är en vacker modern byggnad med en otrolig 3D-karta över Island! Det oöverträffade Nationalgalleriet blir ditt nästa steg, med sina unika utställningar. Le på regnbågsgatan, gjord för att omfamna mångfalden. Som pricken över i:et på denna unika tur kommer Hallgrímskirkja att vara den ultimata symbolen för hela Reykjavík !!!!

Reykjavik: Stadshöjder: Vandring med en lokal

3. Reykjavik: Stadshöjder: Vandring med en lokal

Hitta din guide framför Hallgrímskirkja kyrka vid statyn av Leifur Eiríksson. Detta är på en kulle och den högsta platsen i Reykjavík, varifrån du kan få en överblick över området. Från den punkten går du neråt. Guiden tar dig genom olika gator i Reykjavík, passerar viktiga byggnader med fantastisk arkitektur och berättar om deras historia medan du går förbi. Du får en bra introduktion till Islands historia och kultur. Se konserthuset Harpa, vackert på insidan, som också fungerar bra som ett varmt stopp under kalla dagar som är vanliga på Island. Fortsätt promenaden längs havskanten innan du så småningom går vidare till den äldsta delen där parlamentet och stadshuset ligger.

Reykjavik: Självguidad Audio Walking Tour

4. Reykjavik: Självguidad Audio Walking Tour

Gå i din egen hastighet på denna stadsvandring i Reykjavik. Schemat är upp till dig när du promenerar genom staden, åtföljd av en ljudguide som spelar vid exakt rätt tid tack vare GPS-teknik. Stanna till de viktigaste platserna och lär dig om stadens historia längs vägen. Turen börjar vid ett av Reykjaviks mest ikoniska landmärken, Hallgrimskirkja, stadens huvudkyrka. Den förinställda rutten tar dig förbi platser som det distinkta konserthuset Harpa med utsikt över hamnen, Reykjavíks stadshus, Nationalparlamentet och Landakotskirkja (Landakots kyrka). När du går, låt en guide berätta om varje landmärkes betydelse, samtidigt som du ger sammanhang om Islands nordiska historia och traditioner. Kommentaren kommer att sluta och börja enligt din live plats, så att du kan fokusera på din omgivning. Du avslutar promenaden vid kabinettshuset, platsen för premiärministerns kontor. Längs vägen har du upptäckt Reykjaviks kulturella platser, såväl som lokala favoritplatser från en insider.

Från Reykjavik: Gyllene cirkeln på dagsutflykt i liten grupp

5. Från Reykjavik: Gyllene cirkeln på dagsutflykt i liten grupp

Se Gyllene cirkeln på en guidad dagsutflykt från Reykjavik. Beundra de otroliga landskapen med stopp vid Thingvellir, vattenfallet Gullfoss, källorna i Geysir och vulkankratern Kerid. Under din dag, bevittna det bästa av Island. På Thingvellir kan du se den isländska nationens födelseplats, såväl som grundplatsen för det första vikingaparlamentet eller Alþingi och besöka den visuella klyftan mellan de eurasiska och amerikanska kontinenterna. Utforska det imponerande vattenfallet Gullfoss, en av Islands vackraste sevärdheter. Det är inte en slump att dess namn översätts som det gyllene vattenfallet. Allt detta följs av ett besök i Geysir geotermiska område, där den varma källan Strokkur bryter ut var 3-7 minut. Geysirs varma källas granne, Strokkur, kommer att blåsa högt i luften några gånger i timmen för din glädje. För att avsluta dagen kan du förundras över Kerids vulkankrater, fylld med en mjölkaktig blågrön sjö.

Reykjavik: Första upptäcktsfärden och läsvandring

6. Reykjavik: Första upptäcktsfärden och läsvandring

Gå genom en vacker rutt i staden, upptäck dolda pärlor och besök 10+ av de viktigaste attraktionerna och platserna. Lär dig lite inledande information om varje plats och intressanta berättelser om staden i allmänhet. Ladda ner appen 'World City Trail' från butiken och logga in. Läs instruktionerna och gå till startplatsen. Lås upp foton av exteriören och interiören på platsen. Läs lite information om attraktionen och fortsätt gå till nästa kontrollpunkt. Notera vad du gillade och inte gillade och skapa din bucket list för de kommande dagarna! Starta din promenad när som helst, utan schema. Pausa för lunch, ta en drink, besök en valfri attraktion och fortsätt senare eller till och med en annan dag. Med kartfunktionen kommer du aldrig att gå vilse. Börja din rundtur vid den imponerande skulpturen "Solfar"! Lär dig mer om Harpa, en attraktion med många besökare varje år. Lär dig mer om Ingólfur Arnarson, Reykjavíks grundare, vid det vackra monumentet till hans ära, och beundra Kulturhuset, en av Reykjavíks finaste byggnader. Reykjavíks katedral kommer att göra dig mållös med sin fridfulla skönhet. Besök parlamentshuset med dess eleganta utseende. Sedan väntar Reykjavíks stadshus på dig, glöm inte att ta bilder, det är en vacker modern byggnad med en otrolig 3D-karta över Island! Det oöverträffade Nationalgalleriet blir ditt nästa steg, med sina unika utställningar. Le på regnbågsgatan, som är gjord för att omfamna mångfald. Pricken över i:et på denna unika rundtur är Hallgrímskirkja, den ultimata symbolen för hela Reykjavík!!!

From Reykjavík: Heldagsritt med hästar och Gyllene cirkeln

7. From Reykjavík: Heldagsritt med hästar och Gyllene cirkeln

Den här turen kombinerar en ridtur i vikingastil med en expresstur av Gyllene cirkeln, vilket gör den perfekt för personer som besöker Island men inte har så mycket tid på sig. På detta sätt kan du maximera dagen. På morgonen kommer du att njuta av en ridtur på en islandshäst genom det idylliska landskapet i Laxnes, beläget strax utanför centrala Reykjavík. De isländska hästarna har nästan inte förändrats något sedan vikingarna förde över dem till ön på 800-talet. Ridturen är lämplig för alla åldrar och nivåer, från nybörjare till experter. Efter din morgonridtur och en kort paus kommer du att bege dig ut på eftermiddags-delen av turen till Þingvellir nationalpark. Beundra det otroliga geologiska landskapet och se det historiska isländska parlamentet Alþingi. Islands parlament är det längst fungerande i världen och grundades här år 930 e.Kr. Besök det imponerande glaciala vattenfallet Gullfoss och det geotermiska området kring Geysir och Strokkur med dess sprutande gejsrar. Du kommer att passerar genom flera bördiga jordbruksområdet, innan du beger dig tillbaka mot Reykjavík över berget Hellisheiðis heder.

Reykjavik: Kvällstur med isländsk mat och dryck

8. Reykjavik: Kvällstur med isländsk mat och dryck

Reykjavik Food & Drinks-turen är ett fantastiskt sätt att lära känna staden, vår kultur och vårt kök. Besök våra favoritrestauranger och barer i staden, smaka på det isländska köket, isländska öl och lär dig om vår bisarra lokala ölhistoria. Om det här låter som en rolig aktivitet är det här turen för dig! Reykjavik Food & Drinks-turen är i första hand en tur för att ha roligt. Träffa en grupp andra resenärer med en rolig lokal för att äta och dricka dig fram genom det centrala området och besöka 5 platser. Från supertrendiga och hippa gastropubar till mysiga hantverksölställen och små familjeägda restauranger - den här turen ger dig en smak av allt. Se bara till att du dyker upp hungrig och törstig. Vi tar hand om resten! All mat och alla drycker ingår i turen.

Från Reykjavik: Gyllene Cirkeln och Hemliga Lagunen Små grupper

9. Från Reykjavik: Gyllene Cirkeln och Hemliga Lagunen Små grupper

Lämna Reykjavík och res i en mindre turgrupp mot den berömda Gyllene cirkeln och den vackra Hemliga lagunen på Island. Stanna till vid det UNESCO-listade världsarvet som är Þingvellirs nationalpark och lär dig mer om varför platsen har varit så geologiskt och historiskt viktig när du ser den på nära håll. Se Islands första parlament i Althingi och beundra Silfraklyfan, som är en av världens mest populära platser för dykning. Åk sedan vidare till vattenfallet Faxi där du besöker Geysirområdets varma källor. Här kan du vandra mellan de bubblande vattenhålen och lerpoolerna. Se hur landmassan tycks explodera och vattnet sprutar upp i luften vid Strokkurgejsern. Fortsätt till den sista anhalten utmed Gyllene cirkelns rutt och besök vattenfallet Gullfoss. Njut av det häpnadsväckande landskapet runt vattenfallet, beläget i Hvítáflodens dal. Beundra vattnet som dundrar ner 32 meter i två olika steg.   Avsluta din tur med en visit till Hemliga lagunen, där du kan luta dig tillbaka och mjuka upp ömmande muskler i en naturlig varm källa. Slappna av i de magiska omgivningarna och känn hur all stress rinner av dig, innan du återvänder till ditt boende i Reykjavík, som du anländer till runt klockan 19:00. 

Reykjavik: Gyllene cirkeln och norrsken: 4x4-tur

10. Reykjavik: Gyllene cirkeln och norrsken: 4x4-tur

Se Islands gyllene cirkel på en eftermiddag och leta efter norrsken på samma kvällstur från Reykjavik. Se de urgamla geologiska formationerna och parlamentsplatsen i Thingvellir nationalpark, titta på Strokkur vattenspruta vid Geysir och beundra det vackra vattenfallet Gullfoss. När mörkret faller kan du leta efter norrskenet och fly från ljusföroreningar för att uppleva den otroliga ljusshowen. Antalet deltagare är begränsat till sex personer för en mer personlig upplevelse. Res inåt landet i en bekväm 4x4 som är utformad för att ta sig fram i tuff terräng, och lyssna på din guide om Islands vulkaniska geologi. Ditt första stopp är nationalparken Thingvellir, som är ett av UNESCO:s världsarv. Lär dig hur landskapen har formats under årtusenden och absorbera kontrasten mellan den frodiga gröna vegetationen och den rika, svarta marken. Res vidare till Geysir, ett geotermiskt fält med varma källor, ångventiler och resterna av en gammal vulkan. Fortsätt till Gullfoss vattenfall, vars namn betyder "gyllene vattenfall", en hänvisning till de skimrande, mångfärgade dimmor som ibland kan dyka upp ovanför vattnet. När skymningen faller börjar ditt sökande efter norrskenet. Island är en av världens bästa platser för att se dem, och med din terrängkörda 4x4 och kunniga guide kan du identifiera och nå de bästa potentiella observationsplatserna. Ljusets pulserande färger, vanligen gröna och blå, splittrar mörkret och lyser ibland klarare än månen.

Tillgängliga aktiviteter

26 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 2

Alltinget: Fler aktiviteter och sevärdheter

Alltinget: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Alltinget

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 672 omdömen

Vi njöt verkligen av ridningen, personalen var så välkomnande och vi blev väl omhändertagna. Trots att jag aldrig hade ridit innan var resan mycket bekväm och med en rad olika terräng inklusive flodkorsningar kunde jag inte ha haft roligare! Kunde inte rekommendera det mer och kommer att återvända en dag för att se ponnyerna igen.

En toppendag! Så värt pengarna. Mysig ridtur med en fint vattenfall. Gyllene cirkeln på magisk och gejser. Trevlig personal och upphämtning i tid. Rekommenderar verkligen detta!